Текуща информация за бистротата на морската вода
+40
k0c3t0
ТАРАЛЕЖ
efo
justinian
paynera
недялко радков
sllipi1
boysa
iamyordan
rikitikitavi
kokofishig
roko koko
КИРО
Кирил Калчев
Любак
gogo26
Жоро_Приселци
Bluefish
карид
tiho_roev
JimBeam
tolio_pm
Шморхи
spear
Pretor
ПЛУВЧО
gmurkacha
vatus
pipin162
dimardesy
Mi7chell
Станислав
baretata
Rimohit
mite
belly
kap.nemo
makari
terzosub
Мънцата
44 posters
Страница 9 от 14
Страница 9 от 14 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14
Re: Текуща информация за бистротата на морската вода
Благодаря, Киро! Аз също чакам това време, когато има такава разлика, но сега не беше толкова голяма и толкова рязка, може би и това че от няколко дни е толкова студено и рибата е някъде навътре незнам. Още снощи прочетох истината и дори я сънувах, но за днес планът беше влизане около обяд. Посетих много красиви места, но до тях може предимно с лодки да се стигне. На първото някакъв таш дори не ми се влизаше във водата. Тя една прозрачна кристална едни ярки цветове, слънцето беше високо в небето а то едно синьо и тук там бели облачета, се скитат. Рязка смяна на цветовете, червено, кафяво бяло отвесна стена после вода. Такова спокойствие отдавна не бях усещал. Капитана се облече и влезе във водата. Аз се полюбувах още малко на гледката и облякох долница 5 ца и горница 7ца и се гмурнах в синевата. Брррррррррр студено, но пък красиво. Много голяма видимост и много малко малки риби. След около час търсене ги открих бяха на дълбокото под мен. Раздишах и гмурнах. Бяха около десетина риби. Легнах на един камък а рибите под мен. Една дойде да ме огледа и подмина. Друга я последва доближи се и третата, която чаках изстрел и пропуск. Май многото чакане на голяма риба ми разваля мерника. Пообикалях разни дупки цепнатини и нищо. След около половин час пак риби. Скриха се под една козирка, легнах отгоре и зачаках. Появи се една и започна да си чопли нищо по пясъка, после още една после две и накрая една голяма. Слънцето зад мен рибите с гръб и под мен. Точно да натисна спусъка и нещо се подплашиха, изчаках още малко, но повече от това беше неразумно. Бях започнал и да потрепервам . Отидох на плиткото вода до коленете. Там малко по-топло. Постоплих се и пак напред, но вече не ми беше топло, Прецелих се в една ушата медуза неточен изстрел и излязох. Малко след това излезе и Краси. Бил видял копче и беше взел една платерина. Продължихме към тюленовите пещери. Излязоха и вълни, когато влизахме морето беше гладко, а сега поклащаше лодката. Хвърлих ме котва и пак във водата. Този път съм със 7 горница и долница подарък от Анатоли,боти от Краси-назаем, маска моя, шнорхел от Велико, харпун от Калоян знания от Ники. Гмурках и на дълбоко и на плитко риби малко и на рядко за час 3 пъти видях риби едно копче и на два пъти платерини „без изстрел” по мерни риби. Този път Краси беше излязъл преди мен. Доплувах към лодката. Краси ходил по посока на Русалка, но само мрежи до мрежи. От там към Калиакра, но пътя не беше лек, както планувахме в началото Болата Калиакра3 минути сега пътувахме доста повече. Вълната беше накъсана и 20 те коня Yamaha препускаха в тръст. На Калиакра вятърът въртеше. Хвърлихме котва от юг, лодката остана между скалите и котвата като постояхме така 5-10 минути и се притеснявахме дали не е дълго въжето да не се удря лодката в скалите. Първото докосване до водата беше много топло и малко мътно. Още с първото гмуркане за настройка видях платерина. Аха тука са. Малко по-напред попаднах в течение, което ме носеше навътре в морето. Минах малко по-наляво и се сковах от студ . От едната страна на камъка водата топла а от другата ледено студена. Риби имаше дребни чернокопчета, платерини на три пъти като едно сватба и веднъж около 40тина риби, но ми се сториха доста дребни и след тях не мина нищо. Направих и едно две гмуркания на дълбоко но нищо не видях а и ухото нещо взе да ме наболява та тръгнах да излизам. Капитана беше в лодката тръгнах и аз натам, но нещо не ми се получаваше-течението беше много силно. Махам с плавници, колкото мога а стоя на едно място. Гмурнах се и с помощта на ръката се предвижих по дъното. Изплувах пак махане на едно място гмуркане и пак по дъното така няколко пъти докато стигнах до лодката. Капитана след като видял, че лодката се е преместила се притеснил за въжето и излязъл. То течението, беше като от река и въжето се търкало по скалите. Огледах ме се за сафрид имаше една лодка пред Зеленка и отидохме да видим как е. Имало много граца на повърхността а на долу бил по-едър, но ние бяхме доста понамръзнали и взехме мъдрото решение да излезем. Така премина още един хубав ден в разходка, риболов, раздумка и приятни мигове под и над водата. Понамръзнали и заредени с очакване за приключения!
boysa- ...........................
Брой мнения : 931 Рожд.дaта : 22.08.1976
Години : 48
Днес по обяд на Болата водата беше малко по-топла. Дребни рибки се виждаха в плиткото в дълбокото доста мрежи над тях преминаваха заргани от време на време. Много бистро и красиво тишина и спокоиствие. Изведнъж вятърат се промени и за 30 минути морето стана различно. въпреки подходящото време мрежите ме притесняваха и се прибрах на завет в залива там срешнах две платерини, едната от които със сигурност беше решила да се прибира с мен. Стрелях първо с големият харпун от разстояние а тя продължи бавно към мен. Оставих го и взех от бодиборда 75цата и този път не пропуснах, но тя и рибата не бягаше явно още я дършеше от снощи. Тръгнах към 15.30 към Зеленка. Там водата ми изглежда мътна, но нямя как дошъл съм ще влизам. За час и половина видях един чернокоп, един сафрид десетина иларии и нищо едро. Почистих малко буната от рапаните и си тръгнах.
Неделя ( 13.10.2013 ) - мястото е нос Емине , лек северен вятър , температура на водата 17 градуса , видимост около 8 метра , и никаква риба .
kokofishig- ...........................
Брой мнения : 24 Рожд.дaта : 08.03.1968
Години : 56
странно -точното време и точното място, а риба немалоооkokofishig написа:Неделя ( 13.10.2013 ) - мястото е нос Емине , лек северен вятър , температура на водата 17 градуса , видимост около 8 метра , и никаква риба .
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Вчера след като оправих най-после лодката (благодарение на Киро и Яни те знаят за какво ) се поразходих и аз . На Палеца , Паша дере и под Галата картинката е една и съща. Риби невидях освен малки пасажчета от ува . Водата 16.
iamyordan- ...........................
Брой мнения : 101 Рожд.дaта : 14.10.1980
Години : 44
Риби има, но май са по тихите заливи, където има едни кафяви водорасли. В събота ги видях там дори се хранеха и водата си беше студена и бистра. Това в Каварна.
Днес на Болата илария и ува по едро не видях! Водата към 16 с бивша седмица за два часа студ йок. видимост на 6-8м.
Днес в Каварна преди да духне яко имаше платеринки по шкарпа около 200, но си бяхя доста, не ги закачах, че имах информация за едни рядко срещани риби-минокопи хванати в мрежите на рибарите. Предната седмица видях едни странни очи и тела, но си мислех, че ми се е привидяло. Днес не ги видях но се топнах за час после се попеках на слънце и се разходих по плажа.
На север е вече бистра водата до към 7-мия метър.После постепенно замътнява и след 10-тия е мътно от цъфтежа .Температурата към 6-7 градуса.Има попчета дето са се размърдали.След 8-мия метър има наноси от тиня върху пясъка.
Ники сезона нов започваш го със хъс готов. Пожелавам ти сполука и репортажи нови със всякакви герои. На север или юг по морета или океани Нептун да те дарява теб с награди!
А пък Бойса кът новак да одари той голям лаврак,много здраве и късмет да направи и банкет
sllipi1- ...........................
Брой мнения : 1246 Рожд.дaта : 19.10.1976
Благодаря, Върбине! Днес влизах за проба и да видя как е водата. На Болата морето почти равно като отидох после изтокът си усили и взеха да излизат зайчета. Бистро може би 5-6 метра, водата около 14-15 със седмица за два часа само на ръката малко студ. Оказа се ръкавицата малко пускала, но се кара и така. Риби дребни платеринки в плиткото, дребни и на дълбокото, малко атеринки една бодливка, пясъчници ува някои друг рак. Само веднъж видях що годе мерна платерина, но беше далеч. Много медузи дребни ушати на места като боза, на други по ги нямаше. Някъде съм набарал и мазут та докато го изчистя ще мине време. Иначе си изкарах супер два часа във водата след толкова време ме заредиха за още много приключения.
мазут се чисти с олио
Благодаря, Ники! подготвен както винаги
ПП. Днес от 17.30-19-30 в Каварна водата по-топла и повече риба, но всичката дребна, веднъж ми се стори , че идва нещо накрая, но така и не го видях. медузи почти нямаше но и беше по мътно.
ПП. Днес от 17.30-19-30 в Каварна водата по-топла и повече риба, но всичката дребна, веднъж ми се стори , че идва нещо накрая, но така и не го видях. медузи почти нямаше но и беше по мътно.
Боби, много се застояваш на едно място май. Поразтърси се малко-може да се изненадаш приятно.
Ми не съм спирал. Освем цигарите от два дни не съм дърпал ма си греза ноктите и за сета устисквам.
Днес на СБА то много мътно ма база и половинаа. Хич не влязах. От там на Калиакра ма преди това се видях с приятел и пихме кафе в Българево. Докато се натопа и станало 10. Та водата до 2 м само медузи ушати маи и големи. Май май хапват плактона.
Температурата една идея по топло от Болата вчера и една идея по студено от Каварна.
Видимост около 3 м. И на дължина и на дълбочина. Риби
Веднъж самотна мерна платерина. Веднъж пасаж 15-20 риби почти мерни.3 пасажа по 5 см както казваш каба нюнюн. Една странна риба то цаца без опашка и плува странно, но не е като бодливка която видях вчера. Няма гръбни шипове.
Та тя ме провокира да остана още малко, но пак нищо. На три места правих тигели от 20 см до 4 м и нищо то лятото си има повече движение. Вчера чух и за вълк преди десетина дни от тук но аз на няколко пъти оприличих медуза и ми разтуптя сърцето друго за два часа не видях.
Днес на СБА то много мътно ма база и половинаа. Хич не влязах. От там на Калиакра ма преди това се видях с приятел и пихме кафе в Българево. Докато се натопа и станало 10. Та водата до 2 м само медузи ушати маи и големи. Май май хапват плактона.
Температурата една идея по топло от Болата вчера и една идея по студено от Каварна.
Видимост около 3 м. И на дължина и на дълбочина. Риби
Веднъж самотна мерна платерина. Веднъж пасаж 15-20 риби почти мерни.3 пасажа по 5 см както казваш каба нюнюн. Една странна риба то цаца без опашка и плува странно, но не е като бодливка която видях вчера. Няма гръбни шипове.
Та тя ме провокира да остана още малко, но пак нищо. На три места правих тигели от 20 см до 4 м и нищо то лятото си има повече движение. Вчера чух и за вълк преди десетина дни от тук но аз на няколко пъти оприличих медуза и ми разтуптя сърцето друго за два часа не видях.
Последната промяна е направена от boysa на Пет 9 Май 2014 - 13:46; мнението е било променяно общо 1 път
Забелязвам, че рибата постоянно мигрира.Реално на всеки 20 минути минава пасаж. Ама си сменят пътеките много бързо. Ако са минали два пъти край тебе и са те усетили минават 10метра по-навътре или заобикалят от по далече. Стресирани са рибите доста. едно махване леко с харпуна и цялата миграция тръгва на обратно.
Може и това да е,цяла зима едене и дрешките стискат апнеята никаква 30 секунди. Хубавото е че гмуркането ми дава стимул и вече трети ден не съм пушил. Трябва да се постегна и да тренирам. Поздрави!
Днес пак се понаплисках малко 4 часа. Водата по топла около 16 или поне така ми се стори, мътна много, но имаше и по-бистри места. Благодаря, Ники за съвета пробвах го работи но само ми взимаха очите 6 пъти ми минаха пасажи с половинки. Бях като Сандукан с двата ножа. Стрелба с 90 пропуск оставям я така. Стрелба с 75 пропуск. Така 3-4 пъти. Само веднъж уцелих със 75цата, но стрелата не можа да премине. Съжелявам за рибата, но поне в морето нищо не се губи. Може би 10 пъти ми се случи да минават платеринки, колкото сафриди, но по много-хиляди. Голям кеф два пъти бях и под водата още с гмуркането рибата течеше и като излизах продължаваше да минава. Набрах миди и рапани.
Доволен и зареден потеглих към дома.
Доволен и зареден потеглих към дома.
И във нашата мера има рибки и видимоста бива. Аз имам 4пропуска и 2 улучени. Днес най-едрите ги пропуснах.
Днес на Ной вреше от водолази,видях поне 7-8.На носа се гмуркаше един,който на кръста имаше 4-5 прилични кефала(или платирини,ама аз ги оприличих на кефали)
Повечето бяха по скалите в плиткача,но не им видях улова.
Повечето бяха по скалите в плиткача,но не им видях улова.
недялко радков- ...........................
Брой мнения : 1066 Рожд.дaта : 10.07.1965
Години : 59
Сутринта като минах имаше само двама рибаря и никакви платерини и кефали във водата. Явно по-късно е тръгнала миграцията.
Вчера 2-та водолази излязоха от Нои - МНОГО НЕДОВОЛНИ.Имало малко и само дребни иларии - бяха думите им.
paynera- ...........................
Брой мнения : 2378 Рожд.дaта : 03.02.1973
Години : 51
paynera написа:Вчера 2-та водолази излязоха от Нои - МНОГО НЕДОВОЛНИ.Имало малко и само дребни иларии - бяха думите им.
Еми то с водоЛазене не става :). Търсене си иска :).
Pretor- ...........................
Брой мнения : 261 Рожд.дaта : 15.01.1967
Години : 57
ти пък.Знаеш ли колко по-лесно е да стоиш само на три камъка и да казваш,че няма риба.Pretor написа:paynera написа:Вчера 2-та водолази излязоха от Нои - МНОГО НЕДОВОЛНИ.Имало малко и само дребни иларии - бяха думите им.
Еми то с водоЛазене не става :). Търсене си иска :).
Туй да мааш с лопатите напред назад и току някой взел риба на "твоя" камък...как да го преживее човек.
Страница 9 от 14 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14
Similar topics
» МЕТЕОРОЛОГИЧНИ САЙТОВЕ И УЕБ КАМЕРИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО
» Вода нема, риба има
» Топлина за вода от Слънцето.
» Вода нема, риба има
» Топлина за вода от Слънцето.
Страница 9 от 14
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing