Цветница
+3
Моряка
Мънцата
rikitikitavi
7 posters
Страница 1 от 1
Цветница
Цветница е. И нали си имам цвете вкъщи, трябва да си го отпразнуваме. Символа на деня е :
[You must be registered and logged in to see this image.]
По надолу не се препоръчва на бременни и хора със слаби сърца да продължават да четат.
Такаааа.
Първо се заехме със сладкото. Взехме кутия сметана и я бихме докато спря да мърда и после още малко докато и се откапят всякакви идеи за течно състояние. После сметаната беше дебело размазана върху златисто изпеченият от предната вечер блат. После бяха извадени черешките от едно сладко и внимателно положени върху сметаната. После се извади и някакво тайно малко бурканче със сладко. Аз се опитах да го тествам с една голямата лъжица, но въпреки обсадните деиствия не можах да се добера до него. Въпросното сладко беше разположено на зиг-зак между черешите. За да помогна не само с гледане взех дъска остър нож и започнах да правя на резенчета шепа печени орехи. Наръсихме ги и тях.
После започнахме една борба за да навием красиво този разкрасен блат. Използвахме влажна хавлия и четири ръце. С огромно внимание и повечко убеждаване се получи скелета на рулото. Намазахме го отвсякъде дебеличко с битата сметана и аз се сетих, че имам фото.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Отново се включих с ножа и дъската, но този път жертва стана един шоколад.
Накрая снимка за спомен:
[You must be registered and logged in to see this image.]
Рулото беше оставено на хладно.
Бъдещото основно ястие беще паркирано във фурната да се доразмрази и да не се пречка из “огромната” ни кухня.
.
[You must be registered and logged in to see this image.]
В това време мъника се разшета из стаята твърде много и семейният съвет реши да излезем да ни поодуха малко вятъра. Взехме малко въздух и ето ни отново на линия.
Моята половинка със закривен нож в ръката нападна нищо неподозиращите салатки, дремещите доматки и опналите се в хладилника краставици.
За много кратко време, докато аз обмислях как да почвам рибата, зеленчуците придобиха този спретнат и подреден вид:
[You must be registered and logged in to see this image.]
И да не се чувстват самотни до тях подредихме и малко мезета.
Изсипах рибите в мивката.Поизмих ги малко да не се хлъзгат. Взех тънак и остър нож. Хванах първата на която ми падна окото. Стиснах я за врата, обърнах я по гръб и.... (понеже всеки си има на идея как точно се чисти риба ще пропусна цветистото обяснение). Като резултат този път оплесках сравнително малка част от кухнята(май задобрявам). Избягнах процедурата с чистенето на люспите, поради специалният начин по който ще се приготвя.
Рецептата е прилежно запомнене от един форум в нета( не казвам кой-вии се сетете)и включва обилни количества морска сол.
Наръсихме два килограма сол в тавата да й е меко на рибата и се започна трудната част. Да се съберат седем кефала в една тава. След прилежно редене глава-опашка-глава-опашка и мааалко посместване всички рибки се усмихнаха за снимка.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Сториха ми се малко неблажни и ги полях с малко олио. Еи тъй за идеята. После бяха завити с чисти кристалчета морска сол. Малко не ми стигна солта и добавих обикновенна да попълня дупките и ето ги готови за печене.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Затоплих им фурната и ги пъхнах вътре да се пекат.
Както обикновенно тока отслабваше от време на време и затова решихме с именничката да удължим времето за печене на един час.
Дойдоха роднините и на тези красиви салати се извади от фризера една ледена отлежала ракия. А за мен бира. Тука нарочно пропускам снимките със споменатите течности.
Дойде времето на голямата тава.
Солта определено дойде малко, защото горната кора се натроши, а не са вдигна като капак. Използвах четка за сладки да измета натрошената сол и .....
[You must be registered and logged in to see this image.]
....абе някакси странно изхлеждат тези риби сякаш. Въпреки, че рибите бяха извън печката повече от час си стояха топли. Люспите бяха образували здрава коричка и всяка риба спокойно се изтупваше от солта. Нито една риба не се разкъса при сервирането. Нещото от което се дразня е да се сервира печена натрошена риба, не че нее вкусна ама и окото трябва да се радва.
Последва ваденето на студено бяло вино, за мен отново бира. Що така напоследък налитам на бира и аз не знам. А уж не съм такъв човек.
След резцепване на рибата се вдигаше ароматна пара, а вкуса.....ммммммм.
Рецептата се оказа мързелива и вкусна. Тъкмо като за мен.
Накрая на вечерта се извади и рулото. Специално за децата се запалиха две незагасящи свещи и започна едно духане:
[You must be registered and logged in to see this image.]
и духане
[You must be registered and logged in to see this image.]
направо си паднахме под масата от смях.
Разрязахме го и го хапнахме. Аз тайничко си скрих едно парче за утринното кафе.
Сутринта имахме аварийно събуждане в 5 часа, после трябваше да се надигнем за малко в 6 и като резултат се успах за работа, но нищо не можа да ме откаже да си изпия сутришното кафе със скритото парче руло.
Така, че отбелязахме го празника.
[You must be registered and logged in to see this image.]
По надолу не се препоръчва на бременни и хора със слаби сърца да продължават да четат.
Такаааа.
Първо се заехме със сладкото. Взехме кутия сметана и я бихме докато спря да мърда и после още малко докато и се откапят всякакви идеи за течно състояние. После сметаната беше дебело размазана върху златисто изпеченият от предната вечер блат. После бяха извадени черешките от едно сладко и внимателно положени върху сметаната. После се извади и някакво тайно малко бурканче със сладко. Аз се опитах да го тествам с една голямата лъжица, но въпреки обсадните деиствия не можах да се добера до него. Въпросното сладко беше разположено на зиг-зак между черешите. За да помогна не само с гледане взех дъска остър нож и започнах да правя на резенчета шепа печени орехи. Наръсихме ги и тях.
После започнахме една борба за да навием красиво този разкрасен блат. Използвахме влажна хавлия и четири ръце. С огромно внимание и повечко убеждаване се получи скелета на рулото. Намазахме го отвсякъде дебеличко с битата сметана и аз се сетих, че имам фото.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Отново се включих с ножа и дъската, но този път жертва стана един шоколад.
Накрая снимка за спомен:
[You must be registered and logged in to see this image.]
Рулото беше оставено на хладно.
Бъдещото основно ястие беще паркирано във фурната да се доразмрази и да не се пречка из “огромната” ни кухня.
.
[You must be registered and logged in to see this image.]
В това време мъника се разшета из стаята твърде много и семейният съвет реши да излезем да ни поодуха малко вятъра. Взехме малко въздух и ето ни отново на линия.
Моята половинка със закривен нож в ръката нападна нищо неподозиращите салатки, дремещите доматки и опналите се в хладилника краставици.
За много кратко време, докато аз обмислях как да почвам рибата, зеленчуците придобиха този спретнат и подреден вид:
[You must be registered and logged in to see this image.]
И да не се чувстват самотни до тях подредихме и малко мезета.
Изсипах рибите в мивката.Поизмих ги малко да не се хлъзгат. Взех тънак и остър нож. Хванах първата на която ми падна окото. Стиснах я за врата, обърнах я по гръб и.... (понеже всеки си има на идея как точно се чисти риба ще пропусна цветистото обяснение). Като резултат този път оплесках сравнително малка част от кухнята(май задобрявам). Избягнах процедурата с чистенето на люспите, поради специалният начин по който ще се приготвя.
Рецептата е прилежно запомнене от един форум в нета( не казвам кой-вии се сетете)и включва обилни количества морска сол.
Наръсихме два килограма сол в тавата да й е меко на рибата и се започна трудната част. Да се съберат седем кефала в една тава. След прилежно редене глава-опашка-глава-опашка и мааалко посместване всички рибки се усмихнаха за снимка.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Сториха ми се малко неблажни и ги полях с малко олио. Еи тъй за идеята. После бяха завити с чисти кристалчета морска сол. Малко не ми стигна солта и добавих обикновенна да попълня дупките и ето ги готови за печене.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Затоплих им фурната и ги пъхнах вътре да се пекат.
Както обикновенно тока отслабваше от време на време и затова решихме с именничката да удължим времето за печене на един час.
Дойдоха роднините и на тези красиви салати се извади от фризера една ледена отлежала ракия. А за мен бира. Тука нарочно пропускам снимките със споменатите течности.
Дойде времето на голямата тава.
Солта определено дойде малко, защото горната кора се натроши, а не са вдигна като капак. Използвах четка за сладки да измета натрошената сол и .....
[You must be registered and logged in to see this image.]
....абе някакси странно изхлеждат тези риби сякаш. Въпреки, че рибите бяха извън печката повече от час си стояха топли. Люспите бяха образували здрава коричка и всяка риба спокойно се изтупваше от солта. Нито една риба не се разкъса при сервирането. Нещото от което се дразня е да се сервира печена натрошена риба, не че нее вкусна ама и окото трябва да се радва.
Последва ваденето на студено бяло вино, за мен отново бира. Що така напоследък налитам на бира и аз не знам. А уж не съм такъв човек.
След резцепване на рибата се вдигаше ароматна пара, а вкуса.....ммммммм.
Рецептата се оказа мързелива и вкусна. Тъкмо като за мен.
Накрая на вечерта се извади и рулото. Специално за децата се запалиха две незагасящи свещи и започна едно духане:
[You must be registered and logged in to see this image.]
и духане
[You must be registered and logged in to see this image.]
направо си паднахме под масата от смях.
Разрязахме го и го хапнахме. Аз тайничко си скрих едно парче за утринното кафе.
Сутринта имахме аварийно събуждане в 5 часа, после трябваше да се надигнем за малко в 6 и като резултат се успах за работа, но нищо не можа да ме откаже да си изпия сутришното кафе със скритото парче руло.
Така, че отбелязахме го празника.
rikitikitavi- ...........................
- Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2279 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Re: Цветница
Супер :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley
Мънцата- ...........................
- Регистриран на : 08.10.2009
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Re: Цветница
Ники първо честито,второ имаш си дар слово,трето много бързо се учиш в презентациите и последно,явно имам много да се уча и от теб ,но за чистене на люспи ползвам голям леген пълен с вода ,потапям рибата вътре и чистя нито една люспа не хвърчи. Ай наздравичката
Моряка- глоб.модератор
- Регистриран на : 15.05.2009
Брой мнения : 8114 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Re: Цветница
Много мерси. Това ще го пробвам. Със сигурност ще стане.
rikitikitavi- ...........................
- Регистриран на : 25.02.2010
Брой мнения : 2279 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
carpsliven2- ...........................
- Регистриран на : 18.05.2009
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 51
Ресьора- ...........................
- Регистриран на : 18.10.2009
Брой мнения : 4608 Рожд.дaта : 09.05.1982
Години : 42
ninastefanina- ...........................
- Регистриран на : 04.03.2010
Брой мнения : 2237
Re: Цветница
Макар и на патерица, да са ти живи и здрави именяците, а и тези около тях.
Велик си
Велик си
Владо Коцев- ...........................
- Регистриран на : 11.02.2010
Брой мнения : 148 Рожд.дaта : 19.03.1960
Години : 64
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Съб 18 Май 2024 - 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 29 Апр 2024 - 23:22 by bat_pavel
» С лодка в морето - 2024
Съб 23 Мар 2024 - 15:53 by Димитър Маринчев
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa
» Около Бургас
Чет 18 Яну 2024 - 20:42 by Димитър Маринчев
» Маринована риба с екстри
Пет 12 Яну 2024 - 12:52 by icokanev
» Риби на борсата
Пон 25 Дек 2023 - 17:46 by Моряка
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Пет 1 Дек 2023 - 12:36 by ribarshe
» ЧЕПАРЕТА - 3 част
Сря 15 Ное 2023 - 5:25 by КИРО
» С лодка в морето - 2023
Пон 13 Ное 2023 - 16:35 by Димитър Маринчев
» Помощ при избор на сонар
Съб 28 Окт 2023 - 20:05 by КИРО
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Чет 5 Окт 2023 - 6:42 by Димитър Маринчев
» Зарибяване с пъстърва
Чет 28 Сеп 2023 - 17:00 by Драго