Зарганжийска пръчка ?
+17
А.Христов
rap66
тони котев
paynera
ДЯДО ИВАН
vstoikov
tatkoogi
gogata1
felippemassa
dobria1
Мънцата
max
петко стоянов
zhikata
gloupan
EU_BG_akademika
ivojekov_vet
21 posters
Страница 1 от 3
Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Зарганжийска пръчка ?
Старата ми пръчка доста се амортизира и след няколко ремонта и е време за заслужена пенсия.
.... и ето ти проблем. След няколко седмично обикаляне на повечето варненски магазини не намирам нищо читаво.
Искам да не е телескоп, да е с коркова дръжка, да е лека и все такива хубави неща, но няма. Предлагат ми евтини фидери или пък това нещо на Филстар - Lazer Cobalt [You must be registered and logged in to see this link.]
.... и ето ти проблем. След няколко седмично обикаляне на повечето варненски магазини не намирам нищо читаво.
Искам да не е телескоп, да е с коркова дръжка, да е лека и все такива хубави неща, но няма. Предлагат ми евтини фидери или пък това нещо на Филстар - Lazer Cobalt [You must be registered and logged in to see this link.]
ivojekov_vet- ...........................
Брой мнения : 227 Рожд.дaта : 18.09.1958
Години : 66
Re: Зарганжийска пръчка ?
Е какво не му харесваш,аз въобще не схващам какво искаш да кажеш с поста?
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Не знам доколко е правилно, но когато ловя на сбиро използвам фидера с акция 100 гр, като достигам дистанция на замятане от 70-80 метра без да натоварвам въдицата докрай със сбиро 25-30 гр
Дай някакъв ориентир за цена, дължина, тегло и ....ако си решил да е фидер мога да помогна
Дай някакъв ориентир за цена, дължина, тегло и ....ако си решил да е фидер мога да помогна
gloupan- ...........................
Брой мнения : 538 Рожд.дaта : 11.03.1971
Години : 53
Поне си определи някакъв бюджет. Има го и вариант хем евтино , хем кофти или обратно.
zhikata- ...........................
Брой мнения : 381 Рожд.дaта : 13.12.1977
Години : 46
Питам за отзиви, ако някой е ловил с такава пръчка или съвет за нещо подобно и по хубаво, ако има.EU_BG_akademika написа:Е какво не му харесваш,аз въобще не схващам какво искаш да кажеш с поста?
Относно фидерите - лових една година заргани с фидер - става, но са по тежки и по принцип са си за друг риболов.
Търся си пръчка само и единствено за зарганориболов.
Пролетта търсих 3 коленна пръчка, голямо обикаляне падна. В Аспарухово попаднах на една Daiwa Trout, 3.90 за 59 лв. Заради цената тогава доста се ... триумих, ама я взех, къде не съм ги дал 60 лв. Е, сега търся да си купя още 2 такива, ама :nono:255 гр, оказа се универсална пръчка, мятах чепарета 45 гр. с нея, лових платерини с плетено влакно, заргани, чернокоп, абе любимка ми стана. Ама я счупих
Та нещо подобно на ТАЗИ или ТАЗИ
Та нещо подобно на ТАЗИ или ТАЗИ
rap66- ...........................
Брой мнения : 705 Рожд.дaта : 04.02.1964
Години : 60
Дайва за тея пари?!?....Може,ама....
петко стоянов- ...........................
Брой мнения : 1320 Рожд.дaта : 19.03.1973
Години : 51
123
Няма ама ..........ментето е било сполучливопетко стоянов написа:Дайва за тея пари?!?....Може,ама....
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Благодаря за препоръката, май нещо такова търся, но не обичам да пазаря по картинки. Искам да видя на живо и да пипна така че ако някъде ги има в наличност ....rap66 написа:Пролетта търсих 3 коленна пръчка................ТАЗИ или ТАЗИ
п.п. Коце /Таралеж/ твоята пръчка ми я показа Страхил, но 4.20 за мен е много дълго.
Док, отиди до магазина на Микадо /по пътя за Виница дето е/ и питай за пръчка EXORI X-Project 5-40гр, на 3.90м. Беше към 90 кинта, невероятна пръчка е!
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Проверих вече, имат само с акция 15 -20 и един фидер медиум, какъвто имам от 3-4 години. Благодаря.Мънцата написа:Док, отиди до магазина на Микадо...............
Кобалта е тежичъкivojekov_vet написа:п.п. Коце /Таралеж/ твоята пръчка ми я показа Страхил, но 4.20 за мен е много дълго.
п.п.тези дни ще пращам на Таралежа същата сопа която си гледал но с размер 3,80 може преди да отиде при него да я зърнеш в Страхил ще е (той ще е куриера)(таз дето си я гледал идва при мен че искам да си имам 2еднакви май)
Какво ще кажете за тази пръчка?
[You must be registered and logged in to see this link.]
Не намерих никакво инфо, а ми изглеждат добри показателите- дължина 4.50 и акция 10-60 гр.
Не намерих никакво инфо, а ми изглеждат добри показателите- дължина 4.50 и акция 10-60 гр.
Арна е сопата !
gogata1- ...........................
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Виждал ли си я наживо? По показатели е точна за целта, но дали наживо е така!?
Това, което намерих като информация е доста оскъдно, но...
Нов модел мач, предназначен за английски риболов и евентуално за сбиро. Изработен от карбон /не пише какъв точно/ и дръжка от естествен корк с вложки от EVА. Няма информация за теглото на самата пръчка, което не ми се нрави. Акцията си я написал 10-60гр. Предлага се в още два варианта с акция от 20-80 и 30-100гр. И трите варианта са с транспортна дължина 130см. Доста неудобно, предвид на това, че е телескопична пръчка. Ниската цена според мен предполага "високо тегло" /няма го в таблицата с показатели/, което всички знаем не е без значение. Лично аз не харесвам телескопични пръчки.Мнението ми е, че на тази стойност вероятно ще намериш по-добри пръчки, ако не държиш на точно тази марка разбира се.
Нов модел мач, предназначен за английски риболов и евентуално за сбиро. Изработен от карбон /не пише какъв точно/ и дръжка от естествен корк с вложки от EVА. Няма информация за теглото на самата пръчка, което не ми се нрави. Акцията си я написал 10-60гр. Предлага се в още два варианта с акция от 20-80 и 30-100гр. И трите варианта са с транспортна дължина 130см. Доста неудобно, предвид на това, че е телескопична пръчка. Ниската цена според мен предполага "високо тегло" /няма го в таблицата с показатели/, което всички знаем не е без значение. Лично аз не харесвам телескопични пръчки.Мнението ми е, че на тази стойност вероятно ще намериш по-добри пръчки, ако не държиш на точно тази марка разбира се.
tatkoogi- ...........................
Брой мнения : 200 Рожд.дaта : 31.08.1968
Години : 56
На живо не съм я виждал ! На пръв поглед ми изглежда добре пък и цената е добра !!!! Аз ползвам един китайски Браунинг 4.20 80лв от 3-4 години и съм много доволен , като гледам това което искаш ми се струва добре . Зависи от гледната точка . Гледам че и макара искаш за около над 500 лв . твоята гледна точка е много високо и моето мнение едва ли е компетентно :)
gogata1- ...........................
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
И аз не можах да намеря теглото. Във дългата транспортна дължина виждам предимството, че секциите ще са малко на брой, а именно предполагам 4, което би трябвало да не разваля строя, спрямо тези с щекерната сглобка. Но пък знам ли може и да греша!?tatkoogi написа:Няма информация за теглото на самата пръчка, което не ми се нрави. И трите варианта са с транспортна дължина 130см. Доста неудобно, предвид на това, че е телескопична пръчка. Ниската цена според мен предполага "високо тегло" /няма го в таблицата с показатели/, което всички знаем не е без значение. Лично аз не харесвам телескопични пръчки.Мнението ми е, че на тази стойност вероятно ще намериш по-добри пръчки, ако не държиш на точно тази марка разбира се.
За мен в ценови клас около 100 и малко отгоре евра това са ми фаворитите и двете съм ги друсал уникални са.
vstoikov- ...........................
Брой мнения : 495 Рожд.дaта : 14.12.1970
Хайде и аз да си кажа мнението ,пък младежа ще си прецени как да постъпи. До голяма степен съм съгласен с думите на "tatkoogi" .За зарган пръчката трябва да е ЛЕКА ,СТЕГНАТА -НЕ ЛИГАВА ,И ДЪЛГА ОКОЛО 4м. Всичко останало е марки ,пари и бла,бла ,бла.Аз не те съветвам да купуваш пръчка без да си я виждал на живо ,без да си я подържал в ръката ,за да видиш дали ти пасва .Дали ще е на три части ,или тилемач пак много е спорен въпроса.Дали ще е 3.9 м или 4.2 м или 4.5м. пак нещата са спорни .Всеки сам си преценя коя пръчка му е най-удобната.Аз няма да ти казвам каква ползвам ,за да не те бъркам .Ползвам е 3 години и по-удобна не съм държал в ръцете си .Моите критерии ти ги казах и пръчката ми ги покрива -ЛЕКА и в същото време много чувствителна ,АКЦИЯ- да изхвърля бомбарда 25-35г на голямо разстояние и ДЪЛЖИНА- около 4м. Моята даже не и скъпа -90-100лв.
ДЯДО ИВАН- ...........................
Брой мнения : 2923 Рожд.дaта : 14.10.1972
Години : 52
Ако искаш още да подрусаш Барклито - вземаш 1 бутилка водка и ще ти я дам да я подрусаш още малкоvstoikov написа:За мен в ценови клас около 100 и малко отгоре евра това са ми фаворитите и двете съм ги друсал уникални са.
paynera- ...........................
Брой мнения : 2378 Рожд.дaта : 03.02.1973
Години : 51
felippemassa написа:... Във дългата транспортна дължина виждам предимството, че секциите ще са малко на брой, а именно предполагам 4, което би трябвало да не разваля строя, спрямо тези с щекерната сглобка. Но пък знам ли може и да греша!?
Цели 7(седем)! Да, пропуснах да го отбележа - извинявай!
tatkoogi- ...........................
Брой мнения : 200 Рожд.дaта : 31.08.1968
Години : 56
Не става само с друсане, и да половиш малко требе Ако трябваше непременно да ги пипнем пръчките нито аз щях да имам Това, нито Пайнера Барклито. Нали затова са форумите, знаеш какво търсиш (като параметри), избираш си модел, проучваш мненията и .. така. Аз моята пръчка си я избрах по картинки и мнения по чужди сайтове и не съжалявам. Пък и нали догодина ще си купиш новаvstoikov написа:...и двете съм ги друсал ...
rap66- ...........................
Брой мнения : 705 Рожд.дaта : 04.02.1964
Години : 60
Някой работил ли е с Mitchell Universe 2 Bombard.
Става въпрос за модела - 4.50. Единствено теглото й от 323 грама малко ме притеснява.
Наскоро ми предложиха също някакво Галакси, но не мога да го намеря в нета.
Става въпрос за модела - 4.50. Единствено теглото й от 323 грама малко ме притеснява.
Наскоро ми предложиха също някакво Галакси, но не мога да го намеря в нета.
Този Mitchell едва ли го има още някъде. Пръчката като на човека Пайнер я има и в България и без намалението от 50%(в Германия 255Е ) струва 250лв. С лека отстъпчица ти излиза около 230лв.
zhikata- ...........................
Брой мнения : 381 Рожд.дaта : 13.12.1977
Години : 46
Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Страница 1 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing