С лодка в морето 2018
+50
antares
nkolev66
Румен Ганев
dako
vvt1970
bozaviq
Жоро_Приселци
mitko_h_d
ro666koto
Penev1987
404ev
Tabakov
rap66
Snglezeva
savi aleksiev
hristo 79
chapara
krasimir77
roko koko
baralya
Дели
Albena
ДАКАТА
vorg
stoinostedi
Plamen
vanko4at
cat1
vladtod
grandal_331
fishermann2
strijok
костреж
чечо
ТАРАЛЕЖ
goshotanchev
митко кирилов
radoadvokat
КИРО
мечока
justinian
ПЛУВЧО
Мънцата
gogata1
Георги Тодоров
А.Христов
Любак
vesko1234
rikitikitavi
felippemassa
54 posters
Страница 12 от 14
Страница 12 от 14 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14
Re: С лодка в морето 2018
И на поворота и малко навътре са взели по 20-тина риби / калпак.и там до 9 часа.
По ме привлича утре,да направя един алай до 24м пред летния рейд,и
после да метна попа.
По ме привлича утре,да направя един алай до 24м пред летния рейд,и
после да метна попа.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
И пред бриз по обяд вадеха по някоя риба на тролинг на 15ти метър. Аз нещо нямах късмет нито с попа нито с чернокопа на клатене. Бях само за час и полвина в морето и не бях сериозно екипиран за неочакваната ситуация.
vesko1234- ...........................
Брой мнения : 232 Рожд.дaта : 08.06.1975
Години : 49
Часовника, Рубин и за малко на второто 18 пред Златни около 16 кг. за двама. Най успешно беше на 10-ия пред Рубин след 16.00. Тролинг, много бледо розово и поне 9 м. Рапали, Салмо.
D.Dimitrov- глоб.модератор
Брой мнения : 1328 Рожд.дaта : 21.05.1970
Години : 54
Галата - Камчия от 8 до 16 ч. - 2,4 кг (27 риби) Рехаво...тук таме по някой рибок, основно пред Камчия. Времето перфектно! Дълбочина 25 мтр.
krasimir77- ...........................
Брой мнения : 362 Рожд.дaта : 05.12.1977
Години : 46
Последните 12 дни изкарах на морето - Китен Приморско. Когато морето ставаше имахме по 8-10 часа в лодката. Тъй като вече инфото ще е старо, казвам за последните дни. Сутрин влачене за лефери , след това гоним чернокопа из морето. Малко почивка в лодката и вечер пък гоним леферите близо до брега на воблер.
[You must be registered and logged in to see this image.]
baralya- ...........................
Брой мнения : 1075 Рожд.дaта : 14.11.1967
Години : 57
Браво Радко - дай газ,че времето май свършва.
Ама ПЪК,снощи по тв-то казаха и показаха,как покрай Куманово щъркелите
се измъкваха на "ЙУК",демек - чакаме вече сафрида.
И не че сега съм голям "играч" в морето,ама ми е голям Х,защо по това време
чернокопа не идва към брега,а му е време.На Каролата рано сутрин вадят по 2-3кг,
но разбрах че е голяма тарапаната там,а и не съм за него район на този етап.
Днес чудесно време за чернокоп,вълна към 2 бала,вятър С/СИ към 4-5м/с,
Ефо има два чернокопа,я един изненадан.
Писна ми да маам кът удавник видял кораб на хоризонта,"монтирах" една солена мида на долна кука
на чепарето,и проба.
Амиии,кво се ебавам с чернокопа,айде юруш на попа.
Туй е риба - у дома много се уважава,след като свърша с писането,мятам го в чувена.
Ефо също ги метна де.
Не сме направили тонове,ама има за вечерта.
Другата седмица пак съм за поп,добри екземпляри излизат в момента,няма го чернокопа
и лефера в брега,да го гонят в дупките.
И един скорпид е в саламурата в момента.
Аре до събота , който ще е на "мегдана" де.....
ЛЮБАК - това беше пред нос Галата към 10 часа днес.
Ама ПЪК,снощи по тв-то казаха и показаха,как покрай Куманово щъркелите
се измъкваха на "ЙУК",демек - чакаме вече сафрида.
И не че сега съм голям "играч" в морето,ама ми е голям Х,защо по това време
чернокопа не идва към брега,а му е време.На Каролата рано сутрин вадят по 2-3кг,
но разбрах че е голяма тарапаната там,а и не съм за него район на този етап.
Днес чудесно време за чернокоп,вълна към 2 бала,вятър С/СИ към 4-5м/с,
Ефо има два чернокопа,я един изненадан.
Писна ми да маам кът удавник видял кораб на хоризонта,"монтирах" една солена мида на долна кука
на чепарето,и проба.
Амиии,кво се ебавам с чернокопа,айде юруш на попа.
Туй е риба - у дома много се уважава,след като свърша с писането,мятам го в чувена.
Ефо също ги метна де.
Не сме направили тонове,ама има за вечерта.
Другата седмица пак съм за поп,добри екземпляри излизат в момента,няма го чернокопа
и лефера в брега,да го гонят в дупките.
И един скорпид е в саламурата в момента.
Аре до събота , който ще е на "мегдана" де.....
ЛЮБАК - това беше пред нос Галата към 10 часа днес.
КИРО- мир на праха му
Здравей колега. Събота - понеделник и аз бях там. Бяла надуваема лодка Кайман. З трите дни имам 30 риби. Чернокопите са едри имам два карагьоза и един голям дракон който излезе много вкусен.baralya написа:Последните 12 дни изкарах на морето - Китен Приморско.
Голямо обикаляне падна. Аз също влачих но нямах дълбоководни воблери и не хванах.
dako- ...........................
Брой мнения : 561 Рожд.дaта : 28.01.1971
Години : 53
Така е Дако ! Голямо нямане беше. Вадеха се единични риби с голямо обикаляне.
Рибата се появи на Димитров ден 26 ти. Тогава се направи хубав риболов с хубави едри чернокопи и после пак... нямане .
А за лодката може и да сме се разминали ама....... нали се "виждаме" само пред компютъра.....
Рибата се появи на Димитров ден 26 ти. Тогава се направи хубав риболов с хубави едри чернокопи и после пак... нямане .
А за лодката може и да сме се разминали ама....... нали се "виждаме" само пред компютъра.....
baralya- ...........................
Брой мнения : 1075 Рожд.дaта : 14.11.1967
Години : 57
Вчера,пропуснах сутрешния "бой".
Пуснах по обед и започнах да фащам към 13ч.
Навътре от поворота - 22-23м. дълбочина.
Гледах да сбягам от другите лодки,а и ме снасяше бързо.
Искаше отвес - 120гр. желязо(поне при мен).
Доста риби по дъното - това показваше сонара...
По някое време се появиха и на 10-15м.,та вземаха по-горе.
Подухваше,поклащаше и пръскаше даже!
17.00 приключих - 67 риби,вкл.1бр.карагьоз.,сам!
Доволен!
пп.колеги споделиха за много кила - видях пълни хладилни чанти - от големите,ама казаха,че са били мнооого навътре(каквото и да значи) - бряг не се е виждал....
Пуснах по обед и започнах да фащам към 13ч.
Навътре от поворота - 22-23м. дълбочина.
Гледах да сбягам от другите лодки,а и ме снасяше бързо.
Искаше отвес - 120гр. желязо(поне при мен).
Доста риби по дъното - това показваше сонара...
По някое време се появиха и на 10-15м.,та вземаха по-горе.
Подухваше,поклащаше и пръскаше даже!
17.00 приключих - 67 риби,вкл.1бр.карагьоз.,сам!
Доволен!
пп.колеги споделиха за много кила - видях пълни хладилни чанти - от големите,ама казаха,че са били мнооого навътре(каквото и да значи) - бряг не се е виждал....
popai- ...........................
Брой мнения : 61 Рожд.дaта : 25.07.1968
Години : 56
Това не мога да го разбера - за 10 кила риба,курбан на Нептун да ставаш.popai написа:........
А и като са били чак там,защо не са пробвали за туна,моруна,акула и т.н.?
КИРО- мир на праха му
Днес беше бая ветрилник сутринта и имаше до метър вълни, чак се замислих дали да влизам като акостирах на Ной. Както се казва чернокопено вреем. После час и полвина преход срещу вълната и вятъра, докато стигна до буя на аладжата където бяха лодките. Там лаф моабет, разходка 3 чернокопа и един сафрид и към 10.30ч. тръгнах лека полека да се прибирам, щот да не си губя целия ден с глупости. Вятъра малко спадна между другото.
Обаче на връщане между камъните на банката около 17тия метър набарах гъсти пасажи чернокоп в едно петно 100/100 метра. Там направих към 15 тигела, като работата беше пускаш вадиш, имах и по 5 риби наведнъж щото толкова ми бяха октоподите на чепарето, а на пилкера съм му махнал куките. Никой от околните лодки не ми обърна внимание, а и аз бях много потаен какво правя и вълните ме скриваха, та успях безпрепятствено да понапълня кофата без излишна компания. После малко поразреди, хванах още малко оттук оттам и в 13ч. потеглих на обратно, понеже взе да ми писва, пък и не бях предвидил чак толкова много лед. Краен резултат 113 риби - 11кг. Ако бях седял още щях да видя колко ми събира хладилната чанта догоре, ама после трябва и да се чисти рибата, а жената не съм я обучил все още :)
Обаче на връщане между камъните на банката около 17тия метър набарах гъсти пасажи чернокоп в едно петно 100/100 метра. Там направих към 15 тигела, като работата беше пускаш вадиш, имах и по 5 риби наведнъж щото толкова ми бяха октоподите на чепарето, а на пилкера съм му махнал куките. Никой от околните лодки не ми обърна внимание, а и аз бях много потаен какво правя и вълните ме скриваха, та успях безпрепятствено да понапълня кофата без излишна компания. После малко поразреди, хванах още малко оттук оттам и в 13ч. потеглих на обратно, понеже взе да ми писва, пък и не бях предвидил чак толкова много лед. Краен резултат 113 риби - 11кг. Ако бях седял още щях да видя колко ми събира хладилната чанта догоре, ама после трябва и да се чисти рибата, а жената не съм я обучил все още :)
vesko1234- ...........................
Брой мнения : 232 Рожд.дaта : 08.06.1975
Години : 49
Веско, поздравление за риболовс. За сам човек, с кану си е прекрасен резултата. И куража голям.
radoadvokat- ...........................
Брой мнения : 313 Рожд.дaта : 19.11.1977
Години : 47
То си е направо подвиг. Риболовец и мореплавател, бравоradoadvokat написа:Веско, поздравление за риболовс. За сам човек, с кану си е прекрасен резултата. И куража голям.
rap66- ...........................
Брой мнения : 705 Рожд.дaта : 04.02.1964
Години : 60
Вчера,на "банката",след порядъчно обикаляне,спасих капото!
Пристигнах следобед,имаше лодки-всички "клатещи".
Видях се с Вили(Фелипе) и се ориентирах в обстановката.
На мен,след като бях минал"поворота" и навътре,Кранево - навътре и "камъка",не е ми се занимаваше с клатене.
Започнах от вътрешната страна - 14/15м. - тролинг.
И така до към 16:45 - 24 риби , с приличен размер.
Пред шанса за "капо" - отсрамване.
И 3и риби на клатене.
Сгрешена дестинация си беше вчера за мен - пред Палеца,Камчия - 25м., е бил мн.приличен риболова.
Пристигнах следобед,имаше лодки-всички "клатещи".
Видях се с Вили(Фелипе) и се ориентирах в обстановката.
На мен,след като бях минал"поворота" и навътре,Кранево - навътре и "камъка",не е ми се занимаваше с клатене.
Започнах от вътрешната страна - 14/15м. - тролинг.
И така до към 16:45 - 24 риби , с приличен размер.
Пред шанса за "капо" - отсрамване.
И 3и риби на клатене.
Сгрешена дестинация си беше вчера за мен - пред Палеца,Камчия - 25м., е бил мн.приличен риболова.
Вчера пред фара Поморие си даваше постоянно, между 28ми и 32и метър, морето мн зле и излезохме с 130 рибки по обед. До колкото разбрах и събота е имало, ние гонихме Михаля пред Приморско! Успех на всички колеги!
bananaman- ...........................
Брой мнения : 81 Рожд.дaта : 17.02.1986
Години : 38
Писах,писах...И...счезна.Та сега по-накратко.
Бяла-Обзор събота:116 чернокопа,един мазен карагьоз,един голям лихмар затрален с пилкера,два сафрида мутанти и две хамсийки.Имаше много делфини.Тва на 35-36 м. дълбочина и приблизително на около 6 км.от пристанището.Морето беше рибно,но не комфортно.
В неделя вълните бяха още по-големи-2м,та и отгоре..Че и с остри гребени...Направих се на смел капитан и влязох с един авер.Вътре маше още 6-7 лодки и вадеха по някой друг чернокоп.Позиционирахме се до тях и ние взехме по две рибки,ама на екипажа му прилоша и беж навън.На излизане до пристанището вълните се обръщаха страшничко.Малко повечко се намокрихме,понеже не прецених скороста на една вълна и ме застигна точно в момента когато се обръщаше,а аз бях намалил за да изчакам предната вълна да се разстеле.... Дадох мръсна газ и...Разминахме се само с мокър инвентар и дрехи.Но едни колеги,които са излизали от морето към обяд,са нямали този късмет и вълна ги е обърнала в прибоя.Добре,че са ги видели навреме.И лодката и екипажа са спасени.
Спасителите(единия ми е аверче) са направили 12-13 кг. чернокоп,ама за лодка ли,на човек ли...
Бяла-Обзор събота:116 чернокопа,един мазен карагьоз,един голям лихмар затрален с пилкера,два сафрида мутанти и две хамсийки.Имаше много делфини.Тва на 35-36 м. дълбочина и приблизително на около 6 км.от пристанището.Морето беше рибно,но не комфортно.
В неделя вълните бяха още по-големи-2м,та и отгоре..Че и с остри гребени...Направих се на смел капитан и влязох с един авер.Вътре маше още 6-7 лодки и вадеха по някой друг чернокоп.Позиционирахме се до тях и ние взехме по две рибки,ама на екипажа му прилоша и беж навън.На излизане до пристанището вълните се обръщаха страшничко.Малко повечко се намокрихме,понеже не прецених скороста на една вълна и ме застигна точно в момента когато се обръщаше,а аз бях намалил за да изчакам предната вълна да се разстеле.... Дадох мръсна газ и...Разминахме се само с мокър инвентар и дрехи.Но едни колеги,които са излизали от морето към обяд,са нямали този късмет и вълна ги е обърнала в прибоя.Добре,че са ги видели навреме.И лодката и екипажа са спасени.
Спасителите(единия ми е аверче) са направили 12-13 кг. чернокоп,ама за лодка ли,на човек ли...
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Плувчо в нашите лодки почти винаги сме мокри Аз дори успях да я напълня с вода почти до преливане За пръв път ми се случи носа да влезе под вода и гребнах около 80 литра вода
gogata1- ...........................
Брой мнения : 2030 Рожд.дaта : 21.10.1963
Години : 61
Туй твоята лодка ли бре ????gogata1 написа:.... За пръв път ми се случи носа да влезе под вода и гребнах около 80 литра вода
КИРО- мир на праха му
Да Кире случи се Вече съм сигурен че не потъва патето
То че няма да потъне,ясно ми е.
Ама ти къв го търсиш вътре в такова море не мога да се светна ?
Гога,на брега ни чакат хора дето ни обичат,и разчитат на нас /мъжете / в живота ни.
Жена,деца,внуци - замисли се кое е по-важното,те или рибата ?
Тази вечер си хванах 10кг среден чернокоп,на "кука N 4" /kg.
Нямах време за влизане / морето беше тепсия /,ама голямата внучка трябваше да я водя до GP-то,
ако бях хукнал след 13 часа,я фана я не.
Като хване студа,ще си оправя и рибата,къде маринована,къде РОПОТАМО,къде други деликатеси.
Фамилията чака де.
Ама ти къв го търсиш вътре в такова море не мога да се светна ?
Гога,на брега ни чакат хора дето ни обичат,и разчитат на нас /мъжете / в живота ни.
Жена,деца,внуци - замисли се кое е по-важното,те или рибата ?
Тази вечер си хванах 10кг среден чернокоп,на "кука N 4" /kg.
Нямах време за влизане / морето беше тепсия /,ама голямата внучка трябваше да я водя до GP-то,
ако бях хукнал след 13 часа,я фана я не.
Като хване студа,ще си оправя и рибата,къде маринована,къде РОПОТАМО,къде други деликатеси.
Фамилията чака де.
КИРО- мир на праха му
В неделя много риба но лошо море влязохме едновременно с Пайнера обаче към девет вятъра се усили върната стана остра и излязох просто времето не беше за моята лодка иначе чепарето не можеше да стигне дъното с пускането и се улавяше риба . Вчера прекрасно море , слаба активност и пръсната риба за цял ден в морето една кофа чернокоп .
cat1- ...........................
Брой мнения : 632 Рожд.дaта : 22.11.1973
Години : 51
cat1 написа:В неделя много риба но лошо море влязохме едновременно с Пайнера обаче към девет вятъра се усили върната стана остра и излязох просто времето не беше за моята лодка ....... . Вчера прекрасно море , слаба активност и пръсната риба ...............
Нямате угода бре.
Хайде, утре (Сряда) и особено в Четвъртък ще Ви намаля скоростта на вятъра и силата на вълнението, че белким сте доволни. Аджамии.
Че то ако беше толкова лесно и аз щях да влизам в морето, ....... ама не влизам.
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Вчера,
Нали Понеделник - не бях решил да е риболовен ден...
Ама като грейна едно Слънчице - и газ към базата.
По ообед - в Морето,че и женичката се мен(след 2г. умуване,се реши най-сетне на морска разходка )
Още в канала,се чух с познат,да се ориентирам къде-що.(видях му празния колесар и разбрах,че е на вода).
Имало риби сутринта и после секнало.Той беше Траката/Часовника.
Решавам - дестинация Юг.
Пред Черноморец - 3и лодки.
Викам - да пробвам и аз. Поне,пътеката е тъпкана.
И така до залез - 29 мн. качествени риби,1бр. Лефер и 1бр. Дракон - къде 1кг.
Не съм мислил,че може да има такива Дракони с драконовски размери.
Дадох го на познат - ставал чудесен в чорбата.
Само тролинг. Не сме чепарили.
Денят,времето и морето - Прекрасни.
Кеф на макс си беше!
Нали Понеделник - не бях решил да е риболовен ден...
Ама като грейна едно Слънчице - и газ към базата.
По ообед - в Морето,че и женичката се мен(след 2г. умуване,се реши най-сетне на морска разходка )
Още в канала,се чух с познат,да се ориентирам къде-що.(видях му празния колесар и разбрах,че е на вода).
Имало риби сутринта и после секнало.Той беше Траката/Часовника.
Решавам - дестинация Юг.
Пред Черноморец - 3и лодки.
Викам - да пробвам и аз. Поне,пътеката е тъпкана.
И така до залез - 29 мн. качествени риби,1бр. Лефер и 1бр. Дракон - къде 1кг.
Не съм мислил,че може да има такива Дракони с драконовски размери.
Дадох го на познат - ставал чудесен в чорбата.
Само тролинг. Не сме чепарили.
Денят,времето и морето - Прекрасни.
Кеф на макс си беше!
Ааа Любак много хубаво време ни прати вчера благодарим , а неделя времето и аз и Пайнера видяхме какво е преценихме че може и влязохме . Случи това което всеки един от нас трябва да знае , колко и какви са възможностите на лодката му видиш ли че става страшно за теб беж в пристанището . Колеги с лодки като моята са ловили цял ден но са рискували .Любак написа:
Нямате угода бре.
Хайде, утре (Сряда) и особено в Четвъртък ще Ви намаля скоростта на вятъра и силата на вълнението, че белким сте доволни. Аджамии.
Че то ако беше толкова лесно и аз щях да влизам в морето, ....... ама не влизам.
cat1- ...........................
Брой мнения : 632 Рожд.дaта : 22.11.1973
Години : 51
Кире аз видях че морето е зле когато влязох и обърнах към пирса . Грешката ми беше че минах зад фара през плиткача за по бързо и напълних патето. Както и да е , изхвърлих водата с хладилната чанта и си довърших излета с качествен улов . Имам си и едно на ум вече .
Страница 12 от 14 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14
Страница 12 от 14
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing