СТРЪВ ЗА ПОПЧЕТА(КАЯ)
+30
milanovgeorgi
Bat Emo
stuci
Георги Вутов
paynera
savi aleksiev
runner
roko koko
Иво - Шабла
Ribarina
ДЯДО ИВАН
gargaron
joro_74
trol
ПЛУВЧО
dobria1
batmilen
КИРО
xpynxpyn
str.hadjiev
тони котев
rikitikitavi
Albena
milen kordov
Мънцата
Станислав
tatkoogi
lip4o
belly
Моряка
34 posters
Страница 1 от 3
Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Re: СТРЪВ ЗА ПОПЧЕТА(КАЯ)
Масовата стръв за попчета е черната мида,трицона или гюмюш,скаридата,бялата мида.Много добра стъв е астахос(дребно морско раче,приличащо на скарида).Попчетата често са избирателни към стръвта,затова е необходимо да се носи на риболов разнообразна стръв.Друга стръв на,която може да има успех е торен червей,морски червей,рапан,калмар,пилешко месо,бял червей.Много често се казва,когато не иска да кълве на стъвта,която сме вземали да се пробва на собствен ем(парче от попче)Освен черноморските скариди може да се ползват и кралските,които се продават по веригите магазини,но за предпочитане са нашите.Мидите и трицоната е добре преди риболов да са поставени в морска сол да се стегнат и да не падат лесно от куката.За стръв могат да се ползват и сафрид,зарган,кефалови риби и т.н.Прясната трицона е лъскава и съблазнителна стръв,ако ползваме такава е добре да се стремим острието на куката да мине пред средния кокъл на парчето трицона и по трудно да бъде свалено от куката.
[You must be registered and logged in to see this image.]
rikitikitavi
също така за сръв може да се използва и телешко месо, силиконови примамки,чеперета, хляб, домашни мухи,малки бели куки без стръв по тях, бял червей. Когато спре да кълве е хубаво да се пробва с по-малък по размери ем.
Астахосbelly
По сухата трева има едни малки охлювчета,пъстраци им викаме.По много на едно стъбло.Понякога са много добра стръв,леко счупваме черупката с пръсти,и нанизваме на куката.При замятане парченцата черупка падат и не пречат.
rikitikitavi
също така за сръв може да се използва и телешко месо, силиконови примамки,чеперета, хляб, домашни мухи,малки бели куки без стръв по тях, бял червей. Когато спре да кълве е хубаво да се пробва с по-малък по размери ем.
Последната промяна е направена от Моряка на Чет 7 Окт 2010 - 17:51; мнението е било променяно общо 7 пъти
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
По сухата трева има едни малки охлювчета,пъстраци им викаме.По много на едно стъбло.Понякога са много добра стръв,леко счупваме черупката с пръсти,и нанизваме на куката.При замятане парченцата черупка падат и не пречат.
belly- ...........................
Брой мнения : 228 Рожд.дaта : 06.02.1976
Години : 48
При мен не винаги падат парченцата черупка ама пак не му пречи
lip4o- ...........................
Брой мнения : 340 Рожд.дaта : 15.04.1978
Години : 46
Върна ме в детството! Като дете ходехме на езерото във Варна и минавахме през железопътните линии. Там събирахме тези охлювчета - на волтичката и цял ден там! Връщахме се с пълни торбички, ама баща ми винаги я изхвърляше. Казваше, че не е чиста. Прав е! Но стръвта си беше супер!belly написа:По сухата трева има едни малки охлювчета,пъстраци им викаме.По много на едно стъбло.Понякога са много добра стръв,леко счупваме черупката с пръсти,и нанизваме на куката.При замятане парченцата черупка падат и не пречат.
tatkoogi- ...........................
Брой мнения : 200 Рожд.дaта : 31.08.1968
Години : 56
А бре това астахос не е ли едно раче в малка изострена раковинка? Ако е същото,къде ми е бил акъла навремето незнам(както и сега).Като деца намирахме доста от тях на дълбочина не повече от 2м. на Бяла,ама все ги връщахме обратно.А за сръв вадехме скариди с кепчета на буната(пристанището).
Май не е Колега
Станислав- ...........................
Брой мнения : 224 Рожд.дaта : 07.06.1994
Години : 30
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Марине,като се закача така ли се оставя да виси
Не, нанизваш го целия на куката през г.за, много лесно върви. Аз лично за мен установих, че е по добре да му скъсаш главата, остава като скарида, но каята го взема по-добре /мое мнение/Станислав написа:Марине,като се закача така ли се оставя да виси
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Марин написа:Не, нанизваш го целия на куката през г.за, много лесно върви. Аз лично за мен установих, че е по добре да му скъсаш главата, остава като скарида, но каята го взема по-добре /мое мнение/Станислав написа:Марине,като се закача така ли се оставя да виси
Марин написа:Не, нанизваш го целия на куката през г.за, много лесно върви. Аз лично за мен установих, че е по добре да му скъсаш главата, остава като скарида, но каята го взема по-добре /мое мнение/Станислав написа:Марине,като се закача така ли се оставя да виси
Къса му главата защото рибата ни беше повече от дребна я да излезе бузестия да видиш
????- Гост
Тошко,Мънцата е прав.Казах ти,че без главата по върви.
milen kordov- ...........................
Брой мнения : 1166 Рожд.дaта : 16.08.1972
Години : 52
Забелязала съм, че каята започва да яде откъм главата.Мисля , главата е това което я дразни .Аз лично не махам главите.Друг е въпроса , че лесно я откъсва, за това трябва да реагираш бързо, но с обучана пръчка това не е проблем
Albena- ...........................
Брой мнения : 3909 Рожд.дaта : 07.05.1964
Години : 60
rikitikitavi- ...........................
Брой мнения : 2280 Рожд.дaта : 12.05.1975
Години : 49
Един приятел пробва на шпеков салам....нямаше ефект, а знам и за опити на чируз и синя гъба
Albena- ...........................
Брой мнения : 3909 Рожд.дaта : 07.05.1964
Тази вечер ще се накажа да не пия биричка заради това че,толкова години съм се сблъсквал с едно същество а не съм си направил труда дори името му да науча [You must be registered and logged in to see this image.]lip4o написа:А бре това астахос не е ли едно раче в малка изострена раковинка? Ако е същото,къде ми е бил акъла навремето незнам(както и сега).Като деца намирахме доста от тях на дълбочина не повече от 2м. на Бяла,ама все ги връщахме обратно.А за сръв вадехме скариди с кепчета на буната(пристанището).
рак отшелник
Здравейте колеги,искам да обърна внимание и на рапана като много ефективна стръв.Лесно се намира,не пада от куката и понякога попчето го предпочита пред другите примамки.Също така, най много лихнуси съм хванал на парче от бяло попче.Според мене лихнуса предпочита месцето пред всичко останало.
Темата почистена Моряка
Темата почистена Моряка
тони котев- ...........................
Брой мнения : 827 Рожд.дaта : 21.08.1966
Години : 58
Във всички големи и не толкова големи магазини продават замразени коктейлни скариди (белени) - чудсен ем :609c1f728720fb
Па като не кълве попа на тях - кълвете вие.
Освен това ,не е като други , подозрително изглеждащи стръви и не рискувате жена ви да се справи с тях, вземайки ги за вредител, завладял хладилника....
Па като не кълве попа на тях - кълвете вие.
Освен това ,не е като други , подозрително изглеждащи стръви и не рискувате жена ви да се справи с тях, вземайки ги за вредител, завладял хладилника....
Я сега да се запиша и аз :)
От 4-5 години в началото и края на сезона ловя каята на пилешко месо.Не пада лесно и е беличко.Знам ,че е грубо ама няма как .Тука в аспарухово има един магазин продават пилешки отрезки на цена 1.00 лев килото ,определено излиза по евтино от скаридата или бялата мида.А попа го мачка :)
От 4-5 години в началото и края на сезона ловя каята на пилешко месо.Не пада лесно и е беличко.Знам ,че е грубо ама няма как .Тука в аспарухово има един магазин продават пилешки отрезки на цена 1.00 лев килото ,определено излиза по евтино от скаридата или бялата мида.А попа го мачка :)
xpynxpyn- ...........................
Брой мнения : 279 Рожд.дaта : 01.12.1976
Години : 47
Жорка,честно това не съм го пробвал.
Защото винаги съм си подготвял стръвито отрано.
Само дето точно днес - нямаше вече.
Ама отатък съм писал вече.
Защото винаги съм си подготвял стръвито отрано.
Само дето точно днес - нямаше вече.
Ама отатък съм писал вече.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Стига глупусти, развалихте попчето!
В събота 20 на кея Японски - 3 кила едро попче от брега,на спининг, в.ч. и 11 едри лихнуса. Стръв първо скарида да хвана някой дребосък и после рязано попче. Късно се осетих и отидох на кея около 10.00, и в 12 приключих. С мен бе и Киро, като мина на рязано...и той направи работата, имаше отбалък и галя също.
В неделя нямах скарида, на бял черъв хванах дребни попченца и...пак 2 кила , имаше стронгили като бирени бутилки. Времето не бе подходящо за риболов - пълна БУНАЦА. Трябваше да го лъжа...та да взема нещо.
На 8 метровите колове пенсийте също взеха.
В събота 20 на кея Японски - 3 кила едро попче от брега,на спининг, в.ч. и 11 едри лихнуса. Стръв първо скарида да хвана някой дребосък и после рязано попче. Късно се осетих и отидох на кея около 10.00, и в 12 приключих. С мен бе и Киро, като мина на рязано...и той направи работата, имаше отбалък и галя също.
В неделя нямах скарида, на бял черъв хванах дребни попченца и...пак 2 кила , имаше стронгили като бирени бутилки. Времето не бе подходящо за риболов - пълна БУНАЦА. Трябваше да го лъжа...та да взема нещо.
На 8 метровите колове пенсийте също взеха.
айде и от мен малко инфо за добра стръв.
ако искате да хващате качествени лихнуси не се щадете а Заргана за стръв нарежете
после ще си говорим :609c1f728720fb
ако искате да хващате качествени лихнуси не се щадете а Заргана за стръв нарежете
после ще си говорим :609c1f728720fb
Освен всичките изброени,зимно време може да се ползва патешко месце или сланинка.Ако си носите червено винце и не ви спори риболова....мезето ви е сигурно.
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Замразените пипала от калмар (Пикадили) вършат добра работа и не само за кая- ситно накълцани пролетта работеха и на чепаре за гюмюш
trol- ...........................
Брой мнения : 170 Рожд.дaта : 30.05.1964
Аз останах много очарован от пилешките воденички.Не съм и предполагал.Опитайте.
joro_74- ...........................
Брой мнения : 229 Рожд.дaта : 09.12.1974
Години : 49
Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Страница 1 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing