С лодка в Морето 2011 г. - 3 част
+73
HarryCarp
delisto44
baralya
Венци
ivu
gogo26
chapara
krasi81
bozaviq
Кирил Калчев
ICO
Доктора
fokobg
карид
georg
Иво - Шабла
vsiak
str.hadjiev
Кико
nikgeo
vvt1970
sllipi1
var4o
vatus
Тянката
simeonnn
Дели
Петър Василев
чечо
тони котев
grandal_331
Тик Так
emilh
ПЛУВЧО
ribarshe
maestroto
Димитур
cochi75
Христов7272
Rimohit
Albena
paynera
ogi_1
xpynxpyn
vankica
strijok
mixman
Светозар Върбанов
Шморхи
Георги Вутов
mitko_h_d
rikitikitavi
dobria1
EU_BG_akademika
Elfi
Ribarina
roko koko
ДЯДО ИВАН
milen kordov
ufo
Моряка
Любак
emanuil
вакрил
savi aleksiev
jorojoy
krasimir77
justinian
pako
JimBeam
miroslavpetkov
КИРО
Мънцата
77 posters
Страница 3 от 30
Страница 3 от 30 • 1, 2, 3, 4 ... 16 ... 30
Re: С лодка в Морето 2011 г. - 3 част
не спорете а по добре се допитайте (помощ от приятел) Миро Петков
щот аз подочух за съвсем друга скорост ама нека той да каже
Ами да нека да каже, аз едно време като ме учеше дядо Тодор да чепарувам, казваше ""Лодката пеша ходи.....""dobria1 написа:не спорете а по добре се допитайте (помощ от приятел) Миро Петков
Искаше да каже че, със скороста с която ходим, с нея се чепарува. Разбираше ги стареца нещата, без риба никога не сме излизали с него. Туй сонари gps, въобще ги нямаше тогаз, ама като се изправи на баша, турне ръката като козирка на очите и само върти глава, а наляво, а на дясно, че като викне... "Бързо, мочко, чепарето" :dancingHappy_i :dancingHappy_i ама аз готов, само пускам топуза и размотавам. имало е случаи дорде пусна и тръгне като торпедо назад, вече натоварено. Ако не се пазиш от куките, голяма бела може да стане.....Ама и риба имаше тогаз....
Еххх спомени :21fe7b94c4e424
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Сега се чух с един приятел,пред Галата риба нямало засега.
вакрил- мир на праха му
Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Години : 56
Днес сутринта пред яхтеното на Константин и Елена от лодка хванаха на влачене поне един лефер. Наслука и да продължават.
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
За жалост несъм засичал с жпс скороста за да ви я кажа с точност.А сега да си измислям и аз някакви дани няма смисъл....от много време ловя на воблери и вече всичко го правя на усет по вибрациите на пръчката ми става ясно работили добре воблера или не.Различните модели работят и на различна скорост.Но съм се убедил в едно за паламуда иска бърза и променлива скорост докато за лефера най добре ми даваше на бавна.
Айде сега стискайте ми палци заминавам довечера за Турция за едни по други риби
Айде сега стискайте ми палци заминавам довечера за Турция за едни по други риби
miroslavpetkov- ...........................
Брой мнения : 452 Рожд.дaта : 24.03.1978
Години : 46
Днес голямо обикаляне падна Траката,Двореца,Дружба и от там пред Гала.
Нямам и килограм сафрид :21fe7b94c4e424 аз ли не можах да го намеря
Нямам и килограм сафрид :21fe7b94c4e424 аз ли не можах да го намеря
mitko_h_d- ...........................
Брой мнения : 347 Рожд.дaта : 04.02.1970
Години : 54
Mерси Булти надявам се като се върна да има репортажБулти написа:Успех Миро !!!
miroslavpetkov- ...........................
Брой мнения : 452 Рожд.дaта : 24.03.1978
Днес отново пълно капо :21fe7b94c4e424 От към леферите де Обикаляхме от Златните, Ной, Двореца, Поворота ... абе обрисахме целия тараф Накрая излязохме към 15.00ч с около 5-6 килца сафридец за двамата с Тони Като се има предвид, че днес половината време влачихме като гламави, аз доволен Времето до обяд беше мрачно, имаше и мъгла, но като цяло биваше Повечето сафрид го взехме на 20-22м пред Ной, но влязохме на 3-4 мили навътре На Поворота отново ври от бебета по 4-5см, на буя пред Златните абсолютно същото Не мога да го разбера това, имам чувството, че всички буйове са като некви инкубатори, баси :6425deb86829a0 Пробвахме 5 вида чепарета, при мен отново най-добре бачкаше класиката в жанра - Добряшката Тиква
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
С Киро също влачихме доста ама Иначе по 3-4 кила има сафрид на човек,като повечето я направихме пред Галата над 20-те метра.Той ще каже точно.Напипахме един добър пасаж и даваше редовно.Сутритна към двореца даде малко сафрид,но чернокоп не-само на Киро му удари,но не му видяхме одеждите.Аз съм много доволен де :3f7e6dc87de4b9 днес ми бе сефтето на троленето :dancingHappy_i веднага почнах да различавам медузите и сърцето не тупкаше силно привсеки удар на медуза От към лефер и чернокоп съм капо,но направих сефтето с тролинга-едно зарганче за гърба Абе кеф :dancingHappy_i
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
На буйовете, по веригите които с които са вързани и по подводната им част, растат, мидички, рачета, с една дума храна за дребосъка...Мънцата написа:Не мога да го разбера това, имам чувството, че всички буйове са като некви инкубатори, баси :6425deb86829a0
Затова дето викаше дядо Тодор "там много го праи"
Просто като информация.
Днес сутринта в таляна на Чумата /Траката/ в 7ч. и 11ч. сафрид - йок.
Някой и друг чернокоп и боклуджи.
Днес сутринта в таляна на Чумата /Траката/ в 7ч. и 11ч. сафрид - йок.
Някой и друг чернокоп и боклуджи.
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Днес от 12:00 до към 18:00 някаде Траката-Ной-Траката имаме по 1 кило сафрид
Георги Вутов- ...........................
Брой мнения : 1004 Рожд.дaта : 11.09.1983
Години : 41
От 15 до 18 пред Траката малко сафридец и много емоции за малкия рибар
[You must be registered and logged in to see this image.]
:609c1f728720fb
:609c1f728720fb
Айде, да пиша и аз тук, че в голяма пауза изпаднах напоследък.
Та влязохме в 7 сутринта от Черноморец, проби пред града, после около Св. Иван...слабо. Аз открих резултата с един сафрид. Решихме да дерзаем на юг - към Маслен Нос с проби по пътя. Около Агалина пламна чергата свирепо. Една лодка извади 3 паламуда на влачене на чепаре и нашите чепарета отидоха в куфарите и ги заменихме с воблери. Влачихме, влачихме...пръц - 0. Едната въдица имаше чепаре и там нула. Ми...ай към Маслен Нос. На носа имаше село от лодки и вадиха епизодично по някой йедър чернокоп, чат пат по някой свестен сафрид и много граца. Граца, ама като кутре! Такъв дребосък по това време....необичайно ми се види. Та покрай проклетата граца, чернокопа не искаше да папа першуни и общо взето работата бе тегава. Имаше кратък проблясък, когато ни "атакува" пасаж циганки и се извадиха три броя.
За целия ден, трима души имахме 15-20 чернокопа, 3 циганета по 200-300 грама и 20-а по-хубави сафрида.
Много лошо впечатление ми направи, че "колеги" масово прибираха в кофите граци като кутрета...защо са им...само лакомията може да го обясни!
Ние пускахме всички граци, че и два чернокопа бяха помилвани, въпреки, че бяха много дефицитни. Просто бяха около и под 15-а санта и решихме да живеят.
Аз общо взето се разсърдих на морето и целия улов трябва да се припише на двамата ми приятели.
Моето е един едър чернокоп и 6-7 сафрида. Хвана ме канапа и се отдадох на дрънкане на глупости, пеене на "зелен гущер", унищожаване на бира и излежаване.
Ето малко снимки:
А преди това, като видях паламудите и предложих да минем на воблери, закачих едно Йо Зури ДД 13 см, Зури Хидро Магнум, пак 13-а и пробвахме и една Рапала Дайн Дийп Хъски Джърк 9 санта. Мисля, че прекалих с размерите. Може би трябваше да избера нещо по-дребно, но търсех дълбочина.
Скоростта с която влачехме беше м/у 4.5 и 7 км/ч. Не съм сигурен, че играеха добре воблерите при по-висока скорост, но съм убеден, че паламуда си я търси скоростта.
Та влязохме в 7 сутринта от Черноморец, проби пред града, после около Св. Иван...слабо. Аз открих резултата с един сафрид. Решихме да дерзаем на юг - към Маслен Нос с проби по пътя. Около Агалина пламна чергата свирепо. Една лодка извади 3 паламуда на влачене на чепаре и нашите чепарета отидоха в куфарите и ги заменихме с воблери. Влачихме, влачихме...пръц - 0. Едната въдица имаше чепаре и там нула. Ми...ай към Маслен Нос. На носа имаше село от лодки и вадиха епизодично по някой йедър чернокоп, чат пат по някой свестен сафрид и много граца. Граца, ама като кутре! Такъв дребосък по това време....необичайно ми се види. Та покрай проклетата граца, чернокопа не искаше да папа першуни и общо взето работата бе тегава. Имаше кратък проблясък, когато ни "атакува" пасаж циганки и се извадиха три броя.
За целия ден, трима души имахме 15-20 чернокопа, 3 циганета по 200-300 грама и 20-а по-хубави сафрида.
Много лошо впечатление ми направи, че "колеги" масово прибираха в кофите граци като кутрета...защо са им...само лакомията може да го обясни!
Ние пускахме всички граци, че и два чернокопа бяха помилвани, въпреки, че бяха много дефицитни. Просто бяха около и под 15-а санта и решихме да живеят.
Аз общо взето се разсърдих на морето и целия улов трябва да се припише на двамата ми приятели.
Моето е един едър чернокоп и 6-7 сафрида. Хвана ме канапа и се отдадох на дрънкане на глупости, пеене на "зелен гущер", унищожаване на бира и излежаване.
Ето малко снимки:
А преди това, като видях паламудите и предложих да минем на воблери, закачих едно Йо Зури ДД 13 см, Зури Хидро Магнум, пак 13-а и пробвахме и една Рапала Дайн Дийп Хъски Джърк 9 санта. Мисля, че прекалих с размерите. Може би трябваше да избера нещо по-дребно, но търсех дълбочина.
Скоростта с която влачехме беше м/у 4.5 и 7 км/ч. Не съм сигурен, че играеха добре воблерите при по-висока скорост, но съм убеден, че паламуда си я търси скоростта.
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
E рибата дойде и при нас :dancingHappy_i
На Маслен нос днес рибата тръгна към 8:45 ч., като до към обяд даваше само добри парчета. После направи едно прекъсване и се появи отново към 1:00ч., но бяха по-дребни и така си даваше доволно целия ден с малки прекъсвания.
Това е моята риба снимана в банята. Отделно имаме и по кило сафрид с аверчето.
На Маслен нос днес рибата тръгна към 8:45 ч., като до към обяд даваше само добри парчета. После направи едно прекъсване и се появи отново към 1:00ч., но бяха по-дребни и така си даваше доволно целия ден с малки прекъсвания.
Това е моята риба снимана в банята. Отделно имаме и по кило сафрид с аверчето.
mixman- ...........................
Брой мнения : 154 Рожд.дaта : 17.07.1981
Години : 43
Добре ве братчет
strijok- глоб.модератор
Брой мнения : 5466 Рожд.дaта : 24.03.1972
Години : 52
Днес влязохме с лодката от Аркутино. Повечето от времето си отделихме да влачим с воблер около Курикя и Маслен нос, взехме само една риба – паламуд 650гр. Пред Маслен нос имаше доста лодки и на два пъти ходехме дотам защото излизаше по някой друг чернокоп. Краен резултат за двама – 45 чернокопа, малко сафрид и паламудчето.
vankica- ...........................
Брой мнения : 161 Рожд.дaта : 18.09.1976
Години : 48
Това с чернокопа ми хареса.
Моряка каза,пък и аз да спомена де.
Наистина голяяяямо обикаляне беше ( абе къде 2 кила бендзин ).
Ма точно на едно място пред Галата,на 22,7м се въртеше сафрида.
Това беше най-спокойното на сонара.
Бяхме настрани от селото,по към Траката де.
Другата лодка беше на Божо,ама той дойде малко по-късно.
Търсих Албена по парлангото,да ги упътя де да идват,ама не ми дигна.
Кът дойде Божо и отсече по едно време.
Скарахме се че он е карък,ний забихме в брега за проби,после се върнахме в селото,
ама трудна рабта.Звъннах на каръка да питам за резултати - идвай веее,
вадим по 2 -3.
Аха,щом той вади по толкова,ний нали сме си майстори.
И се нагласихме около него - абе пак на първото място.
Сонара пак почервеня,и кът ги метнахме с Моряка.
15 мин.кеф на макс и СТОП.
После аз си изчистих рибата,Ванката хвана настинка,
айде пак тролинг,ама се навряхме в камънака и стана сеир.
Верно че затралена малко заргана,ама имаше доста атаки преди това.
Аз си тролих с това зури,Моряка с на Пешо Рапалата.
Много удари бяха,докато не видяхме че е пълно с камбани близо до брега.
После в залива имахме пак едни вдигащи адреналина огъвания на сопите.
Ама нали все още се учим,нищо влезе на борда.
И октоподчетата над воблера
И моята сметка дет ми я донесе Нептун накрая де.
И понеже съм съвестен рибар - направо изчистена се
кичеше на куките,че и леко осолена.
Абе направо кът се прибрах - отиде на скарата де.
Моряка каза,пък и аз да спомена де.
Наистина голяяяямо обикаляне беше ( абе къде 2 кила бендзин ).
Ма точно на едно място пред Галата,на 22,7м се въртеше сафрида.
Това беше най-спокойното на сонара.
Бяхме настрани от селото,по към Траката де.
Другата лодка беше на Божо,ама той дойде малко по-късно.
Търсих Албена по парлангото,да ги упътя де да идват,ама не ми дигна.
Кът дойде Божо и отсече по едно време.
Скарахме се че он е карък,ний забихме в брега за проби,после се върнахме в селото,
ама трудна рабта.Звъннах на каръка да питам за резултати - идвай веее,
вадим по 2 -3.
Аха,щом той вади по толкова,ний нали сме си майстори.
И се нагласихме около него - абе пак на първото място.
Сонара пак почервеня,и кът ги метнахме с Моряка.
15 мин.кеф на макс и СТОП.
После аз си изчистих рибата,Ванката хвана настинка,
айде пак тролинг,ама се навряхме в камънака и стана сеир.
Верно че затралена малко заргана,ама имаше доста атаки преди това.
Аз си тролих с това зури,Моряка с на Пешо Рапалата.
Много удари бяха,докато не видяхме че е пълно с камбани близо до брега.
После в залива имахме пак едни вдигащи адреналина огъвания на сопите.
Ама нали все още се учим,нищо влезе на борда.
И октоподчетата над воблера
И моята сметка дет ми я донесе Нептун накрая де.
И понеже съм съвестен рибар - направо изчистена се
кичеше на куките,че и леко осолена.
Абе направо кът се прибрах - отиде на скарата де.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Дааам сега се сещам и дъжд ни валя-на два пъти,че и на три Таз година лепта на Любака не съм давал(както обикновенно) еми ще търпим :525707397c05bb
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Вчера пусках от НОЙ
В 6:45ч вече дърпах едни воблери до панорама, че чак до кранево почти.... спуках се да обикалям и да сменям воблери... ала леферец така и не ме споходи.
към 10ч ми писна на мандрахулките и викам на тъста - давай да дирим сафрид и чернокоп... и започна едно лудо търсене...
Първите признаци бяха на 20м. срещу Кабакум, там за 1ч имахме към 3-4кг и изведнъж като каза няма ме.... 1ч пауза и търсене....
По едно време тъста вика че видял някакви лодки много на вътре... и тръгнахме към тях...
Много каране сигурно 4-5км на вътре и както беше 23м изведнъж стана 19м , колкото по на вътре отивахме по плитко ставаше....
А риба имаше пак около 1-2ч и всичко свърши... и там взехм още може би към 5кг
По едно време един познат звънна и вика ела пред буната на НОЙ пълним чепарета.... докато се върна от майната си тя рибата си би камшика... и започна пак лудото търсене , накрая на 20м на дрейф даде още някое друго кило
Даде и някой друг доста добър чернокоп.
В общи линий около 14кг скърпихме и повечето беше кандидат сафрид.... няма и помен от йедрия хубав сафридакис..... много мъка много търсене, много пинизчийзки риболов , рибата е много пръсната , а това за инкубатора е вярно... много бебета много нещо!
В 6:45ч вече дърпах едни воблери до панорама, че чак до кранево почти.... спуках се да обикалям и да сменям воблери... ала леферец така и не ме споходи.
към 10ч ми писна на мандрахулките и викам на тъста - давай да дирим сафрид и чернокоп... и започна едно лудо търсене...
Първите признаци бяха на 20м. срещу Кабакум, там за 1ч имахме към 3-4кг и изведнъж като каза няма ме.... 1ч пауза и търсене....
По едно време тъста вика че видял някакви лодки много на вътре... и тръгнахме към тях...
Много каране сигурно 4-5км на вътре и както беше 23м изведнъж стана 19м , колкото по на вътре отивахме по плитко ставаше....
А риба имаше пак около 1-2ч и всичко свърши... и там взехм още може би към 5кг
По едно време един познат звънна и вика ела пред буната на НОЙ пълним чепарета.... докато се върна от майната си тя рибата си би камшика... и започна пак лудото търсене , накрая на 20м на дрейф даде още някое друго кило
Даде и някой друг доста добър чернокоп.
В общи линий около 14кг скърпихме и повечето беше кандидат сафрид.... няма и помен от йедрия хубав сафридакис..... много мъка много търсене, много пинизчийзки риболов , рибата е много пръсната , а това за инкубатора е вярно... много бебета много нещо!
ufo написа: Вчера пусках от НОЙ
видял някакви лодки много на вътре... и тръгнахме към тях...
повечето беше кандидат сафрид.... няма и помен от йедрия хубав сафридакис..... много мъка много търсене, много пинизчийзки риболов , рибата е много пръсната , а това за инкубатора е вярно... много бебета много нещо!
И аз посетих това далечно местенце ( при което останах много учуден за плитчината ) Но съм доволен от размера на сафрида! Имам 4 кг от там (малко преди да започне да намалява дълбочината - 21 мтр) , като средния размер беше много малко! Предимно едър сафрид! Бях с чернокопско чепаре - 8-ца, но с по-дълга перушина и щлаух. Чернокоп така и не докопах, а бебета граци - само 5-6 и тва беше. На воблера за около час влачене сутринта в същия район = 0
krasimir77- ...........................
Брой мнения : 362 Рожд.дaта : 05.12.1977
С Емо вчера влязохме от Ной следобед.Движихме в посока Златните.На финала 10 кг качествен сафрид с много мутанти.На тролинг йок.Какъв го ядохме на връщане по тъмното.На Ной се ориентирахме по светещите плувки на рибарите.Ебати тъпата схема.Една лампа няма на буната.Преди 10 дни се върнах от Гърция.Всяко село си има безплатен слип или удобно място за пускане и места за паркиране.За осветяването да не говорим.И не видях колесар с регистрация.
jorojoy- ...........................
Брой мнения : 513 Рожд.дaта : 01.11.1968
Затова на влизане, се забива точка в gps-а собенно като знаеш, че има вероятност да замръкнеш из необятията на морето :d776892fea672e После gps те изкарва точно там от където си влязъл и те връща по пътя по който си минал :d776892fea672ejorojoy написа:Какъв го ядохме на връщане по тъмното.На Ной се ориентирахме по светещите плувки на рибарите
Страница 3 от 30 • 1, 2, 3, 4 ... 16 ... 30
Страница 3 от 30
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing