ЗАХРАНКИ ЗА КАРАКУДА
+4
nasco2
eminem94
felippemassa
Валентин Караилиев
8 posters
Страница 1 от 1
Re: ЗАХРАНКИ ЗА КАРАКУДА
Според мен каракудата не е много капризна по отношение на захранката,но все пак успешно се влияе от нея....аз почти винаги за основна съставка ползвам попарено кюспе и различни добавки най вече да стане по “жилава“ консистенцията на захранката(като накиснат хляб,царевично брашно и малко от готовите захранки предлагани от магазините)
Валентин Караилиев- ...........................
Брой мнения : 109 Рожд.дaта : 07.01.1980
Години : 44
Моето мнение се различава коренно от на колегата, с което не искам да го засегна ни най малко или да омаловажа поста му. За мен каракудата е една от най-"интилигентните" риби. Изключително внимателна и подозрителна към всичко във водоема. Определено се влияе от захранка подавана или къпирана на малки порции гарнирани със различна жива стръв. От моите наблюдения мога да направя извод че обича повече тъмна храна, богата на стръв. Ароматите за захранката рябва да са сладки. Острите миризми не са за предпочитане. Такъма трябва да много фин с лека кука и силно издължена плувка. Каракудата усеща най - лекото съпротивление при поемането на стръвта поради физиологията на устата си, която е много нежна и поради тази причина се е наложило мнението че повода трябва да лежи на дъното, но това не винаги е така.......
????- Гост
Съжалявам....грешката е моя-имах предвид каква захранка слагам на пружинките когато ловя каракуда на дъно(по време на неколкодневни излети винаги едната ми въдица през деня е на пружинка за да не ми е скучно).....а каракуда на плувка ловя рядко в малки селски язовирчета в шавара-и там предпочитам да захранвам само с малки топчета омесен хляб(на каквито и ловя)
Валентин Караилиев- ...........................
Брой мнения : 109 Рожд.дaта : 07.01.1980
Години : 44
На някои водоеми обаче не става да се мята захранка заради наличието на много червеноперка и раци като Николаевка. Там най удачно е да се стреля царевица.
Аз ползвам следния монтаж(за река обаче): Пружина и две куки с къси поводчета през да кажем 10-12 см.На пружината много Хляб а на куката кус-кус .
Каракудата е най слабохаретната риба която познавам. Кълве на всичко, но когато поиска. Когато не ще, няма да клътвне каквото и да правиме. Мнението ми е обосновано на много опит на яз. Искър, на който вися с седмици. Като рещи да дава, дава на всички и на мен с груби монтажи, и на колегите с щеките с плувки под 1 грам.
Не съм спец по захранките,но гледайки един руски филм за риболов на Карас видях ,че руснаците ползват в захранката и аромат на чесън.
Че на НС на Езерово ,реших и аз да опитам.
Купих си от магазина 2 пакетчета чесън на прах и ги забърках в захранката.
Не знам дали от чесъна или от водоема , но след 10 -на минути пред мене определено завря от риба.Само беше трудно да отделя Йедрата от дребната ,че се принудих няколко пъти да сменям различни видове стръв докато разбера на какво кълват по едрите.
За мен успешната комбинация се оказа торен червей + едно бяло на върха на кукичката.(за да мърда) .Просто торния беше измрял на втория ден.
Кълвеше по рядко на значително по едър калибър.
Че на НС на Езерово ,реших и аз да опитам.
Купих си от магазина 2 пакетчета чесън на прах и ги забърках в захранката.
Не знам дали от чесъна или от водоема , но след 10 -на минути пред мене определено завря от риба.Само беше трудно да отделя Йедрата от дребната ,че се принудих няколко пъти да сменям различни видове стръв докато разбера на какво кълват по едрите.
За мен успешната комбинация се оказа торен червей + едно бяло на върха на кукичката.(за да мърда) .Просто торния беше измрял на втория ден.
Кълвеше по рядко на значително по едър калибър.
Специално за Езерово, храних няколко дни с прашка царевица, като очаквах шарко, така и не дойде. Но сл;ед 7-ия ден почнаха да се обаждат каракуди около половинката, на косъма за шарко и на торен червеи. Торният червеи беше доста тлъст и нанизан само веднъж през средата. Това го видях там от колеги и ми беше странно, но го прбвах и проработи.
За каракуди специално няма точна захранка. Може да използвате най-качествените храни Сенсас, Марсел, Марош, черни,тъмни,светли и ефектът може и да е нулев, а до вас някой да е скубе в несвяс. Каракудата трудно можеш да е контролираш с храна. Наистина , че има моменти в който буквално полудява и взема на всичко, но през останалото време не е така. Има моменти в който подхранката има отблъскващ ефект независимо от вида и количеството. Единствено глина с кълцан торен обръщат мача само в водоема да няма слънчаци
Имах един риболов на каракуда на Дебелтския канал, никаква индикация, а риба има колегите кой капо, кой една каракуда и толкова.
Един час не подадох никаква храна, минах на плувка 0,3гр. основа 0,12/0,10 кука 20-ка Камасан В611 едно житце без никакви добавени аромати, дохранвах с по 10 зрънца на интервали и стана страшно.
Имах един риболов на каракуда на Дебелтския канал, никаква индикация, а риба има колегите кой капо, кой една каракуда и толкова.
Един час не подадох никаква храна, минах на плувка 0,3гр. основа 0,12/0,10 кука 20-ка Камасан В611 едно житце без никакви добавени аромати, дохранвах с по 10 зрънца на интервали и стана страшно.
germanov.1974- ...........................
Брой мнения : 334 Рожд.дaта : 24.10.1974
Години : 50
Това с чесъна работи в по студените месеци- ранна пролет и късна есен.d_bozhkov написа:Не съм спец по захранките,но гледайки един руски филм за риболов на Карас видях ,че руснаците ползват в захранката и аромат на чесън.
.
Сега е момента да се използва
gloupan- ...........................
Брой мнения : 538 Рожд.дaта : 11.03.1971
Години : 53
За едрия КАРАКУД -90% не се влияе от захранване с "мека" храна.Иска си царевици,жито,семена разни....и ТОРАНАГА кълцан на едро.
петко стоянов- ...........................
Брой мнения : 1320 Рожд.дaта : 19.03.1973
Години : 51
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing