Скандинавска рецепта за приготвяне на рибник на фурна
Страница 1 от 1
Скандинавска рецепта за приготвяне на рибник на фурна
Това е любимата храна на финландци и карелци.
За целта трябва да имаме 650-700 гр ръжено брашно,пшенично брашно 150 гр,600 мл вода,100 гр маргарин за готвене, 2 чаени лъжички сол.
За плънката:
-1 кг риба,3 чаени лъжички сол,200 гр бекон.
Брашното бавно се прибавя във водата,добавя се сол, замесва се и се добавя маргарина.
Разточва се във вид на правоъгълник с диаметър 0,5 см, като краищата му остават по- тънки от средата.Рибата и бекона се слагат върху тестото, а краищата се отрязват, за да няма излишна дебелина на листа.Краищата се намокрят и се загъват покривайки пълнежа първо от дългата страна , а след това и от късата.С вода и нож краищата се "залепват".Завива се в пергамент или домакинско фолио.В така завития рибник се пробиват 2-3 отвора по 0,5 см, за да излиза парата.
Пече се на фурна при температура 175 градуса-2,5 часа, и за още 2,5 часа при температура 100 градуса.
За целта трябва да имаме 650-700 гр ръжено брашно,пшенично брашно 150 гр,600 мл вода,100 гр маргарин за готвене, 2 чаени лъжички сол.
За плънката:
-1 кг риба,3 чаени лъжички сол,200 гр бекон.
Брашното бавно се прибавя във водата,добавя се сол, замесва се и се добавя маргарина.
Разточва се във вид на правоъгълник с диаметър 0,5 см, като краищата му остават по- тънки от средата.Рибата и бекона се слагат върху тестото, а краищата се отрязват, за да няма излишна дебелина на листа.Краищата се намокрят и се загъват покривайки пълнежа първо от дългата страна , а след това и от късата.С вода и нож краищата се "залепват".Завива се в пергамент или домакинско фолио.В така завития рибник се пробиват 2-3 отвора по 0,5 см, за да излиза парата.
Пече се на фурна при температура 175 градуса-2,5 часа, и за още 2,5 часа при температура 100 градуса.
vlado_fidera- ...........................
- Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 64
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Yesterday at 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 29 Апр 2024 - 23:22 by bat_pavel
» С лодка в морето - 2024
Съб 23 Мар 2024 - 15:53 by Димитър Маринчев
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa
» Около Бургас
Чет 18 Яну 2024 - 20:42 by Димитър Маринчев
» Маринована риба с екстри
Пет 12 Яну 2024 - 12:52 by icokanev
» Риби на борсата
Пон 25 Дек 2023 - 17:46 by Моряка
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Пет 1 Дек 2023 - 12:36 by ribarshe
» ЧЕПАРЕТА - 3 част
Сря 15 Ное 2023 - 5:25 by КИРО
» С лодка в морето - 2023
Пон 13 Ное 2023 - 16:35 by Димитър Маринчев
» Помощ при избор на сонар
Съб 28 Окт 2023 - 20:05 by КИРО
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Чет 5 Окт 2023 - 6:42 by Димитър Маринчев
» Зарибяване с пъстърва
Чет 28 Сеп 2023 - 17:00 by Драго