Помага ли тълкуване на успешен риболов?
+2
Nedeltcho Delev
carpsliven2
6 posters
Страница 1 от 1
Помага ли тълкуване на успешен риболов?
Случвало ми се е при много успешен риболов .. да се съберем с приятели и да разсъждаваме и да търсим реални отговори на въпросите - защо е бил успешен .. защо кълве тук а не там.. Гложди ме нещо отвътре винаги .. Тълкуването с приятели ми е помагало много и винаги.. Мога да ви дам един пример.. след един риболов на скендера.. рибите излизаха само на една въдица.. записахме и едно клипче,с камерата и вечерта на ракийка гледахме и размишлявахме.. Така открихме че, случайно едната въдица е попаднала на 'вход' - така нарекохме разстоянието между две садки.. установихме че, рибите неса аколо садките .. ами се движат между садките.. и така тръгнахме да търсим най-широкия вход.. това е там където се движи човека който храни садките и е широк около метър и нещо.. намерихме мястото от което меже да хвърляме въдицата на входа.... и така следващия риболов беше тотално разбиване.. и откритието беше правилно .. понеже на малките входове излизат по-малки.. ана големия вход излизаха само големи торпеда.. Че мислълта ми беше .. в тази тема можем да споделяме за разни открития .. от които всички ние можем да се поучим
Ето един от големия вход
[You must be registered and logged in to see this image.]
Ето един от големия вход
Последната промяна е направена от carpsliven2 на Пет 12 Мар 2010 - 23:25; мнението е било променяно общо 1 път
carpsliven2- ...........................
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 52
Re: Помага ли тълкуване на успешен риболов?
carpsliven2 написа:.... и да търсим реални отговори на въпросите - защо е бил успешен .. защо кълве тук а не там.. Гложди ме нещо отвътре винаги ..
Ми ти сам си отговори бе Васе
carpsliven2 написа:Една от най-големите тайни е намирането на мястото на което се храни рибата.. всичко останало е детска игра.. ..
Nedeltcho Delev- ...........................
Брой мнения : 2769 Рожд.дaта : 24.03.1964
Години : 60
Сега където ловим е пак по пътя на логиката .. така открихме и най-успешното място.. гледах течението и мислех .. къде ли може да се задържа храната която течението носи.. след като всички знаем,че рибите обичат безкрайно много теченията .. понеже са богати на кислород и хранителни вещества.. и така.. значи лека бабунка..търсихме в края на течението и резултата веднага е на яве
:thumbsupsmiley Браво много добри амури.А на язовири без течения,или поне с много слаби и едвам забележими къде е най добре да поднеса стръвта?Къде по принцип се задържа храната в такива язовири?
Станислав- ...........................
Брой мнения : 224 Рожд.дaта : 07.06.1994
Години : 30
Според мен е най добре да намериш твърда бабунка отдолу и дълбочината да не е повече 6-7 метра. Мястото да е достатъчно спокойно .. поне 100 метра от брега.. ама в днещно време по свободни водоеми .. трябва да търсиш подводни укрития .. най добре е да са дървета.. нанасяш плътно до дървото.. и чакане му е майката.. :29e6bbd771c7f3 .. има и вариант в който можеш да ги дебнеш рано сутрин или привечер на около 5 метра от брега .. ама за тва се изисква огромна тишина и по камъните требва да ходиш като нинджа .. колегата ми лови по този начин с което си роди прякора - чичо корморан .. ама тва не е за мен
Благодаря,колега!А това със гайките(за да намеря бабунките) което го беше писал-защо15 метра въже се връзва за тях.Това значи да ловя на 15 метра дистанция нали?Не ми стана много ясно метода на откриването
П.П:Ако не е за тази тема ,може да ми отговориш в другата в която ми обяснява или на ЛС
Поздрави!
П.П:Ако не е за тази тема ,може да ми отговориш в другата в която ми обяснява или на ЛС
Поздрави!
Станислав- ...........................
Брой мнения : 224 Рожд.дaта : 07.06.1994
Години : 30
Не е за дистанцията,просто е запас някъкъв от дължина.Нали ще се случи да изследваме и по-дълбоко място
петко стоянов- ...........................
Брой мнения : 1320 Рожд.дaта : 19.03.1973
Години : 51
петко стоянов написа:Не е за дистанцията,просто е запас някъкъв от дължина.Нали ще се случи да изследваме и по-дълбоко място
Имам хванати риби на дълбочина 9-10 метра.. но лова тогава когато нямам избор..
На големите дълбочини.. се лови трудно .. само за да направиш неутрална плаваемост ти е нужен истински повдигач, който несе продава в България.. тва е така заради голямото налягане.. нанасянето на захранка също е трудно .. понеже се срещат подводни течения които са незабележими за нас в повечето случай.. и неможе да се направи концентрирано петно.. аз избирам варианта да пръскам навсякъде .. за да стигне все нещо до монтажа и около него.
А с ПВА дали не е удачно на такива дълбочини?
Имах проблеми с ПВА'то .. едните бързо се разтварят и за големи дълбочини нестават .. пък тез дето са дебели и ги дават за големи дълбочини несе разтварят на възлите.. в магазина ги продаваме много.. ама аз лично ги махнах от употреба и съм по-доволен
Начи ще храним с топки кал и кукуруз....
Виж тва по-добра идея ми се струва.. пък и може да се лепи и царевицата..петко стоянов написа:Начи ще храним с топки кал и кукуруз....
carpsliven2 написа:Имах проблеми с ПВА'то .. едните бързо се разтварят и за големи дълбочини нестават .. пък тез дето са дебели и ги дават за големи дълбочини несе разтварят на възлите.. в магазина ги продаваме много.. ама аз лично ги махнах от употреба и съм по-доволен
Васко, ПВА-то издържа поне двойно-тройно повече, ако се дипне в ДИП на глицеринена основа- точно като тези дето ги правя сега. Тествай го и ще видиш.
????- Гост
Бачо Илия написа:
Васко, ПВА-то издържа поне двойно-тройно повече, ако се дипне в ДИП на глицеринена основа- точно като тези дето ги правя сега. Тествай го и ще видиш.
Аз моя проблем го реших още преди 3 години със закупуването на дистанционна лодка.. от която ми паднаха разходите за ПВА.. но е много полезно за колегите които нямат възможност за лодка .. да действат така
Moмчета не се къхарете за ПВА-то че се развтавя бързо.Има лек за това :dancingHappy_i Просто като направите едно ПВА сложете още веднъж отгоре му от същата мрежа от която сте го направили вържете го все едно правите ново ПВА и го потопете в маслед дип :) Гаранция че ще се разтвори минимум след минута :525707397c05bb
Drakon_- ...........................
Брой мнения : 65 Рожд.дaта : 22.12.1983
Години : 40
Някои ползват и замразени кофички от мляко до кафе направо с повода и царевицата вътре .Най сигурния начин да стане супер концентрирано петно.Хвърля се за блезка дистанция и може да се нанася с лодка.Може да се замрази освен царевица и гранули и друг вид захранка.
????- Гост
Проблема обаче е че лятото това нещо се съхранява много трудно :) И си представи че трябва да го вкараш на 100 м с радио оправлярмата лодка при 35 градуса температура колко ще отане от него
Повече вода в царевицата и я покрии със нещо да не я напича.
????- Гост
Kолкото и да не я напича брат лодката ти като е черна и привлича светлината се тая. А за да вкараш на 100 м ти трябват поне 5 м за да закараш до там.А за 5 минути това вече ще е станало на вода
На мен винаги ми е помагало мисленето преди риболова. Като основно се опитвам да предвидя как да познаем как се чувства рибата в момента по външни признаци. Например за щуката: ако сутринта има плясъси из водата- щуката е активна, търсим примамки които да се движат не много дълбоко, да са шумни и големи. Обратно-виждаме цялото езеро в малки кръгчета от бабушки и каракудки-щуката е с главата на долу и не яде, търсим бавни примамки движещи се по дъното.
Отделно това да си представяме ситуациите можем да го правим като не сме за риба.
Отделно това да си представяме ситуациите можем да го правим като не сме за риба.
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Дълбочината е според сезона .. например .. сега на пролет .. рибата се търси на тънката вода.. лятото е добре на 4-5 метра.. есента може и на 6-7 метра..
с маркер може да намериш бабунка и твърдо дъно.. ползваш по специално олово и първо пробваш как ти реагира влаченето на различно дъно.. за целта си намира различни прозрачни дъна и тестваш .. после правиш на места където невиждаш и така.. всичко е въпрос на малка практика.. нема никва философия.. Лесно може да се научиш .. стига да го искаш
никой несе е родил научин бате .. всичките сме еднакви :609c1f728720fb
с маркер може да намериш бабунка и твърдо дъно.. ползваш по специално олово и първо пробваш как ти реагира влаченето на различно дъно.. за целта си намира различни прозрачни дъна и тестваш .. после правиш на места където невиждаш и така.. всичко е въпрос на малка практика.. нема никва философия.. Лесно може да се научиш .. стига да го искаш
никой несе е родил научин бате .. всичките сме еднакви :609c1f728720fb
bisqo написа:на някоя рекичка примерно
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing