Лаврак и ципура по тасоски
3 posters
Страница 1 от 1
Лаврак и ципура по тасоски
Тази рецепта става за лаврак, ципура и всички останали саргови морски платики, миникоп, морска врана и др.
Не става за паламуд, скумрия, лефер, заргана, сафрид и други мазни риби.
Нарязваш на ситно един два домата, половин глава лук, половин връзка копър, половин връзка магданоз, 10черни и 10 зелени маслини, една скилитка чесън и всичко това го размесваш добре в купа.
В тава застилаш фолио и го намазваш с зехтин.
Нарязваш голям сочен домат на шайби и правиш легло от тях като ги застъпваш.
Така се предпазва рибата да не залепне за фолиото.
Слагаш рибата върху леглото от доматени шайби и я натъпкваш със сместа от купата.
От сместа слагаш и покрай рибата.
Поръсваш рибата с МОРСКА СОЛ (на едри кристали) и чер пипер и я покриваш с 3 шайби от лимон без кората.
Загръщаш фолиото и го печеш във фурна за 50-60 минути при 200 градуса - на дъното на тавата сложи половин пръст вода.
Загърнатото фолио като пакет може да се сложи за 45 минути на барбекю.
Сготви враната по тази рецепта за да видиш какво ще ядем ние бъкарите които отиваме другата седмица на Тасос. :390ba08ab62e78
Не става за паламуд, скумрия, лефер, заргана, сафрид и други мазни риби.
Нарязваш на ситно един два домата, половин глава лук, половин връзка копър, половин връзка магданоз, 10черни и 10 зелени маслини, една скилитка чесън и всичко това го размесваш добре в купа.
В тава застилаш фолио и го намазваш с зехтин.
Нарязваш голям сочен домат на шайби и правиш легло от тях като ги застъпваш.
Така се предпазва рибата да не залепне за фолиото.
Слагаш рибата върху леглото от доматени шайби и я натъпкваш със сместа от купата.
От сместа слагаш и покрай рибата.
Поръсваш рибата с МОРСКА СОЛ (на едри кристали) и чер пипер и я покриваш с 3 шайби от лимон без кората.
Загръщаш фолиото и го печеш във фурна за 50-60 минути при 200 градуса - на дъното на тавата сложи половин пръст вода.
Загърнатото фолио като пакет може да се сложи за 45 минути на барбекю.
Сготви враната по тази рецепта за да видиш какво ще ядем ние бъкарите които отиваме другата седмица на Тасос. :390ba08ab62e78
DOCTORABukarNo1- ...........................
- Регистриран на : 05.08.2009
Брой мнения : 445 Рожд.дaта : 23.12.1961
Години : 62
Re: Лаврак и ципура по тасоски
БЛГ Докторе.
КИРО- мир на праха му
- Регистриран на : 16.05.2009
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Re: Лаврак и ципура по тасоски
Това в чинията е ,,скатари'' :05: много вкусна риба :3e3fb0058b73c2 да не ми изтекат лигите
Re: Лаврак и ципура по тасоски
петър василев написа:Това в чинията е ,,скатари'' :05: много вкусна риба :3e3fb0058b73c2 да не ми изтекат лигите
На английски се нарича "бляк бреем" от рода на ципурите:
DOCTORABukarNo1- ...........................
- Регистриран на : 05.08.2009
Брой мнения : 445 Рожд.дaта : 23.12.1961
Години : 62
Similar topics
» Дорада (ципура)
» С лодка в морето 2014 г. - 1
» С какво да пробваме, за улов на лаврак в Черно море
» С лодка в морето 2014 г. - 1
» С какво да пробваме, за улов на лаврак в Черно море
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Yesterday at 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 29 Апр 2024 - 23:22 by bat_pavel
» С лодка в морето - 2024
Съб 23 Мар 2024 - 15:53 by Димитър Маринчев
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa
» Около Бургас
Чет 18 Яну 2024 - 20:42 by Димитър Маринчев
» Маринована риба с екстри
Пет 12 Яну 2024 - 12:52 by icokanev
» Риби на борсата
Пон 25 Дек 2023 - 17:46 by Моряка
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Пет 1 Дек 2023 - 12:36 by ribarshe
» ЧЕПАРЕТА - 3 част
Сря 15 Ное 2023 - 5:25 by КИРО
» С лодка в морето - 2023
Пон 13 Ное 2023 - 16:35 by Димитър Маринчев
» Помощ при избор на сонар
Съб 28 Окт 2023 - 20:05 by КИРО
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Чет 5 Окт 2023 - 6:42 by Димитър Маринчев
» Зарибяване с пъстърва
Чет 28 Сеп 2023 - 17:00 by Драго