Сонари Garmin
+20
vesko1234
nkolev66
krasimir
ktv
Попа
ixat
savi aleksiev
тони котев
gogata1
xoxo
EU_BG_akademika
Румен Ганев
ufo
MAALUK
HAZART
Тедо
nasco2
Шморхи
gogo26
КИРО
24 posters
Страница 3 от 4
Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Сонари Garmin
Що са прайш на дразнител бре оуПопа написа: 50% от правилната работа на всеки сонар,са настройките!Той е като добрия приятел,независимо от марката и класа,ако не го разбираш,и той няма да ти помогне Бат Киро,напомни ми следващият път,като се видим да ти писна туй-онуй,че ако трябва да обяснявам тука,ще отиде една кофа мастило
Я пиши и за простия рибар
savi aleksiev- ...........................
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62
Аз пък мога да ви кажа, че човешките възприятия са различни и по тази причина всеки сонар е индивидуален...
Иска много време и опити за да се научиш да си разпознаваш нашепванията на сонара и то след като прецениш кои настроки са най подходящи за теб.
Но като цяло функцията '"РИБИ" не е препоръчителна, по добре е да го оставиш на чертички и да намалиш чуствителността. Защото като го нагласиш да показва "риби" когато има много риба, при по малко риба не показва нищо или по една две през голям интервал, а като е на чертички показва всичко...........
Изобщо наистина трябва игра с него за да се изучиш
Иска много време и опити за да се научиш да си разпознаваш нашепванията на сонара и то след като прецениш кои настроки са най подходящи за теб.
Но като цяло функцията '"РИБИ" не е препоръчителна, по добре е да го оставиш на чертички и да намалиш чуствителността. Защото като го нагласиш да показва "риби" когато има много риба, при по малко риба не показва нищо или по една две през голям интервал, а като е на чертички показва всичко...........
Изобщо наистина трябва игра с него за да се изучиш
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
По-скоро бих казал,че всяка ситуация си има правилната настройка Сонара по принцип е: ,,едно нещо дето показва рибите",но като цяло,ако искаш да му влезеш под кожата,ще трябва повече игра
Попа- ...........................
Брой мнения : 190 Рожд.дaта : 18.10.1975
Години : 49
Появи се картата на Черно море, последна версия за ръчните gps-и....
Лично аз за сега не виждам разлика с предишната.....
Може би са променили принадлежността на п-ов КРИМ
Лично аз за сега не виждам разлика с предишната.....
Може би са променили принадлежността на п-ов КРИМ
[You must be registered and logged in to see this link.] |
От [You must be registered and logged in to see this link.] |
Здравейте,
Споделям мнението ,че е нужно да усетиш "нашепването" (много поетично) и е съвсем необходимо да му "влезеш под кожата".От могогодишен опит на работа с техника съм установил че човек е необходимо да се "настрой" към машината (да и хванеш чалъма)и само тогава започваш да си говориш е нея.Имам Echo 201dv но основно ползвам
А-scope [You must be registered and logged in to see this image.] при мен е чернобяло но само това намерих за визуализация.Според мен много полезна функция защото показва какво става под лодката в реално време.Забелязъл съм ,че символчетата се показват на основният екран 3-4 секунди след като са влезли в обхвата на сондата ако въобще реши ,че това е риба ,а при тази ширина на конуса примерно като на картинката докато машинката "смели" информацията... Ти я видиш ... реагираш... рибата бегала. Това разбира се важи когато рибата е пръсната (както беше миналото лято) . То като е кал от риба, сонар не ти трябва.Не съм имал случай Флашера да покаже нещо и да не закача на чепарето. Ще се радвам ако съм бил полезен.
Споделям мнението ,че е нужно да усетиш "нашепването" (много поетично) и е съвсем необходимо да му "влезеш под кожата".От могогодишен опит на работа с техника съм установил че човек е необходимо да се "настрой" към машината (да и хванеш чалъма)и само тогава започваш да си говориш е нея.Имам Echo 201dv но основно ползвам
А-scope [You must be registered and logged in to see this image.] при мен е чернобяло но само това намерих за визуализация.Според мен много полезна функция защото показва какво става под лодката в реално време.Забелязъл съм ,че символчетата се показват на основният екран 3-4 секунди след като са влезли в обхвата на сондата ако въобще реши ,че това е риба ,а при тази ширина на конуса примерно като на картинката докато машинката "смели" информацията... Ти я видиш ... реагираш... рибата бегала. Това разбира се важи когато рибата е пръсната (както беше миналото лято) . То като е кал от риба, сонар не ти трябва.Не съм имал случай Флашера да покаже нещо и да не закача на чепарето. Ще се радвам ако съм бил полезен.
ktv- ...........................
Брой мнения : 86 Рожд.дaта : 01.10.1960
Години : 64
Здр и аз се сдобих със сонар. Гармин echo 200. Още не сам го пробвал както и лодката. Надявам скоро да имам тази възможност. След първият риболов ще споделя впечатления.
krasimir- ...........................
Брой мнения : 102 Рожд.дaта : 24.07.1969
Години : 55
Някой беше забравил пред входа ей тия кашончета
Та ги прибрах да не стават зян......днес нямам време ама утре и други ден ще погледна какво съдържат
Та ги прибрах да не стават зян......днес нямам време ама утре и други ден ще погледна какво съдържат
Сондата GT 41-TM ли e и за какви пари може да я доставиш в Бургас?EU_BG_akademika написа:Някой беше забравил пред входа ей тия кашончета
Румен Ганев- ...........................
Брой мнения : 642 Рожд.дaта : 18.04.1964
Години : 60
Не брат, GT 40TM защото не ми трябва. Тази която сочиш, вярно че гледа по на дълбочко, но за Черно море не ти трябва, 100 метра са предостатъчни. А най добре се вижда с наслагване, върху малката, голямата честотаганев написа:
Сондата GT 41-TM ли e и за какви пари може да я доставиш в Бургас?
За пари и доставки питай на лични, че ти си специалент клиент и се ползваш с преференции
Щом не е лично за теб, цената е 720лв. Франко льо БУргашганев написа:
Сондата GT 41-TM ли e и за какви пари може да я доставиш в Бургас?
EU_BG_akademika написа:
[You must be registered and logged in to see this link.] От [You must be registered and logged in to see this link.]
Тъй като пари мое да немам, ама идеи имам за два живота, да сондирам тук нещата......
Някой проявя ли интерес към моят сонар? В гаранция е до средата на юни 2017
Ориентировъчна цена заедно със сондата 2500лв
Добавям карта g2 vision за което море искате, стига да има излязла такава
Кво стана бре,жената да не ти изкара кашончетата пред входа ?????? [You must be registered and logged in to see this image.]
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Не ве върти ми се ъпгрейд из глъвътъКИРО написа:Кво стана бре,жената да не ти изкара кашончетата пред входа
Академик, ъпгрейд от това ниво нагоре за гумена лодка??? Аз съм с 72 sv и мисля, че оттук нататък за моята гуменка "Паноптикс" ще ми дойде много, а по-големите инчове стават гигантски и едва ли ще покажат чак такава преднина. И все пак какво по по най?EU_BG_akademika написа:Не ве върти ми се ъпгрейд из глъвътъ [You must be registered and logged in to see this image.]КИРО написа:Кво стана бре,жената да не ти изкара кашончетата пред входа
nkolev66- ...........................
Брой мнения : 150 Рожд.дaта : 07.05.1966
Години : 58
Проблема ми е, че този уред, моя е, самостоятелна единца, а ако си осъществя плановете, ще ми трябва уред поддържащ мрежа.... Иначе е прекрасна машинка...nkolev66 написа:
Академик, ъпгрейд от това ниво нагоре за гумена лодка??? Аз съм с 72 sv и мисля, че оттук нататък за моята гуменка "Паноптикс" ще ми дойде много, а по-големите инчове стават гигантски и едва ли ще покажат чак такава преднина. И все пак какво по по най?
Та по тази причина, може би ще слезна един инч надоло и ще се местя на осма серия, или ще се кача на десета, но той има фукции, които ще платя, а няма да ползвам, това са само далечни проекти за сега..
Излезе нова карта на Средиземно море и Иберийския полуостров
BlueChart g2 - HEU802X - Mediterranean Sea and Iberian Peninsula 2015.5 (17.00)
Разбира се. не съм я издавал аз, но случайно я имам.
Например Тасос
BlueChart g2 - HEU802X - Mediterranean Sea and Iberian Peninsula 2015.5 (17.00)
Разбира се. не съм я издавал аз, но случайно я имам.
Например Тасос
Бат Синчо, ко ши кайш за таз техника [You must be registered and logged in to see this link.] ?
Знам, че ги следиш нещата.
Знам, че ги следиш нещата.
bsgold- ...........................
Брой мнения : 403 Рожд.дaта : 21.10.1975
Това, работи без карта, сиреч само със запаметени точки. Ако забравиш да си маркираш точка влизане, в мъгла няма как да излезеш. А за функцията CHIPR. трябва друга сонда, а не тази с която се продава. Като сонар е средна работа......по добре дай още 500лв и си вземи нормално комбо
Ако чертае следите - то от началото на следата би могло да се ориентира човек.EU_BG_akademika написа:Това, работи без карта, сиреч само със запаметени точки. Ако забравиш да си маркираш точка влизане, в мъгла няма как да излезеш. А за функцията CHIPR. трябва друга сонда, а не тази с която се продава. Като сонар е средна работа......по добре дай още 500лв и си вземи нормално комбо
nkolev66 написа:
Ако чертае следите - то от началото на следата би могло да се ориентира човек.
Ти връщал ли се, след цял ден кръстосване в морето, по следа до първоначална точка?
Мога да ти кажа, че всичко е една перфектна плетеница, ако намалиш мащаба, се получва една топка, на която краища не се виждат
Аз ползвам гармин 551dv и до него на стойка за гсм седи телефона ми sony xperia z3 compact с включен навионикс. За 5-6 часа ми стига барерията
vesko1234- ...........................
Брой мнения : 232 Рожд.дaта : 08.06.1975
И какъв е проблема ?EU_BG_akademika написа:
Ти връщал ли се, след цял ден кръстосване в морето, по следа до първоначална точка?
Мога да ти кажа, че всичко е една перфектна плетеница, ако намалиш мащаба, се получва една топка, на която краища не се виждат
Тая топка плетеница си има един край,дето отива в гаража ти,хващаш само него.
Преди 2г се прибрахме от Каролата,слабо беше там,айде проби пред градинките на Галата.
Тъкмо почна се стъмва,духна лек южняк,докато се усетим бяхме вече във "вЪлната".
5мин,преди това почнах си играя с GPSa,изтрих всичките маршрути дето съм ги минал
през седмицата.Обаче,
имам си нанесени фарватерните шамандури,и 3 точки в канала - прибрах се без проблеми.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Мерси Бат Синчо. Прав си, няма смисъл за 500 лв. икономия.
bsgold- ...........................
Брой мнения : 403 Рожд.дaта : 21.10.1975
Така е обаче, топката си има опашка, защото там от където тръгваш обикновено не въртиш в абсолютна близост.EU_BG_akademika написа:nkolev66 написа:
Ако чертае следите - то от началото на следата би могло да се ориентира човек.
Академик, имам Гармин 72 SV и въпроса ми е: Как става това наслагване (не съм си играл малко със сонара, но никъде не съм виждал нещо, което да ми намекне за такава опция)?EU_BG_akademika написа:.... А най добре се вижда с наслагване, върху малката, голямата честота .......
Ако е възможно и можеш да го опишеш стъпка по стъпка ще съм ти благодарен, а сигурно и доста други потребители.
Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Страница 3 от 4
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing