КАКВА СТРЪВ ?
+2
ПЛУВЧО
bkd
6 posters
Страница 1 от 1
Re: КАКВА СТРЪВ ?
За мен най-предпочитаната стръв е трохата.Това подсказва ,че приоритет са ми реките .Използвам пресен/по възможност топъл/заводски хляб ,като 2 хляба ми стигат за двудневен излет- само за стръв.А иначе подхранката която ползвам пак е хляб ,като за един ден ми отиват около 7-8 хляба примесени с бял/може и какавида / и доувкусен с есенция ванилия. Стартовите топки обикновено ги "довтвърдявам "с царевично брашно ,за да останат по-трайно на облавяното място.След което периодично се подава по 2 топки/колкото портокал/ в интервал от 15-25 мин.А при извадена риба винаги след нея правя дохранване.Досега не съм използвал троха от изкуствен хляб ,а и като сме правили паралелен рибалов с колеги които изполват такъв,не съм открил някакво предимство -даже напротив.
По принцип съм привърженик на тестените примамки и подхранки :609c1f728720fb
По принцип съм привърженик на тестените примамки и подхранки :609c1f728720fb
bkd- ...........................
- Регистриран на : 02.01.2010
Брой мнения : 927 Рожд.дaта : 29.01.1961
Години : 63
Re: КАКВА СТРЪВ ?
Много общо понятие е това"стръв за риболов на плувка".От съществено значение е каква риба и къде ще се лови.Най използвана в моите риболовни излети е пинки и бял червей.Но пак казвам-зависи от това каква риба искаш да ловиш.За голяма риба-голяма стръв(царевица-млечна,сладка консервирана,и суха дори,жито,тлъст торен червей,дъждовен червей и т.н)и за дребуси(бял,пинки и вердевас).На вкус и цвет....
ПЛУВЧО- ...........................
- Регистриран на : 19.12.2009
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Re: КАКВА СТРЪВ ?
Колега вердеваса е уникална стръв.И не е само за "дребуси",на нея налитат и едни от най големите екземпляри.Просто стръвта е адски апетитна и пуска доста кръвчица и дребната риба налита мигновенно.Но успееш ли да я отсееш големите рибоци са на линия.За съжаление не е масова стръв и трудно се намира
п.п На последното състезание Sensas къп ключа към хващането на едри шарковци е бил именно вердеваса.
п.п На последното състезание Sensas къп ключа към хващането на едри шарковци е бил именно вердеваса.
????- Гост
Re: КАКВА СТРЪВ ?
Както сам казваш.Вердеваса е уникална,но не е масова стръв.Ползват я повече състезатели(предполагам и ти)понеже конкуренциата на състезание е по-голяма от колкото на обикновен риболов за кеф.А и цената е... другото на ум...Аз се причислявам към редовите любители риболовци или аматьори както се казва,и ползвам по достъпни(и по цена) стръв и примамки.
ПЛУВЧО- ...........................
- Регистриран на : 19.12.2009
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Re: КАКВА СТРЪВ ?
Цената не е кой знае колко висока(2лв за доза),а с една доза за обикновен риболов си идеален.Въпроса е че трудно се намира(добива).Например в Пловдив се намира само на едно място вердевас за кука.А за дребния(фуил) е бая зор.
Вердеваса е ключова зимна стръв при пложение че рибата е мудна и не се храни нормално.А когато е активна(когато се затопли) наистина белия,оцветения,кастери и торни червей са за предпочитане.А да не забравяме и растителната стръв......
Вердеваса е ключова зимна стръв при пложение че рибата е мудна и не се храни нормално.А когато е активна(когато се затопли) наистина белия,оцветения,кастери и торни червей са за предпочитане.А да не забравяме и растителната стръв......
????- Гост
ПЛУВЧО- ...........................
- Регистриран на : 19.12.2009
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Re: КАКВА СТРЪВ ?
Ще постна рецептите за приготвянето на три вида стръв, които ползвам постоянно- ТЕСТО, КУС-КУС и ЖИТО:
ТЕСТО:
Постоянно имам в багажа две-три 10-кубикови спринцовки и 1-2 бр. 5-кубикови , освен това кутийка с капаче на винт и около 150-200гр. бяло брашно . За "нощви" ползвам капачка от дезодорант с равно гладко дъно с вместимост около 100мл. Като "забърквам" на място действам по следния начин- гребвам в капачката вода от водоема , не повече от един сантиметър, след това с атрактор(спрей МВДЕ)-"фъс", два-три пъти в капачката или едно пакетче ванилия във водата, след това сипвам брашно почти до горе и яко "месене" с показалеца на ръката до получаването на топка ЖИЛАВО тесто , може да се капва по малко вода или да се добавя по малко брашно ако пропорцията не е улучена точно , после пак с показалеца и тестото на него се пълнят 10-кубиковите спринцовки (това количество е за два броя и малко остава за 5 к.) Лятото се прави по-гъсто , а зимата по-рядко . Как се слага-хваща се куката(12/14 номер , бяла, късо стебло) за опашката с лявата ръка и с дясната със спринцовката се навива 3-4-5 навивки , върха трябва да е покрит!!! По принцип на тесто се лови "над дъното" но има и изключения!!! Може и да се оцветява , жълто , червено и.н. с боя за яйца или сладки-в брашното или във водата Винаги нося повечко спринцовки понеже постоянно ходя с приятели дето не могат да си го забъркат
Друг вариант е готово тесто за банички- сутрин, на тръгване се минава през баничарница и се купува една баничка във вид на тесто- изключително жилаво и издръжливо на кука!
КУС-КУС
Да споделя аз как го приготвям. Най-напред искам да обърна внимание че кус-куса го деля на два вида:
1. Всички видове български кус-кус
2. Гръцки кус-кус "MISKO", и всякакви други тестяни изделия с тази марка
Разликата е във времето за варене , освен това гръцкия леко жълтее , иначе подготовката е следната- слагам на котлона съд с вода (не много голям , но по-дълбок) като във водата предварително слагам три чаени лъжички захар и една чаена лъжичка сол (за овкусяване) След кипване на водата се изсипва кус-куса , обикновено варя по 1/3 от пакетчето и за дохранване и за стръв като се ЗАСИЧА ВРЕМЕТО с точност до секунда. Българския се вари 3 минути +/- 5 секунди , гръцкия 9.5минути +/-10 секунди , след което по най-бръз начин на чешмата с тенджерката и яко няколкократно промиване със студена вода!!! Оцежда се и се ароматизира с едно две пакетчета ванилия или друг ароматизатор. За да не залепват зърната се капват десетина капки олио , разбърква се добре , слага се в найлонова торбичка и в хладилника- това се прави вечерта преди излета. Така приготвения кус-кус седи като силикон на куката
(особено гръцкия) и става за многократно замятане . За кус-кус аз ползвам куки номер 18 , БЕЛИ , с късо стебло , Мустад ; може да се ползват и номер 16 , тънки тип "кристал".
ЖИТО:
Житото според мен е основен вид стръв за бабушки от късна пролет до късна есен , също така за каракуда , платика ,шаран,червеноперка Аз го приготвям по следната рецепта:
Една опаковка ( 0.500кг.) я промивам със студена вода на чешмата до като спре да отделя мътилка , след това наливам чиста вода около 5-6 см. над житото в тенджерка с капак(капака ще трябва после). Варя на силен котлон без никакви добавки до поомекване на житото (като се стисне с пръсти да е меко с твърда сърцевина) Сваля се съда от котлона и се отлива част от водата така че над житото да остане около един два сантиметра , слага се капака , съда се слага в по-голяма найлонова торбичка и се завръзва по възможност най-плътно .Тази "конструкция" с увива няколкократно в някое старо одеало-така както се подквасва кисело мляко и престоява около1.5-2 часа. След отвиването житото е поело изцяло водата и е запарено , зърната са с големина на малки царевички като една част са затворени а друга, леко разпукнати-за всеки вкус. Промива се многократно със студена вода и се оставя да се оцеди за няколко минути в гевгир. Връща се обратно в тенджерката , овкусява се с три равни отгоре супени лъжици пудра захар и една лъжица сол за горещия сезон или обратното 3/1 сол/захар за по-хладния .Аз ползвам за ароматизиране течни ароматизатори и спрейове на МВДЕ , също така ванилия , канела и степчета "ягода" "горски плодове" "къпина" "малина" "череша" - на 0.5 кг се слага половин степче (болеро) , обикновенно след овкусяването деля житото на две , с два аромата. Разбърква се добре и от вечерта се слага в найлонови торбички в хладилника . Ползвам бели куки номер 14/16 прави с дълго стъбло ; за шарани специално ползвам куки номер 14/16 COLMIC "серия N500".
:b23b8673c6466f
ТЕСТО:
Постоянно имам в багажа две-три 10-кубикови спринцовки и 1-2 бр. 5-кубикови , освен това кутийка с капаче на винт и около 150-200гр. бяло брашно . За "нощви" ползвам капачка от дезодорант с равно гладко дъно с вместимост около 100мл. Като "забърквам" на място действам по следния начин- гребвам в капачката вода от водоема , не повече от един сантиметър, след това с атрактор(спрей МВДЕ)-"фъс", два-три пъти в капачката или едно пакетче ванилия във водата, след това сипвам брашно почти до горе и яко "месене" с показалеца на ръката до получаването на топка ЖИЛАВО тесто , може да се капва по малко вода или да се добавя по малко брашно ако пропорцията не е улучена точно , после пак с показалеца и тестото на него се пълнят 10-кубиковите спринцовки (това количество е за два броя и малко остава за 5 к.) Лятото се прави по-гъсто , а зимата по-рядко . Как се слага-хваща се куката(12/14 номер , бяла, късо стебло) за опашката с лявата ръка и с дясната със спринцовката се навива 3-4-5 навивки , върха трябва да е покрит!!! По принцип на тесто се лови "над дъното" но има и изключения!!! Може и да се оцветява , жълто , червено и.н. с боя за яйца или сладки-в брашното или във водата Винаги нося повечко спринцовки понеже постоянно ходя с приятели дето не могат да си го забъркат
Друг вариант е готово тесто за банички- сутрин, на тръгване се минава през баничарница и се купува една баничка във вид на тесто- изключително жилаво и издръжливо на кука!
КУС-КУС
Да споделя аз как го приготвям. Най-напред искам да обърна внимание че кус-куса го деля на два вида:
1. Всички видове български кус-кус
2. Гръцки кус-кус "MISKO", и всякакви други тестяни изделия с тази марка
Разликата е във времето за варене , освен това гръцкия леко жълтее , иначе подготовката е следната- слагам на котлона съд с вода (не много голям , но по-дълбок) като във водата предварително слагам три чаени лъжички захар и една чаена лъжичка сол (за овкусяване) След кипване на водата се изсипва кус-куса , обикновено варя по 1/3 от пакетчето и за дохранване и за стръв като се ЗАСИЧА ВРЕМЕТО с точност до секунда. Българския се вари 3 минути +/- 5 секунди , гръцкия 9.5минути +/-10 секунди , след което по най-бръз начин на чешмата с тенджерката и яко няколкократно промиване със студена вода!!! Оцежда се и се ароматизира с едно две пакетчета ванилия или друг ароматизатор. За да не залепват зърната се капват десетина капки олио , разбърква се добре , слага се в найлонова торбичка и в хладилника- това се прави вечерта преди излета. Така приготвения кус-кус седи като силикон на куката
(особено гръцкия) и става за многократно замятане . За кус-кус аз ползвам куки номер 18 , БЕЛИ , с късо стебло , Мустад ; може да се ползват и номер 16 , тънки тип "кристал".
ЖИТО:
Житото според мен е основен вид стръв за бабушки от късна пролет до късна есен , също така за каракуда , платика ,шаран,червеноперка Аз го приготвям по следната рецепта:
Една опаковка ( 0.500кг.) я промивам със студена вода на чешмата до като спре да отделя мътилка , след това наливам чиста вода около 5-6 см. над житото в тенджерка с капак(капака ще трябва после). Варя на силен котлон без никакви добавки до поомекване на житото (като се стисне с пръсти да е меко с твърда сърцевина) Сваля се съда от котлона и се отлива част от водата така че над житото да остане около един два сантиметра , слага се капака , съда се слага в по-голяма найлонова торбичка и се завръзва по възможност най-плътно .Тази "конструкция" с увива няколкократно в някое старо одеало-така както се подквасва кисело мляко и престоява около1.5-2 часа. След отвиването житото е поело изцяло водата и е запарено , зърната са с големина на малки царевички като една част са затворени а друга, леко разпукнати-за всеки вкус. Промива се многократно със студена вода и се оставя да се оцеди за няколко минути в гевгир. Връща се обратно в тенджерката , овкусява се с три равни отгоре супени лъжици пудра захар и една лъжица сол за горещия сезон или обратното 3/1 сол/захар за по-хладния .Аз ползвам за ароматизиране течни ароматизатори и спрейове на МВДЕ , също така ванилия , канела и степчета "ягода" "горски плодове" "къпина" "малина" "череша" - на 0.5 кг се слага половин степче (болеро) , обикновенно след овкусяването деля житото на две , с два аромата. Разбърква се добре и от вечерта се слага в найлонови торбички в хладилника . Ползвам бели куки номер 14/16 прави с дълго стъбло ; за шарани специално ползвам куки номер 14/16 COLMIC "серия N500".
:b23b8673c6466f
????- Гост
Re: КАКВА СТРЪВ ?
Евалата Бачо Илия за обяснението! Аз, тъй като съм пълен лаик, от около 6 месеца ходя активно на риболов, главно на плувка, ми прави впечатление, че през повечето излети успешната стръв ми е в повечето случаи пинки за по - дребна риба, въпреки че на него кълват и по-големи, и торен. Също на някои реки е много успешна стръв местните земни червеи :). Затова е хубаво винаги да имаш една лопатка под ръка, за всеки случай :)
jasonsmith- ...........................
- Регистриран на : 12.01.2010
Брой мнения : 158 Рожд.дaта : 14.07.1980
Години : 44
Re: КАКВА СТРЪВ ?
jasonsmith написа: Също на някои реки е много успешна стръв местните земни червеи
Не че имам голям опит на плувка , но това е доказано и не само на реки, и не само червеи, в зависимост от сезона всичко до водоема: скакалци,мамарци,щурци, всичко което щъка около брега.
Re: КАКВА СТРЪВ ?
Хайде и аз да се включа в темата!Много пъти е ставало въпрос за една от любимите деликатеси на шарановите риби-дървояда.
Наблюденията ми на въпросната ларва,са за улова по р.Марица,също така искам да допълня,че мое лично мнение е,че няма нищо общо между дървояда и ларвите на някакъв вид бръмбар,които се намират на десетина и повече сантиметра в почвата.
Дървояда се предпочита от шаран,кефал и сом,като последната риба не съм я улавял на тази вид стръв.Не изключвам и друг вид риби.
Най-добри успехи на дървояд съм имал(и не само аз) през зимата.Стръвта се търси в изгнили пънове и стволове на дървета,но стига да не са влажни и мокри-там не съм откривал ларви,както и в сърцевината на върба.Също така може да се търси и в не изгнили дърва за огрев,но там ларвите са доста по-малки като размер.Съхраняват се в кутийка с дървени стърготини,на добре защитено място от студ и топлина.За намирането на дървояда е необходимо да имате под ръка остра тесла със здрава дръжка.
Сигурен съм че дървояда живее доста време в сърцевината на дървото,понеже вкъщи повече от 2 год си имам в една мебел и почти всяка нощ чувам как си похапва.
Според големината на ларвите,се избира и подходяща кука за риболов,като на по-голяма кука може да се нанижат няколко дървояда.
Дървояд
Земна ларва
П.П.-На земна ларва нямам уловена риба
Наблюденията ми на въпросната ларва,са за улова по р.Марица,също така искам да допълня,че мое лично мнение е,че няма нищо общо между дървояда и ларвите на някакъв вид бръмбар,които се намират на десетина и повече сантиметра в почвата.
Дървояда се предпочита от шаран,кефал и сом,като последната риба не съм я улавял на тази вид стръв.Не изключвам и друг вид риби.
Най-добри успехи на дървояд съм имал(и не само аз) през зимата.Стръвта се търси в изгнили пънове и стволове на дървета,но стига да не са влажни и мокри-там не съм откривал ларви,както и в сърцевината на върба.Също така може да се търси и в не изгнили дърва за огрев,но там ларвите са доста по-малки като размер.Съхраняват се в кутийка с дървени стърготини,на добре защитено място от студ и топлина.За намирането на дървояда е необходимо да имате под ръка остра тесла със здрава дръжка.
Сигурен съм че дървояда живее доста време в сърцевината на дървото,понеже вкъщи повече от 2 год си имам в една мебел и почти всяка нощ чувам как си похапва.
Според големината на ларвите,се избира и подходяща кука за риболов,като на по-голяма кука може да се нанижат няколко дървояда.
Дървояд
Земна ларва
П.П.-На земна ларва нямам уловена риба
valmet- ...........................
- Регистриран на : 29.05.2009
Брой мнения : 443 Рожд.дaта : 07.02.1977
Години : 47
Re: КАКВА СТРЪВ ?
Относно белите червеи и пинките като стръв, по-долу пействам подробна информация по всички въпроси които ги касаят:
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
????- Гост
Re: КАКВА СТРЪВ ?
Бачо Илия отново поздравления за информацията, която сподели с нас!
Дълбок поклон!
Дълбок поклон!
jasonsmith- ...........................
- Регистриран на : 12.01.2010
Брой мнения : 158 Рожд.дaта : 14.07.1980
Години : 44
Re: КАКВА СТРЪВ ?
Следващите материали са за торните и калифорнийските червеи:
Торни червеи:
[You must be registered and logged in to see this image.]
Калифорнийски червеи:
По-долу е един споделен файл с информация в най-сбит и общ вид, относно отглеждането на калифорнийските червеи у нас:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Торни червеи:
[You must be registered and logged in to see this image.]
Калифорнийски червеи:
По-долу е един споделен файл с информация в най-сбит и общ вид, относно отглеждането на калифорнийските червеи у нас:
[You must be registered and logged in to see this link.]
????- Гост
Re: КАКВА СТРЪВ ?
Та така,след като Илийката е направил такава подробна презентация ,аз ще се опитам да Ви предложа нещо от моя "скромен риболовен" опит
Почвам от кус-куса :217b315cad77fe тенджера+вода+сол /една лъжица -за кафе/+куса
И сега ДАЛАВЕРАТА/важи за всички варива кусоподобни/Меткаме тенджерето с вода на огъня докато заври ,като предварително сме сложили солта/ лъжица/,след като се кипне водата се слага куса и се следи ДОКАТО ЗЪРНОТО СТАНЕ МАТОВО ПРОЗРАЧНО :thumbsupsmiley .Това е критерий за всеки тестен продукт ,независимо от производителят и съставките му
След като сте направили всичко това се слага в съда/в който сте варили/ една супена лъжица ОЛИО ,като с това целим да не се "степа"куса при риболова
И за да бъде картинката пълна ,след като прехвърлите куса в плик с който ще отидете на водоема ,преди това можете да го "доувкосите" с аромат който сте решили/ванилия, карамел ,банан или на .............комшийката/ :dancingHappy_i
Абе що не си земете комшийката ,ами се занимавате с тоя ми ти кус-кус
Почвам от кус-куса :217b315cad77fe тенджера+вода+сол /една лъжица -за кафе/+куса
И сега ДАЛАВЕРАТА/важи за всички варива кусоподобни/Меткаме тенджерето с вода на огъня докато заври ,като предварително сме сложили солта/ лъжица/,след като се кипне водата се слага куса и се следи ДОКАТО ЗЪРНОТО СТАНЕ МАТОВО ПРОЗРАЧНО :thumbsupsmiley .Това е критерий за всеки тестен продукт ,независимо от производителят и съставките му
След като сте направили всичко това се слага в съда/в който сте варили/ една супена лъжица ОЛИО ,като с това целим да не се "степа"куса при риболова
И за да бъде картинката пълна ,след като прехвърлите куса в плик с който ще отидете на водоема ,преди това можете да го "доувкосите" с аромат който сте решили/ванилия, карамел ,банан или на .............комшийката/ :dancingHappy_i
Абе що не си земете комшийката ,ами се занимавате с тоя ми ти кус-кус
bkd- ...........................
- Регистриран на : 02.01.2010
Брой мнения : 927 Рожд.дaта : 29.01.1961
Години : 63
Re: КАКВА СТРЪВ ?
Кука,направо влезна в мисълта ми.......... :609c1f728720fb
Житото го пускам на завиране и като направи 5 /пет/ минути го оставям да престои поне 2 часа във водата в която го варя.И сега е момента за овкусяване......... на каквото и да е :609c1f728720fb
Житото го пускам на завиране и като направи 5 /пет/ минути го оставям да престои поне 2 часа във водата в която го варя.И сега е момента за овкусяване......... на каквото и да е :609c1f728720fb
bkd- ...........................
- Регистриран на : 02.01.2010
Брой мнения : 927 Рожд.дaта : 29.01.1961
Години : 63
Re: КАКВА СТРЪВ ?
Житото най-добре става като се запари- след тия 5-6 минути, да се остави 1 см вода и после като се увие в някое старо одяло( вж. на предната страница). Във водата в която се вари не слагам нищо(сол/захар), щото не може да се свари и след това да се запари. При това запарване, зърната поемат всичката вода и стават едри като малки царевички; разпукват се леко, но не както е развареното жито. След два часа, промивам яко със студена вода, оцеждам го в гевгир и чак тогава го овкусявам(сол и пудра захар) и ароматизирам(обикновенно със спрей).
Колкото до белите червей, по-долу са няколко таблички само за ценители, относно скороста на пропадане на белия червей в зависимост от това, как е закачен на куката, вида на куката и дали куката е с контра:
[You must be registered and logged in to see this image.]
Относно червените червеи, все ми се върти една мисъл в главата, казана преди десетина години от Алан Скоторн: "....най-добрата презентация на червения червей е тогава, когато леко се оттласква с опашка от дъното..."
Колкото до белите червей, по-долу са няколко таблички само за ценители, относно скороста на пропадане на белия червей в зависимост от това, как е закачен на куката, вида на куката и дали куката е с контра:
[You must be registered and logged in to see this image.]
Относно червените червеи, все ми се върти една мисъл в главата, казана преди десетина години от Алан Скоторн: "....най-добрата презентация на червения червей е тогава, когато леко се оттласква с опашка от дъното..."
????- Гост
Re: КАКВА СТРЪВ ?
kukata написа:
Относно закачането на червения червей..., не е ли според вида риба който ловим!?
Не, не е според вида риба, а е според начина на хранене в момента; например: ако ловя уклей на един бял и уклеите за обезумяли от глад и не им пука какво е състоянието на "мишената", нанизвам червея отзад, напред по куката, като върха и контрата излизат на вън на 2/3-ти от дължината на тялото му. На уклеите не им пука, ако червея е леко смачкан и се хващат по 5-6 броя , без да се сменя червея. Има моменти обаче, когато на пипва, дори леко смачкан червей- тогава ги нанизвам от вън на вътре, на 1/3-та от задния край, като върха и контрата излизат навън през задния край; при всяко пипване и "не хващане" се презамята, като се проверява стръвта- сменя се при най-малкия "дефект". Понякога искат много подвижна и чевръста стръв- тогава го закачам само за кожичката на задника и празните кълванета са най-много...и т.н. и т.н...... Подобно е и с останалите видове риби; писах за уклейте щото обикновно се лови само на един бял и вариантите са най-малко!
????- Гост
Re: КАКВА СТРЪВ ?
Есента като изсъхне магарешкия трън,с ножка цепите стеблото на долу,Почти във всеки трън има по един бел червей 2-3 пъти по-едър от обикновения в магазина,Клена мн го обича,За реката е супер стъв и се събира мн лесно,На слука,
????- Гост
Re: КАКВА СТРЪВ ?
Да ,така е ,но има и в торище /прегоряло/едни дебели бели какавиди на които клена просто е неустоим.........................Вервайте ми
bkd- ...........................
- Регистриран на : 02.01.2010
Брой мнения : 927 Рожд.дaта : 29.01.1961
Години : 63
Re: КАКВА СТРЪВ ?
...Не ти оспорвам мнението братле, но по-нашия край изобщо не му обръща внимание, независимо от сезонаbkd написа:Да ,така е ,но има и в торище /прегоряло/едни дебели бели какавиди на които клена просто е неустоим.........................Вервайте ми
germanov.1974- ...........................
- Регистриран на : 15.09.2013
Брой мнения : 334 Рожд.дaта : 24.10.1974
Години : 50
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Yesterday at 20:29 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing
Нед 4 Авг 2024 - 23:36 by Димитър Маринчев
» Сезон 2024
Сря 31 Юли 2024 - 9:39 by boysa
» Зарибяване с пъстърва
Вто 21 Май 2024 - 14:05 by icokanev
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa