Помощ за настройки на сонар GARMIN ECHO!
5 posters
Страница 1 от 1
Помощ за настройки на сонар GARMIN ECHO!
Здравейте приятели,
Имам от скоро сонар Garmin Echo 200. Ползвам го за морски риболов да следя сафрида и чернокопа, а есента за тролинг на лефер и паламуд ако е рекъл господ да има. Питането ми е за настойките, а основно:
1. По-добре или зле е с Fish-ID?
2. 60 или 120 градусовия лъч на сондата?
3. Каква чувствителност на сонара?
4. Има някакъв A-Scope дето хич не разбирам вкл. или изкл.
В общи линии това. Ако някой има сонар от тази серия (Echo) или има информация моля да помогне.
Благодаря.
Имам от скоро сонар Garmin Echo 200. Ползвам го за морски риболов да следя сафрида и чернокопа, а есента за тролинг на лефер и паламуд ако е рекъл господ да има. Питането ми е за настойките, а основно:
1. По-добре или зле е с Fish-ID?
2. 60 или 120 градусовия лъч на сондата?
3. Каква чувствителност на сонара?
4. Има някакъв A-Scope дето хич не разбирам вкл. или изкл.
В общи линии това. Ако някой има сонар от тази серия (Echo) или има информация моля да помогне.
Благодаря.
Mozly- ...........................
Брой мнения : 15 Рожд.дaта : 07.12.1980
Години : 43
Re: Помощ за настройки на сонар GARMIN ECHO!
Ако няма нищо против колегата нека и аз се включа към питащите по темата ,макар че моят сонар е Lowrance Mark 4 .И аз живо се интересувам от точка 1 и точка 3 ?Мерси предварително за изчерпателните отговори
Имам Garmin Echo 150 втори сезон.По точка
1. Fish-ID не ползвам - предпочитам да виждам плътни или рехави облаци/пасажи/ а единичните като точки.
2. 60 градуса - 200Khz.
3. Auto-Low
4. A-Scope е вертикална лента в дясната част на екрана -
''A-Scope е вертикален флашер вдясно на страница , който показва разстоянието до целите в реално време . Тук виждате последно приетите сонарни данни.''
Това последното е от ръководство.Добра функция която моя няма. Според мен по добре ON.
КИРО има много написано за 300С - настройките са същите като за Garmin Echo 200. - http://www.gofishingbg.com/t6092-topic
Аз също имах едно питане [You must be registered and logged in to see this link.]
1. Fish-ID не ползвам - предпочитам да виждам плътни или рехави облаци/пасажи/ а единичните като точки.
2. 60 градуса - 200Khz.
3. Auto-Low
4. A-Scope е вертикална лента в дясната част на екрана -
''A-Scope е вертикален флашер вдясно на страница , който показва разстоянието до целите в реално време . Тук виждате последно приетите сонарни данни.''
Това последното е от ръководство.Добра функция която моя няма. Според мен по добре ON.
КИРО има много написано за 300С - настройките са същите като за Garmin Echo 200. - http://www.gofishingbg.com/t6092-topic
Аз също имах едно питане [You must be registered and logged in to see this link.]
Румен Ганев- ...........................
Брой мнения : 642 Рожд.дaта : 18.04.1964
Години : 60
гармин 150 при мене:
за морето. Настройки на автомат. Чувствителност средна. Риби изключени.
Ува-намираш си пасаж на плиткия пясък-3-6м и запомняш форма и плътност и позиция спрямо дъното. Всички пасажи с ува се държат еднакво в даденото време.
Гюмюш-пръснат пасаж. Рибките са наполовината екран из почти цялата дълбочина ама няма плътност. По скоро пръснати рибки.
Граца-пасаж облаче. Същата форма като сафрида, но е по-малко плътен пасажа. Цветовете са по-малко.
Заргани, кефали и лефери-непълни дъгички на определена дълбочина
за морето. Настройки на автомат. Чувствителност средна. Риби изключени.
Ува-намираш си пасаж на плиткия пясък-3-6м и запомняш форма и плътност и позиция спрямо дъното. Всички пасажи с ува се държат еднакво в даденото време.
Гюмюш-пръснат пасаж. Рибките са наполовината екран из почти цялата дълбочина ама няма плътност. По скоро пръснати рибки.
Граца-пасаж облаче. Същата форма като сафрида, но е по-малко плътен пасажа. Цветовете са по-малко.
Заргани, кефали и лефери-непълни дъгички на определена дълбочина
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Mozly написа: 4. Има някакъв A-Scope дето хич не разбирам вкл. или изкл.
Нямам опит с Гармин, но при всички сонари A-Scope е едно и също нещо, а именно "сонар в реално време"
Това означава. че виждаш в реално време какво приема сонара и след секунда го виждаш обработено на екрана като рибка или дъгичка, в зависимост от настройките.
За мен няма значение дали е на ON или OFF. Даже предпочитам да е OFF за да имам повече място на дисплея
mdesov- ...........................
Брой мнения : 586 Рожд.дaта : 12.09.1973
Години : 51
Да разбирам че облака не е черен а сив ?rikitikitavi написа:Цветовете са по-малко.
Румен Ганев- ...........................
Брой мнения : 642 Рожд.дaта : 18.04.1964
Години : 60
Нещо такова е. Само, че гледай и цветовете в периферията на облака. Размитите цветове влизат малко по-навътре. Понякога Сафрида и грацата са на различни хоризонти и много лесно се вижда разликата
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пон 25 Ное 2024 - 20:29 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing