Желирана риба
Страница 1 от 1
Желирана риба
Желирана риба от скатове у нас може да си направи човек от морска котка или морска лисица. Най- добрата според мен риба за желирано е електрическият скат, но той не се въди в Черно море! Как постъпвам за да направя желираното?
Отделям дебелата част от месото на котката или лисицата за пане или пържене, а глава, гръбнак, опашка, тънките части от плавниците слагам да се варят в подсолена вода, като прибавям резени от глава целина, дефисил листа, чер пипер на зърна, дафинов лист, глава лук срязана на четири, морков. След 15 мин. врене на ключ изваждам и обезкостявам рибата. Месото нареждам на дъното на иенагласова купа или съдина. Главата, гръбнака и хрущялите от плавниците ги връщам в бульона и варя още 15-20 мин. на ключ , след което прецеждам бульона. От сварените зеленчуци вземам само моркова и го нарязвам на колелца. Пръскам колелцата върху сварената риба, като добавям нарязани на колелца : кисела краставичка и червена рязана капия. Поръсвам с зелени листа от магданоз и заливам с бульона. Купата, като се охлади до стайна температура я слагам в хладилника за 2-3часа и желираното е готово. Обръщате купата или съдината на плато и режете като торта! Отличен ордьовър. Украсата е от резенчета лимон. Наздраве!
Отделям дебелата част от месото на котката или лисицата за пане или пържене, а глава, гръбнак, опашка, тънките части от плавниците слагам да се варят в подсолена вода, като прибавям резени от глава целина, дефисил листа, чер пипер на зърна, дафинов лист, глава лук срязана на четири, морков. След 15 мин. врене на ключ изваждам и обезкостявам рибата. Месото нареждам на дъното на иенагласова купа или съдина. Главата, гръбнака и хрущялите от плавниците ги връщам в бульона и варя още 15-20 мин. на ключ , след което прецеждам бульона. От сварените зеленчуци вземам само моркова и го нарязвам на колелца. Пръскам колелцата върху сварената риба, като добавям нарязани на колелца : кисела краставичка и червена рязана капия. Поръсвам с зелени листа от магданоз и заливам с бульона. Купата, като се охлади до стайна температура я слагам в хладилника за 2-3часа и желираното е готово. Обръщате купата или съдината на плато и режете като торта! Отличен ордьовър. Украсата е от резенчета лимон. Наздраве!
dikanarov- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 242 Рожд.дaта : 14.01.1946
Години : 78
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing
Нед 4 Авг 2024 - 23:36 by Димитър Маринчев
» Сезон 2024
Сря 31 Юли 2024 - 9:39 by boysa
» Зарибяване с пъстърва
Вто 21 Май 2024 - 14:05 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Съб 18 Май 2024 - 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa