5 МИНУТИ ПЪРЖЕН КОСТУР ВЪРХУ СОТИРАНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ
Страница 1 от 1
5 МИНУТИ ПЪРЖЕН КОСТУР ВЪРХУ СОТИРАНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ
Продукти:
1 филе от костур, към 180 гр.
¼ ч.л. сол
¼ ч.л. прясно смлян черен пипер
2 с.л. рапично олио
1 с.л. масло
2 стръка прясна мащерка
1 шалот (кромид лук), накълцан
2 с.л. зехтин
1 връзка спанак, измит, но не напълно подсушен
¼ ч.л. сол
1 с.л. прясно изстискан лимоново сок
Овкусяваме рибата със сол и пипер. В тиган на средно висока температура сипваме олиото и запържваме рибата за 3-4 минути. Добавяме масло и мащерка в тигана. Запържваме 30 секунди, докато мащерката овкуси маслото и заливаме с него рибата.
В друг тиган на средно висока температура сипваме олио и шалот. Запържваме 1 минута, добавяме спанака и слагаме капака. Готвим 3 минути, като разбъркваме всяка минута. Завършваме със сол и лимонов сок. Сервираме рибата върху спанака.
Добър апетит!
Sea Creature- ...........................
- Регистриран на : 11.09.2011
Брой мнения : 158 Рожд.дaта : 11.11.1953
Години : 70
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Пон 15 Апр 2024 - 22:00 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Вто 26 Мар 2024 - 20:37 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Съб 23 Мар 2024 - 15:53 by Димитър Маринчев
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa
» Около Бургас
Чет 18 Яну 2024 - 20:42 by Димитър Маринчев
» Маринована риба с екстри
Пет 12 Яну 2024 - 12:52 by icokanev
» Риби на борсата
Пон 25 Дек 2023 - 17:46 by Моряка
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Пет 1 Дек 2023 - 12:36 by ribarshe
» ЧЕПАРЕТА - 3 част
Сря 15 Ное 2023 - 5:25 by КИРО
» С лодка в морето - 2023
Пон 13 Ное 2023 - 16:35 by Димитър Маринчев
» Помощ при избор на сонар
Съб 28 Окт 2023 - 20:05 by КИРО
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Чет 5 Окт 2023 - 6:42 by Димитър Маринчев
» Зарибяване с пъстърва
Чет 28 Сеп 2023 - 17:00 by Драго
» Какъв е тоя киликанзер ?
Вто 26 Сеп 2023 - 11:29 by horgasz