Рецептата на рибаря от Милен Кордов
4 posters
Страница 1 от 1
Рецептата на рибаря от Милен Кордов
Писане milen kordov on Чет Сеп 10, 2009 8:56 pm
Рецептата е същата както рибарската за хамсия.
Значи изчистената и нарязана на две заргана я поставяме в тава.
Заливаме я с чаша вода,чаша олио и чаша оцет.
Слагаме после бахар,черен пипер стрит и на зърна,малко дафинов лист и...това е.
Тавата във фурната и след 20 минути нарязваме половин лимон отгоре,а другата половина изтискваме.
Като се запече малко...аут.
Добър апетит.
И наздравееееее..
Рецептата е същата както рибарската за хамсия.
Значи изчистената и нарязана на две заргана я поставяме в тава.
Заливаме я с чаша вода,чаша олио и чаша оцет.
Слагаме после бахар,черен пипер стрит и на зърна,малко дафинов лист и...това е.
Тавата във фурната и след 20 минути нарязваме половин лимон отгоре,а другата половина изтискваме.
Като се запече малко...аут.
Добър апетит.
И наздравееееее..
????- Гост
Re: Рецептата на рибаря от Милен Кордов
Съвсем леко я промених....вместо оцет-лимон,вместо олио-зехтин от Тасос
Ще вдигна и наздравица за Милен и с пожелание да се връща и да ни събере всички около масата
Ще вдигна и наздравица за Милен и с пожелание да се връща и да ни събере всички около масата
????- Гост
Re: Рецептата на рибаря от Милен Кордов
И сега няма ли да поканиш
savi aleksiev- ...........................
- Регистриран на : 30.10.2009
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62
Re: Рецептата на рибаря от Милен Кордов
Късно е омааахме я...............но сигурен съм че ще изровя още някои и друг пакет с човки....така че дерзаи :609c1f728720fb срещата наближава
????- Гост
Re: Рецептата на рибаря от Милен Кордов
Браво,Тоше.Ми то риба без лимон неможе.
milen kordov- ...........................
- Регистриран на : 19.05.2009
Брой мнения : 1166 Рожд.дaта : 16.08.1972
Години : 51
Re: Рецептата на рибаря от Милен Кордов
Тоше, следващият път замени чашата вода с чаша бяло вино. Прибави ситно нарязан морков и ситно нарязан чесън. Не счукан. Освен това сложи и лющян ( за колегите извън североизтока - дивисил, селим ). В тази смес, остави рибата да престои около час на хладно. Поставяш всичко това в йенска тенджера с капак. В предварително загрята фурна до 200 градуса се държи захлюпена около 20 мин. след това се отваря и пече още 10 до 15 мин., а ако рибата е по дебела, до 20 мин. Става да си оближеш пръстите. Това е класическата рецепта за змиорка.
Филе от зарган или сайра на фурна с подправки и кашкавал
Необходимото ни количество филе натриваме сморска сол, рибена подправка, горчица и копър.Оставяме да престои не по малко от 3 ч на студено/ ма не повече за да не настине/.Слагаме филето в предварително намаслена тава за печене.На дъното редим нарязан на шайби кромид лук.Върху него редим филетата риба.Настъргваме кашкавал около 1,1/2 чаени чаши, или поради липса на такъв можем да го заменим с парчета сирене на плочки/ оттова което е за сандвичи/.В тавичката капваме 2 ракиени чашки вода, 1 ракиена чашка сухо бяло вино, соев сос на вкус, и още малко разредена горчица.Печем 10 минна 200 градуса, а след това намаляваме фурната на 150 градуса за още 10 мин.Покриваме с алуминиево фолио и оставяме за около 10-на минути на остатъчната температура.Сервираме с мек хляб и остатъка от сухото бяло вино/ако ни е останало такова/.Наздраве и добър апетит!
vlado_fidera- ...........................
- Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 64
Re: Рецептата на рибаря от Милен Кордов
Колега , рецептата е прекрасна само , че никога не слагай йенска тенджера или кален гювеч в загрята фурна , защото 1 път направих подобна "грешка" и съсипах рибно ястие за чудо и приказ.nikgeo написа:Тоше, следващият път замени чашата вода с чаша бяло вино. Прибави ситно нарязан морков и ситно нарязан чесън. Не счукан. Освен това сложи и лющян ( за колегите извън североизтока - дивисил, селим ). В тази смес, остави рибата да престои около час на хладно. Поставяш всичко това в йенска тенджера с капак. В предварително загрята фурна до 200 градуса се държи захлюпена около 20 мин. след това се отваря и пече още 10 до 15 мин., а ако рибата е по дебела, до 20 мин. Става да си оближеш пръстите. Това е класическата рецепта за змиорка.
vlado_fidera- ...........................
- Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 64
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Пон Апр 15, 2024 7:00 pm by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Вто Мар 26, 2024 6:37 pm by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Съб Мар 23, 2024 1:53 pm by Димитър Маринчев
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет Фев 29, 2024 9:35 am by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря Фев 21, 2024 2:40 pm by boysa
» Около Бургас
Чет Яну 18, 2024 6:42 pm by Димитър Маринчев
» Маринована риба с екстри
Пет Яну 12, 2024 10:52 am by icokanev
» Риби на борсата
Пон Дек 25, 2023 3:46 pm by Моряка
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Пет Дек 01, 2023 10:36 am by ribarshe
» ЧЕПАРЕТА - 3 част
Сря Ное 15, 2023 3:25 am by КИРО
» С лодка в морето - 2023
Пон Ное 13, 2023 2:35 pm by Димитър Маринчев
» Помощ при избор на сонар
Съб Окт 28, 2023 5:05 pm by КИРО
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Чет Окт 05, 2023 3:42 am by Димитър Маринчев
» Зарибяване с пъстърва
Чет Сеп 28, 2023 2:00 pm by Драго
» Какъв е тоя киликанзер ?
Вто Сеп 26, 2023 8:29 am by horgasz