ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
+66
Румен Ганев
Borkata
Кирил Калчев
kanara
tisho5001
ДЯДО ИВАН
divein
вакрил
matcata78
DimityrK
joro_74
roko koko
sllipi1
JimBeam
krasimir77
ribarshe
Albena
ufo
savi aleksiev
Светозар Върбанов
xpynxpyn
gogolisec
HAZART
Marco Polo
beis
Rimohit
baralya
kobovet
promarine
Стефан Добрев
фишфрена
Кико
Дели
ПЛУВЧО
nikgeo
pivkoto
host200
тони котев
max
milen kordov
strijok
fokobg
antares
vvt1970
gogo26
Шморхи
str.hadjiev
Gergov
tano
cslav
Тихомир
Ribarina
Доктора
Мънцата
MITKO70
lz3no
илия
zuzko_
georg
ivu
Тедо
EU_BG_akademika
Любак
Моряка
КИРО
Петър Василев
70 posters
Страница 15 от 40
Страница 15 от 40 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40
Re: ЛОДКИ И ДВИГАТЕЛИ
Ако лодката е за дълъг ботуш/51 см./, а сложиш двигател с къс/38см./ нищо няма да се получи, перката ще върти във въздуха. При положение, че лодката е за къс, а сложиш двигател с дълъг ботуш се получава резултат близък до оптималния.
Аз имах скутер за къс ботуш, а му сложих двигател с дълъг и постигнах мах 42км/h.
Направих надстройка от 13см. и лодката разви 46км/h. Разхода намаля незначително.
Според мен по- важното е да е четеритактов. :609c1f728720fb
Аз имах скутер за къс ботуш, а му сложих двигател с дълъг и постигнах мах 42км/h.
Направих надстройка от 13см. и лодката разви 46км/h. Разхода намаля незначително.
Според мен по- важното е да е четеритактов. :609c1f728720fb
L-ботуш на лодка със S-транец не е фатално - ще оре водата малко повече и ще натоварва транеца малко повече /L (20" = 508мм) е около 33% по-дълъг спрямо S (15" = 381мм)/
8кс със сигурност е 2-цилиндров следователно няма да е толкова зле за влачене както 1-цилиндровите, но то пък в Черно море какво ще влачиш толкова...
8кс със сигурност е 2-цилиндров следователно няма да е толкова зле за влачене както 1-цилиндровите, но то пък в Черно море какво ще влачиш толкова...
Пълен кенеф е за влачене точно двуцилидровия, нали го имам, аз защо си взех 2.5кс 4.тТедо написа:
8кс със сигурност е 2-цилиндров следователно няма да е толкова зле за влачене.........
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Пфуууууу сигурно е пълна отвратТедо написа:ама я го сравни с 4-5кс 2Т :)
В интерес на истината Тедо,има за какво да се влачи.Тедо написа:.......... но то пък в Черно море какво ще влачиш толкова...
Паламудено чепаре ( става и за лефер де ),а и доста
колеги минаха на воблери и в морето -
просто им е по-голям кефа, като ги слушам.
Друго си е да ти кацне лаврак десетина кила на воблера.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
...Друго си е да ти кацне лаврак десетина кила на воблера.
Кире, Кико трябва да си купи чисто нов мотор, че то голямо влачене ще падне докато
му кацне някоя десятка :609c1f728720fb
Аааа,той як ве - и на гребла ще го омае.
КИРО- мир на праха му
Тая кукличка какъв разход дава, ако не и даваш много зор?
[You must be registered and logged in to see this link.]
vvt1970- ...........................
Брой мнения : 725 Рожд.дaта : 23.09.1970
Години : 54
За разхода знам само едно, квото съм и сипал на мойта нищо не ми е върнала, като махнем шегата, разхода за 80кс е мин 10 на час.................vvt1970 написа:Тая кукличка какъв разход дава, ако не и даваш много зор?
vvt1970 написа:Тая кукличка какъв разход дава, ако не и даваш много зор?
да караш джет и да не даваш много зор са две различни неща.. :217b315cad77fe
за разходки и стационарен риболов е екстра, то и разхода на час е без значение щото трудно ще направиш и един моточас за 1 ден.. Но за влачене
И аз разбрах че водомятащия двигател, е подходящ за спорт но не и за рибилов :9bbce68c65a7e8Тедо написа:vvt1970 написа:Тая кукличка какъв разход дава, ако не и даваш много зор?
да караш джет и да не даваш много зор са две различни неща.. :217b315cad77fe
за разходки и стационарен риболов е екстра, то и разхода на час е без значение щото трудно ще направиш и един моточас за 1 ден.. Но за влачене
моито мнение е че като купуваме каквото и да е трябва да мислим и за поддръжката му ,затова това не ми харесва изобщо като предложение .Наи-добро решение е извънбордовия двигател и да има кои да го обслужва ако се наложи
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
•Top speed for the Sugar Sand HEAT is 41.3 mph (66.5 kph), burning 14.5 gallons per hour (gph) or 54.88 liters per hour (lph)
•Best cruise for the Sugar Sand HEAT is 23.0 MPH (37 kph), and the boat gets 5.00 miles per gallon (mpg) or 2.13 kilometers per liter (kpl), giving the boat a cruising range of 86 miles (138.4 kilometers).
Става дума за лодка с вътрешен двигател, 120 к.с. Меркури и "джетова" пропулсия. 13 фута, типа на лодката е като на Бомбардер. Съгласен съм, че освен пропулсията, другите общи неща са малко, но само това успях да открия. А и като знам за джетовете за какъв разход на гориво се говори...Изхождам и от опита ми с 50 к.с. двутактов двигател.
Личното ми мнение е, че този джет-риб ще харчи около 25 литра на час на метла, а твърде вероятно и нагоре. Смятам, че очакван разход под 15 л/час при най-икономичен режим е крайно оптимистичен.
Тедо казва, че л/час не е кой знае какъв фактор, но аз като се замисля....за риболов или излет в морето ми отиват поне, ама поне 3 часа ход. 2-3-4 по-дълги прехода, местене за търсене на рибата и нещата си идват на мястото. Минимума ми е 2 часа ход, но това е по-скоро изключение. Правилото е 3-4 часа.
•Best cruise for the Sugar Sand HEAT is 23.0 MPH (37 kph), and the boat gets 5.00 miles per gallon (mpg) or 2.13 kilometers per liter (kpl), giving the boat a cruising range of 86 miles (138.4 kilometers).
Става дума за лодка с вътрешен двигател, 120 к.с. Меркури и "джетова" пропулсия. 13 фута, типа на лодката е като на Бомбардер. Съгласен съм, че освен пропулсията, другите общи неща са малко, но само това успях да открия. А и като знам за джетовете за какъв разход на гориво се говори...Изхождам и от опита ми с 50 к.с. двутактов двигател.
Личното ми мнение е, че този джет-риб ще харчи около 25 литра на час на метла, а твърде вероятно и нагоре. Смятам, че очакван разход под 15 л/час при най-икономичен режим е крайно оптимистичен.
Тедо казва, че л/час не е кой знае какъв фактор, но аз като се замисля....за риболов или излет в морето ми отиват поне, ама поне 3 часа ход. 2-3-4 по-дълги прехода, местене за търсене на рибата и нещата си идват на мястото. Минимума ми е 2 часа ход, но това е по-скоро изключение. Правилото е 3-4 часа.
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46
Това разход на час малко ме обърква ,тук мерим литър на морска миля според оборотите .Така не е ли по правилно
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Мисля, че е до навик. По-правилно е твоето, но и да ми кажеш колко грама/литра си изхарчил за километър...нищо няма да разбера. Не знам дали само в България е прието да се смята на моточас или просто от моточас на стройтелни и селскостопански машини е прието, но тук масово се говори за л/ч.
Ами може би защото си нямаме километражи,затова на час мерим.
Какво му е лошото?
Аз меря на излизане примерно,знам колко съм обиколил,
и горе долу ми излизат сметките.Ама поне 2л резерв имам,
че ако грешно сметна нещо,поне да мога се довлека до гаража.
Какво му е лошото?
Аз меря на излизане примерно,знам колко съм обиколил,
и горе долу ми излизат сметките.Ама поне 2л резерв имам,
че ако грешно сметна нещо,поне да мога се довлека до гаража.
КИРО- мир на праха му
Шморхи, ти правиш ли разлика 2-3 часа на ход с 15кс на лодка 360см и същите часове "на метла" с джет-лодка...
От най-новото поколение има и доста икономични джетове - комшията има 4-тактов 265кс с компресор... Твърди, че не му харчи повече от 25-30л/час... Но го има и момента, че не може да дадеш пълна газ за дълго, защото развива над 100кмч
От най-новото поколение има и доста икономични джетове - комшията има 4-тактов 265кс с компресор... Твърди, че не му харчи повече от 25-30л/час... Но го има и момента, че не може да дадеш пълна газ за дълго, защото развива над 100кмч
Не говорех за моя мех. С него ми отнема 1 час да ида на разстояние, където бихме стигнал с другата лодка за 30-40 минути. Просто с другата лодка ходим на по-далечни места, но съобразно скоростта е и разхода на гориво.
Двигателя е двутактов, явно не е последен писък на модата. Хубава е лодката, и на мен ми харесва и отдавна я гледам, но просто знам, че е невъзможно да се говори за икономия при точно тази лодка.
Добре де, дай твоята прогноза за разхода на гориво. Само не ми казвай, че ще харчи 8 литра на час.
Ето сходна лодка, но с 4Т двигател [You must be registered and logged in to see this link.]
По-малка, малко по-мощна. Разход приблизителен - 25 литра на час. Безмислици....
Двигателя е двутактов, явно не е последен писък на модата. Хубава е лодката, и на мен ми харесва и отдавна я гледам, но просто знам, че е невъзможно да се говори за икономия при точно тази лодка.
Добре де, дай твоята прогноза за разхода на гориво. Само не ми казвай, че ще харчи 8 литра на час.
Ето сходна лодка, но с 4Т двигател [You must be registered and logged in to see this link.]
По-малка, малко по-мощна. Разход приблизителен - 25 литра на час. Безмислици....
[You must be registered and logged in to see this image.]
Това би трябвало да се движи доста добре в по-бурно море? Много ми хареса, ако изключим цената...
Това би трябвало да се движи доста добре в по-бурно море? Много ми хареса, ако изключим цената...
Ето една интересна фирма за надуваеми лодки.
Тази е с транец за ел. двигател отпред.
А тази е с транец за дълъг ботуш, въпреки, че моделното семейство е от около 3.30 до 4 метра и лодките с такива размери са за къс ботуш. Отделно са множеството халкички и дръжки + ролка за котвено въже.
А ето интересен РИБ:
Особенно е че....е сгъваем. Не може да стигне сгънатия обем на надуваема с алуминиево дъно, но все пак става доста компактна.
Ето два клипа как се сглобява и разглобява.
Ето и как се движи с изпуснати балони:
Определено интересни решения. Учудвам се, че братята китайци все още не са ги копирали.
Тази е с транец за ел. двигател отпред.
А тази е с транец за дълъг ботуш, въпреки, че моделното семейство е от около 3.30 до 4 метра и лодките с такива размери са за къс ботуш. Отделно са множеството халкички и дръжки + ролка за котвено въже.
А ето интересен РИБ:
Особенно е че....е сгъваем. Не може да стигне сгънатия обем на надуваема с алуминиево дъно, но все пак става доста компактна.
Ето два клипа как се сглобява и разглобява.
Ето и как се движи с изпуснати балони:
Определено интересни решения. Учудвам се, че братята китайци все още не са ги копирали.
Това са руски, тактически универсални бойни машини, те не само могат да плават със спуснати бордове, но могат да излитат без запален двигател и с едно крило, също така могат да слезнат на дъното само с тролинг двигателче и от там вече да направят вертикално излитане със пълна мощност.......Освен това, могат да орът сеят и да чистят септични ями. :dancingHappy_i :609c1f728720fb
Някой ако ги внесе, мисля, че ще избие рибата.
Последния клип направо ме уби!
Един колега от "На риба" си беше взел и писа, че е доволен, но нищо конкретно.
Един колега от "На риба" си беше взел и писа, че е доволен, но нищо конкретно.
vvt1970- ...........................
Брой мнения : 725 Рожд.дaта : 23.09.1970
Май цената им беше доста солена?
Стефан Добрев- ...........................
Брой мнения : 304 Рожд.дaта : 15.12.1954
Години : 69
Страница 15 от 40 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40
Страница 15 от 40
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing