Ако разбира някой от тоци да помага
+10
xoxo
КИРО
nasco2
вакрил
EU_BG_akademika
Дели
gogo26
Любак
divein
Петър Василев
14 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Ако разбира някой от тоци да помага
След каскадата с лодката /и обстойната проверка и предупрежденйето че с Бг регистрация нямам право да ловя риба / реших да монтирам и радар 4kw Raymarine /да си гледам кой се приближава/ който като го монтирам заедно с Furuno и този който в момента го ползвам Humminbird консумацията ще нарасне чувствително и май без втори акумулатор /100w солар няма да смогне .../ как да се застраховам ? че не ми се пребира с помощния мотор
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Re: Ако разбира някой от тоци да помага
Ти по принцип не гасиш двигателя доколкото знам,така,че не се претеснявай ако ти работи динамото
Като на яхтите направи, два независими акумулатора - единия се ползва само за старт на мотора, а другия за светлини, електроника, хладилници, помпи и други. Като забравиш хладилника включен без мотора да работи свършва само единия акумулатор и тогава палиш мотора със втория и той заражда и давата и така.
divein- ...........................
Брой мнения : 776 Рожд.дaта : 10.08.1978
Години : 46
123
Нещо такова ще е /на солара ще му взема нов контролер който да зарежда и двата акумулатора и купих един префключвател който разделя двата и при нужда може да се ползват и двата за старт на мотора/ радара предполагам че ще дьрпа доста ток.divein написа:Като на яхтите направи, два независими акумулатора - единия се ползва само за старт на мотора, а другия за светлини, електроника, хладилници, помпи и други. Като забравиш хладилника включен без мотора да работи свършва само единия акумулатор и тогава палиш мотора със втория и той заражда и давата и така.
max написа:.......... / реших да монтирам и радар 4kw Raymarine /да си гледам кой се приближава/ ......
Аз ..... като неразбиращ - кибик да попитам.
До колко мили по хоризонтала вижда това чудо ?
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
123
Много беше /ама и аз сьм кибик и ..../ над 10мили мисля че беше
100W:12V=8.3 А
Ники,това е доста голям ток за зареждане,защо се притесняваш толкова?
Както споменаха колегите,дръж си единия акумулатор за мотора.
Другия за апаратурите.Към него си включи и солара.
Чак толкова не знам дали могат да ти консумират техниките,но
при положение че и панела ти помага,трудно ще изхабиш един акумулатор за ден.
Според мен,няма място за притеснение.
Любак,хоризонта в морето е 14км (или мили ли беше ).
Всеки метър над водата,ти дава допълнително към километър видимост.
Ако граничния катер е висок към 5м с антените барабар - радара
ще го гепа на около 20км.
Ба си,забравил съм неща,дето цял живот с тях работих.
Ники,това е доста голям ток за зареждане,защо се притесняваш толкова?
Както споменаха колегите,дръж си единия акумулатор за мотора.
Другия за апаратурите.Към него си включи и солара.
Чак толкова не знам дали могат да ти консумират техниките,но
при положение че и панела ти помага,трудно ще изхабиш един акумулатор за ден.
Според мен,няма място за притеснение.
Любак,хоризонта в морето е 14км (или мили ли беше ).
Всеки метър над водата,ти дава допълнително към километър видимост.
Ако граничния катер е висок към 5м с антените барабар - радара
ще го гепа на около 20км.
Ба си,забравил съм неща,дето цял живот с тях работих.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
123
Скоро гледах филма Капитан Филипс /там на радара се вижда как ги преследват / няма грешка в тия машини .....новите модели разпознават от шамандура до .....
Дай ми линк към този радар,ще го видя колко дърпа.
Защото на моя сонар го дават към 1000W пик до пик,или нещо подобно беше,
което означава към 80А,ама реално си черпи 0.250А ток.
Беш ли ги в последно време как изчисляват тези ватове?
Защото на моя сонар го дават към 1000W пик до пик,или нещо подобно беше,
което означава към 80А,ама реално си черпи 0.250А ток.
Беш ли ги в последно време как изчисляват тези ватове?
КИРО- мир на праха му
max написа:Много беше /ама и аз сьм кибик и ..../ над 10мили мисля че беше
Ако кажеш, ........ че има опция с Доплеров - ефект ( да вижда дъждовни облаци - преди всичко конвективни ) като при самолетите, направо ще е голяма работа.
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Различни мощности, усилвател музикален 1000 W, не дърпа електрическа мощност 1 кW.
Ако и акумулаторите ти дойдат малки Ники, ти трябва генератор, ама така е колкото повече кичиш една лодка, толкова повече неща иска.
Ако и акумулаторите ти дойдат малки Ники, ти трябва генератор, ама така е колкото повече кичиш една лодка, толкова повече неща иска.
divein- ...........................
Брой мнения : 776 Рожд.дaта : 10.08.1978
Години : 46
123
Така е но то с времето си показва какво още трябва /ел консумацията стана доста и даунрингера е през сонара / Вече ми се вьрти в главата агрегат и траф на 24 волта за електрическия мотор 6кс /като помощен/ електрика поне няма нужда от промиване ,смяна на масла и ..... [You must be registered and logged in to see this image.]divein написа:Различни мощности, усилвател музикален 1000 W, не дърпа електрическа мощност 1 кW.
С генератор.max написа: как да се застраховам ? че не ми се пребира с помощния мотор
Срещу един литър бендзин на час, ще си поддържаш всички машинарии и акумулатори 12/24/110/220V
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
123
И аз така сьм се ориентирал /понеже е шумен и инжекцйона ще го ползвам само ако се наложи / а вече се здобих и с бустерEU_BG_akademika написа:С генератор.max написа: как да се застраховам ? че не ми се пребира с помощния мотор
Срещу един литър бендзин на час, ще си поддържаш всички машинарии и акумулатори 12/24/110/220V
Колега, не се познаваме, но ще си позволя един съвет. Недей открива наново топлата вода. Ентусиазма ти е направо покъртителен, кефиш отвсякъде. Виждам, че искаш да спретнеш нещо наистина прилично. Схемата е следната. Всички консуматори са свързани с акумулатори 24волта, акумулаторите - с автоматично зарядно, осигуряващо приличен заряден ток. И генератор, разбира се, за това зарядно. Виж колко ще ти дърпат всичките накуп и си избери подходящ генератор. За консумация на гориво като за тролинг ще си обезпечен енергийно по най-добрия начин. Така е по корабите, по големите яхти и тн. Виждам, че искаш да си я направиш лодката истинска. Това е мое мнение, пък ти си знаеш най-добре.
Поздрави!
Поздрави!
runner- ...........................
Брой мнения : 228 Рожд.дaта : 22.06.1967
Години : 57
Здрасти Макс
И аз много ти се кефя на модернизирането на лодката,ама помисли,колкото повече джаджи има в лодката, толкова по-малко време ти остава за риболов.
Май ще ти трябва и юнга.По кораби и големи яхти,екипаж бол...
И аз много ти се кефя на модернизирането на лодката,ама помисли,колкото повече джаджи има в лодката, толкова по-малко време ти остава за риболов.
Май ще ти трябва и юнга.По кораби и големи яхти,екипаж бол...
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Години : 53
123
В момента на лодката имам 100W соларен панел с контролер и е напьлно достатьчен но с монтирането на втори сонар и евентуално радар /на 99% ще взема/ консуматорите ще дойдат вече в повече .Агрегат 1000W ще ми е достатьчен но трябва да му се измисли подходящо място и закрепване защото сьм правил няколко пьти преходи в лошо време и знам за какво става дума.
Да ти пусна и аз една муха. Продай апартамента на Тасос и лодката и си вземи една 10-12 метрова яхта. Те обикновенно са с до 30 коня дизели . Смени го с 50 коня .Обикаляй си островите и никой няма да те закача.
А с радара ще стане като с моя антирадар , дето го счупих още първия месец. Застреляха ме с радар - пистолет , който включиха в последния момент. Ти с твоя радар също не можеш да видиш никой зад носа, когато си в залив. Пък и да видиш косгарда на радара - ще бягаш ли ?! .
А с радара ще стане като с моя антирадар , дето го счупих още първия месец. Застреляха ме с радар - пистолет , който включиха в последния момент. Ти с твоя радар също не можеш да видиш никой зад носа, когато си в залив. Пък и да видиш косгарда на радара - ще бягаш ли ?! .
123
С радара в който сьм се огледал ще вида костгарда или когато и той ме види на нейговия или преди това с бинокьл на такова растояние не се вижда и имам достатьчно време да си прибера вьдиците и да легна на паулбата /гол/ понеже сьм нудист /примерно/. Лодка която не мога да транспортирам на колесар не ми вьрши работа иначе да сьм .......Дели написа:Да ти пусна и аз една муха. Продай апартамента на Тасос и лодката и си вземи една 10-12 метрова яхта. Те обикновенно са с до 30 коня дизели . Смени го с 50 коня .Обикаляй си островите и никой няма да те закача.
Тая с нудиста мое и да не мине, ама ако си с едно 25 годишно цепеняче и двамата сте голи никой няма да се усъмни че сте нудисти на яхта..max написа:
с бинокьл на такова растояние не се вижда и имам достатьчно време да си прибера вьдиците и да легна на паулбата /гол/ понеже сьм нудист /примерно/. сьм .......
Най много да те питат колко си платил...............
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
123
[quote="EU_BG_akademika"]
С 25 годишно цепе /голо/ рискувам гьрчетата да искарат флота за учение и да вьртят около мене /мисли малко като мьж/max написа:
с бинокьл на такова растояние не се вижда и имам достатьчно време да си прибера вьдиците и да легна на паулбата /гол/ понеже сьм нудист /примерно/. :spying
Тая с нудиста мое и да не мине, ама ако си с едно 25 годишно цепеняче и двамата сте голи никой няма да се усъмни че сте нудисти на яхта..
Най много да те питат колко си платил...............
max написа:............... и при нужда може да се ползват и двата за старт на мотора/ ...........
И аз уж малко разбирам , ама да си кажа мнението. Когато единият е изтощен в никакъв случай не включвай двата едновременно, единият ще дръпне тока от другият и може да стане по зле от колкото само с един.
Я па и тоа ората за 25 годишни цепенячета говорат,той с акумулайзери и тоци ще ми спами в убавата тема
вакрил- мир на праха му
Брой мнения : 1986 Рожд.дaта : 06.09.1968
Години : 56
вакрил написа:Я па и тоа ората за 25 годишни цепенячета говорат,той с акумулайзери и тоци ще ми спами в убавата тема
Получавам уплах от тея цепенячета бре, кръвното ми високо и мъ е страх да съ не гътна, та за тва гледах да изкривя тема в неправилна посока, хах
Абсолютно вярно - ВНИМАВАЙТЕ с този пиниз.nasco2 написа: И аз уж малко разбирам , ама да си кажа мнението. Когато единият е изтощен в никакъв случай не включвай двата едновременно, единият ще дръпне тока от другият и може да стане по зле от колкото само с един.
КИРО- мир на праха му
Страница 1 от 2 • 1, 2
Similar topics
» Ако някой разбира от потъващи основи на зграда да помага че ..........
» Лечението не помага
» Помага ли тълкуване на успешен риболов?
» Лечението не помага
» Помага ли тълкуване на успешен риболов?
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing