Риболов на голяма дълбочина
+3
rikitikitavi
carpsliven2
Drakon_
7 posters
Страница 1 от 1
Риболов на голяма дълбочина
Колеги, изправен съм пред следния проблем.Намерих водоем с добри шарани но средната дълбочина там е 7-8 метра.На няколко крачки от брага , вече дълбочината е 5 метра. Дъното е относително равно и няма някакви характерни изразени чупки прагове и тн. Няма и шавари и такива неща.Как да ловя на такъв водоем и какъв повдигач да използвам за стъвта на това голямо налягане от 7-8 метра дълбочина ?
Drakon_- ...........................
Брой мнения : 65 Рожд.дaта : 22.12.1983
Години : 40
Re: Риболов на голяма дълбочина
Такава дълбочина не е точно проблем.. българските повдигачи ще ти свършат работа-
3 пръчки са в пакетче,марката е: ТЕРИКО .. засега той издържа най много на налягането.. въпреки всичко едвали ще издържи повече от 7-8 часа.. пък на такъв водоем не е хубаво да презареждаш.. че там шараните са гадове.. пък за хващането .. тва е моята тактика ---> :d5b65c17bec10f
3 пръчки са в пакетче,марката е: ТЕРИКО .. засега той издържа най много на налягането.. въпреки всичко едвали ще издържи повече от 7-8 часа.. пък на такъв водоем не е хубаво да презареждаш.. че там шараните са гадове.. пък за хващането .. тва е моята тактика ---> :d5b65c17bec10f
Последната промяна е направена от carpsliven2 на Пон 20 Сеп 2010 - 17:24; мнението е било променяно общо 1 път
carpsliven2- ...........................
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 52
Неможем да намерим жълт корк бачо .. пък като сложиш от кафевия и приключваш кариера ... поне при мен така е ставалоБачо Илия написа:Топче корк!
carpsliven2 написа:Неможем да намерим жълт корк бачо .. пък като сложиш от кафевия и приключваш кариера ... поне при мен така е ставалоБачо Илия написа:Топче корк!
Дипни го в концентрирана жълта боя за яйца и готово; сигурно има и други трайни водноустойчиви бои. Аз така съм ловил толстолоби на 7-8 метра, ма на тях нали знаеш- не им трябва "цвят"; трябва им "количество", подсладители и ароматизатори!
????- Гост
Жълта джапанка върши същата работа .Канех се лятото на морето да видя как стои под водата и колко часа ще издържи.Може да си отрежеш най различни по форма парченца за повдигач.Мартине може да търсиш шараните и на брега но на 30-50 м на ляво и на дясно ,но не трябва да има движение около теб .Или Като на тец-2 на топлото на отсрещния бряг на малка дълбочина до 2-3 м.
????- Гост
Митаче да не говориш за ония най евтините китайски джапанки ?
джапанката мирише ужасно на гума :4506ea66aafe7f
За това даваме много пари за повдигачи понеже не изпускат миризма, иначе рибата усеща и си намята палтото и се случва
За това даваме много пари за повдигачи понеже не изпускат миризма, иначе рибата усеща и си намята палтото и се случва
Не става ли да се ползват тапички от такъм за илария?
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Тапичките за илария като ги отрежеш и за никакв не стават. А ти са повечето червени
Благодаря. Само да поясня-при нас тапичките са най-често жълти рязани от стиропор чрез топене. Приличат на фас от цигара. Като ги срежа ...пак си плуват.
Прати малко да пробваме .. може да вършат работаrikitikitavi написа:Благодаря. Само да поясня-при нас тапичките са най-често жълти рязани от стиропор чрез топене. Приличат на фас от цигара. Като ги срежа ...пак си плуват.
само кажи къде и как-пращам ги.
Дай ги на Марин.. в петък ще се видим с него на теца.. Благодаря предварително
Есента минавайки покрай една строяща се кооперация намерих жълт(с цвят на млечна царевица) фибран .Ползвал съм го за дълбочини до 6-7 метра и няма деформация по него.А отгоре на това даже съм и хващал ,използвайки го за повдигач.Може да се потърси по строителните борси,най-вероятно някъде го има(макар че аз никога не съм го виждал)
gloupan- ...........................
Брой мнения : 538 Рожд.дaта : 11.03.1971
Години : 53
gloupan написа:Есента минавайки покрай една строяща се кооперация намерих жълт(с цвят на млечна царевица) фибран .Ползвал съм го за дълбочини до 6-7 метра и няма деформация по него.А отгоре на това даже съм и хващал ,използвайки го за повдигач.Може да се потърси по строителните борси,най-вероятно някъде го има(макар че аз никога не съм го виждал)
Преди година и половина случайно попаднах на царевично жълт, леко пресован стиропор.Разбира се веднага си "купих'- със знанието на шефа де. Казвам леко пресован, защото не е с твърдост като като другия с който разполагам (бял).От белия преди доста години си изработвах пера за любимия ми риболов(на перо).Доброто при жълтия е по високата му твърдост от широко използвания фибран.
sava- ...........................
Брой мнения : 347 Рожд.дaта : 30.11.1968
Години : 55
име едни корнизи които са съвремения вариянт та тези гипсовите от едно време
те са направени от някаква пяна(според мен е пяна) която е доста твърда и с голяма плаваемост и поради високата плътност налягането трудно ще и повлияе продават се в бриколаш и са ефтини
те са направени от някаква пяна(според мен е пяна) която е доста твърда и с голяма плаваемост и поради високата плътност налягането трудно ще и повлияе продават се в бриколаш и са ефтини
????- Гост
Аз използвам пенополиоританова пяна от тая с която уплътняват дограмата.Когато изсъхне ,хваща кора ,която не се мачка.Пробвал съм на 11-12м нищо им няма.Когато флакона е на свършване ,започва да пръска на капки.Пръскате на гладка повърхност,чакате да изсъхне,отлепяте топчетата и вече си имате повдигачи.
Станимир 65- ...........................
Брой мнения : 43 Рожд.дaта : 20.02.1965
Години : 59
Нарязал съм си от жълтите стиропорени чинийки в които се продават разни сладки.
????- Гост
В голямата жега (август) водата в плиткото направо завира,тогава рибата слиза на по голяма дълбочина.
Станимир 65- ...........................
Брой мнения : 43 Рожд.дaта : 20.02.1965
Години : 59
Момчета, ясно, че темата е стара, но имам какво да добавя.
Първо искам да ви кажа, че водното налягане нараства с 1 атмосфера на 10м. Сиреч, дълбочина от 6 -8м не е толкова ужасна за екструдиран материал.
Материалите, за които говорите са доста различни, макар и на пръв поглед твърде сходни. Стиропорът е експандиран, сиреч, с отворена клетъчна структура. От това следва, че той поема вода, увеличава теглото си и губи плаваемост. Стиродурът е екструдиран материал - със затворена клетъчна структура. От това следва, че той НЕ поема вода и не губи плаваемост. Освен това е доста по-твърд от стиропора. От дълбочина 6 - 8м. няма да му стане абсолютно нищо. Ако не намирате жълт, ползвайте бои от магазините за художници - които не са водоразтворими. Май бяха акрилни. Скъпи са, но има разнообразие на цветове, пък може и да се кооперирате. Така хем ще вземете цвят по вкус, хем ще е качествено, хем за малко пари.
Децата в Турция с такива бои нарисуваха рисунка на камък. На следващата година намерихме камъка и боите не бяха мръднали. Към момента е на западната ни тераса и боите все още са идеални. Сиреч - такава боя отнася всякакви метеорологични условия с лекота. Допускам, че и с вода ще е така.
Надявам се да съм ви бил полезен.
Първо искам да ви кажа, че водното налягане нараства с 1 атмосфера на 10м. Сиреч, дълбочина от 6 -8м не е толкова ужасна за екструдиран материал.
Материалите, за които говорите са доста различни, макар и на пръв поглед твърде сходни. Стиропорът е експандиран, сиреч, с отворена клетъчна структура. От това следва, че той поема вода, увеличава теглото си и губи плаваемост. Стиродурът е екструдиран материал - със затворена клетъчна структура. От това следва, че той НЕ поема вода и не губи плаваемост. Освен това е доста по-твърд от стиропора. От дълбочина 6 - 8м. няма да му стане абсолютно нищо. Ако не намирате жълт, ползвайте бои от магазините за художници - които не са водоразтворими. Май бяха акрилни. Скъпи са, но има разнообразие на цветове, пък може и да се кооперирате. Така хем ще вземете цвят по вкус, хем ще е качествено, хем за малко пари.
Децата в Турция с такива бои нарисуваха рисунка на камък. На следващата година намерихме камъка и боите не бяха мръднали. Към момента е на западната ни тераса и боите все още са идеални. Сиреч - такава боя отнася всякакви метеорологични условия с лекота. Допускам, че и с вода ще е така.
Надявам се да съм ви бил полезен.
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пон 25 Ное 2024 - 20:29 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing