Ако разбира някой от тоци да помага
+10
xoxo
КИРО
nasco2
вакрил
EU_BG_akademika
Дели
gogo26
Любак
divein
Петър Василев
14 posters
Страница 2 от 2
Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Ако разбира някой от тоци да помага
Не искам да те разочаровам колега за радара но няма как да разбереш че е полиция или граничен катер - те си имат опознавателни сигнали но ти няма как да ги получаваш. А иначе ще ти показва дори птици на мили от лодката,приближаваща се буря и т.н.
xoxo- ...........................
Брой мнения : 116 Рожд.дaта : 01.07.1950
Години : 74
Знам че няма как да ги различавам но големината посоката и скоростта ще ще я знам което ми е достатьчно .xoxo написа:Не искам да те разочаровам колега за радара но няма как да разбереш че е полиция или граничен катер - те си имат опознавателни сигнали но ти няма как да ги получаваш. А иначе ще ти показва дори птици на мили от лодката,приближаваща се буря и т.н.
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
След горния пост ми се завърта мисълта малко в друга посока. Глей ся, колега, радара с ARPA си е основно и най-използвано и необходимо нещо. Обаче имай впредвид, че е оправдано само ако плаваш нощем. Или ако не възнамеряваш да влизаш във фиорд при много плътен снеговалеж. Или пък да плаваш в такава мъгла, че да не си виждаш носа на лодката. Ама разбирам, че предимно в Гърция плаваш. Тъй че, ако не плаваш нощем......
Предлагам ти да напишеш в Гуглето: AIS и да се отдадеш на занимателно зимно четене. Имах нещо писано в темата за радиостанциите, мисля. Но не ми се търси сега, извини ме. Новия облик на сайта все още ме стресира и не ми се търси. Само да ти разкажа нещо. В Африка рибарите го използват доста успешно това. Разбира се пасивния вариант, без да излъчват каквото и да е. Достъпна техника е. Кое ме кара да мисля, че го ползват. Получавал съм ехо от рибарски лодки, движещи се в различни посоки и скорости. Обаче когато им интерполирам курса и скоростта виждам, че са били точно където съм очаквал да бъдат, до момента в който аз съм си променил курса към тях. Те не могат да ме видят още (нито аз тях), но го разбират от моя AIS, който излъчва данните (доста по-далеч от видимостта на радара) за моята позиция, курс и скорост. Техния вече смята на каква дистанция ще мина от тях, след колко време, получават и графично изображение за движението на обектите на едно мижаво дисплейче, но повече не е и необходимо (А при теб може да го вържеш с чартплотера. И си ти!!! Ще ти се показват всички подробности върху електронната карта). Няма как да са разбрали, ако нямат такова устройство. Standart Horizon имат доста приятни машинки, погледни в сайта им. Има едно УКВ с вграден в него AIS. Мисля, че точно от това имаш нужда. Обаче ако плаваш нощем - радар! И гледай да е с ARPA - ще ти улесни живота много.
Поздрави!!
Предлагам ти да напишеш в Гуглето: AIS и да се отдадеш на занимателно зимно четене. Имах нещо писано в темата за радиостанциите, мисля. Но не ми се търси сега, извини ме. Новия облик на сайта все още ме стресира и не ми се търси. Само да ти разкажа нещо. В Африка рибарите го използват доста успешно това. Разбира се пасивния вариант, без да излъчват каквото и да е. Достъпна техника е. Кое ме кара да мисля, че го ползват. Получавал съм ехо от рибарски лодки, движещи се в различни посоки и скорости. Обаче когато им интерполирам курса и скоростта виждам, че са били точно където съм очаквал да бъдат, до момента в който аз съм си променил курса към тях. Те не могат да ме видят още (нито аз тях), но го разбират от моя AIS, който излъчва данните (доста по-далеч от видимостта на радара) за моята позиция, курс и скорост. Техния вече смята на каква дистанция ще мина от тях, след колко време, получават и графично изображение за движението на обектите на едно мижаво дисплейче, но повече не е и необходимо (А при теб може да го вържеш с чартплотера. И си ти!!! Ще ти се показват всички подробности върху електронната карта). Няма как да са разбрали, ако нямат такова устройство. Standart Horizon имат доста приятни машинки, погледни в сайта им. Има едно УКВ с вграден в него AIS. Мисля, че точно от това имаш нужда. Обаче ако плаваш нощем - радар! И гледай да е с ARPA - ще ти улесни живота много.
Поздрави!!
runner- ...........................
Брой мнения : 228 Рожд.дaта : 22.06.1967
Години : 57
123
По принцип и през ноща си цепех /преди каскадата / от тогава гледам по светло да се движа но забода ли радар си почвам старата система .Ще прегледам това за което спомена /ако вьрши работа и ми спести много ясно ще че го взема .
Е те това
ЦЪК
Има и линк с описание и ръководство.
ЦЪК
runner- ...........................
Брой мнения : 228 Рожд.дaта : 22.06.1967
Години : 57
Има ама няма ценаrunner написа:Е те това
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
123
Ти цена от пет кладенеца ще изадишEU_BG_akademika написа:Има ама няма ценаrunner написа:Е те това
КИРО написа:Дай ми линк към този радар,ще го видя колко дърпа.
Защото на моя сонар го дават към 1000W пик до пик,или нещо подобно беше,
което означава към 80А,ама реално си черпи 0.250А ток.
Беш ли ги в последно време как изчисляват тези ватове?
това са краткотрайни импулси за милисекунди - моят Elite-7 HDI (новия модел) е Max 250W RMS, 30,000W Peak to Peak analog equivalent... и спокойно работи 7-8 часа с акумулаторче за аларма - 7Ач...
Най-лесното е да се измери консумацията на радара и сонара с мултицет.
Evinrude-а ти е с як алтернатор, пък и не му трябва голям стартов ток - като е загрят, дори с полуумрял акумулатор пак ще запали! Направи си на сонара да ти изписва и напрежението на акумулатора - ако падне под 11.5V, палиш мотора да зарежда и няма ядове.
Даже може и да си включиш звукова аларма за минимално напрежениеТедо написа:КИРО написа:Дай ми линк към този радар,ще го видя колко дърпа.
Защото на моя сонар го дават към 1000W пик до пик,или нещо подобно беше,
което означава към 80А,ама реално си черпи 0.250А ток.
Беш ли ги в последно време как изчисляват тези ватове?
това са краткотрайни импулси за милисекунди - моят Elite-7 HDI (новия модел) е Max 250W RMS, 30,000W Peak to Peak analog equivalent... и спокойно работи 7-8 часа с акумулаторче за аларма - 7Ач...
Най-лесното е да се измери консумацията на радара и сонара с мултицет.
Evinrude-а ти е с як алтернатор, пък и не му трябва голям стартов ток - като е загрят, дори с полуумрял акумулатор пак ще запали! Направи си на сонара да ти изписва и напрежението на акумулатора - ако падне под 11.5V, палиш мотора да зарежда и няма ядове.
ribarya- ...........................
Брой мнения : 315 Рожд.дaта : 29.10.1969
а има и начин да се запали мотора със слаб акумулатор - "само" трябва да се свали капака на маховика и да се навие парче въже и да се дръпне
Пък ако не запали, да се ползва въжето по предназначение
Пък ако не запали, да се ползва въжето по предназначение
123
Всичко това сьм направил /и сонара ми е настроен на 11,5в. и допьлнително кьм панела сьм закачил на контролера колко е напреженйето в момента ,колко зарежда панела в момента и ..../ вьрзал сьм гащите доколкото е вьзможно но като накича и другите неща ще се промени картинката ПП.То ако е за вьпрос и помощен мотор имам ама ....
Страница 2 от 2 • 1, 2
Similar topics
» Ако някой разбира от потъващи основи на зграда да помага че ..........
» Лечението не помага
» Помага ли тълкуване на успешен риболов?
» Лечението не помага
» Помага ли тълкуване на успешен риболов?
Страница 2 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing