С лодка в Морето 2012 г. - 2
+82
gogotod
antares
nikinenov
Доктора
iamyordan
miroslavpetkov
goshotanchev
pako
sllipi1
gogo26
Васил
marinco
divein
Красен Матеев
var4o
Ogi
Георги Тодоров
felippemassa
justinian
runner
vatus
Rimohit
Кирил Калчев
ПЛУВЧО
Жоро-multi_maks
Tiho Todorov
Кико
xpynxpyn
Шморхи
Иво - Шабла
ICO
hristo 79
ivojekov_vet
Val848
Радуш
Венци
Тик Так
Albena
чечо
fokobg
вакрил
ribarshe
Asko
Георги Вутов
mitko_aks
savi aleksiev
strijok
Дели
ДЯДО ИВАН
dobria1
veis
cochi75
roko koko
bobiklima
ilko 63
ufo
tiho_roev
EU_BG_akademika
rikitikitavi
Любак
vankica
vvt1970
Румен Ганев
Borkata
krasi81
карид
mixman
Моряка
mitko_h_d
костреж
КИРО
stuci
Ribarina
sve25
plamdrag
emanuil
Мънцата
vstoikov
milen kordov
str.hadjiev
krasimir77
paynera
86 posters
Страница 30 от 40
Страница 30 от 40 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 35 ... 40
Re: С лодка в Морето 2012 г. - 2
Ааааа - чакай точното тогава,само да се разровя
Тази е дето питаш.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Само че,варира от 6.2 до 7.3 - защото вълната ме бие в гърба.
Не беше голяма,ама си движи стабилно лодката на гребена на вълната.
Предната скорост е измерена срещу вълната пък.
Понякога падаше и на 2км/ч.
Но тогава си духаше 3-4м/с Изток - това към 15 - 17 часа
Тази е дето питаш.
Само че,варира от 6.2 до 7.3 - защото вълната ме бие в гърба.
Не беше голяма,ама си движи стабилно лодката на гребена на вълната.
Предната скорост е измерена срещу вълната пък.
Понякога падаше и на 2км/ч.
Но тогава си духаше 3-4м/с Изток - това към 15 - 17 часа
Последната промяна е направена от КИРО на Пон 20 Авг 2012 - 23:26; мнението е било променяно общо 2 пъти
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
И трите скорости са правилни. В морето се иска скорост. Ся остава да уцеля и дълбочините....Зимай рапали магнум за морето и...сливъри.
Малииии, само да чуя за йедри хищници насам, пак ще нашаря лодката като релейка с антени!
Кире, тук ли е рибката бре?
Малииии, само да чуя за йедри хищници насам, пак ще нашаря лодката като релейка с антени!
Кире, тук ли е рибката бре?
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46
vankica написа:........ На Маслен нос отделихме повечето време да влачим с воблери и чепаре - 9 циганета общо, като всички се хванаха на чепаре(на воблера нямахме и удар).
Шморхи,човека го е писал - само трябва да се запамети.
Затова днес не пуснах октоподчетата - имам такива.
Ванкич - благодарско за намека.
КИРО- мир на праха му
Шморхи написа:Кире, тук ли е рибката бре?
На такова прилича - ама е в лодката,те всички са там де.
Хем се сетих днес да снимам аптеката - пак забравих.
Подгонила ме е старческата май.
То затова и на фанелката ми пише името - барем него да не забравя.
КИРО- мир на праха му
Той може да го е написал, аз да съм го запаметил, но помня също, че Йо Зури и Рапала си имат морски серии воблери. Не го правят само за асортимент. Ши настоявам аз, тръпка си ми тия играчки.
По-ша ми е кеф да го хвана на воблер, отколкото на чепаре. Кофти, че когато другите около мен ловят на чепаре...се полакомявам и аз и захвърлям воблерите. Трябва да го преодолея!
Туй е рапала Х-рап салт уотър SBM. Напиши си го на фланелката. :29e6bbd771c7f3
10 см. Гази до 1.8 метра според производителя.
По-ша ми е кеф да го хвана на воблер, отколкото на чепаре. Кофти, че когато другите около мен ловят на чепаре...се полакомявам и аз и захвърлям воблерите. Трябва да го преодолея!
Туй е рапала Х-рап салт уотър SBM. Напиши си го на фланелката. :29e6bbd771c7f3
10 см. Гази до 1.8 метра според производителя.
Казах че е на Петьо воблера - той най-добре ще му каже характеристиките.
Сега ще ти прошепна на ушенцето - ползвам го вместо скандил.
Още е малък "паламуда" - кът порасне,
може и да го хареса пък воблера.
Сега ще ти прошепна на ушенцето - ползвам го вместо скандил.
Още е малък "паламуда" - кът порасне,
може и да го хареса пък воблера.
КИРО- мир на праха му
То не се знае Кире...Един човек, дето е обиколил света за риби ми каза така, "рибата не гледа дали е голямо или малко, смята колко енергия ще изхаби за примамката и дали си струва. Малка примамка, не е интересна-хаби сили за нищо, голямата е интересна."
То си зависи де. Тук, като нямаме големи хищници може и да не важи, ма аз трудно ще забравя костурчето, което се хвана на 8.5 см. Бас Дрийм. Беше колкото него или един пръст по-голямо, па беше атакувало воблера.
И друго, сафридите да не са по-големи от воблера, ма те са храна на паламуда и лефера, че и на чернокопа.
Е, скоро имаше снимка как сафрид се е хванал на 7 или 9 см. Йо Зури.
То си зависи де. Тук, като нямаме големи хищници може и да не важи, ма аз трудно ще забравя костурчето, което се хвана на 8.5 см. Бас Дрийм. Беше колкото него или един пръст по-голямо, па беше атакувало воблера.
И друго, сафридите да не са по-големи от воблера, ма те са храна на паламуда и лефера, че и на чернокопа.
Е, скоро имаше снимка как сафрид се е хванал на 7 или 9 см. Йо Зури.
Хич нямаше да го пиша всичко това - ама това ми е сефтето при тролинг,
та затова се поФалих де.
И благодарение на всички дето пишат - попивам някои неща.
Че има да се шлайфам по въпроса,е факт неоспорим.
Пунта е - дали ще имам времето за това.
Тоше - сори,заедно сме писали
та затова се поФалих де.
И благодарение на всички дето пишат - попивам някои неща.
Че има да се шлайфам по въпроса,е факт неоспорим.
Пунта е - дали ще имам времето за това.
Тоше - сори,заедно сме писали
КИРО- мир на праха му
Кире видеото страшно. Хвана ме морска болест само като го гледах..Скоро си свалих една програма Sony Vegas Movie Studio , която решава проблема горе-долу с качеството и може да прави всевъзможни работи.
Не се ли оплитат куките на чепарето.Миналата година бяхте писали че трябва да са две-три куки с по дълъг бидем.
Не се ли оплитат куките на чепарето.Миналата година бяхте писали че трябва да са две-три куки с по дълъг бидем.
Ribarina- ...........................
Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Години : 42
Правите голяма грешка с тия воблери, вземайте паламудено чепаре и влачете.....
Като стигнете сафрида, го кръстосайте няколко пъти с чепарето, ако има циганка или лефер, отиват на чепарето........
Ама си иска опит и двама души, а най добре трима. Аз показах на Димитур, той знае вече как се върти паламудено чепаре.
Проблема е че при много лодки, те си нямт и идея че влачите чепаре зад вас и пресичат........
Ако удари няма да е една риба, натежава изведнъж, затова се държи здраво намотано на ръката или още по добре пресукано през ребро на лодката. Говоря за Кировата......
При удар рулевият започва да върти лодката в кръг, като гледа линията на чепарето да е перпиндикулярно на лодката, а другият започва да навива...като дойде първата кука, ако има откача се и се връща обратно във водата, добре е да го правят двама души, куките се пускат бавно една по една за да могат от движението на лодката да се изпъват отново. Дори и да сте изскарали 4, 5 риби и да да чувствате, че няма повече, вадите и пускате всички куки до края.....Пуснете ли чепарето на средата става топка която никой никога не може да разплете
Ех как ме няма пак :21fe7b94c4e424 :5f3aea9b1ac151
Като стигнете сафрида, го кръстосайте няколко пъти с чепарето, ако има циганка или лефер, отиват на чепарето........
Ама си иска опит и двама души, а най добре трима. Аз показах на Димитур, той знае вече как се върти паламудено чепаре.
Проблема е че при много лодки, те си нямт и идея че влачите чепаре зад вас и пресичат........
Ако удари няма да е една риба, натежава изведнъж, затова се държи здраво намотано на ръката или още по добре пресукано през ребро на лодката. Говоря за Кировата......
При удар рулевият започва да върти лодката в кръг, като гледа линията на чепарето да е перпиндикулярно на лодката, а другият започва да навива...като дойде първата кука, ако има откача се и се връща обратно във водата, добре е да го правят двама души, куките се пускат бавно една по една за да могат от движението на лодката да се изпъват отново. Дори и да сте изскарали 4, 5 риби и да да чувствате, че няма повече, вадите и пускате всички куки до края.....Пуснете ли чепарето на средата става топка която никой никога не може да разплете
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Браво Кире за циганката!Определено си е късмет.И аз мисля ,че за момента да се използва воблера като скандил е правилния подход.Циганетата по принцип се движат горе, защото там им е храната.С воблер потъващ 3-4м мисля ,че вероятността за среща се увеличава.Колкото до това, такова цигане да отиде на воблера.... не е невъзможно ,но е много , много малко вероятно.
Albena- ...........................
Брой мнения : 3909 Рожд.дaта : 07.05.1964
Години : 60
Ribarina написа:
Тези дни ще си спретна едно такова,ама само куки,без октоподи.
Това си беше чисто чернокопско чепаре - не се оплитаха куките.
Академиче прав си,ама това с дългото чепаре за сега не е моя риболов.
Както и воблера - не ме кефи много.
На чепаре също се вадят отделни бройки циганка.
По добре е да помисля за смяна на чепарето.Това с което беше воблера
също добре си ловеше сафрида.Само махнах воблера и закачих оловото.
Като спре сафрида,очаквайте удари след това.
Затова е пръснат сафрида пред Варна,има какво да го гони.
Ще видя утре как ще е времето,може след обяд пак да прескоча до рейда.
КИРО- мир на праха му
Резултата от сутрешното влизане от Траката от 6 до 8:30 е 3 килца дребен сафридак.И най-важното ,тествахме моторчето вече но проблем с девегето. :dancingHappy_i
iamyordan- ...........................
Брой мнения : 101 Рожд.дaта : 14.10.1980
Години : 44
iamyordan написа:Резултата от сутрешното влизане от Траката от 6 до 8:30 е 3 килца дребен сафридак.И най-важното ,тествахме моторчето вече но проблем с девегето. :dancingHappy_i
Браво значи издържахте на вятъра тази сутрин ходехте ли до паваротния
да видите каква е хавата защото ние се отказахме :609c1f728720fb
tiho_roev- ...........................
Брой мнения : 763 Рожд.дaта : 06.04.1966
Години : 58
Aкадемиче напиши моляте ,може и в друга тема,по подробно как се работи с дълго чепаре,с каква скорост,на какви метри,какво да правиш и какво не ,така че да не го скъсаш или да се набучиш на някоя кука и така нататък каквото знаеш.Аз имам 4 такива с по 25 куки чепарета със скандилите,калъмата и вирбелите,но досега не съм ги ползвал защото знам че до 15мин съм ги скъсал,иначе определено това е по добрия вариант от воблерите ,обхваща поголям периметър и дълбочина.EU_BG_akademika написа:Правите голяма грешка с тия воблери, вземайте паламудено чепаре и влачете.....
вакрил- мир на праха му
Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Години : 56
вакрил написа:
Aкадемиче напиши моляте ,може и в друга тема,по подробно как се работи с дълго чепаре,с каква скорост,на какви метри,какво да правиш и какво не ,така че да не го скъсаш или да се набучиш на някоя кука и така нататък каквото знаеш.Аз имам 4 такива с по 25 куки чепарета със скандилите,калъмата и вирбелите,но досега не съм ги ползвал защото знам че до 15мин съм ги скъсал,иначе определено това е по добрия вариант от воблерите ,обхваща поголям периметър и дълбочина.
Е може да те запишем на неделното рибарско училище
savi aleksiev- ...........................
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62
Не само, между пълен воблер и пълно чепаре разликата е 24 рибивакрил написа: ,иначе определено това е по добрия вариант от воблерите ,обхваща поголям периметър и дълбочина.
Ще се опитам да обесня..
Първо си купи два сомски вирбели с лагер мин 30кг а най добре 50
Самото чепаре трябва да е навито на тръба фи 50 и да има клупове в двата си края, като сафридените.
Добре е да сте трима души еле па в началото.
Работи се бавно и внимателно, защото много боли , най лошият вариант и изпускаш рибата, далеч по малко лошия.
Ами да започваме...
Всички операции с чепарето се провеждат единствено и само на ход. Чипарува се м/у 4-8км/ч Според зависи вятър вълна и изобщо обстановката. Връзваш сомоски вирбел за месината водач. Тя е 100 или 150.. Мойта е 150 и я оставяш да си почива някъде където ще ти е под ръка и където няма да се размотае или оплете
Топуза трябва да си има вълнененият конец на няколкото ката.......
Първи край на чепарето, трябва да е, задния/долния, край на чепарето. Към него вързваш сомският вирбел и го заключваш за конеца на топуза. Размотаваш няколко намотки, така че да стане възможно пускането на топуза във водата. Топуза се поставя с ръка във водата, в никакъв случай не се хвърля. След като изпъне линията и тогава започваш пак бавничко да размотаваш и започват да се появяват куките. Ако сте трима единият размотава а другият насочва линията да пада извън борда и да не закача тук там. Това не е трудно линия си стои изпъната. Пуска се малко на верев, да има лек ъгъл между линията и лодката, за да не ти отиде на винта месината. И при така извършените действия, идва и началото на чепарето, ако точно в този момент натовари, пиши го бегало, няма удържане та като дойде началният клуп за него заключваш вирбела който си вързал за месината водач и вече започва нейното размотаване. Тук е и първият тънък момент, колкото по дълга месина пуснеш, толкова по дълбоко ти отива чепарето и шанса е по голям, но и маневрата ти е много по трудна, за да обърнеш ти трябва много място. Абе м/у 20-30 метра като развиеш се приема за добре, защото можеш да контролираш дълбочината на газене и със скороста. Вторият тънък момент какво правим с края на линията. По мързеливият вариант е да я преметнеш през ключа на греблото и и да я държиш в ръка без особенно усилие, но това е и по малко вероятният за удар. Вторият начин е, навиване на дланта но поне 3-4 пъти и неравномерно рязко придръпване на чепарето, както клатиш за сафрид, но доста изморително, ако сте трима се сменят на чепарето и се ядва. Сега като удари, рядко е една риба, освен ако не е лефер, та чепарето рязко натежава, ако не е намотано както трябва на ръката, ако е една намотка, който го държи мигом го пуска защото то започва да преплъзва и подпалва ръката В 90% при този случай си заминава, набере ли скорост няма спиране. Тук именно е голямата полза от третия човек, защото той се спуска и поема половината товар, за да може водещият да си поосвободи пристегнатата ръка. Викнали са "РИБААААА" и ти започваш завой към страната на чепарето, без да променяш скороста докато линията ти застане перпендикулярно на лодката и така я държиш през цялото време. Тук вече един дърпа един, навива месината, ако е само един, сам дърпа и навива но е много трудно. В никакъв случай, месината не се пуска на топка в лодката....... Навива се на това на което по начало си е навита, макара, или каквото е там. Сега започват да идват куките, първата кука се закача някъде по лодката, а следващите куки, откача се ако има и се пускат с ръка във водата, бавно без бързане. Движението на лодката изпъва линята и тя бавничко си заминава назад като прави едно "U" така се действа докато се покаже топуза до лодката, покаже ли се, чепарето се пуска, откача си е и първата кука след като се е изпънало и тролинга се продължава като бавно изправяш линията а в това време на ново се размотава 20-30 метра...
Много е важно да се гледа винаги да имаш място за маневрата, също е важно да се гледа, някой да не пресече близо зад теб, да види що за идиотски маневри правиш или какво изобщо правиш. На юг всички чепаруват и там се пазят един друг, ама тук... май никой няма опит в тази работа, затова трябва сам да се пазиш. Като решиш да прекратиш тролинга, по описаният по горе начин се събира и навива чепарето, пак перпендикулярно на лодката. Чак като се прибере топуза можеш да променяш скороста
Ами това е, ако има нещо питай. Ако има едър хищник с гаранция ще ти удари. Най добри резултати дава на расъмване и свечеряване, но можеш да си чепаруваш винаги. И ей чшшш :d776892fea672e ако изкараш риба да ми запазиш една две, щото аз като дойда с моя късмет, в края на септември я има я няма граца!!! :21fe7b94c4e424
Успех и да пишеш какви си ги свършил...
Последната промяна е направена от EU_BG_akademika на Сря 22 Авг 2012 - 4:02; мнението е било променяно общо 3 пъти
Знам аз там се изучават трудовете на автори като Смирнов,Сталичная,Гроздова и други чуждестранни и нашенски творци.savi aleksiev написа:
Е може да те запишем на неделното рибарско училище
вакрил- мир на праха му
Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Години : 56
Браво на Академика. :thumbsupsmiley По подробно описание от това здраве му кажи. Прочетох го уж всичко разбрах ама ми се струва доста сложно.
Най-учтиво те каня с моята лодка на едно практично упражнение за затвърдяване на прочетеното. Аз ще се погрижа за почерпката (може и след риболова, че като гледам при тоз риболов една биричка не може да изтряска човек). Търси се и третия дето ще откача рибите.
Тъй и тъй модераторите ще чистят темата, я кажи откъде и какво чепаре да взема.
divein- ...........................
Брой мнения : 776 Рожд.дaта : 10.08.1978
Единственото място където съм виждал във Варна е малкото магазинче на светофара преди "Аспаруховия" Там точно срещу хотела през булеварда има едно магазинче 4х3 с три стъпълца надоло там имаше миналата есен и топуз имаше...
А в Бургас сега е заринато...... :609c1f728720fb
Пък като дойда ще се поразходим щом имаш мерак... :609c1f728720fb
А в Бургас сега е заринато...... :609c1f728720fb
Пък като дойда ще се поразходим щом имаш мерак... :609c1f728720fb
Има ги навсякъде, последно гледах при Пламен Пуфина, беше към 25-30 кинта
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Всичко ето го е написал Академика е така, ноооо...... има мноооого по лесен начин, при който не са необходими трима души, дори може и сам, макар и трудно да се справи човек. Просто си купувате един прът за сомове, около 165 см., един мултипликатор, който да събира 100 м. месина 1.5 мм., слагане си една хубава стойка в лодката и...... всичко от там нататък е лесно, пускаш си чепарето, закачаш го за вирбела и леееееко отпускаш месината от мултипликатора. по време на движение можеш да придърпваш месината между два водача на пръта за да дразниш рибата. Когато скоростта е по голяма, чепарето се качва нагоре. Може да се отпусне месина до 60-70 м.Ако удари риба месината се събира с мултипликатора и започва ваденето на чепарето по описания начин - на ход и завой от страна на чепарето. Академика само дето забрави да каже че като се извади първата кука тясе закача някъде по лодката и се пускат постепенно всички други куки,първата извадена кука се пуска последна, а когато си с мултипликатор няма нужда от закачане на кука, просто пръта си държи всичко.
П.П. Топуза се казва скандил
Абсолютно вярно първата кука се закача и последна се пуска........оправих го и в постаДоктора написа: Академика само дето забрави да каже че като се извади първата кука тясе закача някъде по лодката и се пускат постепенно всички други куки,първата извадена кука се пуска последна, а когато си с мултипликатор няма нужда от закачане на кука, просто пръта си държи всичко.
пък тоя вариант със сомската пръчка някак си не го виждам при откачане на 20бр 7-800гр риба, човек се учи докато е жив :609c1f728720fb :dancingHappy_i
Последната промяна е направена от EU_BG_akademika на Сря 22 Авг 2012 - 4:04; мнението е било променяно общо 1 път
Изпитано Академиче, влизал съм с пълен новобранец, дето за пръв път влиза в морето, на всичко отгоре забрави пръта върху лодката на Бойко Борисов /добре че там я беше оставил че да си я намеря/, та с тоя човек се справих, и то доста добре, вярно че се закачаха по няколка риби, 3-4, но боравенето е доста лесно, предполагам че няма да има проблем и да са 25 риби, пръта е много здрав, щом може да издържи 60- 70 кг. сом.
Хм...туй с чепарето може да го пробвам, ма като се знам колко съм вързан в ръцете, шанса да изритам 20-30 кинта в морето сред порой псувни е много голям. :525707397c05bb
Иначе днес влязохме около 7:30 от Черноморец с идеята да цепим към Св. Иван директно. Да ама...току пред пристанището имаше село от 20-а лодки, та изгубихме един час там за да установим, че нашата риба не е там. Тръгнахме с лек ход към острова, без особенни надежди пътем да видим нещо, но успяхме да извадим по 2-3 пълни чепарета. Рибата средна.
Зад острова вече, нещата се промениха. Пасажите станаха по-чести, а мутантите стръвно налитаха на чепарето. Интересно, че бяхме сам сами. Отначало се инатях и обикалях с лодката да търся рибите, после загасих мотора и ги оставих те да ме намират сами. Резулата бе по-добър на дрейф без цел, отколкото целенасочено търсене. Крайния резултата е около 3 кила за мен и 2 за ортака. Времето напредна и понеже тази вечер съм на ЧРД, възнахме към брега.
За изпроводяк ме ковна един паламуд и съвсем забравих сладководния риболов. Аванса свирна, пръчката се сгъна, кееееф! То...паламуд, паламуд, по-скоро цигане. Около 400 грама на око и около 30-32 см.
А в периодите на чакане се забавлявахме като гледаме как чернокоп атакува чепаре. Гледах на сонара, че на повърхността някакви пасажи минават и мислех, че са платерини. Надникнах зад борда, някакви бели рибки се стрелкат. Викам я да видим дали папат желязо и пуснах въдицата. Налитат на чепарето като зверове. Ламаринки дребни се оказаха. Пуснахме ги всичките да си плуват и да растат.
Туй то от мен.
Доволен съм от живота.
Чепарето на Дядо Иван се представи много добре и явно го е урочасал против дракони защото не хванах нито един, а авера с едно зелено чепаре изкара поне 20 дракона, като единият не пропусна откачайки се от чепарето да го ковне по крака. Викам, айдееее, отиде ни риболова, мислех да давам цялата газ към Созопол и да търся болница, но колегата се оказа кораво копеле. Само леко дразнене на раната и туй то. Наду се на едно място като ухапано от комар, но след два часа и то мина.
Иначе днес влязохме около 7:30 от Черноморец с идеята да цепим към Св. Иван директно. Да ама...току пред пристанището имаше село от 20-а лодки, та изгубихме един час там за да установим, че нашата риба не е там. Тръгнахме с лек ход към острова, без особенни надежди пътем да видим нещо, но успяхме да извадим по 2-3 пълни чепарета. Рибата средна.
Зад острова вече, нещата се промениха. Пасажите станаха по-чести, а мутантите стръвно налитаха на чепарето. Интересно, че бяхме сам сами. Отначало се инатях и обикалях с лодката да търся рибите, после загасих мотора и ги оставих те да ме намират сами. Резулата бе по-добър на дрейф без цел, отколкото целенасочено търсене. Крайния резултата е около 3 кила за мен и 2 за ортака. Времето напредна и понеже тази вечер съм на ЧРД, възнахме към брега.
За изпроводяк ме ковна един паламуд и съвсем забравих сладководния риболов. Аванса свирна, пръчката се сгъна, кееееф! То...паламуд, паламуд, по-скоро цигане. Около 400 грама на око и около 30-32 см.
А в периодите на чакане се забавлявахме като гледаме как чернокоп атакува чепаре. Гледах на сонара, че на повърхността някакви пасажи минават и мислех, че са платерини. Надникнах зад борда, някакви бели рибки се стрелкат. Викам я да видим дали папат желязо и пуснах въдицата. Налитат на чепарето като зверове. Ламаринки дребни се оказаха. Пуснахме ги всичките да си плуват и да растат.
Туй то от мен.
Доволен съм от живота.
Чепарето на Дядо Иван се представи много добре и явно го е урочасал против дракони защото не хванах нито един, а авера с едно зелено чепаре изкара поне 20 дракона, като единият не пропусна откачайки се от чепарето да го ковне по крака. Викам, айдееее, отиде ни риболова, мислех да давам цялата газ към Созопол и да търся болница, но колегата се оказа кораво копеле. Само леко дразнене на раната и туй то. Наду се на едно място като ухапано от комар, но след два часа и то мина.
Страница 30 от 40 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 35 ... 40
Страница 30 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing