С лодка в Морето 2012 г. - 2
+82
gogotod
antares
nikinenov
Доктора
iamyordan
miroslavpetkov
goshotanchev
pako
sllipi1
gogo26
Васил
marinco
divein
Красен Матеев
var4o
Ogi
Георги Тодоров
felippemassa
justinian
runner
vatus
Rimohit
Кирил Калчев
ПЛУВЧО
Жоро-multi_maks
Tiho Todorov
Кико
xpynxpyn
Шморхи
Иво - Шабла
ICO
hristo 79
ivojekov_vet
Val848
Радуш
Венци
Тик Так
Albena
чечо
fokobg
вакрил
ribarshe
Asko
Георги Вутов
mitko_aks
savi aleksiev
strijok
Дели
ДЯДО ИВАН
dobria1
veis
cochi75
roko koko
bobiklima
ilko 63
ufo
tiho_roev
EU_BG_akademika
rikitikitavi
Любак
vankica
vvt1970
Румен Ганев
Borkata
krasi81
карид
mixman
Моряка
mitko_h_d
костреж
КИРО
stuci
Ribarina
sve25
plamdrag
emanuil
Мънцата
vstoikov
milen kordov
str.hadjiev
krasimir77
paynera
86 posters
Страница 15 от 40
Страница 15 от 40 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40
Re: С лодка в Морето 2012 г. - 2
Миналата година, лятото беше. Бяхме между нос Акин и плажа на Вромос с лодката. Има там, в подножието 2-3 заливчета, които се ги заплюли за "наши" и си ходим редовно. Та и него ден бе така. Хавлий, чадъра, лодката на пясъка изтеглена, морето спокойно...Идилия! Булята се пече, аз скучая и гледам корабите. Минаха 2-3 търговски, аз определям тип, тонаж, скорост..."забавлявам се".
И мина големия граничар. Мен па ми писна да зяпам хората как обикалят света и се излегнах. След няколко минути...адски вълни, изхвърлиха лодкат на брега, псувни и ругатни от моя страна, хавлията ми мокра. Бре, шо стана?! :5ff67901e688fa В първия момент хич не помислих за граничния, зает да си спасям имуществото, после обаче, се замислих и разбрах, че тоа серсемин ми е направил цунамитата.
Разказвам го това, защото знам какво е граничен катер.
Ама...нямаше катер, нямаше кораб, подводници и китове нямаше, дори и русалки да ги е.а нямаше. Ни скала, ни камък. Нищо бе! Открито море и вълни дето вървят наобратно! Нали цял ден скитосвах в тоя ареал, щях да видя ако има граничен или военен кораб.
Ми...нямаше!
И мина големия граничар. Мен па ми писна да зяпам хората как обикалят света и се излегнах. След няколко минути...адски вълни, изхвърлиха лодкат на брега, псувни и ругатни от моя страна, хавлията ми мокра. Бре, шо стана?! :5ff67901e688fa В първия момент хич не помислих за граничния, зает да си спасям имуществото, после обаче, се замислих и разбрах, че тоа серсемин ми е направил цунамитата.
Разказвам го това, защото знам какво е граничен катер.
Ама...нямаше катер, нямаше кораб, подводници и китове нямаше, дори и русалки да ги е.а нямаше. Ни скала, ни камък. Нищо бе! Открито море и вълни дето вървят наобратно! Нали цял ден скитосвах в тоя ареал, щях да видя ако има граничен или военен кораб.
Ми...нямаше!
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46
Вчера отидох на Траката следобяд, към 1615. Гледам, няма нито една лодка в морето. Хммм. Газ към Ной, ама там нещо не ме грабна обстановката. Върнах се на Траката, и в 1530 бях пред даляна. Нищо! Баси, май ще си ходя зя първи път без нито една риба! Около 1830 рибата тръгна, но граца. По 1 до 8, както дойде. Рибата беше на около 6-8 метра, по моя преценка - не ползвам сонар. Използвах чепаре в синьо, две куки розово, една - тиква. Пробвах и оранжево и перушини, мешано, но разликата беше в пъти. Затова сложих отново синьото. Резултата - 2,5 кг граца и дребен сафрид. Събрах я, защото я давам на едно бабе от първия етаж. Тази риба от пазара тя не може да си я позволи. Пък и не съм убеден, че с тази разкъртена уста рибата ще може да се храни и живее. Освен това бабето е почти постоянно на терасата и вече даже и котка минава трудно покрай колите без да я освиркат . Даже оняден се опитвала, ми разправят, да ми пази място. Направо е като цербер. Обаче се похвалила на една друга съседка, и оная й казала, че е дърта въртиопашка . Сега ще трябва и на нея да занеса, да не се скарат. Пък и още един питбул не е излишен .
И така. Рибата не беше качествена, обаче похвърлях чепаренце, поизпекох се, проветрих си главата, морето хубаво. Готино беше. От мен това. Айде, със здраве!!
:609c1f728720fb
И така. Рибата не беше качествена, обаче похвърлях чепаренце, поизпекох се, проветрих си главата, морето хубаво. Готино беше. От мен това. Айде, със здраве!!
runner- ...........................
Брой мнения : 228 Рожд.дaта : 22.06.1967
Години : 57
runner написа:Вчера отидох на Траката следобяд
Още ме е яд,че не можах да ти правя компания.
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Ако беше останал на Нои , щеше да вземеш повечко риба.Рибата тръгна късно около 19.00ч. и въпреки , че си забравих батерията за сонара и бях без сонар имам около 7 кг.runner написа:Вчера отидох на Траката следобяд, към 1615. Гледам, няма нито една лодка в морето. Хммм. Газ към Ной, ама там нещо не ме грабна обстановката. Върнах се на Траката, и в 1530 бях пред даляна. Нищо! Баси, май ще си ходя зя първи път без нито една риба! Около 1830 рибата тръгна, но граца. По 1 до 8, както дойде. Рибата беше на около 6-8 метра, по моя преценка - не ползвам сонар. Използвах чепаре в синьо, две куки розово, една - тиква. Пробвах и оранжево и перушини, мешано, но разликата беше в пъти. Затова сложих отново синьото. Резултата - 2,5 кг граца и дребен сафрид. Събрах я, защото я давам на едно бабе от първия етаж. Тази риба от пазара тя не може да си я позволи. Пък и не съм убеден, че с тази разкъртена уста рибата ще може да се храни и живее. Освен това бабето е почти постоянно на терасата и вече даже и котка минава трудно покрай колите без да я освиркат . Даже оняден се опитвала, ми разправят, да ми пази място. Направо е като цербер. Обаче се похвалила на една друга съседка, и оная й казала, че е дърта въртиопашка . Сега ще трябва и на нея да занеса, да не се скарат. Пък и още един питбул не е излишен .
paynera- ...........................
Брой мнения : 2378 Рожд.дaта : 03.02.1973
Години : 51
И в колко се прибра от Емине с тоз твоя самолетAsko написа:
С повече задоволство от колкото бях мечтал в 19.30 потеглих за Варна като не знаех в лодка ли съм или летя като придружаващите ме гларуси!
[You must be registered and logged in to see this link.]
Браво, Асене!!! Изкефих се максимално на репортажа ти.
justinian- глоб.модератор
Брой мнения : 917 Рожд.дaта : 05.02.1970
Години : 54
При идеално време точно час
Asko- ...........................
Брой мнения : 150 Рожд.дaта : 24.06.1960
Години : 64
Приемам покани за риболов на лихнус около Поморие-знам че имате!
Чудя се при идеално време за колко ще направиш отсечката РЕЗОВО-ДУРАНКУЛАК ??? и с колко литра гориво?Asko написа:Приемам покани за риболов на лихнус около Поморие-знам че имате!
Asko написа:Приемам покани за риболов на лихнус около Поморие-знам че имате!
Поканата за риболов в Поморие за теб, Тошето, Жоро, Киро и Мънцата е с постоянен характер бре. ))) Пешо не го пиша към поканените, просто защото по неволя е помориец. )
Аз поканен ли съм???Няма да доида по вода , ще доида по суша.Ко шЪ Фатаме???justinian написа:Asko написа:Приемам покани за риболов на лихнус около Поморие-знам че имате!
Поканата за риболов в Поморие за теб, Тошето, Жоро, Киро и Мънцата е с постоянен характер бре. ))) Пешо не го пиша към поканените, просто защото по неволя е помориец. )
paynera написа:Аз поканен ли съм???Няма да доида по вода , ще доида по суша.Ко шЪ Фатаме???justinian написа:Asko написа:Приемам покани за риболов на лихнус около Поморие-знам че имате!
Естествено, че си поканен! )
Ми то два пъти по-бързо отколкото го зимам с колата бе :217b315cad77fe - ся ку кажеш и колко оки биндзин ти изпиха коньовете ....Asko написа:При идеално време точно час
Днес ,след неочаквана покана от капитан Тихо ,бързо,бързо след работа се паркирах на Траката. Капитана ме взе почти в движение.Пробвахме малко към двореца - ама не. После я намерихме към почивка в плиткача.Рибата пръсната и дребна. Излизаха по едно - две ,три ,много рядко повече от пет грациели
Моят резултат от 19.30 - 21.30 е кило и половина. Този риболов така ме зареди , на фона на каръшките ми седмици в работата(преди пет дни ми откраднаха телефоните от буса,барабар с всичките контакти направо съм като вързан)
Моят резултат от 19.30 - 21.30 е кило и половина. Този риболов така ме зареди , на фона на каръшките ми седмици в работата(преди пет дни ми откраднаха телефоните от буса,барабар с всичките контакти направо съм като вързан)
Asko написа:Приемам покани за риболов на лихнус около Поморие-знам че имате!
Обаче не мога да ти осигуря стръвта,свърши
Що не доидохте към Нои ??? Знае Тихо , ама не казва.Касапницата на Нои не спира.Вече ми писна от тази граца и довечера смятам да опитам под моста за хариб.Какво е това 1.5кг. , че то хората от буната правят по 3-4 кила.Аз от лодка досега с по-малко от 5-6 кила на човек не съм имал , имаше и дни като в неделя - 23кг. за 2-ма в лодката.str.hadjiev написа:Днес ,след неочаквана покана от капитан Тихо ,бързо,бързо след работа се паркирах на Траката. Капитана ме взе почти в движение.Пробвахме малко към двореца - ама не. После я намерихме към почивка в плиткача.Рибата пръсната и дребна. Излизаха по едно - две ,три ,много рядко повече от пет грациели
В другия форум прочетох, че във вашите води наистина се разкарват подводници и то чуждестранни не, че си имаме нашенски де.Шморхи написа:Забравих да споделя. Три вълни с изразени гребени и поне два пъти по-високи от останалите се движеха точно в обратна посока, т.е. от брега, към морето. Викам си, баси да няма подводница или кит отдолу, та да ги прави тея вълни... :
ivojekov_vet- ...........................
Брой мнения : 227 Рожд.дaта : 18.09.1958
Години : 66
Днес напук на прогнозите и вълните отидох за попчета,не че хванах много,няма и кило ама си направих кефа и намокрих пак двигателя.
Шморхи разбрах кой ти е правил вълните.Ето какво видях да плува във фарватера
[You must be registered and logged in to see this image.]
Дали от недоспиване,дали заради нещо друго,но това си е подводница.Това черното към Сарафово.Подводницата била в нашето пристанище,били казали по новините?!?
Шморхи разбрах кой ти е правил вълните.Ето какво видях да плува във фарватера
Дали от недоспиване,дали заради нещо друго,но това си е подводница.Това черното към Сарафово.Подводницата била в нашето пристанище,били казали по новините?!?
Ribarina- ...........................
Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Години : 42
Моята лодка не гори бензин, а изживени удоволствия!str.hadjiev написа:Ми то два пъти по-бързо отколкото го зимам с колата бе :217b315cad77fe - ся ку кажеш и колко оки биндзин ти изпиха коньовете ....Asko написа:При идеално време точно час
Там където бях няма шанс да е била тая подводница. Дълбочината е 25-30 метра и на километър от брега, в района на Дюни.
Да, има някакво учение около Бургас и подводницата е турска. Тая подводница няма шанс да се потопи на по-малко от 10 километра от брега(сложи ги 15). Незнам колко м. и трябват, но подозирам, че са поне 30 за безопасно отстояние от дъното.
В петък пък, щели да палят някакъв кораб и да го гасят. Мисля да не ходя в морето, че току виж, запалили моят.
Иначе военните кораби и аз ги видях днес като излизаха под строй, а аз се люшках до камъните на Атия в бурунтията и чаках ВТР-а да излезе от залива на Атия, та да не ми се пречка на пътя.
Пък за мокренето на мотора...да ти кажа Иво, вече не отнемам рязко газта при спиране. Вълната като ме настига и аха-аха да прехвърли мотора. Или ако върна рязко газта, в момента преди да ме стигне вълната, пак подавам малко газ, да я неутрализирам.
Да, има някакво учение около Бургас и подводницата е турска. Тая подводница няма шанс да се потопи на по-малко от 10 километра от брега(сложи ги 15). Незнам колко м. и трябват, но подозирам, че са поне 30 за безопасно отстояние от дъното.
В петък пък, щели да палят някакъв кораб и да го гасят. Мисля да не ходя в морето, че току виж, запалили моят.
Иначе военните кораби и аз ги видях днес като излизаха под строй, а аз се люшках до камъните на Атия в бурунтията и чаках ВТР-а да излезе от залива на Атия, та да не ми се пречка на пътя.
Пък за мокренето на мотора...да ти кажа Иво, вече не отнемам рязко газта при спиране. Вълната като ме настига и аха-аха да прехвърли мотора. Или ако върна рязко газта, в момента преди да ме стигне вълната, пак подавам малко газ, да я неутрализирам.
"но подозирам, че са поне 30 за безопасно отстояние от дъното."
Потапя се без проблем...3 метра да има под кила и е огън.Последното потапяне на "Слава" беше на дълбочина 12 метра точно пред морска гара :(
Потапя се без проблем...3 метра да има под кила и е огън.Последното потапяне на "Слава" беше на дълбочина 12 метра точно пред морска гара :(
xpynxpyn- ...........................
Брой мнения : 279 Рожд.дaта : 01.12.1976
Години : 47
Аз ко си носех сонара, щях да ги изхващам по бели гащи, къде ми газят калканските градинки, ама ай...
Ха,току що видях че съм пропуснал снимките за новия Аватар на другаря Кордов
Милен се разхлажда в морето:
И .....Милен лови риба дори когато се разхлажда в морето
Същия този ден,изкарахме за рибена чорба,тоест : граца,кая на въдица,паури, миди и още нещо с ножа, без което рибената чорба не става :29e6bbd771c7f3 :29e6bbd771c7f3 :29e6bbd771c7f3
п.п. Снимките са от предния уйкенд.
И .....Милен лови риба дори когато се разхлажда в морето
Същия този ден,изкарахме за рибена чорба,тоест : граца,кая на въдица,паури, миди и още нещо с ножа, без което рибената чорба не става :29e6bbd771c7f3 :29e6bbd771c7f3 :29e6bbd771c7f3
п.п. Снимките са от предния уйкенд.
????- Гост
Тошето написа:.........
[You must be registered and logged in to see this image.].......
Ъхъ, разхлажда се ?
Туй нуждата от разхлаждане е голяма работа, :d5116e0ebf2fc8
особено ако снощи е пил мастика и е замезвал с диня, череши и пъпеш. :29e6bbd771c7f3
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Днес на Нои НЯМА КЬОРАВА РИБА.Дали Ставрии не каза -АДИУОС ??? :609c1f728720fb
Страница 15 от 40 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40
Страница 15 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing