DEEP FISHING
+17
Моряка
LZ5BF
DOCTORABukarNo1
Иво Ломски
mdesov
Румен Ганев
Попа
xoxo
divein
EU_BG_akademika
КИРО
max
Rimohit
ПЛУВЧО
esox hunter
Петър Василев
tano
21 posters
Страница 5 от 6
Страница 5 от 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: DEEP FISHING
Смени стръвта.Купи си от там прясна сардина ,хамсия,сафрид и скариди и я осоли.За един,два часа ще стегне.Сръвта е по-добре да е местна,,дето си познават вкуса й.Повярвай ми ,има голяма разлика,ще почувстваш.
Дето слагаш калмарите на големите куки,по-добре ги замени с глави от големите океански сафриди.Трябва да ги има из този район.От акулите за да се оттървеш трябва да излезеш на по-малки дълбочини,иначе няма оттърване,че ядат и каквото и да им сложиш ,знам.
Дето слагаш калмарите на големите куки,по-добре ги замени с глави от големите океански сафриди.Трябва да ги има из този район.От акулите за да се оттървеш трябва да излезеш на по-малки дълбочини,иначе няма оттърване,че ядат и каквото и да им сложиш ,знам.
promarine написа:И така от вече четири дена обикалям морето и търся тези потайни баладес. Пробвах на всякакви дълбочини от 240 до 540м, в подножие на подводни хълмове, върху хълмове, на стръмни склонове, в дълбоки падини, пред носове, на места с начупено дъно, върху равно дъно, на места, белязани на картата като тинести (mud) върху каменисто дъно (rocks) в заливи и изобщо където можете да се сетите. За четири дена успях да уловя само три баладеса, един дълбоководен скорпид, една изключително странна прозрачна риба със страшни зъби, едно дълбоководно меру (около 7-8 кг) и безброй дребни акулки (от 300 гр до около 2 кг) .
Където и да пусна не минават и пет минути и вадя по една-две акули (а много често и по някоя липсваща/отхапана кука).
Тези акулки са страшна напаст и ако някой може да ми каже как да се отърва от тях и да започна да хващаме нещо друго бих бил много благодарен.
promarine, за да се отървеш от акулите пробвай на месо от самите акули!
Успех!
DOCTORABukarNo1- ...........................
Брой мнения : 445 Рожд.дaта : 23.12.1961
Години : 62
Тия акули за нищо ли не стават?
Иво Ломски- ...........................
Брой мнения : 28 Рожд.дaта : 08.10.1975
Години : 49
Иво Ломски написа:Тия акули за нищо ли не стават?
Стават, но е много играчка. Понеже тези акули еволюционно са много древни и примитивни като риби - нямат бъбреци и отделят урината през кожата. За да се ядат трябва веднага след улавянето им да се дерат, иначе месото се умирисва на амоняк - като тоалетна в БДЖ вагон! Одраното месо се пече и се смесва с варен картоф 50/50 + магданоз и девисил. От сместа се оформят кюфтета и се овалват в едро царевично брашно и се пържат в зехтин. Накрая след всичката тази разправия гостите пак ще изядат другата риба преди кюфтетата.
Успех!
[You must be registered and logged in to see this image.]
DOCTORABukarNo1- ...........................
Брой мнения : 445 Рожд.дaта : 23.12.1961
Години : 62
Ако след одирането, преди обработка, изкиснеш 12 часа в прясно мляко, но задължително в хладилник, месото става чудно, няма и помен от някакъв дъх....DOCTORABukarNo1 написа:
Стават, но е много играчка. Понеже тези акули еволюционно са много древни и примитивни като риби - нямат бъбреци и отделят урината през кожата. За да се ядат трябва веднага след улавянето им да се дерат, иначе месото се умирисва на амоняк - като тоалетна в БДЖ вагон!
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
DOCTORABukarNo1 написа:За да се ядат трябва веднага след улавянето им да се дерат, ]
и В лед,нищо друго не иска и няма никакви миризми
Ял съм доста видове,но най-ми допада Галеос ( Черноморската акула).
Ама пробвал ли си с млякото, ако не си опитай и си кажи мнениетоПетър Василев написа:
и В лед,нищо друго не иска и няма никакви миризми
Ял съм доста видове,но най-ми допада Галеос ( Черноморската акула).
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
do 5-6 kila dera i direktno v tigana mnogo bira
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Години : 54
Да размърдаме малко темата.
Някой да е обикалял тези градинки
[You must be registered and logged in to see this link.]
LZ5BF- ...........................
Брой мнения : 37 Рожд.дaта : 09.05.1970
Според мен трябва да опиташ малко по-южно. Тук не виждам достатъчни дълбочини.LZ5BF написа:
...
Някой да е обикалял тези градинки
А има има Андоне
Не е дълбоко а и дъното е равно почти.
По на юг .
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Може би немога да покажа точно мястото
Може би немога да покажа точно мястото
Тръгваш от AK PALIOURI /най-югоизточния нос на Касандра/ посока югоизток - курс 128 градуса и след 2,14 морски мили трябва да си над подводен хълм, който се качва от 330 на 290м дълбочина. В този район трябва да е пълно с дълбоководни риби.
Ето малко снимки от последния ми риболов край остров Гьокчеада.
Риба имаше много - край брега - сафрид, скумрия, сардина, смарид и разни други но най-вече в дълбочините от 250 до 320м.
Първия ден имаше активност и на повърхността, като постоянно скачаха тунци с най-различни размери а на около 200-300м от лодката една риба меч около 50-60 кг ни направи невероятно шоу с 4 последованелни скока в пълен ръст. През следващите дни, рано сутрин си хващахме по 4-5 кг сафрид, скумрия и сардина като 4-5 риби оставяхме живи за стръв а останалите ползвахме за захранка и стръв на дънната въдица. По една едра жива скумрия или сафрид залагах на две въдици които пусках съответно на дълбочини 5-10 /на около 30м от лодката по течението/ и втората на 50-60м вертикално под лодката.
Тъста през 20-30 секунди хвърляше във водата парченца прясно накълцана риба. За съжаление нямах щастието да удари нещо сериозно на тези две въдици, но за сметка на това, на дънната въдица с 10 куки, заложени на парченца сафрид докато оловото докоснеше дъното върхът започваше да се тръска. Изчаквах да се хванат по 3-4 риби и тогава започвах дългото вадене.
На няколко пъти имах отхапани куки а една баладес излезе направо филетиран от едната страна /предполагамот риба сабя/.
Раздадох сума ти риба на хазяина на хотелчето, където бяхме отседнали, три дена се оядохме на вкусни рибки и донесох две пълни хладилни чанти с разнообразни риби.
Утре смятам да правя рибена чорба от най-големия скорпид, който е около 2,5 кг.
Трите змиорки, които хванахме ги направих пушени и станаха уникално вкусни.
Нямам търпение да отида пак, но откакто се прибрах все духат някакви здрави ветрове а местата на които ловях бяха на не по-малко от 8-9 мили от брега.
Аааааааа,очите ми се напълниха с вкусотия
Супата ,сложи от всички риби ,,,направо става уникална.
Супата ,сложи от всички риби ,,,направо става уникална.
Петър Василев написа: Супата ,сложи от всички риби ,,,направо става уникална.
Задължително първо ще сваря разни дребни риби, които имам, като ще добавя и няколко миди.
След това ще извадя рибата и в прецедения бульон ще пусна да се варят парчетата от големия скорпид.
Тогава ще добавя и 2-3 цели /не много големи/ глави лук, малко картофи, моркови и задължително свеж девисил от градината.
Благодаря Андоне ще съм позициониран до кънпинг Ставрос и от там ще се тръгва
Засега там излезе място където да държа лодката и да прибивавам с кемпера без да дразня никой
Засега там излезе място където да държа лодката и да прибивавам с кемпера без да дразня никой
И на мен страшно много ми хареса много хубави риби и снимки
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Да раздвижа темата с няколко снимки от следващия риболов на същите места. Змиорките този път бяха пораснали малко.
Тази ми изяде три куки преди да успея да я вкарам в лодката -
Имаше и хубави скорпиди като този двукилограмов екземпляр:
За съжаление един два пъти по-голям се откачи на два метра от лодката.
Тази ми изяде три куки преди да успея да я вкарам в лодката -
Имаше и хубави скорпиди като този двукилограмов екземпляр:
За съжаление един два пъти по-голям се откачи на два метра от лодката.
Хубав риболов сте направили, а и времето е било чудесно.
Ние още разучаваме места, но декември имаме обещано, да ни даде кординати за мушмуля и баладес , професионален рибар. Надявам се и аз да пусна репортаж като твоя Можеш ли да постеш монтажа? Ние ползваме готови кръстачки, но куките не са много добри. Направих чепаре с 20 куки , но не работи така ефикасно като кръстачките. Ловиме основно около 200тата метра, просто там хващаме риби. Иначе пробвахме до 400 метра.
За стръв най-добре наистина е местната. Като тръгваме за Гърция обаче винаги си взимаме скумрии от Метро , че не се знае дали ще има местна риба. Филето от риба е най-успешно при нас.
тони котев- ...........................
Брой мнения : 827 Рожд.дaта : 21.08.1966
Години : 58
Монтажът ми е елементарен с 10 куки тип чепаре прикрепени към основното влакно една над друга така, че да се въртят свободно около него както и около собствената си ос. Основното влакно е 0,80-1,00 мм а поводите 0,50-0,70 мм. Ползвам здрави куки #2 или 3 като задължително слагам в долната част и една голяма кука 3/0 или 4/0 на която залагам цяла глава от баладес. Най-големите скорпиди и змиорки предпочитат именно тази кука.
За стръв аз винаги ползвам това, което си уловя на място. Скумрията според мен не е най-подходяща тъй като месото и е много рехаво и не се държи добре на куките. Предпочитам сафрида или сардината.
В краен случай на чепаре не е проблем да се хванат едни дребни бодливи червеникави костурчета.
Използвам за стръв и парченца от по-дребните баладеси.
Относно дълбочините и аз имам най-добри резултати от 200 до 270м. Най-интересната си риба все пак извадих от около 450м. Може би просто не съм успял да открия добрите дълбоки полянки.
За стръв аз винаги ползвам това, което си уловя на място. Скумрията според мен не е най-подходяща тъй като месото и е много рехаво и не се държи добре на куките. Предпочитам сафрида или сардината.
В краен случай на чепаре не е проблем да се хванат едни дребни бодливи червеникави костурчета.
Използвам за стръв и парченца от по-дребните баладеси.
Относно дълбочините и аз имам най-добри резултати от 200 до 270м. Най-интересната си риба все пак извадих от около 450м. Може би просто не съм успял да открия добрите дълбоки полянки.
Поздрави за слуката Страхотни снимки и риболов
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
ДооООбре ве Андоне -пак скърти миФката.
А сафрид не се ли показа ве ??????
Или хамсия ??
А сафрид не се ли показа ве ??????
Или хамсия ??
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Страница 5 от 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Fly fishing -флми
» Принос към форума GO FISHING BG.
» INGLESE FISHING, резултатен и в морския риболов!
» Принос към форума GO FISHING BG.
» INGLESE FISHING, резултатен и в морския риболов!
Страница 5 от 6
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing