миграционен кефал
5 posters
Страница 1 от 1
миграционен кефал
Миграционен кефал.
Тази риба е интересна със сухото си месо. Рано напролет е първата едра след дългата зима ама за да ни е супер предлагам една рецепта.
Първо ни трябвя риба. Влизаме в морето и избираме най-голямата.
Събличаме я бързо. Мажим я с олио и сол и я полагаме върху хартия в голяма тава.
Наливяме после в тавята малко бяло винце и я слагаме във фурната.
Добавяме и дробчето.
Печем.
После сервираме и свяляме кожата. Тя е жилава. Получаваме ето това нЯщо дебело няколко сантиметра,дъхаво и супер сочно.
Ми да ви е сладко
Тази риба е интересна със сухото си месо. Рано напролет е първата едра след дългата зима ама за да ни е супер предлагам една рецепта.
Първо ни трябвя риба. Влизаме в морето и избираме най-голямата.
Събличаме я бързо. Мажим я с олио и сол и я полагаме върху хартия в голяма тава.
Наливяме после в тавята малко бяло винце и я слагаме във фурната.
Добавяме и дробчето.
Печем.
После сервираме и свяляме кожата. Тя е жилава. Получаваме ето това нЯщо дебело няколко сантиметра,дъхаво и супер сочно.
Ми да ви е сладко
rikitikitavi- ...........................
- Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Re: миграционен кефал
rikitikitavi написа:............
Събличаме я бързо. Мажим я с олио и сол и я полагаме върху хартия в голяма тава.
А ако я поръсим с чер пипер и едно резенче лимон отгоре ?
п.п.
rikitikitavi написа:.............
Първо ни трябвa риба. Влизаме в морето и избираме най-голямата.
..............
До глезените достатъчно ли е или задължително до коленете ?
Любак- глоб.модератор
- Регистриран на : 21.05.2009
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Re: миграционен кефал
Аз пък знам друга рецепта за тези "по-големите" и за по "сухичките" ( не мазни )
Необходими продукти:
Риба
Сол
Лимон
Рибата се изчиства добре и във вътрешността се посолява , нарязва се лимона и се слага и той там.
Около 1-2кг сол се залива с 100-150мл вода и се обърква хубаво.Солта почва на сняг да прилича.
На дъното на тавата се нарежда солта слага се рибата и хубаво се опакова отгоре с останалата сол ( не трябва да има открити участъци от рибата )
Пече се на фурна за около 30-40мин.
Ако имаш друга такава "излишна" рибка пробвай :)
Необходими продукти:
Риба
Сол
Лимон
Рибата се изчиства добре и във вътрешността се посолява , нарязва се лимона и се слага и той там.
Около 1-2кг сол се залива с 100-150мл вода и се обърква хубаво.Солта почва на сняг да прилича.
На дъното на тавата се нарежда солта слага се рибата и хубаво се опакова отгоре с останалата сол ( не трябва да има открити участъци от рибата )
Пече се на фурна за около 30-40мин.
Ако имаш друга такава "излишна" рибка пробвай :)
Георги Вутов- ...........................
- Регистриран на : 22.09.2011
Брой мнения : 1004 Рожд.дaта : 11.09.1983
Години : 41
Re: миграционен кефал
Ся,влизаме в морето! Като орУжие да носим ли динамит,хлорна вар,торпеда или просто един харпун и.............Не ми се връзвай на приказките-не всеки може да далдисва! Ама тва благо филенце ако се запече допълнително с доматче и чесън! А?
grandal_331- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 1998 Рожд.дaта : 23.06.1968
Години : 56
Re: миграционен кефал
Ти си го запичай,ний с Ефо май къде средата на другата,grandal_331 написа:..... Ама тва благо филенце ако се запече допълнително с доматче и чесън! А?
седмица ще правим сефтето около Траките.
Имаме 5-6 лимонки за стръви,3 парашутни ракети с изтекъл срок на годност,
ама фъщят и под вода.
с4 десетина пакетчета по 20гр,и тях ще пробваме.
Златиииии (баретката),вдигай поделението на учение,и възайте към Ахтополя,
да не се засичаме по наши води,че после ще се скараме за едното НИЩО.
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing
Нед 4 Авг 2024 - 23:36 by Димитър Маринчев
» Сезон 2024
Сря 31 Юли 2024 - 9:39 by boysa
» Зарибяване с пъстърва
Вто 21 Май 2024 - 14:05 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Съб 18 Май 2024 - 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa