БОЛАТА 2012
+47
goshotanchev
Васил
maxxx
vatus
Ribarina
joro_74
roko koko
Pesho N.Zagora
цецо пожарната
gogotod
карид
ПЛУВЧО
strijok
mitko_h_d
Красен Матеев
jorojoy
savi aleksiev
lubo72
Любак
str.hadjiev
Шморхи
divein
vvt1970
rikitikitavi
patter
plamdrag
sllipi1
miroslavpetkov
недялко радков
milen kordov
Георги Вутов
Дели
paynera
костреж
dobria1
tiho_roev
Моряка
Asko
emanuil
КИРО
Иво - Шабла
фишфрена
nikgeo
Кирил Калчев
вакрил
ufo
pako
51 posters
Страница 3 от 11
Страница 3 от 11 • 1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11
Re: БОЛАТА 2012
Вярно е!На Болата вчера-0 :9bbce68c65a7e8 ,обаче пред Тюленово- Камен бряг :1db1cce6422ce9 3 дози истински сафрид плюс 4 джипси лейдис .Всичко това от 9 до 14 часа,тогава леко вдигна изток и си попътувах до Варна 2 часа.Благодаря на "иМформаторите"-Иво и Киро!
Asko- ...........................
Брой мнения : 150 Рожд.дaта : 24.06.1960
Години : 64
Asko написа:"иМформаторите"-Иво и Киро!
Насреща сме винаги знаеш това ,стига да ги има рибките.
Поздрави :609c1f728720fb
Кирил Калчев- ...........................
Брой мнения : 1056 Рожд.дaта : 01.07.1978
Години : 46
Еееей,като тебе няма друг.....два часа......Asko написа:Вярно е!На Болата вчера-0 :9bbce68c65a7e8 ,обаче пред Тюленово- Камен бряг :1db1cce6422ce9 3 дози истински сафрид плюс 4 джипси лейдис .Всичко това от 9 до 14 часа,тогава леко вдигна изток и си попътувах до Варна 2 часа.Благодаря на "иМформаторите"-Иво и Киро!
milen kordov- ...........................
Брой мнения : 1166 Рожд.дaта : 16.08.1972
Години : 52
БОЛАТА
СОРИ :217b315cad77fe ПРЕМЕСТЕНИ
Последната промяна е направена от tiho_roev на Вто 7 Авг 2012 - 21:08; мнението е било променяно общо 3 пъти
tiho_roev- ...........................
Брой мнения : 763 Рожд.дaта : 06.04.1966
Години : 58
Бялата риба на Милен превъзходна/не гюзел/-2 часа плаване от мен в името на риболова ,обаче Траката не я намерих около Болата!
Не,не казвам,че е до Болата.....даже има 30-тина мили до Траката.Asko написа:Бялата риба на Милен превъзходна/не гюзел/-2 часа плаване от мен в името на риболова ,обаче Траката не я намерих около Болата!
В бузука за два часа....то идва по 15 възла.......направо си е постижение май.
milen kordov- ...........................
Брой мнения : 1166 Рожд.дaта : 16.08.1972
Тук мълчание имам чувството че някой си трае май
Тук чакаме инфо от Вакрил
Прибрах се към 21ч пооправих се малко и да докладвам.Тръгнахме сутринта към 4.30 за Шабла и докато зареждах на Кичево дойдоха едни колеги и казаха че вчера са взимали много добре на Болата след кратко съвещание хвърлихме една пара и Болата спечели.И така влязохме към 6 аз Орлин и Жоро(един приятел на Тихо Роев ) отначало я почнахме на 18м пред Болата (макар че имаше лодки пред носа и си знаех че там сигурно дава по добре) даваше добре едро но постепенно поутихна и газ пред носа в брега.Какви едри сафриди ни заблъскаха няма дави кажа огромни и чепаретата пълни ,свирят аванси,тежи,голям кеф.Постепенно и там затихна а времето се сговняса,появи се един катер на морска администрация и в 11ч си бихме камшика към болата.Там изчакахме колегите да излязат да кажат какво са искали ония,на едни дето са с 4м лодка с 10к мотор капитанско искали и ги изгонили,абе простотии.После на бара по мента със сода няколко пъти и в 16 пак в морето.Надявах се до тогава да утихне ама :9bbce68c65a7e8 и пак направих същата грешка не отидох на носа а се занимавахме 1ч на 11м м/у болата и дерето с глупости,по 2-3 от там на носа и пак я зачесахме къ си требе.Излязохме към 7ч и резултата е около 23-24кг общо.
вакрил- мир на праха му
Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Години : 56
Доообре ве :dancingHappy_i Я кажи малко повече за Болата - оправено ли е, как е дълбочината за пускане, кръчмата бачка ли
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Това последното май е най- важно
недялко радков- ...........................
Брой мнения : 1066 Рожд.дaта : 10.07.1965
Години : 59
На Болата всичко си е както преди, даже около северната буна е по дълбоко. Щом и мутантите са се върнали ....
Да всичко си е както преди,буната е доста зле ,но не пречи.
вакрил- мир на праха му
Днес на Болата слабо сафрид и по някоя циганка и чернокоп.Мънцата е още там той ще даде още инфо :609c1f728720fb
miroslavpetkov- ...........................
Брой мнения : 452 Рожд.дaта : 24.03.1978
Ние си бихме камшика към 12.30ч Рибата много пръсната, най-добре даде пред Сухото дере и Русалка На моменти вземаше добре на зелено, в други на тиква, абе когато папка не подбира много .. Учудващото за мен беше, че риболова тръгна чак към 8.30ч, преди това имахме десетина рибки от 6.00ч и вече се бяхме настроили за капо Крайния ни резултат е към 22кг, абе доволно
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Крайния ни резултат е към 22кг, абе доволно [/quote]ееее пак скромни но от сърце
sllipi1- ...........................
Брой мнения : 1246 Рожд.дaта : 19.10.1976
Години : 48
И при нас с Дели и един приятел беше същата работа.В началото почнахме на носа после се обади Мънцата че при тях дава добре и отидохме при тях.После времето пак се сговняса,ние обаче седяхме до 19ч и следобяда си даваше добре.По едно време се завъртя и чернокоп,колегата даже изкара пълно чепаре.На финала 40л чанта дюкме , една 35 на половина и 1,5кг чернокоп.Сафрида пак е едър но онзиденшните мутанти бяха доста по малко.По едно време дойдоха пак от морска администрация май напъдиха някои после минаха покрай нас ама като ни видяха че и тримата сме с жилетки направиха така и заминаха,после пък дойдоха граничните нещо се разправяха с една надуваема лодка после с едно РК и заминаха.Ми това е :95a6347ec54c90
вакрил- мир на праха му
вакрил написа:И при нас с Дели и един приятел беше същата работа.В началото почнахме на носа после се обади Мънцата че при тях дава добре и отидохме при тях.После времето пак се сговняса,ние обаче седяхме до 19ч и следобяда си даваше добре.По едно време се завъртя и чернокоп,колегата даже изкара пълно чепаре.На финала 40л чанта дюкме , една 35 на половина и 1,5кг чернокоп.Сафрида пак е едър но онзиденшните мутанти бяха доста по малко.По едно време дойдоха пак от морска администрация май напъдиха някои после минаха покрай нас ама като ни видяха че и тримата сме с жилетки направиха така и заминаха,после пък дойдоха граничните нещо се разправяха с една надуваема лодка после с едно РК и заминаха.Ми това е :95a6347ec54c90
Супер сте браво
Приятен рапорт от Палеца-9 30 до 13 часа 3 дози :dancingHappy_i ,преди това ходих набързо до Бяла там 50 лодки за 20 минути зеро риби .
Да споделя и аз за моят двудневен риболов на Болата . В петък влязохме пред Устата около 8 часа . Рибата кълвеше , но беше много пръсната . Вълната беше много брутална , като вятъра ни снасяше към нос Калиакра , защото бяхме с плаваща котва . При едно от приближаванията ни до носа , имахме мощна атака на чернокопи . Извадих 10 броя от тях , но и хвърлих две опоскани чепарета . На другите двама в лодката им заминаха също две чепарета . В 11 часа излязохме , защото сафрида спря да яде . Крайният ми резултат за деня е около 3.5 килограма .
На вторият ден / събота / , бяхме заедно с Иво Пайнера . Влязохме около 6 часа от Болата . Ловихме пред Устата и Сухото дере . Да споделя за тези , които влизат без сонар - основните пасажи на рибата бяха на дълбочина 9-12 метра или на дъното . Пак имаше чернокопи , но бяха по дребни и нямахме отхапани чепарета . Сафридите предния ден , бяха малко по - огромни . Около 11 часа дойде катер на ИАМА и взеха да се заяждат за липсата на спасителни жилетки . Обикаляха всички лодки наред , а след половин час се върнаха и караха всички нередовни да излязат от морето . Рибата по това време тотално отказа да се храни и около 12 часа се прибрахме на брега . Резултата ми от събота е в пъти по-добър от предния ден , но си го обяснявам и с наличието на сонар втория ден .
На вторият ден / събота / , бяхме заедно с Иво Пайнера . Влязохме около 6 часа от Болата . Ловихме пред Устата и Сухото дере . Да споделя за тези , които влизат без сонар - основните пасажи на рибата бяха на дълбочина 9-12 метра или на дъното . Пак имаше чернокопи , но бяха по дребни и нямахме отхапани чепарета . Сафридите предния ден , бяха малко по - огромни . Около 11 часа дойде катер на ИАМА и взеха да се заяждат за липсата на спасителни жилетки . Обикаляха всички лодки наред , а след половин час се върнаха и караха всички нередовни да излязат от морето . Рибата по това време тотално отказа да се храни и около 12 часа се прибрахме на брега . Резултата ми от събота е в пъти по-добър от предния ден , но си го обяснявам и с наличието на сонар втория ден .
plamdrag- ...........................
Брой мнения : 107 Рожд.дaта : 06.04.1964
Години : 60
Малко със закъснение, но Събота и Неделя ми е забранено да стоя на компютър :-) В събота влезнах на разсъмване. Карах само направо и като стигнах 18 метра се закотвих. Първото селце беше там, после се премести към носа, после в другата посока. Мен ме мързеше да греба и си стоях на едно място. Риболова на приливи и отливи. Рибките около дъното и на 10 (пускам чепарето с 40гр пилкер и броя до 10). Към 10ч. излезна по-серозна вълна и си бих камшика. Краен резултат почити пълна квадратна пластмасова кофичка от сирене (4-5 кг ?).
Интересното е, че Мънцата като отпраши на север и целото село се премести. А в него време си даваше доволно при мен. Явно тогава се раздвижиха рибките, но са пръснати още.
Интересното е, че Мънцата като отпраши на север и целото село се премести. А в него време си даваше доволно при мен. Явно тогава се раздвижиха рибките, но са пръснати още.
Последната промяна е направена от patter на Пон 20 Авг 2012 - 12:33; мнението е било променяно общо 1 път
patter- ...........................
Брой мнения : 82 Рожд.дaта : 19.08.1972
събота от сутринта до обяд ,трима- по доза на човек. Рибата много пръсната и с претенции. Освен сафрид имахме една граца.
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
По - скоро пасажите бяха малки и постоянно се движеха. Аз стоях до около 13.30 и имам 291 риби +/- 2-3 от грешка при броенето :dancingHappy_i . Лошото при мен беше, че бях само с котвата за камъни и постоянно ме местеше. Сутринта мисля, че спрях до теб със сивото Пежо - мерси за предупреждението за лошо време :609c1f728720fb
vvt1970- ...........................
Брой мнения : 725 Рожд.дaта : 23.09.1970
Години : 54
следващият път да кажеш здрасти. Аз съм малко лош физиономист и нема се плашиш ако не те позная. :609c1f728720fbvvt1970 написа:По - скоро пасажите бяха малки и постоянно се движеха. Аз стоях до около 13.30 и имам 291 риби +/- 2-3 от грешка при броенето :dancingHappy_i . Лошото при мен беше, че бях само с котвата за камъни и постоянно ме местеше. Сутринта мисля, че спрях до теб със сивото Пежо - мерси за предупреждението за лошо време :609c1f728720fb
пп не обътна ли внимание на 3-килограмовия камък дето го сложихме в лодката. Него го връзваш за котвата за камъни и си решил проблема със съркането по пясъка.
Най-накрая и аз да пусна лодката на Болата. Този път имах и двама души екипаж. Имаше ново лице в отбора и едно не много старо лице. И аз разбира се. Малко се притеснявах как ще е моторчето и мястото при трима ама викам си на сърцето като е широко място ще намерим. Имах идея да потърся малко зъбчовци по тъмно близо до брега ама укъсняхме. Докато се натуткахме и то изсветля. Както и да е. Очакваше се кофти време и здраво мокрене. Бях предупредил за това някой от екипажа а другия бях забравил. Човека си доди с къси панталонки и тениска. Добре е Бойса стара къща, че му извади от някъде панталони с ризка. По моя молба народа надяна жилетките и ади у водата. Бях поставил вътре в лодката и един голям камък, не за кадем амаи за сериозни ситуации. Първо отпрашихме към хоризонта, че имаше рекета. Ама много много риба нямаше. Почнахме експерименти с чипаретата. Резултата беше приемлив ама дъното на кофета не се покриваше. Почнахме да се местим ама нещо не достигаше. Извадих парашута и нещата се подобриха. Лошото беше, че кълвеше на моменти. Постояннен ритъм в кълването нямаше. Реших да търся рибата с надеждата да намерим някъде групиран пасаж. От Болата до Русалка и обратно с много спирания за по две чипарета със сафрид. Оплаквания нямаше.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Въпреки това очаквах такива. Ситуацията в лодката беше мокра. Всяка вълна малко или много влизаше при нас. В краката ни имаше десетина сантиметра вода и там си плаваха две кофи, туба с гориво и незнайно колко сафрида. Екипажа беше подгизнал като котета след автомивка. Все пак усмивки имаше по лицата ни и на тримата в моментите на спиране на двигателя. По моето лице имаше усмивка и на всяка влязла в лодката вълна. Голям ми е кеф това и аз не знам защо. Имах обаче таен коз. Бях с ловните дрехи и си стоях сух. Дишащата мембрана издържа и на пръските и на заливането с кофите. Полека лека напълнихме кофата до ниво да не се вижда дъното.
Хванахме и няколко дракона и доволно сафриди.
Стана така, че вятъра засили здраво както се очакваше и парашута хич и не на спираше. Извадихме коза- големия камък и нещата пак си дойдоха на местата. Даже и по едно време намерихме и пасаж със сафрид. Нивото на рибата в кофичката продължи да се покача. Лошо беше, че пасажа се прсна. Още на два пъти го намирахме и пълнихме качествено чипаретата ама на петото вадене на котвата камъка се изхлузи или на боцмана му писна да вдига 3кила олово с 3кила камък. Останахме само с котвата за камъни. Направихме последно пускане по вятъра и хайде на брега. Кантара отчете улв 11кг. Като махнем теглото на кофата и водата в нея имаме по доза на човек. Страхотно. Времето напредна. Започнахме бавната част. Да изсъхне лодката и да я натикаме с цялото оборудване в джипа. И с това се справихме. После един познат ни изкара миди, че сами не можем явно. Мерси за мидите Боис. Станаха чудни панирани на шишчета. Гледах с копнеж морето и много ми се искаше да се топна тук отново ама нямаше как. Веме беше да потегляме към дома.
Изкарах си страхотно.
Въпреки това очаквах такива. Ситуацията в лодката беше мокра. Всяка вълна малко или много влизаше при нас. В краката ни имаше десетина сантиметра вода и там си плаваха две кофи, туба с гориво и незнайно колко сафрида. Екипажа беше подгизнал като котета след автомивка. Все пак усмивки имаше по лицата ни и на тримата в моментите на спиране на двигателя. По моето лице имаше усмивка и на всяка влязла в лодката вълна. Голям ми е кеф това и аз не знам защо. Имах обаче таен коз. Бях с ловните дрехи и си стоях сух. Дишащата мембрана издържа и на пръските и на заливането с кофите. Полека лека напълнихме кофата до ниво да не се вижда дъното.
Хванахме и няколко дракона и доволно сафриди.
Стана така, че вятъра засили здраво както се очакваше и парашута хич и не на спираше. Извадихме коза- големия камък и нещата пак си дойдоха на местата. Даже и по едно време намерихме и пасаж със сафрид. Нивото на рибата в кофичката продължи да се покача. Лошо беше, че пасажа се прсна. Още на два пъти го намирахме и пълнихме качествено чипаретата ама на петото вадене на котвата камъка се изхлузи или на боцмана му писна да вдига 3кила олово с 3кила камък. Останахме само с котвата за камъни. Направихме последно пускане по вятъра и хайде на брега. Кантара отчете улв 11кг. Като махнем теглото на кофата и водата в нея имаме по доза на човек. Страхотно. Времето напредна. Започнахме бавната част. Да изсъхне лодката и да я натикаме с цялото оборудване в джипа. И с това се справихме. После един познат ни изкара миди, че сами не можем явно. Мерси за мидите Боис. Станаха чудни панирани на шишчета. Гледах с копнеж морето и много ми се искаше да се топна тук отново ама нямаше как. Веме беше да потегляме към дома.
Изкарах си страхотно.
Страница 3 от 11 • 1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11
Страница 3 от 11
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing