Бяла риба-поведение,начин на живот и ловенето ѝ на спининг
+15
host200
Marco Polo
georg
Попа
divein
rikitikitavi
horgasz
felippemassa
тони котев
bradata
вакрил
Ribarina
max
Ангелофф
bobsyn
19 posters
Страница 1 от 1
Бяла риба-поведение,начин на живот и ловенето ѝ на спининг
Моля да бъда извинен,че се опитах да напиша нещичко! Исках и можех да пиша доста по тази тема,но никои не прояви интерес.По-добре да я няма наистина.
Поздрави!
Поздрави!
Последната промяна е направена от bobsyn на Сря 19 Дек 2012 - 14:03; мнението е било променяно общо 2 пъти
bobsyn- ...........................
Брой мнения : 3 Рожд.дaта : 13.10.1976
Години : 48
Re: Бяла риба-поведение,начин на живот и ловенето ѝ на спининг
Щом е на изкуствени примамки, темата си е точно на място.Ще се радвам ако има развитие. :dancingHappy_i
123
Колега ако си решил да пишеш давай смело форумът е за това .
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Хайде пишете !!!!
За сега правя само сухи тренировки ама след Дядо Мраз тръгвам да правя сефтето на спининговият риболов.
В момента следя всички теми на няколко форума за спининг и попивам знания
За сега правя само сухи тренировки ама след Дядо Мраз тръгвам да правя сефтето на спининговият риболов.
В момента следя всички теми на няколко форума за спининг и попивам знания
Ribarina- ...........................
Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Години : 42
Добрееее,
Това ми е най-доброто постижение за тази година.Хванах я на воблер "Savagear",на водоем до София.Залагах много на силиконови примамки, но нямах успех.Като цяло за мен тази година беше много "куца".
Не съм пробвал на жива стръв.
Това ми е най-доброто постижение за тази година.Хванах я на воблер "Savagear",на водоем до София.Залагах много на силиконови примамки, но нямах успех.Като цяло за мен тази година беше много "куца".
Не съм пробвал на жива стръв.
До колкото познавам речните риби това е Сулка а?
Виждал съм на моста в Дебелт да хващат на силиконови примамки,а преди Димчево хвърляха на големи блесни,подобни на Алба-та за чернокоп.Въпроса ми е следния: защо когато водят силиконова примамка,спират и подръпват,а не е непрекъснато навиване като при блесната и воблера
Виждал съм на моста в Дебелт да хващат на силиконови примамки,а преди Димчево хвърляха на големи блесни,подобни на Алба-та за чернокоп.Въпроса ми е следния: защо когато водят силиконова примамка,спират и подръпват,а не е непрекъснато навиване като при блесната и воблера
Тук има доста интересни неща
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
вакрил- мир на праха му
Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Години : 56
Добре.Започва да се вдига мъглата.
Сега ще задам един много глупав въпрос,на който държа да ми отговорите и така
На моят спининг,както и на този на клипчето след корковата дръжка има едно малко метално ухо,перпендикулярно на водачите.На другите ми въдици няма такова нещо.Че въпроса ми е : За какво е това там?
А по темата: Има ли значение дали главата на джига ще е боядисана (имам едни жълти и червени с очички) или рибата си гони силикона?
На моят спининг,както и на този на клипчето след корковата дръжка има едно малко метално ухо,перпендикулярно на водачите.На другите ми въдици няма такова нещо.Че въпроса ми е : За какво е това там?
А по темата: Има ли значение дали главата на джига ще е боядисана (имам едни жълти и червени с очички) или рибата си гони силикона?
Ухото е, за да си закачиш там куката на воблера, за да не се лашка, докато ходиш примерно. Може и да не е за това, но аз с това му предназначение го ползвам.
Темата си е за тук, все пак говорим за спининг. И според мен не е лошо да я има и да се развие. И колегата сам си е променил мнението. Ще се радвам да го върне. Ще почакам ден, два и след това ще разчистя темата.
Темата си е за тук, все пак говорим за спининг. И според мен не е лошо да я има и да се развие. И колегата сам си е променил мнението. Ще се радвам да го върне. Ще почакам ден, два и след това ще разчистя темата.
bradata- ...........................
Брой мнения : 1936 Рожд.дaта : 25.02.1983
Години : 41
Когато дава рибата не е от значение цвета на джиговата глава.Повечето модели на глави ги прави мой приятел и са си с цвета на оловото , но самата им форма не позволява да се закачат лесно за дъното.Ribarina написа:Добре.Започва да се вдига мъглата.
На тази снимка се вижда една много печеливша за мене комбинация джиг със силиконче, от минала зима.Лошото е , че дърпах рибите от голяма дълбочина 25-30 м. и често им излизаше мехура или изхвръкваха очите.Когато разбирах , че рибата е малка я вадех по 7-8мин. само и само да мога да я пусна обратно , а не да умре от рязката смяна на налягането. :609c1f728720fb
тони котев- ...........................
Брой мнения : 827 Рожд.дaта : 21.08.1966
Години : 58
Здравейте преди няколко дена гледах един филм на Мартин по Хоби ТВ за риболов на бели риби. Някой спомня ли си каква беше системата която използваше? Имам спомени, че беше нещо от сорта на основно влакно, инлайн олово, вирбел и след това около метър повод завършващ със жива рибка. Нещото подобно на драшкович беше.
Ами това си е класически монтаж за бяла риба, но на дъно (не съм гледал въпросния филм, ама описанието ме навежда на тази мисъл). Бигела на макарата се оставя отворен и се закача някакъв сигнализатор на влакното (топче от стиропор), което се следи. При кълване се изчаква да изтегли няколко метра влакно и тогава се засича.
horgasz- ...........................
Брой мнения : 48 Рожд.дaта : 02.05.1967
Години : 57
Колкото и странно да звучи едно от важните неща е грамажа на оловото. Има два варианта. При първия оловото е около 20-25грама. При него при кълването рибата го повдига и мести в процеса на гълтане на рибката. При втория оловото е над 80-100гр и целта му е да не помръдне в процеса на кълване.
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Рибката я водеше, като на драшкович, не беше на дъно. Правеше 1-2 оборота, след което следваше пауза и така. Спомена, че дължината на повода е от голямо значение, ама като забравих каква беше. Имам едни оловца тип куршум по 13 грама, дали ще свърщат работа?
felippemassa написа:...Спомена, че дължината на повода е от голямо значение, ама като забравих каква беше.
Каза че повода трябва да е точно 0,50 м дълъг.
divein- ...........................
Брой мнения : 776 Рожд.дaта : 10.08.1978
Години : 46
Мартин е най-безхаберния спинингист от звездите на Хоби ТВ.От шарани може и да разбира,ама от спининг ,както и да е...Монтажа е изключително използваем на Овчарица и то от години.Дължината на повода не някаква закономерност,той може да варира,както и утежнението,което не трябва да е много тежко(на 40гр),понеже рибката се откъсва,ако се използва по-голямо при приводняването За мен е по-удачно на повода да се вържат две единични куки,една след друга.По този начин може да се засича веднага след кълването,а не трябва да се изчаква,като при единичната кука.
Попа- ...........................
Брой мнения : 190 Рожд.дaта : 18.10.1975
Попа написа: Мартин е най-безхаберния спинингист от звездите на Хоби ТВ
+1
Предаването нямаше нищо общо с риболова със системата Драшкович!
georg- глоб.модератор
Брой мнения : 4165 Рожд.дaта : 28.04.1974
Години : 50
Попа написа: Мартин е най-безхаберния ...
Marco Polo- ...........................
Брой мнения : 1233 Рожд.дaта : 01.04.1968
Години : 56
Те като цяло предаванията по хоби тв са направени се едно всички рибари са бавно-развиващи се
host200- ...........................
Брой мнения : 1915 Рожд.дaта : 10.12.1976
Години : 47
И всички са откриватели на уникални техники и монтажи.......
DimityrK- ...........................
Брой мнения : 181 Рожд.дaта : 25.03.1975
Мен ме кефи как търчи през глава и се препъва като клъвне на някоя въдица да не би случайно колегата му с ,който снимат филма да вземе въдицата .Marco Polo написа:Попа написа: Мартин е най-безхаберния ...
Това за мен си е пълна, 100% простотия :
Попе как може да бъдеш толкова краен?
Ogi- ...........................
Брой мнения : 105 Рожд.дaта : 03.05.1963
Години : 61
Петър Василев написа: ... а и се препъва като клъвне на някоя въдица да не би случайно колегата му с ,който снимат филма да вземе въдицата ...
Бат' Петьо, според мене демонстрацията на добро ниво артистизъм все пак е начало към успех и величие пред "зяпащите с отворени устА", все пак иде реч за филми, сериали, ..., национално излъчване! Иди го виж и на риболовните изложения в ИЕЦ или НДК, философ!
icokanev- ...........................
Брой мнения : 3874 Рожд.дaта : 02.02.1963
Години : 61
Similar topics
» Шаранджийството-хоби,страст,начин на живот...
» Бяла риба с пикантен сос
» Риболов на Бяла риба със захранка
» Бяла риба с пикантен сос
» Риболов на Бяла риба със захранка
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing