За ПВА-то....
+3
Йордан Марков
monilom
петко стоянов
7 posters
Страница 1 от 1
За ПВА-то....
Имам питанка...Значи,как да направя тъй,че да храня с царевица от консерва и ПВА торба?С кво да обработя царевицата за да не преебава торбата веднага-....
петко стоянов- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 1320 Рожд.дaта : 19.03.1973
Години : 51
Re: За ПВА-то....
За захранката ясно...в кво да я потопя за да не ратваря торбата?
петко стоянов- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 1320 Рожд.дaта : 19.03.1973
Години : 51
Re: За ПВА-то....
Петко да те питам що пък от консерва царевица ще слагаш бе човек.Вземи и си свари на котлона и я увкуси със аромат по твой вкус а след това я остане на една кърпа и някаде на слънце за да изсъхне и ето ти царевица за ПВАпетко стоянов написа:За захранката ясно...в кво да я потопя за да не ратваря торбата?
monilom- ...........................
- Регистриран на : 21.11.2009
Брой мнения : 188 Рожд.дaта : 11.03.1994
Години : 30
Re: За ПВА-то....
Ще ходя на едно платено за дребни и там маат смо от тая...
Другата ми е ясно.
Другата ми е ясно.
петко стоянов- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 1320 Рожд.дaта : 19.03.1973
Години : 51
Re: За ПВА-то....
С домашна ракия не става ли
Йордан Марков- ...........................
- Регистриран на : 05.01.2010
Брой мнения : 1233 Рожд.дaта : 11.06.1974
Години : 49
Re: За ПВА-то....
Не съм пробвал ама друго не ми идва в акъла освен да я сушиш,на слънце, перполагам, че ако исъхне бъзо след накисването във водата ще си възвърне бързо мекотата и всички други качества. Тестваи с няколко зърна изуши ги после ги накисни в чаша вода и предполагам, че до 10 мин ще е същата като преди сушенето.
Re: За ПВА-то....
Обработи царевицата с какъвто и да е дип на алкохолна основа(глицерин); като я напълниш, топни и целия пакет.
????- Гост
Re: За ПВА-то....
Пеца.. нужна ти е само хавлия бате .. подсушаваш и гас навътре.. нема да стане нищо на пва-то .. спокойно :29e6bbd771c7f3
carpsliven2- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 51
Re: За ПВА-то....
Глицерина ще е!Нема време за сушене на гьола.
петко стоянов- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 1320 Рожд.дaта : 19.03.1973
Години : 51
Re: За ПВА-то....
хух .. недавай грешни пари... ползвай захранка .. лесно е и удобно.. пък и прави облак..
carpsliven2- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 51
Re: За ПВА-то....
Захранка ама са сбира гадтта и после нема йедри.....
петко стоянов- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 1320 Рожд.дaта : 19.03.1973
Години : 51
Re: За ПВА-то....
Също става и да потопиш ПВА-то в дип на Масленна основа пак няма проблем
Drakon_- ...........................
- Регистриран на : 08.03.2010
Брой мнения : 65 Рожд.дaта : 22.12.1983
Години : 40
Re: За ПВА-то....
петко стоянов написа:Глицерина ще е!Нема време за сушене на гьола.
Колкото и да звучи странно, глицерина е силно хигроскопичен и поема всякакви количества вода; водата се свързва с глицерина и образува допълнителни хидроксилни групи(ОН), които не разтварят ПВА-то. Според мен, царевицата от кутийката трябва да се оцеди и да се залее с глицерин при което по повърхноста и няма да остане вода; само не я дръж закисната, понеже на принципа на осмозата, глицерина ще "дръпне" водата която е в зърната и ще останат едни люспи. След това пълниш в ПВА-то, дипваш(или не) и цопкаш.
:dancingHappy_i
????- Гост
Re: За ПВА-то....
Аз си я подсушавам с малко царевично брашно или галета. Моята е кисната стара царевица, но и за консервата предполагам ще свърши работа.
rap66- ...........................
- Регистриран на : 11.03.2010
Брой мнения : 705 Рожд.дaта : 04.02.1964
Години : 60
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Yesterday at 7:45 by dako
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 29 Апр 2024 - 23:22 by bat_pavel
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Вто 26 Мар 2024 - 20:37 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Съб 23 Мар 2024 - 15:53 by Димитър Маринчев
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa
» Около Бургас
Чет 18 Яну 2024 - 20:42 by Димитър Маринчев
» Маринована риба с екстри
Пет 12 Яну 2024 - 12:52 by icokanev
» Риби на борсата
Пон 25 Дек 2023 - 17:46 by Моряка
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Пет 1 Дек 2023 - 12:36 by ribarshe
» ЧЕПАРЕТА - 3 част
Сря 15 Ное 2023 - 5:25 by КИРО
» С лодка в морето - 2023
Пон 13 Ное 2023 - 16:35 by Димитър Маринчев
» Помощ при избор на сонар
Съб 28 Окт 2023 - 20:05 by КИРО
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Чет 5 Окт 2023 - 6:42 by Димитър Маринчев
» Зарибяване с пъстърва
Чет 28 Сеп 2023 - 17:00 by Драго