Маринован уклей "Балканджиев"
2 posters
Страница 1 от 1
Маринован уклей "Балканджиев"
:2859543a45af13 така ,днес си улових поредната доза от 70-80 уклея и понеже се прибрах о време реших да забъркам една доза марината.Рецептата е малко едно към нещо ,но върши работа.Към кило исчистен уклей се осолява и поръсва с оцет и млян чер пипер.Така престоява към 1\2 час,през това време джуркам маринатата,а тя се състои от следното:1ч.ч. оцет,2ч.ч бяло вино\може и червено\,1\2 ч.ч. олио\може и зехтин\,2 глави кромид лук,5-6 зърна бахар,7-8 зърна чер пипер,2 листа дафинов лист,1 супена лъжица доматено пюре\аз ползвам обикновенна лютеница\,1 супена лъжица горчица\аз ползвам Дижонска :40b8615116da1a \,2 суп.лъжици захар,кората на един лимон\настъргана\.
Виното ,оцета, олиото,нарязания лук и размитото с малко вода доматено пюре се слагат да заврът.Сле завирането карамелизираш захарта и с малко вода я разтваряш във врящата марината.След като поври 10-15 минути се слагат за малко да е поварят и останалите неща бахара,черния пипер,дафиновия лист,кората от лимона и горчицата.Следва заливане на рибата с врящата марината.Престоява 24часа на хладно,след което на другия ден маринатата внимателно се прецежда ,завира наново и заливаш рибата пак.След като истине се разбъркват в 2 суп.лъжици олио магданоз и копър.Посипваш рибата и оставяш да престои някое време с капак отгоре.Следва ииииядене ииииипиене .
п.п.Ако искаш да стои по дълго се стилиризира за около час в буркани,никога несъм го правил щото го омитаме бързо,бързо
Приятен апетит
Виното ,оцета, олиото,нарязания лук и размитото с малко вода доматено пюре се слагат да заврът.Сле завирането карамелизираш захарта и с малко вода я разтваряш във врящата марината.След като поври 10-15 минути се слагат за малко да е поварят и останалите неща бахара,черния пипер,дафиновия лист,кората от лимона и горчицата.Следва заливане на рибата с врящата марината.Престоява 24часа на хладно,след което на другия ден маринатата внимателно се прецежда ,завира наново и заливаш рибата пак.След като истине се разбъркват в 2 суп.лъжици олио магданоз и копър.Посипваш рибата и оставяш да престои някое време с капак отгоре.Следва ииииядене ииииипиене .
п.п.Ако искаш да стои по дълго се стилиризира за около час в буркани,никога несъм го правил щото го омитаме бързо,бързо
Приятен апетит
майсторчето страхил- ...........................
- Регистриран на : 15.06.2009
Брой мнения : 1594 Рожд.дaта : 01.07.1964
Години : 60
Re: Маринован уклей "Балканджиев"
Супер рецепта. Ние обаче във Варна си нямаме уклей и се чуда дали не може да стане с друга риба? :9fb95bfd5c9056
Albena- ...........................
- Регистриран на : 10.06.2009
Брой мнения : 3909 Рожд.дaта : 07.05.1964
Години : 60
Re: Маринован уклей "Балканджиев"
Никакъв проблем да ползваш друга риба.По принцип съм взаимствал маринатата от други рецепти и съм я адаптирал към моите условия.Първоначалната рецепта беше за скумрия,но пък по нашия край тя не се въди ,така че дерзай :58b46cfc40254e .Albena написа:Супер рецепта. Ние обаче във Варна си нямаме уклей и се чуда дали не може да стане с друга риба? :9fb95bfd5c9056
п.п.Пробвах веднъж с каракуда,одврат :6c5c638fe9ec78 ,но риба с по малко ,и по тънки кости няма проблем.То хубавата риба става всякак да я готвиш :29e6bbd771c7f3
п.п.п.Щях да забравя,хубаво да се осоли, рибата щото после не стои стегната след заливката.
майсторчето страхил- ...........................
- Регистриран на : 15.06.2009
Брой мнения : 1594 Рожд.дaта : 01.07.1964
Години : 60
Re: Маринован уклей "Балканджиев"
Благодаря.Смятам да я пробвам тези дни. : :689a4208aff0bd
Albena- ...........................
- Регистриран на : 10.06.2009
Брой мнения : 3909 Рожд.дaта : 07.05.1964
Години : 60
Similar topics
» Маринован уклей
» Хотел "Родопа хаус" или "Една приказка в Родопите"
» "Варна Карп Фест" или от всичко по много
» Хотел "Родопа хаус" или "Една приказка в Родопите"
» "Варна Карп Фест" или от всичко по много
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing
Нед 4 Авг 2024 - 23:36 by Димитър Маринчев
» Сезон 2024
Сря 31 Юли 2024 - 9:39 by boysa
» Зарибяване с пъстърва
Вто 21 Май 2024 - 14:05 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Съб 18 Май 2024 - 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa