С лодка в Морето 2012 г.*
+90
цецо пожарната
Шморхи
goshotanchev
Ribarina
mitko_h_d
Тик Так
miroslavpetkov
str.hadjiev
vankica
вакрил
sllipi1
savi aleksiev
Тянката
krasi81
ilko 63
parvaka
georg
ДЯДО ИВАН
virbela
cochi75
lubo72
чечо
Rimohit
Петър Василев
docenta
max
mikibg
Красен Матеев
JENIA
var4o
Иво - Шабла
gogo26
xoxo
JimBeam
Васил
ufo
tiho_roev
Румен Ганев
iamyordan
Радуш
Доктора
Borkata
ivojekov_vet
mixman
ogi_1
dako
Кико
vvt1970
Любак
andro68
pachosz
justinian
pivkoto
nikinenov
Георги Тодоров
bobiklima
Димитур
фишфрена
Asko
Венци
Capt_Flint
vatus
antares
marvin
joro_74
Моряка
gogotod
Георги Вутов
Кирил Калчев
maestroto
baralya
Дели
veis
divein
ПЛУВЧО
карид
dobria1
vstoikov
stuci
Albena
zhikata
roko koko
Жоро_Приселци
marinco
vanko4at
milen kordov
paynera
mitko_aks
grandal_331
strijok
94 posters
Страница 33 от 40
Страница 33 от 40 • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40
Re: С лодка в Морето 2012 г.*
Говорих с кмета, по телефона. Оказа се че нито с него , нито с председателката на Общинския съвет може да се разговаря, с аргументи, базирани на законите на страната
gogotod- ...........................
Брой мнения : 173 Рожд.дaта : 14.06.1969
Години : 55
подадох заявление за достъп до обществена информация, по пощата с Обр. разписка и получих: отговор на кмета че няма заповед с която се забранява достъпа до яхтенето призтанище: Лъжа! такава заповед има и аз я притежавам. Поисках още:
1. Скицата и формата на собственост на плажа от който влизаме
2. решението на общ съвет на Бяла
решението ми дадоха, то е смехотворно оформено, от административна гледна точка и говори за пълна безхаберност на общинската администрация - не може едно решение да е от една страна решение а от друга - Протокол.
Скицата: Тук се оказаха много интересни неща
1. Скицата и формата на собственост на плажа от който влизаме
2. решението на общ съвет на Бяла
решението ми дадоха, то е смехотворно оформено, от административна гледна точка и говори за пълна безхаберност на общинската администрация - не може едно решение да е от една страна решение а от друга - Протокол.
Скицата: Тук се оказаха много интересни неща
Скицата не ми бе дадена, бях запратен до Картографията. Там обаче се оказаха много сговорчиви и ми дадоха кадастрална скица, макар и на А4 формат. всъчщност скицата я взе Тиха, като обикновен гражданин. Какво се оказа!
Буната и Плажа са изключителна държавна собственост. плажа и буната са ПУБЛИЧНА Държавна Собственост. Яхтеното пристанище Св. Атанас е само дейност , но не и имот, по оформените кейови стени на буната.
Плажа - абсолютен достъп ни е гарантиран от закона, пътя- пътя е публична общинска собственост, т.е бариери тама не може да се поставят
Буната и Плажа са изключителна държавна собственост. плажа и буната са ПУБЛИЧНА Държавна Собственост. Яхтеното пристанище Св. Атанас е само дейност , но не и имот, по оформените кейови стени на буната.
Плажа - абсолютен достъп ни е гарантиран от закона, пътя- пътя е публична общинска собственост, т.е бариери тама не може да се поставят
бариерата е измишльотина на кмета и Об. съвет, а тя следва да е на входа на буната, а не на баира с асфалта. и сега изненада!!!! в скицата няма Рибарско селище, то е импровизирана стоянка, там никой не може да има монолитна постройка!!!!
Още една изненада: Скицата е актуализирана на 23.09.2012г от Министерството на Регионалното развитие и е много подробна.
Още една изненада: Скицата е актуализирана на 23.09.2012г от Министерството на Регионалното развитие и е много подробна.
Основните изводи: Досега кмета е събирал незаконни такси, Комисията по дискриминация ще бъде сезирана , заради решението на общ. съвет, , а самото решение поема за обжалване в адм. съд Варна като незаконно.
При запитване в Общината за заповедта на кмета, се оказа че никой не иска вече да говори с мен и хората които ни помагат, бягат като от прокажени. Разбира се кмета не се учудвайте, той е от ГЕРБ, бивш полицай, нищо милиционерско не му е чуждо, и познавайки манталитета на тези бивши служители очаквам доста репресивни методи да бъдат въведени , след като се оказа че се е разпореждал с Публична държаван собственост като със феодално владение
При запитване в Общината за заповедта на кмета, се оказа че никой не иска вече да говори с мен и хората които ни помагат, бягат като от прокажени. Разбира се кмета не се учудвайте, той е от ГЕРБ, бивш полицай, нищо милиционерско не му е чуждо, и познавайки манталитета на тези бивши служители очаквам доста репресивни методи да бъдат въведени , след като се оказа че се е разпореждал с Публична държаван собственост като със феодално владение
Снощи след като се прибрахме благополучно хич не ми беше до писане,та ето и от нас нагледно инфо от вчера.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Прибирането ни от Златните е в моят топ три от гадни метеоусловия,особенно след Траката нещата станаха пълна отврат,тъмница,вълни и много ВОДА в лодката.
Прибирането ни от Златните е в моят топ три от гадни метеоусловия,особенно след Траката нещата станаха пълна отврат,тъмница,вълни и много ВОДА в лодката.
вакрил- мир на праха му
Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Години : 56
Това си беше ясно като бял ден.Но местния феодал има друго мнение.Въпроса е и как са осчетоводявали и къде са отивали мангите.Един път направихме панаир с Емо и отказахме да платим.Тоя на бариерата каза че ще извика Гранична на което аз му се изсмях.На Ахтопол един пак ни заплашваше с тях.Те могат да проверят документи за самоличност и евентуално проверка на лодката и колата за контрабандни стоки.ИАРА правят проерка на документи на лодките с регистрация и задължителното оборудване като спасителни жилетки и др. както е на прегледите.
jorojoy- ...........................
Брой мнения : 513 Рожд.дaта : 01.11.1968
БРАВО на Жоро за свършената работа относно Бяла Незнам само какво да правим следващия път като пазача ни поиска такса за лоТка,да плащаме ли ,да се бийме ли,полиция ли да викаме или пак ще си платим за да не си разваляме рахатлъка и риболова.
вакрил- мир на праха му
вакрил написа:Снощи след като се прибрахме благополучно хич не ми беше до писане,та ето и от нас нагледно инфо от вчера.
Ееееей да поизплакнем малко очите ,тука около нашия край нещо рибата даде възе на някъде.
roko koko- ...........................
Брой мнения : 4391 Рожд.дaта : 23.04.1975
Години : 49
Вакриле, сега на пощата си ще получиш скицата и изявлението в документа - публична държавна собственост
На всичкото отгоре, НЯМА ДАННИ ДА ИМА НОСИТЕЛИ НА ВЕЩНИ ПРАВА!!!! Т.е. общината не е собственик. А Гранична полиция има строги правомощия по Закона за МВР и те нас Бълг. граждани не ни засягат за дейсността С ЛОДКА В МОРЕТО. А ИАРА не може да проверява за никакви жилетки, регистрации и каквото и да е. Това е в правомощията на морска администрация. Ако влизате в морето и сте нарушили нещо, сте в административно нарушение - административните нарушения се установяват от органите с правомощия според закона. полицията не може да ви задържа или ограничава свободата за административни нарушения, за закононарушения които са по НК престъпления е длъжна да го направи!
Обаче съм сигурен,че ИАРА ще е стриктна за 3-те кг. уловена риба.
Ама ще е,докато си замине кмета,а си мисля че ББ
няма да го търпи за закононарушения.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Не съм убеден ИАРА не е подчинена на кмета, а и не забравяй, че за тях всички ние сме освен риболовци, на първо място ГласоподавателиКИРО написа:Обаче съм сигурен,че ИАРА ще е стриктна за 3-те кг. уловена риба.
Браво на Жоро, добра работа :thumbsupsmiley
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Те това е от вчера
Днес на Бяла положението с риболова било трагично
Днес на Бяла положението с риболова било трагично
Ще проверяват 3 дена и ще им омръзне,да не мислиш че им е голям кеф да се разправят с хората и да бъдат псувани от всички,а и кмета не им е началник че да им заповядва.До колкото разбрах от Жоро май вече не искали да се плаща,но дори и да искат не трябва да им се дава,а по скоро да се извика полиция или той да си вика ако иска.
вакрил- мир на праха му
Кире, ИАРА нека да проверява, а аз като ме проверят ще им искам Метрология на кантара им. Гарантирам ти че нямат. Никой не може да бъде санкциониран от държавен орган без безспорни доказателства за нарушението. ИАРА нямат и един кантар с лепенка за калибрация и контрол. На око, следователно мерят. Ако имат - ОК, само че в акт следва да са написали - номера на измервателното средство и номера му в метрологията. Както е с радарите на полицаите! Само че една метрология на кантар струва - 120 лева на устройство, което ще се ползва от контролен орган. А калибрацията му е изцяло частна дейност на калибриращите лаборатории. Пример ти давам - Агенцията по Храните има кантари за храна с изминал срок - всички са каибрирани. Ето затова ИАРА като стои там с полицията, увяхва пред Административните правила в страната!
Не се карайте с никого на БЯла! просто повикайте полиция и заявете че Буната, и плажа са публична държавна собственост на полицията. Стойте кротко, защото иначе рискувате обвинение в дребно хулиганство. Ако ви възпрепятстват и закъснявате за рибата, ОК по добре един провален или не навреме (според вас започнал риболов, отколкото скандали. Ако в страната се спазваха законите за правата н , нямаше да има такива битки. Между другото цялата битка съм съгласувал с адвокатите на Гражаданска Инициатива" Справедливост" - неправителствена организация, която се бори с подобни феодални уклони
Браво Жоро, свалям ти шапка за упоритостта. В тая държава, където и да се разровиш, все ще намериш нещо гнило.
Откъде сте влезли бре, иначе поредното браво за улова.
вакрил написа:Прибирането ни от Златните е в моят топ три от гадни метеоусловия,особенно след Траката нещата станаха пълна отврат,тъмница,вълни и много ВОДА в лодката.
Откъде сте влезли бре, иначе поредното браво за улова.
divein- ...........................
Брой мнения : 776 Рожд.дaта : 10.08.1978
Години : 46
kak се качват снимки в този форум че да кача и да видите скицата, на Бяла, и статута на плажа и буната, издадено от държавната агенция по кадастър. Не знам как!
Прати ми ги, аз ще ги кача.
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
пратени ти са! Само не мога да си отговоря на едно! Колко е голямо безочието на тези хора! Те ще направят лошо на местните рибари! та там няма и една законна постройка! Тези хора ловят риба от поколения там, заради кмета, ще трябва да страдат, вместо да им помогне със узаконяване и правила за всички, той събира пари от хората които не са от БЯла и си мисли че няма кой да му го оспори. Това е поведението на щрауса!!!
Благодаря ти, сега всички могат да си го разпечатат и като идат на Бяла го показват и цитират: Не може да ме спрете за достъп с превозното ми средство защото има тази скица, с изводите в нея. Няма вещно право или не е установено такова за когото и да е. Да припомня: Държавната, общинската и частната собственост са равнопоставени според КРБ и правата по нея се установяват по надлежния ред. :defbb9c71e9792
Днесот 10.30 пред Рубин 18 риби от този калибър
в13ч духна много яко и пайдос. всички риби не участват в снимката с някой от тях си взех довиждане на стоянката :525707397c05bb
в13ч духна много яко и пайдос. всички риби не участват в снимката с някой от тях си взех довиждане на стоянката :525707397c05bb
savi aleksiev- ...........................
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62
Следващия път се обади бре, мое ги запознаем и сватосаме с мойта скара Браво за уловаsavi aleksiev написа:... всички риби не участват в снимката с някой от тях си взех довиждане на стоянката :525707397c05bb
Страница 33 от 40 • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40
Страница 33 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing