Лаврак по Бъкарски
2 posters
Страница 1 от 1
Лаврак по Бъкарски
Това е моя рецепта която става за всякаква едра морска риба - лаврак, ципура, паламуд, лефер, калкан и т.н.
Няколко червени камби ( по една на човек ) се разрязват на половина.
Половинките се пълнят с няколко парчета нарязан(най-добре обелен) пресен домат, парченца чесън и парченца аншуа.
Рибата се посолва с едра морска сол. Правят се три напречни разреза на рибата в които се слагат парченца лимон. Лимонче и парче домат се слагат и в корема. Тавата триабва да е намазана със зехтин. Рибата се слага върху резени домат за да не се залепи за тавата. Зехтин се капва и в чушките. Преди да се сложи във фурната изглежда така:
След 1 час изглежда така:
Да ви е сладко!
Няколко червени камби ( по една на човек ) се разрязват на половина.
Половинките се пълнят с няколко парчета нарязан(най-добре обелен) пресен домат, парченца чесън и парченца аншуа.
Рибата се посолва с едра морска сол. Правят се три напречни разреза на рибата в които се слагат парченца лимон. Лимонче и парче домат се слагат и в корема. Тавата триабва да е намазана със зехтин. Рибата се слага върху резени домат за да не се залепи за тавата. Зехтин се капва и в чушките. Преди да се сложи във фурната изглежда така:
След 1 час изглежда така:
Да ви е сладко!
DOCTORABukarNo1- ...........................
- Регистриран на : 05.08.2009
Брой мнения : 445 Рожд.дaта : 23.12.1961
Години : 62
лаврак
ПРОДУКТИ:
-1 бр по едър лаврак, зехтин,домати на шайби, маслини нарязани на ситно/без костилки/, магданозче, копър, сол на вкус, чесън
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
-рибата почистваме и измиваме след което я подсушаваме.Лист домакинско фолио се намазва със зехтин.Нарязваме домата на шайби и редим върху фолиото.Маслините, копъра и магданоза нарязваме на ситно смесваме ги и с тях напълваме лаврака.Осоляваме и поръсваме със смлян черен пипер.Чесъна трябва да нарежем на дребно и заедно със ситно нарязан домат също слагаме в рибата.Рибата покриваме с парчета домат нарязан на по тънко.Поръсваме с магданоза.Рибата опаковаме внимателно във фолио и печем на предварително загрята скара/барбекю/.Рибата сервираме със соса и студена Рицина/вид гръцко вино/
-1 бр по едър лаврак, зехтин,домати на шайби, маслини нарязани на ситно/без костилки/, магданозче, копър, сол на вкус, чесън
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
-рибата почистваме и измиваме след което я подсушаваме.Лист домакинско фолио се намазва със зехтин.Нарязваме домата на шайби и редим върху фолиото.Маслините, копъра и магданоза нарязваме на ситно смесваме ги и с тях напълваме лаврака.Осоляваме и поръсваме със смлян черен пипер.Чесъна трябва да нарежем на дребно и заедно със ситно нарязан домат също слагаме в рибата.Рибата покриваме с парчета домат нарязан на по тънко.Поръсваме с магданоза.Рибата опаковаме внимателно във фолио и печем на предварително загрята скара/барбекю/.Рибата сервираме със соса и студена Рицина/вид гръцко вино/
vlado_fidera- ...........................
- Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 64
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Yesterday at 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 29 Апр 2024 - 23:22 by bat_pavel
» С лодка в морето - 2024
Съб 23 Мар 2024 - 15:53 by Димитър Маринчев
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa
» Около Бургас
Чет 18 Яну 2024 - 20:42 by Димитър Маринчев
» Маринована риба с екстри
Пет 12 Яну 2024 - 12:52 by icokanev
» Риби на борсата
Пон 25 Дек 2023 - 17:46 by Моряка
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Пет 1 Дек 2023 - 12:36 by ribarshe
» ЧЕПАРЕТА - 3 част
Сря 15 Ное 2023 - 5:25 by КИРО
» С лодка в морето - 2023
Пон 13 Ное 2023 - 16:35 by Димитър Маринчев
» Помощ при избор на сонар
Съб 28 Окт 2023 - 20:05 by КИРО
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Чет 5 Окт 2023 - 6:42 by Димитър Маринчев
» Зарибяване с пъстърва
Чет 28 Сеп 2023 - 17:00 by Драго