Шарен риболов 2
+7
georg
майсторчето страхил
Моряка
Вальо
чечо
Петър Василев
илия
11 posters
Страница 1 от 1
Шарен риболов 2
След уговорка с Хари,реших да го закарам на малкото толо(теца).Времето не беше от най добрите,преваляваше леко.След опрвяне на лагера,проверихме със сонара къде са рибите.За мое голямо учудване,риба не се видя на сонара(поне там където бяхме).Лошото на този бряг е че има само едно място и не може да отидеш нагоре и да потърсиш рибата.Като казах рибата,та се сетих,на 50дк.са пуснати около 80риби над 8кг.Това не се никак много,така,че ако не ги събереш или намериш мястото,просто се капотирваш.Аз естествено веднага се осъмних в сонара,тъй като ходих там и направих добър риболов,просто невярвах,че може да се случи това.Обаче след като хвърлихме въдиците,продължение на 9 часа нямаше удар.Разбрах,че сонара казва истината.Не стига това,но към 6ч.времето се заоблачи страшно,извиднъж,ураган.Потроши шатрата,нагъна моята тента,която е остоявала доста бури,понеже е само то дебелостенни тръби и гофрирана дебела арматура.Събори една топола на 1-ви скендер,добре,че нямаше колеги,щеше да ги смачка.След час бурята спря и моя сигнализатор писна,аванс и засечка.Ето този красавец на поздрави.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Снимка за спомен.
След този шаран пак замря.Хапнахме,пийнахме и аз реших да не ловя вечерта.Харито имаше един рибок,но той ще си пусне репортажче.Сутринта полужението не се подобри кой знае колко.Дребни риби.По някое време,удар и една естера се ковна на моята въдица.Ето я.
След като видях,че полужението е трагично,реших да опъна една въдица 250м успоредно на брега,към ръкава.Резултата не закасня.
През това време охраната дойде и каза,че са хванали амур на мрежите и искат да го пуснат с нашето дюшече при нас.Хари ходи го взе,сложихме му лекарство и го пуснахме.Кантара показа 20кг.
През цялото време,тоз красавец на Хри ни правеше компания.
След като видях къде е рибата последва ново разпъване към устието.Този път за стръв сложих,продълговато топче и плуващо отгоре(снежен човек).Резултата беше добър.Трудно се тегли риба,успоредно на брега,когато тя се чуди как да влезе в тръстиките.В крайна сметка го извадих.
Надвечер нещата започнаха да си идват на мястото.Последва още един красавец.
Когато реших,че риболова ще тръгне,небето се продъни.Ураган,много по-голям от предния ден.Направи лагера ардауш.Заварките на моята тента се скъсаха.Стойката ми литна,барабар с въдиците.Преместихме жените от кемпера и от палатката,понеже тополата до нас се огъваше заплашително и всеки момент щеше падне.Понеже резервната въдица беше на колче и вятъра не я отнесе.Точно по време на бурята се чу сигнализатора,гледам аванса заминава.Ами сега,гръмотевиците трещят,без да мисля повече,хванах въдиците и започнах да вадя рибата по най бързия начин.Хари нагази с кепа и го кепчоса.Него снимах,понеже дъжда беше силен.Ето няколко снимки на лагера след като подмина малко бурята.
След тази буря,реших да не хвърлям повече въдиците за този ден.С големи мрънкания,накарахме Хари да не си рескува живота,заради рибата.Имаше доста гръмотевици.На сутринта станах рано да половя преди тръгване,Хари беше станал и хвърлил въдиците.След като заредих,последваха няколко удара на борбени шаранчета,сомчета и каракуди.Само една свястна риба.
Ядосан,пак разпънах една въдица и резултата не закъсня.
Бяхме готови за прибиране и тогава дойде мечтания шаран от децата.Едно красиво кои.
Така приключи нашата одисея.Много емоции,хубави,лоши,всичко.
Хари имаше по малко удари,но 2 качествени риби.Той ще сподели по-късно.
По времето на моето пътуване към вкъщи,пак прекарах 2 бури.Ето едно клипче от пътуването.
[You must be registered and logged in to see this link.]
Хубо,лошо,това е :lol:
Снимка за спомен.
След този шаран пак замря.Хапнахме,пийнахме и аз реших да не ловя вечерта.Харито имаше един рибок,но той ще си пусне репортажче.Сутринта полужението не се подобри кой знае колко.Дребни риби.По някое време,удар и една естера се ковна на моята въдица.Ето я.
След като видях,че полужението е трагично,реших да опъна една въдица 250м успоредно на брега,към ръкава.Резултата не закасня.
През това време охраната дойде и каза,че са хванали амур на мрежите и искат да го пуснат с нашето дюшече при нас.Хари ходи го взе,сложихме му лекарство и го пуснахме.Кантара показа 20кг.
През цялото време,тоз красавец на Хри ни правеше компания.
След като видях къде е рибата последва ново разпъване към устието.Този път за стръв сложих,продълговато топче и плуващо отгоре(снежен човек).Резултата беше добър.Трудно се тегли риба,успоредно на брега,когато тя се чуди как да влезе в тръстиките.В крайна сметка го извадих.
Надвечер нещата започнаха да си идват на мястото.Последва още един красавец.
Когато реших,че риболова ще тръгне,небето се продъни.Ураган,много по-голям от предния ден.Направи лагера ардауш.Заварките на моята тента се скъсаха.Стойката ми литна,барабар с въдиците.Преместихме жените от кемпера и от палатката,понеже тополата до нас се огъваше заплашително и всеки момент щеше падне.Понеже резервната въдица беше на колче и вятъра не я отнесе.Точно по време на бурята се чу сигнализатора,гледам аванса заминава.Ами сега,гръмотевиците трещят,без да мисля повече,хванах въдиците и започнах да вадя рибата по най бързия начин.Хари нагази с кепа и го кепчоса.Него снимах,понеже дъжда беше силен.Ето няколко снимки на лагера след като подмина малко бурята.
След тази буря,реших да не хвърлям повече въдиците за този ден.С големи мрънкания,накарахме Хари да не си рескува живота,заради рибата.Имаше доста гръмотевици.На сутринта станах рано да половя преди тръгване,Хари беше станал и хвърлил въдиците.След като заредих,последваха няколко удара на борбени шаранчета,сомчета и каракуди.Само една свястна риба.
Ядосан,пак разпънах една въдица и резултата не закъсня.
Бяхме готови за прибиране и тогава дойде мечтания шаран от децата.Едно красиво кои.
Така приключи нашата одисея.Много емоции,хубави,лоши,всичко.
Хари имаше по малко удари,но 2 качествени риби.Той ще сподели по-късно.
По времето на моето пътуване към вкъщи,пак прекарах 2 бури.Ето едно клипче от пътуването.
[You must be registered and logged in to see this link.]
Хубо,лошо,това е :lol:
илия- мир на праха му
Брой мнения : 1089 Рожд.дaта : 08.06.1969
Години : 55
Re: Шарен риболов 2
Илийка,велик си бате,завиждам ВИ,но благородно :d5116e0ebf2fc8
п.п.Мен кога ще ме заведеш там есетра не съм хващал никога :851a05bac39e75
Признал съм те,за мен си шаранджия N1 А тия снимки във водата с шарана са уникални. :58b46cfc40254e
чечо- ...........................
Брой мнения : 1466 Рожд.дaта : 13.11.1971
Години : 53
Когато кажеш,само да имам кинтипетър василев написа: Илийка,велик си бате,завиждам ВИ,но благородно :d5116e0ebf2fc8
илия- мир на праха му
Уникален излет....страхотни снимки.
Вальо- ...........................
Брой мнения : 446 Рожд.дaта : 21.01.1966
Години : 58
Мале мале,ти пропуски нямаш май, каза отивам за рибки,а то пак рибища :58b46cfc40254e Идеален излет :390ba08ab62e78
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Перфектно :e953c474f52d49
майсторчето страхил- ...........................
Брой мнения : 1594 Рожд.дaта : 01.07.1964
Години : 60
Красиви шарани!
Браво!
Тия есетри на какво кълвът?
Браво!
georg- глоб.модератор
Брой мнения : 4165 Рожд.дaта : 28.04.1974
Години : 50
Предния път на рибни пелети,сега на царевица.Като няма за ядене и рибата привиква на необичайни храни. :1e8adaee86b9aegeorg написа:Красиви шарани!
Браво!
илия- мир на праха му
Няма тъй да стане.Днеска кът си лафихме с Илийката,петър василев написа: Илийка,велик си бате,завиждам ВИ,но благородно :d5116e0ebf2fc8
решихме при теб да дойдем.Ти осигуряваш лодката и водата,
пък Илия нагледно ще ги вади амурите и шараните.
Ти си на кепа,аз на фотото.
Ко ши кайш ?
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Какви шарани, какви есетри, какви амури бе? Не видяхте ли, че е хванал златната риба! С Илия няма кой да се мери сега! А щом са решили с Кирчо да ходят на гости на Пешо, ще сбара я кит, я китоакула! Айде на слука!
dikanarov- ...........................
Брой мнения : 242 Рожд.дaта : 14.01.1946
Години : 78
Браво колега . .За моруната истински ви завидях. И аз не съм имала късмета да хвана есетра. :40b8615116da1a
Albena- ...........................
Брой мнения : 3909 Рожд.дaта : 07.05.1964
Години : 60
Това ми харесва на водоема, че незнаеш каква и колко голяма риба ще удари. :1e8adaee86b9aeIDA написа:Браво Адаш, тези КОИ-та съм ги гледал само по филмчета
илия- мир на праха му
БРАВО!
cerberus- ...........................
Брой мнения : 498 Рожд.дaта : 16.07.1909
Години : 115
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing