GO FISHING BG.ForumsClub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Маринован уклей "Балканджиев"

2 posters

Go down

Маринован уклей "Балканджиев" Empty Маринован уклей "Балканджиев"

Писане  майсторчето страхил Сря 24 Юни 2009 - 23:18

:2859543a45af13 така ,днес си улових поредната доза от 70-80 уклея и понеже се прибрах о време реших да забъркам една доза марината.Рецептата е малко едно към нещо ,но върши работа.Към кило исчистен уклей се осолява и поръсва с оцет и млян чер пипер.Така престоява към 1\2 час,през това време джуркам маринатата,а тя се състои от следното:1ч.ч. оцет,2ч.ч бяло вино\може и червено\,1\2 ч.ч. олио\може и зехтин\,2 глави кромид лук,5-6 зърна бахар,7-8 зърна чер пипер,2 листа дафинов лист,1 супена лъжица доматено пюре\аз ползвам обикновенна лютеница\,1 супена лъжица горчица\аз ползвам Дижонска :40b8615116da1a \,2 суп.лъжици захар,кората на един лимон\настъргана\.
Виното ,оцета, олиото,нарязания лук и размитото с малко вода доматено пюре се слагат да заврът.Сле завирането карамелизираш захарта и с малко вода я разтваряш във врящата марината.След като поври 10-15 минути се слагат за малко да е поварят и останалите неща бахара,черния пипер,дафиновия лист,кората от лимона и горчицата.Следва заливане на рибата с врящата марината.Престоява 24часа на хладно,след което на другия ден маринатата внимателно се прецежда ,завира наново и заливаш рибата пак.След като истине се разбъркват в 2 суп.лъжици олио магданоз и копър.Посипваш рибата и оставяш да престои някое време с капак отгоре.Следва ииииядене ииииипиене 965f5e1a8c7ed76a286f .
п.п.Ако искаш да стои по дълго се стилиризира за около час в буркани,никога несъм го правил щото го омитаме бързо,бързоc015594d3420ad876196
Маринован уклей "Балканджиев" 013144247
Маринован уклей "Балканджиев" 013144245
Маринован уклей "Балканджиев" 013144246
Приятен апетит beer
майсторчето страхил
майсторчето страхил
...........................
  ...........................

Регистриран на : 15.06.2009
Брой мнения : 1594 Рожд.дaта : 01.07.1964
Години : 60

Върнете се в началото Go down

Маринован уклей "Балканджиев" Empty Re: Маринован уклей "Балканджиев"

Писане  Albena Чет 25 Юни 2009 - 17:09

Супер рецепта. 135d02aa35ad75a2cb71 Ние обаче във Варна си нямаме уклей и се чуда дали не може да стане с друга риба? :9fb95bfd5c9056
Albena
Albena
...........................
  ...........................

Регистриран на : 10.06.2009
Брой мнения : 3909 Рожд.дaта : 07.05.1964
Години : 60

Върнете се в началото Go down

Маринован уклей "Балканджиев" Empty Re: Маринован уклей "Балканджиев"

Писане  майсторчето страхил Чет 25 Юни 2009 - 17:39

Albena написа:Супер рецепта. 135d02aa35ad75a2cb71 Ние обаче във Варна си нямаме уклей и се чуда дали не може да стане с друга риба? :9fb95bfd5c9056
Никакъв проблем да ползваш друга риба.По принцип съм взаимствал маринатата от други рецепти и съм я адаптирал към моите условия.Първоначалната рецепта беше за скумрия,но пък по нашия край тя не се въди ,така че дерзай :58b46cfc40254e .
п.п.Пробвах веднъж с каракуда,одврат :6c5c638fe9ec78 ,но риба с по малко ,и по тънки кости няма проблем.То хубавата риба става всякак да я готвиш :29e6bbd771c7f3
п.п.п.Щях да забравя,хубаво да се осоли, рибата щото после не стои стегната след заливката.
майсторчето страхил
майсторчето страхил
...........................
  ...........................

Регистриран на : 15.06.2009
Брой мнения : 1594 Рожд.дaта : 01.07.1964
Години : 60

Върнете се в началото Go down

Маринован уклей "Балканджиев" Empty Re: Маринован уклей "Балканджиев"

Писане  Albena Чет 25 Юни 2009 - 17:52

Благодаря.Смятам да я пробвам тези дни. : :689a4208aff0bd
Albena
Albena
...........................
  ...........................

Регистриран на : 10.06.2009
Брой мнения : 3909 Рожд.дaта : 07.05.1964
Години : 60

Върнете се в началото Go down

Маринован уклей "Балканджиев" Empty Re: Маринован уклей "Балканджиев"

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите