GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

С лодка в Морето 2012 г.*

+90
цецо пожарната
Шморхи
goshotanchev
Ribarina
mitko_h_d
Тик Так
miroslavpetkov
str.hadjiev
vankica
вакрил
sllipi1
savi aleksiev
Тянката
krasi81
ilko 63
parvaka
georg
ДЯДО ИВАН
virbela
cochi75
lubo72
чечо
Rimohit
Петър Василев
docenta
max
mikibg
Красен Матеев
JENIA
var4o
Иво - Шабла
gogo26
xoxo
JimBeam
Васил
ufo
tiho_roev
Румен Ганев
iamyordan
Радуш
Доктора
Borkata
ivojekov_vet
mixman
ogi_1
dako
Кико
vvt1970
Любак
andro68
pachosz
justinian
pivkoto
nikinenov
Георги Тодоров
bobiklima
Димитур
фишфрена
Asko
Венци
Capt_Flint
vatus
antares
marvin
joro_74
Моряка
gogotod
Георги Вутов
Кирил Калчев
maestroto
baralya
Дели
veis
divein
ПЛУВЧО
карид
dobria1
vstoikov
stuci
Albena
zhikata
roko koko
Жоро_Приселци
marinco
vanko4at
milen kordov
paynera
mitko_aks
grandal_331
strijok
94 posters

Страница 19 от 40 Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 29 ... 40  Next

Go down

С лодка в Морето 2012 г.* - Page 19 Empty Re: С лодка в Морето 2012 г.*

Писане  вакрил Пон 8 Окт 2012 - 18:08

Аз и на раготите съм хващал,но май на калмарките отиват повече.Абе не е зле и едно с раготи да имаш ,пък вече ще преценяш кое работи по добре.
вакрил
вакрил
мир на праха му

Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Години : 56

Върнете се в началото Go down

Писане  zhikata Пон 8 Окт 2012 - 18:48

Според мен цветът няма много голямо значение.На последният риболов удряше предимно на черно, но когато има риби се получава това
[You must be registered and logged in to see this image.]
zhikata
zhikata
...........................

Брой мнения : 381 Рожд.дaта : 13.12.1977
Години : 46

Писане  ???? Пон 8 Окт 2012 - 18:54

ДЯДО ИВАН написа:Знам ,че не е точно тази темата в която трябва да направя запитване,но тук се надявам да получа повече отговори от хората, които тролят за паламуд ,лефер и т.н. Понеже съм решил и аз да се пробвам в този риболов ,а нямам никаква представа кое как става,имам въпросче: С кои от посочените силиконки да си направя чепаренце от 3-4бр. и воблер накрая разбира се.Допитах се до някои колеги ,но няма да се разсърдя на още малко мнения.
Не съм виждал досега чепаре с тъмни куки, за другото не знам.
Anonymous
????
Гост

Писане  tiho_roev Пон 8 Окт 2012 - 18:54

ДЯДО ИВАН написа:Тихо, а от другите силиконки пробвал ли си ??? За октоподите разбрах.А за другите нищо не казахте.Да разбирам ли ,че не стават??? 12666

Ванка първото чепаре беше 2 на 2 но нямам наблюдения защото не можа да изкара деня един тъпанар мина през него и не съм връзвал друго такъв модел но бяхме хванали 5-6 риби . Според мен основното е воблера защото едни и същи чепарета с различни воблери различно хващат .На воблера отива голямата fishing1 риба ана чепарето която се вреди .Има и друго на последния риболов преобладаваше циганка ама на две нули не ще да лапа смених с първи номер и се едно ловиш сафриди мутанти
Според мен си вържи и малки и големи sunglasses2 зависи за какво играеш :609c1f728720fb
tiho_roev
tiho_roev

Брой мнения : 763 Рожд.дaта : 06.04.1966
Години : 58

Писане  marinco Пон 8 Окт 2012 - 19:51

ДЯДО ИВАН написа:Знам ,че не е точно тази темата в която трябва да направя запитване,но тук се надявам да получа повече отговори от хората, които тролят за паламуд ,лефер и т.н. Понеже съм решил и аз да се пробвам в този риболов ,а нямам никаква представа кое как става,имам въпросче: С кои от посочените силиконки да си направя чепаренце от 3-4бр. и воблер накрая разбира се.Допитах се до някои колеги ,но няма да се разсърдя на още малко мнения
Идеалния размер, Иване, е 5см. Около Маслен нос , Корикя и посока до Созопол отлично работи на зелено и оранжево охтоподче/калмарче/. Лично ти препоръчвам двойни куки- няма откачане и пропуски. Въдицата, ако си с такава, задължително в ръка, за да чувстваш всеки момент какво става. Проблема е във водораслите и др. тем подобни боклуци/найлони, опаковки,цигарени кутии и ..../ при усет за леко натоварване веднага вади и чисти. Рибата се плаши от водорасли и боклуци и не взема. Цветтът на куките е без значение!
Това е моето мнение от опит, да чете и колегата от Ловеч и да не влиза надълбокото
marinco
marinco

Брой мнения : 246 Рожд.дaта : 27.12.1960
Години : 63

Писане  gogotod Пон 8 Окт 2012 - 20:00

Уважаеми Колеги, днес приключих предложението за поправка за в закона за РИбарството и Аквакултурите по отношение на количеството миграционна риба която може да се задържи. Извинявам се за забавянето. Лекар съм и имам много ангажименти! За Бяла: пуснал съм Заявление за достъп до обществена информация за да ми се рпедоставят заповедта на кмета и решението на ОБ Съвет. само ако имаме пълния текст може да обжалваме успешно с цел отмяна на заповедта и решението. Съжалявам за закъснението, надявам се ме разбирате. В Русе се прави подписка за отмяна на забраната за нощен риболов по Дунав и е направена както следва по закона за петициите на гражданите.
Поздрави
д-р Георги Тодоров
gogotod
gogotod

Брой мнения : 173 Рожд.дaта : 14.06.1969
Години : 55

Писане  marinco Пон 8 Окт 2012 - 20:08

mixman написа:
Шморхи написа:..Ние имаме ел. помпа с голям дебит и все пак тръгнахме понеже започнаха да ни заливат вълните през носа, а като знам гуменяк как се отводнява...напълнят ли се с вода и край!
Смелостта не е липса на разум и страх! no2

Не съм бил там в конкретната ситуация, но и аз имам гумена и мога да кажа, че вас са ви заливали вълните, но гуменяка е много по-лека, стой над вълната почти винаги и едва ли ги е заливало. Влизъл съм при такова вълнение преди години в което всички дървени и пластмасови лодки излизаха и мога да кажа, че гумената лодка нямаше грешка.

А относно пресичането на линията ... ауу някакъв ад е наистина. Очите ми постоянно са на 4, постоянно махам на някоя лодка решила да се залепи на г...а ми, и пада голямо чудене "ся тоя за к'во маха..." и въпрек и това един скутер ми отнесе едно юзури миналата седмица.
Колега щЪ мЪ извиняваш, ама куражът ти е от ЕГН-то, и ние сме имали гумени лодки и знаем това-онова.
Видях ви в събота май, не съм сигурен 100%, ама да се сравняваш с лодката на Шморхи е леко казано несериозно. Абе ти да не си кореспондент на вестник Стършел за региона на Маслен нос?
marinco
marinco

Писане  marinco Пон 8 Окт 2012 - 20:13

Albena написа:Колеги , според вас плашлива риба ли е паламуда?Чета мнения-"Не минавайте през джурома"Не знам.... 12666 Моята констатация е, че около 50% от паламуда го хванах при преминаване през джорум, другия 50% без да има джоруми.
Явно във Варна и региона е друг вид паламуд. Неплашлив, дано да дойде от него и при нас.
Браво Албена!
marinco
marinco

Писане  Albena Пон 8 Окт 2012 - 20:51

marinco написа:Явно във Варна и региона е друг вид паламуд. Неплашлив, дано да дойде от него и при нас.
Браво Албена!
Ами много сте го наплашили вашия паламуд. смях
Колега,беше както казах констатация.Не казам , че паламуда не се гмурка надоло ,както минеш през джурума с лодката, а че независимо от това налита на воблера или чипарето и то не винаги.
Albena
Albena

Брой мнения : 3909 Рожд.дaта : 07.05.1964
Години : 60

Писане  Шморхи Пон 8 Окт 2012 - 21:03

Проблемът с водораслите е лесно решим. Просто влизам навътре и няма треви и туфи плаващи по водата. Поне последните два риболова бе така. Наближа ли брега на 500 метра и става ужас, но на 2-3 км. навътре си беше ОК.
И...бялата лодка не е моя за съжаление. На един много близък приятел е и съм зачислен като инвентар на нея. смях Синьото корито е моето. Пак си е добре де, но не искам да го сравнявам в бялата по никакъв начин.
А истината за мен, без конфронтации разбира се е, че дори и надуваемата да стои над вълните(което е донякъде вярно), пръските си влизат вътре и лека-полека се пълни. И аз съм имал надуваема и вълна вътре не е прехвърляла, но все пак се е стигало до ниво, рибарският ми куфар да плава вътре.
А относно чепаретата преди воблера. Аз моето ритуално и тържествено го отрязах и изхвърлих. Оплетохме се найсе пъти, сума нерви похабих, риба на него не хванах, че и на воблера. Като наритах чепарето, воблера моментално се захвана за работа и добре се отчете. Другият от екипажа категорично отказа да хвърли чепарето, макар че пак се оплитахме. Риба на чепарето не хвана, но дори и с чепаре, неговият воблер хвана риби.
Това са си мои наблюдения, базирани на един-два риболова и то не много интензивни. Може чепарето да не е работело, може да е бъркало воблера, може рибата да е била в друго настроение...но аз съм против чепаретата пред воблер. Ако някой иска да ми продаде чепаре с 2 или 3 калмара, което работи, ще го пробвам де. :609c1f728720fb

Последната промяна е направена от Шморхи на Пон 8 Окт 2012 - 21:10; мнението е било променяно общо 1 път
Шморхи
Шморхи

Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978

Писане  JimBeam Пон 8 Окт 2012 - 21:05

Albena написа:... а че независимо от това налита на воблера или чипарето и то не винаги.

Значи зависи дали е гладен или не sunglasses2
JimBeam
JimBeam

Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62

Писане  tiho_roev Пон 8 Окт 2012 - 21:10

Идеалния размер, Иване, е 5см. Около Маслен нос , Корикя и посока до Созопол отлично работи на зелено и оранжево охтоподче/калмарче/. Лично ти препоръчвам двойни куки- няма откачане и пропуски.

МАРИНКО би ли пуснал една снимчица на твоя тъкъм с двойните куки sunglasses2
защото мисля да пробвам идната седмица те това sunglasses2
[You must be registered and logged in to see this link.]
tiho_roev
tiho_roev

Брой мнения : 763 Рожд.дaта : 06.04.1966
Години : 58

Писане  КИРО Пон 8 Окт 2012 - 21:12

ДЯДО ИВАН написа:Знам ,че не е точно тази темата в която трябва да направя запитване,но тук се надявам да получа повече отговори от хората, които тролят за паламуд ,лефер и т.н. Понеже съм решил и аз да се пробвам в този риболов ,а нямам никаква представа кое как става,имам въпросче: С кои от посочените силиконки да си направя чепаренце от 3-4бр. и воблер накрая разбира се.Допитах се до някои колеги ,но няма да се разсърдя на още малко мнения.
Не ми е работа акъл да давам,че съм от последните в списъка с бройките.
Ванка,мисля че 7-ца ще работи,поне най-добре чувам се лови на такива воблери.
Имам хванати само две риби на калмарчета - а лефери ИЧ.
Все пак обикалям район,дето джурумите са рядкост. sunglasses2

Сега си направих две чепарета.

С бидеми 15см

Все си мисля,че по-добре ще работят.
Тези дни ще ги пробвам,ако не съм закъснял де..
Ама ми се върти в главата,тези куки да ги заменя с тройки.... 12666
Очаквам рибата да слезе по-надълбоко,тогава чао на воблерите.
Идва ред на скандилите.

Иначе днес се видях с един авер,в събота е бил в Приморско.
Влезли са на 14км навътре (той е с РИБ 4.40 ZODIAK ),
двамата до 11 часа имат над 250 риби.Поне му видях снимките на ТЛФ-то.

Интересна ми бе тактиката му :
Вижда джурума,тръгва към него и 50м преди джурума изключва мотора.
По енерция си влиза вътре и мятат с воблерите с по 3 куки над тях.
( Това май и Дивейн го практикува )
Като се скрий пасажа,изчакват за по някоя цигара,и се ослушват.
До 15 мин се появява на 200 - 300м в страни,и пак бой.

4 часа риболов,и всички куки изпасани ( биле са с 10 чепарета двамата ),
и по два воблера фира.

Абе друго си е да ловиш в "аквариума". spying

Накрая направо им писнало,и въз навън.

КИРО
КИРО
мир на праха му

Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Писане  Шморхи Пон 8 Окт 2012 - 21:29

Подкрепям съвета за двойни или дори тройни куки. Дори си мисля, че двойките биха имали и по-малко пропуски. Просто така върви куката, че перне ли го, там си остава! Пискюлите за Гърция са с двойни куки и просто е като перфоратор. Няма празно при тях!
И...не съм съгласен за "чао" на воблерите. sunglasses2
Купих го тва чудо преди няколко дни. Ши го пробвам някой ден как работи.
Накратко, това чудо се монтира накрая на линията, пуска му се още около 2-3 метра до воблера. Чуй чудо има въртяща се тежест от долната страна, която е на степени. Гледаш табличката(има си табличка) на колко искаш да свалиш воблера и съответно колко встрани от лодката, слагаш в съответното положение и...туй то(на думи).
Т.е. с тоя уред може да се избегне оплитането на линийте, да не говорим, че може да ти свали воблера на доста големи дълбочини. На размери са, моят сваля воблера до 11 метра. Оттам нататък, ако сложа 3 метра линия, може да го смъкна с още един метър. Нека са 12.
Шморхи
Шморхи

Писане  justinian Пон 8 Окт 2012 - 22:49

Шморхи написа:Подкрепям съвета за двойни или дори тройни куки. Дори си мисля, че двойките биха имали и по-малко пропуски. Просто така върви куката, че перне ли го, там си остава! Пискюлите за Гърция са с двойни куки и просто е като перфоратор. Няма празно при тях!
И...не съм съгласен за "чао" на воблерите. sunglasses2
Купих го тва чудо преди няколко дни. Ши го пробвам някой ден как работи.
Накратко, това чудо се монтира накрая на линията, пуска му се още около 2-3 метра до воблера. Чуй чудо има въртяща се тежест от долната страна, която е на степени. Гледаш табличката(има си табличка) на колко искаш да свалиш воблера и съответно колко встрани от лодката, слагаш в съответното положение и...туй то(на думи).
Т.е. с тоя уред може да се избегне оплитането на линийте, да не говорим, че може да ти свали воблера на доста големи дълбочини. На размери са, моят сваля воблера до 11 метра. Оттам нататък, ако сложа 3 метра линия, може да го смъкна с още един метър. Нека са 12.

Тоше, дай информация откъде го купи това приспособление, а на срещата в Поморие аз ще почерпя. :609c1f728720fb
justinian
justinian
глоб.модератор
глоб.модератор

Брой мнения : 917 Рожд.дaта : 05.02.1970
Години : 54

Писане  Шморхи Пон 8 Окт 2012 - 23:08

От тук го купих - [You must be registered and logged in to see this link.]
Но в нета го има за 12-а долара.
Официалното му име е Dipsy Diver. Има доста в Гугъл за него. Дори има снимки на хванати риби с това нещо, което ме обнадеждава. смях
Струва ми се интересна опцията да мога да сваля воблера на 15-20 метра, че и повече. Лошото е, че е нещо допълнително на линията, отнема време, играчка е, а и играта на върха на въдицата няма да е същият. Знаете, когато знаеш как ти трепти върха и само го погледнеш, знаеш какво се случва или не се случва. Тук няма да е така и няма начин да знаем дали воблера е там, работи и прочие. Но пък...възможността да го дръпна встрани от лодката за да не се оплита и да го сваля на недостижими за него дълбочини си е опция, която не бива да се пропуска.
Предполагам, че ако човек му се играе и пусне повече линия, може да го свали на дълбочина на дипсито + дълбочината на самият воблер. Което в определени случай вече става много сериозна. Воблер, който гази на 6 метра + 11-е или повече дори на дипсито....Просто трябва да се пусне повече линия след този...контролер, ако имаш удар да откачаш вирбела и да дърпаш повода и воблера на ръка...
Шморхи
Шморхи

Писане  xoxo Пон 8 Окт 2012 - 23:18

Тези / някъде им казват планери или дееп драивери/ имат един проблем - не работят с дълбоко газещи воблери / с големите лопатки/ но са екстра за плитко газещи, за силикони, за жива стръв да се влачи. - ако искаш по дълбоко потапяне има и няколко други начина - с допълнително олово пред воблера, използване на тези поводи които имат оловна нишка вътре/ в зависимост от дебелината по табличка към ролката е 1-2 м на всеки 10 м от този повод/, нанизване на силиконови охтоподи/ без куки/ през 10-20см на повода пред воблера/симулира малък пасаж рибета/ или с два воблера на самостоятели поводи от 1-1.5 м , като за да не се уплитат единия задължителни е плитко газещ а другия дълбоко газещ / това почти удвоява дълбочината на дълбоко газещия.
xoxo
xoxo

Брой мнения : 116 Рожд.дaта : 01.07.1950
Години : 74

Писане  Шморхи Пон 8 Окт 2012 - 23:39

В интерес на истината, и аз някак не мога да си го представя това в комбинация с дълбок воблер. Не мога да го обясня, просто не си го представям.
А хора, хубаво казвате, че рибата ще слезе надолу. Колко надолу обаче? Защото има воблери за море, не много големи, който си слизат на 6 и повече метра дълбочина без проблеми.
Шморхи
Шморхи

Писане  xoxo Пон 8 Окт 2012 - 23:52

Проблема идва от конструкцията на пленерите/ дееп драйвери - ако съпротивлението на примамката е по голямо той се обръща и върви нагоре а не се потапя. а иначе за каквата дълбочина си искаш - доунригера е за това.

ПП пленери и драивери за удобни и когато се троли с повече от една въдица да изнасат на страни воблерите за да не се оплитат
xoxo
xoxo

Брой мнения : 116 Рожд.дaта : 01.07.1950
Години : 74

Писане  dobria1 Вто 9 Окт 2012 - 0:33

Ванка не знам за съветите на другите ама аз имам една молба (удари една шайба и ми кажи отде ги имаш тез 7см.) и ги искам ако нейде се продават че и 5см. ме вълнуват ако не е проблем

Онази вечер ти показах нещичко( sunglasses2 ) за лефера,ама доколкото подразбрах и за паламуда има ефект

леферски : синьо-прозрачни,червени,розови но и пълнежа е важен,верно е че когато имах 2,3,4 винаги имаше риба на воблера така че там е цялата истина

п.п. пак ще го кажа заебете тез черни жълти или каквито и да е куки истината е само една (не правя реклама на никой) куката е Мустад

п.п.2 Ванка и от последната снимка раготите нямат добри резултати(говоря за паламуда) явно променят играта на воблера не знам не знам ама такива са отзивите
dobria1
dobria1

Брой мнения : 2582 Рожд.дaта : 11.11.1973
Години : 50

http://dobria1.snimka.bg/?profile,albums

Писане  dobria1 Вто 9 Окт 2012 - 0:44

Шморхи написа: Колко надолу обаче? Защото има воблери за море, не много големи, който си слизат на 6 и повече метра дълбочина без проблеми.

Ами вие както имате дълбочини 40+ не съм чувал за такива воблери,дори и за 10+ не съм чувал камо ли 20 пък паламуди на дълго чепаре се вадят и на 30 и 40 метра вълбочина(като слезне надолу ) sunglasses2
dobria1
dobria1

Писане  КИРО Вто 9 Окт 2012 - 7:39

Шморхи,треволяци и боклуци при нас поне ги има навсякъде в морето,
и една или две куки над воблера ги обират,а воблера си остава почти винаги чист
от тези боклуци.
И аз един ден карах само с воблер,но ми се разказа играта през 5-10мин.да го почиствам.

Митак,на тези куки имам извадена риба.
КИРО
КИРО
мир на праха му

Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Писане  ДЯДО ИВАН Вто 9 Окт 2012 - 7:57

Благодаря на всички за препоръките и съветите. worshippy
ДЯДО ИВАН
ДЯДО ИВАН

Брой мнения : 2923 Рожд.дaта : 14.10.1972
Години : 52

Писане  dobria1 Вто 9 Окт 2012 - 8:05

КИРО написа:Митак,на тези куки имам извадена риба.

Аз нямам предвид че няма да искараш а че шанса да се откачи е доста по голям,както и, влачи го 4-5 дена по няколко часа и пак ще си говорим за острота на куката и дали няма да липсва контрата (наблюденията ми са от няколко души)
dobria1
dobria1

Писане  КИРО Вто 9 Окт 2012 - 8:21

Ся те разбрах. spying
КИРО