Сос за риба и ...
2 posters
Страница 1 от 1
Сос за риба и ...
Бях прочел за този сос преди години и лека полека го модифицирах. Става за гарниране на всякаква риба, без значение как е приготвена. Става и без риба. Намазан върху припечена филия е идеално предястие.
Продуктите са много и променливи , в зависимост от това какво има в хладилника, но основните са :
- връзка копър;
- връзка магданоз;
- половин глава лук;
- две скилитки чесън;
- 30-40 гр. зехтин/ олио ;
- 1/3 изцеден лимон ;
- половин чаена лъжичка сол ;
Вариращите добавки са :
- лъжица кисело мляко ;
- лъжица майонеза ;
- 10-20 гр. сирене или кашкавал ;
- зелена маслина ;
Всичко се пасира продължително и се оставя един ден да се сгъсти в хладилника.
Продуктите са много и променливи , в зависимост от това какво има в хладилника, но основните са :
- връзка копър;
- връзка магданоз;
- половин глава лук;
- две скилитки чесън;
- 30-40 гр. зехтин/ олио ;
- 1/3 изцеден лимон ;
- половин чаена лъжичка сол ;
Вариращите добавки са :
- лъжица кисело мляко ;
- лъжица майонеза ;
- 10-20 гр. сирене или кашкавал ;
- зелена маслина ;
Всичко се пасира продължително и се оставя един ден да се сгъсти в хладилника.
сос за риба
Сваряваме 4-5 картофа средно големи в подсолена вода .Охлаждаме и обелваме.Докато са още топли намачкваме с ървена лъжица.При непрекъснато бъркане и на малки порции добавяме 1 кафена чашка олио, 1/2 главичка чесън пасиран,3-4 жълтъка , нарязани на ситно ролца от раци,1 чаена чаша прясно мляко, копър, черен пипер смлян , сол на вкус, нарязани на ситно ролца от раци.
Всичко това минаваме през ножа на миксера до получаване на еднородна маса. С така получения сос заливаме предварително изпечената или изпържена риба и оставяме да престои 15 мин след което пристъпваме към незабаваната и консумация.
Всичко това минаваме през ножа на миксера до получаване на еднородна маса. С така получения сос заливаме предварително изпечената или изпържена риба и оставяме да престои 15 мин след което пристъпваме към незабаваната и консумация.
vlado_fidera- ...........................
- Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 65
смес за риба на фурна
3 супени лъжици лимонов сок, 1,1/2 лъжици сух джинджифил,1,1/2 супени лъжици кориандър сушен, 1 чаена лъжичка кимион, 1/2 чаена лъжичка смлян анасон, 1/2 чаена лъжичка лют пипер или чили, 2-3 скилидки чесън, 1 чаена чаша кисело мляко.
Рибата се натрива с киселото мляко и една равна супена лъжица от сместа.Престоява на студено 3-4 часа и после , бум във фурната.Пече се на 250 градуса -25 минути.
Наздраве и да Ви е сладко!
Рибата се натрива с киселото мляко и една равна супена лъжица от сместа.Престоява на студено 3-4 часа и после , бум във фурната.Пече се на 250 градуса -25 минути.
Наздраве и да Ви е сладко!
vlado_fidera- ...........................
- Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 65
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing
Нед 4 Авг 2024 - 23:36 by Димитър Маринчев
» Сезон 2024
Сря 31 Юли 2024 - 9:39 by boysa
» Зарибяване с пъстърва
Вто 21 Май 2024 - 14:05 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Съб 18 Май 2024 - 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa