С лодка в морето 2015
+84
ДЯДО ИВАН
max
Anjinsan77
ribarya
EU_BG_akademika
ПЛУВЧО
gogata1
Румен Ганев
vvt1970
bsgold
Кирил Калчев
dabich
Мънцата
мечока
PETROV
justinian
strijok
с.стоянов
stoinostedi
krasimir77
tugman
germanov.1974
Borkata
Тик Так
sllipi1
mitko_h_d
Encho-master
Plamen
divein
dobria1
mdesov
goshotanchev
shibailo
rikitikitavi
boysa
iamyordan
А.Христов
Георги Вутов
chapara
Любак
Теодор Димитров
felippemassa
чечо
anastas_peykov
sve25
savi aleksiev
КИРО
baretata
Янко
Попа
milanovgeorgi
rap66
Георги Тодоров
gogotod
Моряка
roko koko
radoadvokat
vladtod
gogo26
vesko1234
vanko4at
efo
Петър Василев
emilh
Кико
ogi_1
k0c3t0
valchev
ivojekov_vet
nikoarhi
Tabakov
D.Dimitrov
parvaka
фишфрена
kanev60
batjoro81
orkata
bananaman
zhikata
mixman
antares
panobar
атанасов1589
fishermann2
88 posters
Страница 9 от 35
Страница 9 от 35 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 22 ... 35
Re: С лодка в морето 2015
На мен не ми е ама съм на работа
sllipi1- ...........................
Брой мнения : 1246 Рожд.дaта : 19.10.1976
Години : 48
Днес сутринта с бат емо влачехме пред Галата и фичоза нищо.
parvaka- ...........................
Брой мнения : 103 Рожд.дaта : 10.02.1983
Години : 41
В Българево продават няколко къщи. Изгодно.EU_BG_akademika написа:Много далеч ми идва, мамка му
D.Dimitrov- глоб.модератор
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Години : 54
D.Dimitrov написа:
В Българево продават няколко къщи. Изгодно.
От там пък Бяла ми идва далеч Аве как и да се въртиш, гъзо ти е все изотзаде
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Днес пред двореца от 06.00 до 8.30 изби малко сафрид и чернокоп с общо тегло около 2.5 кг. После отсече и нищо, на сонара показва риба но не яде. Вчера 19.09.2015 от 09.00 до 16.00 обикаляне целия залив от часовника до поворотния буи, до черноморец нито една рибка :) пълно капо на сонара има риба но ........
Tabakov- ...........................
Брой мнения : 22 Рожд.дaта : 27.07.1986
Години : 38
Вчера 19.09. и аз се добрах до морето. Пристигнахме следобед, разтоварихме набързо багажа и към 16 ч. вече бяхме в морето.
Имаше ветрова вълна, беше доста насечено и подухваше от североизток. Освен нас не видяхме нито една друга лодка пред Варвара и Ахтопол. Дърпахме воблери и октоподи до към 18.30 ч., но нямахме нито един удър. За сметка на това здраво се поизмокрихме и пораздрусахме. Видяхме, че няма смисъл и решихме да пробваме сафрида. Намерихме го на 40-тия метър и за около час и нещо, дръпнахме към 2.5 кг. добър сафрид.
Днес не успяме да станем рано и вкарахме лодката чак към 8 часа. Ршихме да се съсредоточим върху сафрида и директно отпрашихме навътре към 40-тия метър. В далечината изброих над 30 лодки пред Ахтопол и Варвара. Бяха се групирали в села и се местеха заедно. Имаше североизточен вятър и малки вълни. Днес имаше много и едър сафрид. Ловихме на дрейф и вадехме синджир след синджир. До 11.30 бяхме напълнили до горе 2 кофи по 15 литра и вече нямахме съдове за това слагахме рибата на дъното на лодката. Към 12.30 вятъра и течението ни бяха отнесли почти до Синеморец, когато решихме да се върнем към Ахтпол, да се вържем за малко на кея, а аз да изтичам до магазина за да купя още кофи и лед за да не газим в рибата. Така и направихме. Само че магазинът за домашни потреби беше затворен и не успях да купя кофи. Купих 2 бутилки от мин. вода по 10 литра. Докато иливах водата от тубите в градинкта отстрани на магазина и се оглеждах за място, където да се изпикая, видях под един олук две- вкарани една в друга, безпризорни, квадратни, бели кофи от сирене и много им се зарадвах. Изплакнах ги с останалата в тубите вода и газ обратно към пристъна. Събрахме рибата от пода и пак отидохме на дълбокото. Кълвеше по- слабо но пък хванахме петнайсетина добри чернокопа и имахме доста изядени куки. Аз лових с чепарета 10-ки а колегата с 8-ци и 7-ци, като при мен се товареха доста повече риби. Цветовете бяха оранжево, розово, зелено и светло синьо. Към 15 ч. бяхме напълнили и едната кофа от сирене. Решиме да излезем във Варвара и да обядваме. Прибрахме рибата на студено, хапнахме набързо и в 16.30 ч. пак се върнахме в морето. Вятъра беше сменил посоката и вече беше чист изток. Рибата си беше там – на дълбочина между 40 -50 метра. С малки изключения рибата се държеше прдимно около дъното, само преди да се стъмни се качи нагоре и пълнеше чепаретата на 10-15 метра под лодката, което ни спести доста усилия. До 19.15 ч. хванахме още две 15 литрови кофи с едър сафрид. Голям бой! Останахме без ръце от махане. Едно, че всеки път вадим чак от дъното а и бяхме с 80 гр. олова, понеже по леките стигат много бавно до дъното, и при пропадането няколко едри сафрида правят чепарето на топка ако си с по-леко олово. Понеже рядко имам възможноста и удоволствието да идвам и да ловя на морето, за това не можех да се наситя и да спра да ловя дори, когато вече бях хванал много повече риба от разумното. Нептун днес ме дари със страхотен ден и със спомени който ще ме топлят и когато съм далеч от морето. До сега хапвахме пресен сафрид и черкокоп на скара, поръсен с морска сол и полят с лимонов сок. Когато затворя очи виждам как врха ми трепти... Смазан съм но съм щастлив!
Утре пак!
Имаше ветрова вълна, беше доста насечено и подухваше от североизток. Освен нас не видяхме нито една друга лодка пред Варвара и Ахтопол. Дърпахме воблери и октоподи до към 18.30 ч., но нямахме нито един удър. За сметка на това здраво се поизмокрихме и пораздрусахме. Видяхме, че няма смисъл и решихме да пробваме сафрида. Намерихме го на 40-тия метър и за около час и нещо, дръпнахме към 2.5 кг. добър сафрид.
Днес не успяме да станем рано и вкарахме лодката чак към 8 часа. Ршихме да се съсредоточим върху сафрида и директно отпрашихме навътре към 40-тия метър. В далечината изброих над 30 лодки пред Ахтопол и Варвара. Бяха се групирали в села и се местеха заедно. Имаше североизточен вятър и малки вълни. Днес имаше много и едър сафрид. Ловихме на дрейф и вадехме синджир след синджир. До 11.30 бяхме напълнили до горе 2 кофи по 15 литра и вече нямахме съдове за това слагахме рибата на дъното на лодката. Към 12.30 вятъра и течението ни бяха отнесли почти до Синеморец, когато решихме да се върнем към Ахтпол, да се вържем за малко на кея, а аз да изтичам до магазина за да купя още кофи и лед за да не газим в рибата. Така и направихме. Само че магазинът за домашни потреби беше затворен и не успях да купя кофи. Купих 2 бутилки от мин. вода по 10 литра. Докато иливах водата от тубите в градинкта отстрани на магазина и се оглеждах за място, където да се изпикая, видях под един олук две- вкарани една в друга, безпризорни, квадратни, бели кофи от сирене и много им се зарадвах. Изплакнах ги с останалата в тубите вода и газ обратно към пристъна. Събрахме рибата от пода и пак отидохме на дълбокото. Кълвеше по- слабо но пък хванахме петнайсетина добри чернокопа и имахме доста изядени куки. Аз лових с чепарета 10-ки а колегата с 8-ци и 7-ци, като при мен се товареха доста повече риби. Цветовете бяха оранжево, розово, зелено и светло синьо. Към 15 ч. бяхме напълнили и едната кофа от сирене. Решиме да излезем във Варвара и да обядваме. Прибрахме рибата на студено, хапнахме набързо и в 16.30 ч. пак се върнахме в морето. Вятъра беше сменил посоката и вече беше чист изток. Рибата си беше там – на дълбочина между 40 -50 метра. С малки изключения рибата се държеше прдимно около дъното, само преди да се стъмни се качи нагоре и пълнеше чепаретата на 10-15 метра под лодката, което ни спести доста усилия. До 19.15 ч. хванахме още две 15 литрови кофи с едър сафрид. Голям бой! Останахме без ръце от махане. Едно, че всеки път вадим чак от дъното а и бяхме с 80 гр. олова, понеже по леките стигат много бавно до дъното, и при пропадането няколко едри сафрида правят чепарето на топка ако си с по-леко олово. Понеже рядко имам възможноста и удоволствието да идвам и да ловя на морето, за това не можех да се наситя и да спра да ловя дори, когато вече бях хванал много повече риба от разумното. Нептун днес ме дари със страхотен ден и със спомени който ще ме топлят и когато съм далеч от морето. До сега хапвахме пресен сафрид и черкокоп на скара, поръсен с морска сол и полят с лимонов сок. Когато затворя очи виждам как врха ми трепти... Смазан съм но съм щастлив!
Утре пак!
batjoro81- ...........................
Брой мнения : 52 Рожд.дaта : 22.01.1981
Години : 43
[You must be registered and logged in to see this image.]
Браво,адашче , пожелавам ти още много такива щастливи приключения на морето ....
Браво,адашче , пожелавам ти още много такива щастливи приключения на морето ....
Георги Тодоров- ...........................
Брой мнения : 332 Рожд.дaта : 02.10.1951
Години : 73
Браво Жорка изкефи ме с тоя репортаж, все така да ти върви и теб, па и на нас....batjoro81 написа:Вчера 19.09. и аз се добрах до морето.
Браво на колегата за хубавите емоции.
Аз съм в Лозенец за 2-3 дни и снощи от 17 до 19 часа набрах към 3 кила сафрид между 33-37 метра, рибата беше между 20-30 м. рядко на дъното.
bsgold- ...........................
Брой мнения : 403 Рожд.дaта : 21.10.1975
Години : 49
Вчера след като свършихме домашната работа решихме да влезем с лодката пред часовника. От 17,30 до 19,30ч. Имаме към 5кг. Сафрид всякакъв размер,плюс някой друг бонус. Бонуса излезе след като се стъмни. Бяхме трима в лодката.
zhikata- ...........................
Брой мнения : 381 Рожд.дaта : 13.12.1977
Години : 46
Някакво инфо от днес за Траката
baretata- ...........................
Брой мнения : 307 Рожд.дaта : 20.10.1965
Години : 59
baretata написа:Някакво инфо от днес за Траката
Имаше малко, /по 5-10/ чернокопа на човек
Георги Тодоров- ...........................
Брой мнения : 332 Рожд.дaта : 02.10.1951
Години : 73
Днес от 9.00 до към 11.30 пред плажа на Галата около рейда около 1.5 кг сафрид и 3БР чернокопчета. Това е резултата за двама. После разходка до Ной с проби пред Траката и Двореца но без никакъв резултат. В 14.30 се прибрахме
nikoarhi- ...........................
Брой мнения : 33 Рожд.дaта : 18.11.1982
Години : 42
Днес пред Галата от 7 до 13 чс. около 2 кг. сафрид и 5 кг. кая.
Сафрида държеше 21-23 метър,завъртя се за малко и изчезна,а каята днес просто беше полудяла.
Сафрида държеше 21-23 метър,завъртя се за малко и изчезна,а каята днес просто беше полудяла.
mitko_h_d- ...........................
Брой мнения : 347 Рожд.дaта : 04.02.1970
Години : 54
Днес изорах ортлъка и НИЩО . Разсъдих се и утре няма да влизам
gogata1- ...........................
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Тъй де, като дойде до Бяла аз пръв ще разбера и веднага ще пиша, тогаз се мятайgogata1 написа:Днес изорах ортлъка и НИЩО . Разсъдих се и утре няма да влизам
Тръгнах за Каварна към 14.30 и пристигнах около 15.10 часа. За това време срещнах по пътя си от Каварна посока Варна тридесет и девет автомобила возещи или дърпащи лодки със себе си. Предполагам че се връщат от Болата, смятайте какво е било на место.
baretata- ...........................
Брой мнения : 307 Рожд.дaта : 20.10.1965
Години : 59
baretata написа:......... Предполагам че се връщат от Болата, смятайте какво е било на место.
Ами ...... .
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Евксиноград двореца 20ти метър направих кило и полвина, но си трискаше търсене със сонара. Колегата без сонар е с полвин кило. Всякакъв калибър. Тука са едрите.
[You must be registered and logged in to see this image.]" />
[You must be registered and logged in to see this image.]" />
vesko1234- ...........................
Брой мнения : 232 Рожд.дaта : 08.06.1975
vesko1234- ...........................
Брой мнения : 232 Рожд.дaта : 08.06.1975
Днес пак не успяхме да станем рано. Вкарахме лодката пред Варвара в 7.30 ч. Нямаше никакъв вятър. Морето беше, като езеро. Щом излязохме от рибарския залив, включихме сонара и тръгнахме бавно към дълбокото. В морето пред Варвара имаше още 7 лодки, които бяха доста навътре, някъде към 50-тия метър. Насочихме се към тях, но още на 30-тия метър екрана на сонара почерня. Пуснахме чепаретата за проба и оловата се спряха още на 10-15 м. под лодката. Започнахме да вадим пълни гердани с едри сафриди и тук там по някой чернокоп. Течението ни буташе съсвсем леко в посока Ахтопол но пасажите си бяха под нас през цялото време. Не се налагаше да търсим рибата и да се местим. До 10.30 ч. вече бяхме подминали плаж „Делфин” и имахме две 15 литрови кофи пълни догоре.
После изведнъж рибата просто изчезна. Виждахме далеч навътре пред нас, че ахтополските лодки са се групирали и тръгнахме към тях. Между 40-тия и 50-тия метър имаше към 15 лодки, но тъкмо стигнахме до тях и те започнаха палят двигателите и да се местят в търсене на рибата. Решихме, че така и така сме дошли, поне да направим проба, нищо, че на сонара няма индикация. Веднага щом оловото удари в дъното, усетих, че линията се натовари много здраво. Започнах да обирам, но на няколко метра от лодката усетих, как изведнъж поолекна. Извадих два 25 см. Чернокопа и имах 4 бидема без куки. Колегата веднага пусна неговото чепаре, но нацели 3 дракона. И аз повторих веднага с това, което беше останало от чепарето ми, но нямах пипане. Постояхме още половин час там, като опитахме с чернокопски чепарета, но не хванахме нищо.
Понеже не кълвеше, филетирахме един сафрид и закачихме малки парченца на долните куки на сафридените чепарета. Пускахме на дъното и задържахме вместо да клатим. Започнахме да хващаме меджити дракони и попчета от дъното. Меджитите бяха най-активни и много палави. Въртяха се, като бургии и правеха чепарето на нищо. От време на време под нас минаваха и сафридени пасажи и взимахме по една, по две рибки.
По обяд напече много, а сафрида се загуби съвсем, за това решихме да излезам да обядваме, да оставим улова и малко да починем на сянка, а да се върнем отново към 17 ч. Докато пътувахме от Ахтопол към Варвара, между къмпинг Делфин и варварския залив, покрай нас мина група от няколко делфина.
В 17ч. пак се пробвахме на 40-тия метър пред Варвара, но пасажите бяха много рехави и пръснати, трябваше постоянно да се местим и улова беше значително по-слаб. В далечината пред Царево се виждаха много лодки, толкова много не бях виждал. Май всички царевски лодки са били в морето. Докато ловихме покрай нас минаха едни приятели от Варвара, който ни казаха, че малко преди да влезем е имало много делфини.
В 19.10ч. качихме лодката на колесара. Имахме общо около 4 кг. сафрид и няколко чернокопа.
Изкарахме три прекрасни дни в морето. Хванахме сафриди, чернокопи, меджити, дракони и дори няколко случайни попчета, а очите ни се напълниха от чудесни морски пейзажи.
Подготвих си няколко комплекта - заготовки за рибена чорба, в които сложих по 3 бройки от всеки вид риба, който успяхме да уловим.
За съжаление утре се прибирам в София, но се утешавам с мисълта, че до слеващия път остават няма и 9 месеца.... его е къде е!
После изведнъж рибата просто изчезна. Виждахме далеч навътре пред нас, че ахтополските лодки са се групирали и тръгнахме към тях. Между 40-тия и 50-тия метър имаше към 15 лодки, но тъкмо стигнахме до тях и те започнаха палят двигателите и да се местят в търсене на рибата. Решихме, че така и така сме дошли, поне да направим проба, нищо, че на сонара няма индикация. Веднага щом оловото удари в дъното, усетих, че линията се натовари много здраво. Започнах да обирам, но на няколко метра от лодката усетих, как изведнъж поолекна. Извадих два 25 см. Чернокопа и имах 4 бидема без куки. Колегата веднага пусна неговото чепаре, но нацели 3 дракона. И аз повторих веднага с това, което беше останало от чепарето ми, но нямах пипане. Постояхме още половин час там, като опитахме с чернокопски чепарета, но не хванахме нищо.
Понеже не кълвеше, филетирахме един сафрид и закачихме малки парченца на долните куки на сафридените чепарета. Пускахме на дъното и задържахме вместо да клатим. Започнахме да хващаме меджити дракони и попчета от дъното. Меджитите бяха най-активни и много палави. Въртяха се, като бургии и правеха чепарето на нищо. От време на време под нас минаваха и сафридени пасажи и взимахме по една, по две рибки.
По обяд напече много, а сафрида се загуби съвсем, за това решихме да излезам да обядваме, да оставим улова и малко да починем на сянка, а да се върнем отново към 17 ч. Докато пътувахме от Ахтопол към Варвара, между къмпинг Делфин и варварския залив, покрай нас мина група от няколко делфина.
В 17ч. пак се пробвахме на 40-тия метър пред Варвара, но пасажите бяха много рехави и пръснати, трябваше постоянно да се местим и улова беше значително по-слаб. В далечината пред Царево се виждаха много лодки, толкова много не бях виждал. Май всички царевски лодки са били в морето. Докато ловихме покрай нас минаха едни приятели от Варвара, който ни казаха, че малко преди да влезем е имало много делфини.
В 19.10ч. качихме лодката на колесара. Имахме общо около 4 кг. сафрид и няколко чернокопа.
Изкарахме три прекрасни дни в морето. Хванахме сафриди, чернокопи, меджити, дракони и дори няколко случайни попчета, а очите ни се напълниха от чудесни морски пейзажи.
Подготвих си няколко комплекта - заготовки за рибена чорба, в които сложих по 3 бройки от всеки вид риба, който успяхме да уловим.
За съжаление утре се прибирам в София, но се утешавам с мисълта, че до слеващия път остават няма и 9 месеца.... его е къде е!
batjoro81- ...........................
Брой мнения : 52 Рожд.дaта : 22.01.1981
Години : 43
Чудесен репортаж браво
ivojekov_vet- ...........................
Брой мнения : 227 Рожд.дaта : 18.09.1958
Години : 66
Няма какво кой-знае колко да се добави към репортажа на колегата, с който сигурно сме се засекли някъде пред Ахтопол. Хубав сафрид, дребен чернокоп, тук там меджит. Ние обаче не си давахме толкова зор и влизахме само след обед - от 4 до към 6-6.30. За това време се вадеше без много усилия по 3-4 килца риба. Даже и сонара не взимахме. Преместиш се един-два пъти по ивицата 35 -тия до 40-тия метър и го набараш някъде. Вчера на излизане дръпнахме по два синджира на 20-тия метър, доста близо до фара. Тази сутрин за съжаление не ставаше за влизане.
Тик Так- ...........................
Брой мнения : 703 Рожд.дaта : 29.10.1971
Години : 53
Ако някой си няма лодка или му е повредена, ей му вна оферта......
Такова нахалство не бях виждал, трима души по 50лв 150лв, тоя иска и нищо да не хване пак да е 100 кинта напред, ибахти наглеца
Такова нахалство не бях виждал, трима души по 50лв 150лв, тоя иска и нищо да не хване пак да е 100 кинта напред, ибахти наглеца
Наглостта е сериозен грях, и е производна на смъртния грях - алчност. Не случайно в този форум си имаме рубрика, търся си екипаж за утре, а екипажите плащат само направените разходи. Между другото тази рубрика в нашия форум е пример за солидарност и взаимопомощ, така липсващи в обществото ни, а наглия форум е просто туристическо хрумване, финасираноп по европроект с над 18000 евро!
gogotod- ...........................
Брой мнения : 173 Рожд.дaта : 14.06.1969
Години : 55
Страница 9 от 35 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 22 ... 35
Страница 9 от 35
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing