GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

миграционен кефал

5 posters

Go down

миграционен кефал Empty миграционен кефал

Писане  rikitikitavi Пет 12 Май 2017 - 19:10

Миграционен кефал.

Тази риба е интересна със сухото си месо.  Рано напролет е първата едра след дългата зима ама за да ни е супер предлагам една рецепта.
Първо ни трябвя риба. Влизаме в морето и избираме най-голямата.

миграционен кефал 037982691

Събличаме я бързо. Мажим я с олио и сол и я полагаме върху хартия в голяма тава.

миграционен кефал 038008801

Наливяме после в тавята малко бяло винце и я слагаме във фурната.

Добавяме и дробчето.

миграционен кефал 038008802

Печем.
После сервираме и свяляме кожата. Тя е жилава. Получаваме ето това нЯщо дебело няколко сантиметра,дъхаво и супер сочно.
миграционен кефал 038008803
Ми да ви е сладко
rikitikitavi
rikitikitavi
...........................
  ...........................

Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49

Върнете се в началото Go down

миграционен кефал Empty Re: миграционен кефал

Писане  Любак Пет 12 Май 2017 - 19:28

rikitikitavi написа:............
Събличаме я бързо. Мажим я с олио и сол и я полагаме върху хартия в голяма тава.

А ако я поръсим  с чер пипер и едно резенче лимон отгоре ? 12666





п.п.

rikitikitavi написа:.............
Първо ни трябвa риба. Влизаме в морето и избираме най-голямата.

..............

12666
До глезените достатъчно ли е или задължително до коленете ? 017
spying
Любак
Любак
глоб.модератор
глоб.модератор

Регистриран на : 21.05.2009
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71

Върнете се в началото Go down

миграционен кефал Empty Re: миграционен кефал

Писане  Георги Вутов Съб 13 Май 2017 - 12:07

Аз пък знам друга рецепта за тези "по-големите" и за по "сухичките" ( не мазни )

Необходими продукти:
Риба
Сол
Лимон

Рибата се изчиства добре и във вътрешността се посолява , нарязва се лимона и се слага и той там.
Около 1-2кг сол се залива с 100-150мл вода и се обърква хубаво.Солта почва на сняг да прилича.
На дъното на тавата се нарежда солта слага се рибата и хубаво се опакова отгоре с останалата сол ( не трябва да има открити участъци от рибата )
Пече се на фурна за около 30-40мин.

Ако имаш друга такава "излишна" рибка пробвай :)
Георги Вутов
Георги Вутов
...........................
  ...........................

Регистриран на : 22.09.2011
Брой мнения : 1004 Рожд.дaта : 11.09.1983
Години : 41

Върнете се в началото Go down

миграционен кефал Empty Re: миграционен кефал

Писане  grandal_331 Съб 13 Май 2017 - 13:24

Ся,влизаме в морето! Като орУжие да носим ли динамит,хлорна вар,торпеда или просто един харпун и.............Не ми се връзвай на приказките-не всеки може да далдисва! Ама тва благо филенце ако се запече допълнително с доматче и чесън! А?
grandal_331
grandal_331
...........................
  ...........................

Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 1998 Рожд.дaта : 23.06.1968
Години : 56

Върнете се в началото Go down

миграционен кефал Empty Re: миграционен кефал

Писане  КИРО Съб 13 Май 2017 - 23:33

grandal_331 написа:..... Ама тва благо филенце ако се запече допълнително с доматче и чесън! А?
Ти си го запичай,ний с Ефо май къде средата на другата,
седмица ще правим сефтето около Траките.
Имаме 5-6 лимонки за стръви,3 парашутни ракети с изтекъл срок на годност,
ама фъщят и под вода.
с4 десетина пакетчета по 20гр,и тях ще пробваме.
Златиииии (баретката),вдигай поделението на учение,и възайте към Ахтополя,
да не се засичаме по наши води,че после ще се скараме за едното НИЩО. spying
КИРО
КИРО
мир на праха му

Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66

Върнете се в началото Go down

миграционен кефал Empty Re: миграционен кефал

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите