Чудя се какви са най-добрите начин и средства за осигуряване на жива стръв за улов на щука!?
4 posters
Страница 1 от 1
Чудя се какви са най-добрите начин и средства за осигуряване на жива стръв за улов на щука!?
На едно място в провинцията , където понякога ходя за по някой ден, не се предлагат никъде живи рибки. Какъв е, според вас, най-добрият - комфортен и достъпен начин за собствен улов на каракуди или други риби с размер около 9-10 сантиметра?.. Изключвам от въпроса си метода с въдица плувка и кука.Съответно - с какви пособия може да стане това!?... Разполагам с една от онези мрежи, които са като квадрат, и които се теглят с връв, закачена в средата им, но ми се струва, че те са подходящи повече за съвсем малки рибки - по няколко сантиметра!?..
????- Гост
Re: Чудя се какви са най-добрите начин и средства за осигуряване на жива стръв за улов на щука!?
Ми то както стана вече ,май за да си уловиш малки рибки трябва да станеш бракониер
Не съм сигурен ,но така разбрах ,че и рачилото вече е бракониерски инструмент
Пак казвам не съм сигурен,,,кажете бе,че като си дойда във България и пусна рачилото да не ме погнат като бракониер
Не съм сигурен ,но така разбрах ,че и рачилото вече е бракониерски инструмент
Пак казвам не съм сигурен,,,кажете бе,че като си дойда във България и пусна рачилото да не ме погнат като бракониер
Re: Чудя се какви са най-добрите начин и средства за осигуряване на жива стръв за улов на щука!?
Мрежата, за която пиша по-горе, е от онези, които във водата стоят хоризонтално. Има едни, които пак са правоъгълник, ограничен от двете страни с ПВЦ тръбии тежест на долната, и се залагат вертикално. Не знам доколко се ефективни и удобни, а също така не знам дали ги предлагат някъде - в някой магазин!?... А също така, както казваш, интересно дали са забранени!?
????- Гост
Бракониерствам с рачилото, за друг начин не се сещам.
Тия дето ги продават в магазина да не би случайно да ги ловат с въдица.
Тия дето ги продават в магазина да не би случайно да ги ловат с въдица.
Иван- ...........................
Брой мнения : 2475 Рожд.дaта : 20.10.1970
Години : 54
Рачилото се води като бракониерско средство за риболов.Малките таранки,които са за стръв,може да ти излезнат златни ако ИАРА те хванат с тях,понеже пък те се водят за маломерки.Тва естествено е възможно само в БГ.Препоръчвам ти да си ги ловиш с рачило или цапало,но по-скришмата и си крий след това малките рибета.И дано не те видят ИАРА,че за теб и за всички нас обикновенните рибари,закона е страшен
????- Гост
Това се казва цапало и с него се ловят предимно уклейчета и са забранени както и рачилото разбира се.refab написа:Мрежата, за която пиша по-горе, е от онези, които във водата стоят хоризонтално. Има едни, които пак са правоъгълник, ограничен от двете страни с ПВЦ тръбии тежест на долната, и се залагат вертикално. Не знам доколко се ефективни и удобни, а също така не знам дали ги предлагат някъде - в някой магазин!?... А също така, както казваш, интересно дали са забранени!?
Иван- ...........................
Брой мнения : 2475 Рожд.дaта : 20.10.1970
Години : 54
На теца цапалото е разрешено :dancingHappy_i
carpsliven2- ...........................
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 52
По нашият край не съм имал проблем с рибките за стръв.За по сигурно обаче може да си вземеш една касова бележка от някой рибарски магазин.Все едно си ги купил
dekata- ...........................
Брой мнения : 407 Рожд.дaта : 01.07.1972
Години : 52
Всеки един мрежест уред се води за незаконен. Казвам ви го да го знаете.
Риболовът е разрешен единствено с въдица и то съобразно с останалите законови разпоредби.
Оттук нататък - всеки прави това, което сметне за правилно.
Темата според мен е изчерпана.
Риболовът е разрешен единствено с въдица и то съобразно с останалите законови разпоредби.
Оттук нататък - всеки прави това, което сметне за правилно.
Темата според мен е изчерпана.
????- Гост
Similar topics
» риболов на пъстърва със жива стръв или спининг
» Риболов с жива заргана от брега!
» Какви климатици за отопление?
» Риболов с жива заргана от брега!
» Какви климатици за отопление?
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing