НОВИНИ ОТ ГЪРЦИЯ!
+26
radoadvokat
Любак
ivaylo.filipov
roko koko
tano
nikinenov
mkehaiata
ПЛУВЧО
4o4o
вакрил
КИРО
Балта
Тедо
bkd
jorogai
valium
timo1
gosta
Adrian
jorojoy
cerberus
майсторчето страхил
Albena
esox hunter
makari
Петър Василев
30 posters
Страница 3 от 3
Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: НОВИНИ ОТ ГЪРЦИЯ!
Любо, прав си, не е редно да се слагат всички под общ знаменател, никога нещата не са черни или бели. Това което написах е по-скоро от лични наблюдения и разговори с хора, но понеже го написах на бързо излезе като обобщение, за което пак казвам не съм прав.
Иначе за сиромашията нямам предвид конкретната риба (да такъв риболов е скъп) имам предвид пак конкретна случка, в селото в което имахме вила преди години бяха зарибили със сомчета, местните ги изловиха за 5 дни още докато бяха зарибителен материал. Като ги попитах защо ги взимат какво ще ги правят та те са по 150 грама и е по-добре да ги оставят да порастнат, дядовците ми отговориха - ми пържим ги и ги ядем. Сега кво да им кажа като знам че зимат по 100 лв пенсия.
Та въпросът е за Хвани-Пусни си е един вид лична философия, аз не мога да накарам никого да разбира нещата като мен. Преди години и аз съм си взимал риба, баща ми мир на праха му ме е учил да пускам маломерните риби, така разбирал човека така ме научил. Сега аз уча детето си че рибата е ловим, за да си правим удоволствието (въпреки, че той е на 3) и я връщаме обратно. На море признавам си ловя и взимам колкото за едно ядене, но гледам да не прекалявам.
Преди време четох интервю с един известен немски шаранджия, човекът споделяше личният си опит в търсенето на трофейни риби. И на въпроса за Хвани-Пусни, каза следното - Когато един алпинист се изкачи на висок връх, той си прави снимка за спомен и се връща в къщи с емоциите и изживяванията, а не взима върха със себе си. На мен поне тази фолософия ми допадна.
Поздрави на всички колеги и се извинявам, ако съм засегнал някого с обобщаването си.
Иначе за сиромашията нямам предвид конкретната риба (да такъв риболов е скъп) имам предвид пак конкретна случка, в селото в което имахме вила преди години бяха зарибили със сомчета, местните ги изловиха за 5 дни още докато бяха зарибителен материал. Като ги попитах защо ги взимат какво ще ги правят та те са по 150 грама и е по-добре да ги оставят да порастнат, дядовците ми отговориха - ми пържим ги и ги ядем. Сега кво да им кажа като знам че зимат по 100 лв пенсия.
Та въпросът е за Хвани-Пусни си е един вид лична философия, аз не мога да накарам никого да разбира нещата като мен. Преди години и аз съм си взимал риба, баща ми мир на праха му ме е учил да пускам маломерните риби, така разбирал човека така ме научил. Сега аз уча детето си че рибата е ловим, за да си правим удоволствието (въпреки, че той е на 3) и я връщаме обратно. На море признавам си ловя и взимам колкото за едно ядене, но гледам да не прекалявам.
Преди време четох интервю с един известен немски шаранджия, човекът споделяше личният си опит в търсенето на трофейни риби. И на въпроса за Хвани-Пусни, каза следното - Когато един алпинист се изкачи на висок връх, той си прави снимка за спомен и се връща в къщи с емоциите и изживяванията, а не взима върха със себе си. На мен поне тази фолософия ми допадна.
Поздрави на всички колеги и се извинявам, ако съм засегнал някого с обобщаването си.
ivaylo.filipov- ...........................
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 27.09.1976
Години : 48
Поне аз не съм от засегнатите,въпреки че съм от отбора на динозаврите.
Научих се да не вземам малките,защото файда от тях няма,
само хамалогия по чистенето.
Да не прекалявам с големите кофи с риба - пак аз трябва да я чистя.
Обаче,от тази година ако почна да продавам риба - за вас няма да оставя и хайвер да хванете....
Предпочитам интензивен риболов на дребни риби,отколкото цял ден
обикаляне за една едра - ама това си е мой манталитет.
Научих се да не вземам малките,защото файда от тях няма,
само хамалогия по чистенето.
Да не прекалявам с големите кофи с риба - пак аз трябва да я чистя.
Обаче,от тази година ако почна да продавам риба - за вас няма да оставя и хайвер да хванете....
Предпочитам интензивен риболов на дребни риби,отколкото цял ден
обикаляне за една едра - ама това си е мой манталитет.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Има една подробност при рибата тон-в момента който може да я качиш на лодката тя вече бере душа ,връщане назад няма,остава ти само да я ,,оперираш' на точните места иначе се променя вкуса и не става за суши
И след като с тях е имало един ,,велик''рибар поне той е трябвало да знае.Но каде и мколко е велик това е друг въпрос!
Тона е най-нещастната риба ,тя е родена за да плува,спре ли -потъва като камък на дъното.
п.п.Въшката като се наяде излиза на челото ........................
И след като с тях е имало един ,,велик''рибар поне той е трябвало да знае.Но каде и мколко е велик това е друг въпрос!
Тона е най-нещастната риба ,тя е родена за да плува,спре ли -потъва като камък на дъното.
п.п.Въшката като се наяде излиза на челото ........................
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Години : 54
Компанията NEL lines от утре спира да оперира по линиите между островите:
Солун / Кавала-Лемнос-Лесбос-Хиос-Самос-Икария
Лаврио - Псара - Места Хиос
Със заповед на министъра им се отнема лиценза заради неспазване на задължения по договра и парични задължения и една година няма да могат да участват в търгове за други линии.
Обявен е конкурс за нов оператор, но кой ще е той не се знае. Според разни източници Хеленик или Блустар.
Кога ще бъде избран и от кога, ще оперира не се нзае обаче
Източници:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Знам, че освен мен малко хора от форума я ползват тази линия, но все пак може да е полезно за някой, ако решил да мръдне към някои от тези острови
Солун / Кавала-Лемнос-Лесбос-Хиос-Самос-Икария
Лаврио - Псара - Места Хиос
Със заповед на министъра им се отнема лиценза заради неспазване на задължения по договра и парични задължения и една година няма да могат да участват в търгове за други линии.
Обявен е конкурс за нов оператор, но кой ще е той не се знае. Според разни източници Хеленик или Блустар.
Кога ще бъде избран и от кога, ще оперира не се нзае обаче
Източници:
Знам, че освен мен малко хора от форума я ползват тази линия, но все пак може да е полезно за някой, ако решил да мръдне към някои от тези острови
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Стачка фериботи 1-ви май
Който ще пътува около 1-ви май за Гърция и ще позлва фери да има предвид. Очаква се да има стачка на фериботите:
"Причината е стачката, която обяви Общогръцката федерация на морските работници за екипажите на пътническите и товарните кораби от полунощ в четвъртък 30 април срещу петък 1 май до полунощ срещу събота 2 май."
източник: [You must be registered and logged in to see this link.]
Все пак, ако ще ползвате фери на 1-ви май е добре да се обадите на компанията с която, ще плавате да проверите, защото не всички стачкуват. Преди 2-3 години така бяха обявили общодържавна стачка и почти се бяхме отказали да пътуваме, но се обадихме и се оказа, че нашия кораб, ще си плава ....
"Причината е стачката, която обяви Общогръцката федерация на морските работници за екипажите на пътническите и товарните кораби от полунощ в четвъртък 30 април срещу петък 1 май до полунощ срещу събота 2 май."
източник: [You must be registered and logged in to see this link.]
Все пак, ако ще ползвате фери на 1-ви май е добре да се обадите на компанията с която, ще плавате да проверите, защото не всички стачкуват. Преди 2-3 години така бяха обявили общодържавна стачка и почти се бяхме отказали да пътуваме, но се обадихме и се оказа, че нашия кораб, ще си плава ....
radoadvokat- ...........................
Брой мнения : 313 Рожд.дaта : 19.11.1977
Години : 47
Вдигаенето на цените в Гърция е факт още от изминалата 2016. доста поскъпнаха хотелчетата и студиата. Обикалям доста и на различни места и смело мога да го твърдя. Дори сега есента извън сезона "обаждаха" сериозни цифри, а голяма част от преди работещите по това време бяха ударили кепенците. Които иска евтинко от идната година, ще трябва да избира някъде по "имигрантските" острови м/у Турция и Гърция там няма туристи и дават мило и драго да се завърти някой такъв. Знам го от 1-ва ръка.
Но за цените са виновни и нашите сънародници, вчера чета един от тур агенция се хвали, че още от сега имал 2 пъти повече от обичайното резервации за догодина за почивки през лятото !? Ми как няма да вдигат цените !
Като включим и навдигащата се вълна румънци, а от тази година не знам дали някой е забелязъл, но има нови "играчи" - молдовци, които вече яко напълзяват + проблемите в Турция и пресата, ще е голяма
Но за цените са виновни и нашите сънародници, вчера чета един от тур агенция се хвали, че още от сега имал 2 пъти повече от обичайното резервации за догодина за почивки през лятото !? Ми как няма да вдигат цените !
Като включим и навдигащата се вълна румънци, а от тази година не знам дали някой е забелязъл, но има нови "играчи" - молдовци, които вече яко напълзяват + проблемите в Турция и пресата, ще е голяма
Много си ни далеч шефе!Има няма 1500 км!
grandal_331- ...........................
Брой мнения : 1998 Рожд.дaта : 23.06.1968
Години : 56
Обмисля сеПетър Василев написа:Значи е време да промените дестинациите си към Крит!
Жалко че няма директни полети до Крит, но ще има регулярни нискобюджетни до Атина, което все е нещо. Кофти е само положението с по-голям багаж, ама квот такова
Моя позната изкара миналата година един сезон, като инструктор по гмуркане там - доволна е.
Къв багаж ве, зимаш си документите и и десет иляду евраки, друго не ти требе!esox hunter написа:
. Кофти е само положението с по-голям багаж, ама квот такова
На един авер дъщеря му учи в Холандия и лети до тук за 9 евраки, е само с раничка, но е два пъти по евтино от автобуса София-Варна
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Един приятел ходи на Крит ноември с полет от Солун. Около 120-130 евро за двама човека с един чекиран багаж. За паркинг на Солун 40 евро за седмица. Кола под наем 15 евро на ден. Апартамент за 6 човека с три спални, огромен хол и голяма тераса 80 евро на ден.
sistefanov- ...........................
Брой мнения : 140 Рожд.дaта : 29.03.1976
Ако са дошли с колата щеше да им излезе по-ефтино.100 евро за магистралата отиване и връщане и гориво към 200...зависи колко гори колата де.sistefanov написа:Един приятел ходи на Крит ноември с полет от Солун. Около 120-130 евро за двама човека с един чекиран багаж. За паркинг на Солун 40 евро за седмица. Кола под наем 15 евро на ден. Апартамент за 6 човека с три спални, огромен хол и голяма тераса 80 евро на ден.
Петьо, а ферибота от Пирея ли е и колко е на човек и за кола?
sistefanov- ...........................
Брой мнения : 140 Рожд.дaта : 29.03.1976
Да ,от Пирея.За билетите винаги има промоции ,но без промоции е около 35 на човек ,без кабина и 80 за кола.Ако се купи отиване ,връщане има отстъпка.Αз август миналата год.си купих билет за двама и кола отиване и връщане за 240 евро! Обикновено корабите пътуват през нощта,защото се пътува цяла вечер и са предпочитани,но има и кораби дето пътуват през деня и по-трудно си намират пасажери и затова правят промоции.sistefanov написа:Петьо, а ферибота от Пирея ли е и колко е на човек и за кола?
Аз няколко години пътувам с дневният,защото едно,че е по-евтин,друго пътувам обикновено през лятото ,а са големи жеги през деня и трето,не е натоварено толко движението по пътищата.
Ей тука Петьо да го помоля да го преведе по коректно, че гугъла е изтрещелник
Та тия "пирати" какви глоби са им набили, затова че са решили с РИБ-а да ходят от Крит до Санторини
Та тия "пирати" какви глоби са им набили, затова че са решили с РИБ-а да ходят от Крит до Санторини
Нищо ,спрямо това колко са щели да спечелят!
Значи ...8 американци са наели един риб да ги закара до Санторини от Ираклио.
Платили са по 300 евро на човек,но някоя "добра" душичка ги е изпяла на лименархиото и са ги хванали още преди да излезат от марината.
Глобата за собственника и този дето е управлявал риба е 1000 евро,без да ги задържат!
Значи ...8 американци са наели един риб да ги закара до Санторини от Ираклио.
Платили са по 300 евро на човек,но някоя "добра" душичка ги е изпяла на лименархиото и са ги хванали още преди да излезат от марината.
Глобата за собственника и този дето е управлявал риба е 1000 евро,без да ги задържат!
И до де ще стигнеш с с патерица и туй рендеgrandal_331 написа:Много си ни далеч шефе!Има няма 1500 км!
savi aleksiev- ...........................
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62
Да си искате бележките, че да не ви излезе фрапето 102,5 Е
...така, така аз се чудя що гърчините вече ми навират в ръцете касовите бележки почти навсякъде ;)
...така, така аз се чудя що гърчините вече ми навират в ръцете касовите бележки почти навсякъде ;)
Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Страница 3 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing