"ЦИКАДА"
+12
Мънцата
СЪНДИ
carpsliven2
румбата
runner
gogolisec
Венци
savi aleksiev
КИРО
Моряка
петко стоянов
майсторчето страхил
16 posters
Страница 1 от 1
"ЦИКАДА"
Преди седмица се престраших да си взема една от тея примамки "цикада".Небях ловил досега с такава примамка ,но останах очарован от играта и .И понеже цената и е сравнително висока(поне за мен е така, 7.50лв) реших да и направя едно - две копия като начало.Правенето на калъпчета за дребни отливки в гипс е сравнително лесно,но трябват извесни познания и умения по леене.
Във пластелин заформяш половината на модела,стараеш се да е точно в средата.Поставяш и две съчми от лагер в ъглите ,а щях да забравя.На мястото където ще трябва да наливаш оловото поставям една конусна втулка.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Обмазваш цялата половина на калъпа с грес(не много дебел слой!!!!!)
Заливаш с гипс ,леко втечнена консистенция.След втвърдяването внимателно отделяш пластилина ,модела и съчмите.
От пластелина правиш една "ограда" около вече готовата половина.В нея (половината)остават модела и конусната втулка.Обмазваш отново с грес и заливаш гипса.
След хубавото втвърдяване на гипса,внимателно разделяш половините,махаш модела и втулката.Разширяваш отвора за наливане на оловото и измиваш внимателно половинките с мека четка и сапун от греста(иначе прави газови шупли).Забравих да обесня че се прави основа от неръждаема ламарина очертана от оригинала.Изрязва се ,пробива се и се слага в калъпа.
И ето резултата ,1:1 с оригинала без боядисването
п.п.Абе като се замисля върху играчката около изработването и ...... ,по добре си купете от магазина
Във пластелин заформяш половината на модела,стараеш се да е точно в средата.Поставяш и две съчми от лагер в ъглите ,а щях да забравя.На мястото където ще трябва да наливаш оловото поставям една конусна втулка.
Заливаш с гипс ,леко втечнена консистенция.След втвърдяването внимателно отделяш пластилина ,модела и съчмите.
От пластелина правиш една "ограда" около вече готовата половина.В нея (половината)остават модела и конусната втулка.Обмазваш отново с грес и заливаш гипса.
След хубавото втвърдяване на гипса,внимателно разделяш половините,махаш модела и втулката.Разширяваш отвора за наливане на оловото и измиваш внимателно половинките с мека четка и сапун от греста(иначе прави газови шупли).Забравих да обесня че се прави основа от неръждаема ламарина очертана от оригинала.Изрязва се ,пробива се и се слага в калъпа.
п.п.Абе като се замисля върху играчката около изработването и ...... ,по добре си купете от магазина
майсторчето страхил- ...........................
Брой мнения : 1594 Рожд.дaта : 01.07.1964
Години : 60
Re: "ЦИКАДА"
Ши та отвлекат китайците май-май
Майстор от всякъде!
Майстор от всякъде!
петко стоянов- ...........................
Брой мнения : 1320 Рожд.дaта : 19.03.1973
Години : 51
Евала Страхиле,откога се каня да метна пилкерите и търсех да намеря ефтино малко стомафлекс,ма като гледам може и с гипс :thumbsupsmiley
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
- Отвори ми очите за някои неща.
Малиййй,зимата пак няма да стоя със скръстени ръце.
Малиййй,зимата пак няма да стоя със скръстени ръце.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Е те сега се почна тя :217b315cad77fe :217b315cad77fe
savi aleksiev- ...........................
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62
savi aleksiev написа:Е те сега се почна тя :217b315cad77fe :217b315cad77fe
На такива хора като тебе им свалям шапка .
Венци- ...........................
Брой мнения : 1393 Рожд.дaта : 06.07.1978
Години : 46
За пореден път показа изобретателност и майсторство! Дибидюс като оригинала!
Представям си, ако беше при мен, какви чудеса би направил с минимум усилия, и як тормоз на ЦПУ-тата
Представям си, ако беше при мен, какви чудеса би направил с минимум усилия, и як тормоз на ЦПУ-тата
gogolisec- ...........................
Брой мнения : 4181 Рожд.дaта : 10.07.1971
Години : 53
Браво, Страхиле!!!!
И аз съм от клуба "Абе що не си го избачкам това", обаче ВИНАГИ ме хвълляш в смут с простотата на решенията си и прекрасните резултати. Хвала на хора като теб, колега!!!! :thumbsupsmiley
И аз съм от клуба "Абе що не си го избачкам това", обаче ВИНАГИ ме хвълляш в смут с простотата на решенията си и прекрасните резултати. Хвала на хора като теб, колега!!!! :thumbsupsmiley
runner- ...........................
Брой мнения : 228 Рожд.дaта : 22.06.1967
Години : 57
Майстор Страхиле , ти си голям човече ! Липсваше ми елемент от пъзела ,но , ти ми го даде ! Ламаринката от цикадата ми беше проблем , но , сега ми е ясно от къде ще я взема и как да си направя сам цикада ! Ще използвам цилиндър от стара пералня "Рига" ! Той е от неръждавейка и ще ми свърши чудесна работа !
Благодаря ти Страхиле !
Благодаря ти Страхиле !
румбата- ...........................
Брой мнения : 26 Рожд.дaта : 16.04.1971
Страшен си
carpsliven2- ...........................
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 52
румбата написа: Ще използвам цилиндър от стара пералня "Рига" ! Той е от неръждавейка и ще ми свърши чудесна работа !
Аз исползвам точно същия материал
.п.п.Ето последните които вече са и боядисани.Имат прекрасна игра и щуката много ги хареса :b9484c5bc88d13
:thumbsupsmiley
СЪНДИ- ...........................
Брой мнения : 2852 Рожд.дaта : 03.09.1958
Години : 66
Че си Страхил ясно, ама ся разбрах що си Майсторчето Браво
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
молба
Майстор Страхиле , имам една голяма молба ! Направи ми ,моля те , един калъп за тези цикади ! Пробвах няколко пъти и крайният резултат се спираше в кофата за боклук ! Направи ми , изпрати ми , ще си платя и почерпя - като поп ! Ще те благославям човече и споменавам с добро ! Много ми е мерак да си произведа такова нещо !
Няма проблем .По нататък ще се доразберемрумбата написа:Направи ми ,моля те , един калъп за тези цикади !
Майсторче,кажи цена за небоядисана цикада от твоите,2или 3 броя.Искам нещо да пробвам,а едва ли ще мога да направя като твоите хубави.
nissana- ...........................
Брой мнения : 765 Рожд.дaта : 30.04.1966
Години : 58
Като цяло нищо ,просто като са готови ще ми дадеш адрес да ти ги пратя ,а на някоя от бъдещите срещи ще пием по едноnissana написа:Майсторче,кажи цена за небоядисана цикада от твоите,2или 3 броя.Искам нещо да пробвам,а едва ли ще мога да направя като твоите хубави.
Винаги
:dancingHappy_i Момчета , много скоро ще се включа в разговора с продължение на тема "как довърших цикадата" !
Малко предистория : Баш майстора Страхил е "голям" , така да знаете момчета ! Познат ви е момента ,когато имате нужда някой да ви побутне и ще изкачите баира ! Е , Страхил ме побутна с един калъп и шаблонче и 2 примерни бройки ! И аз се развихрих , и ги оцветих ,и ги лакирах, и се получи - т.е. аз получих душевен оргазъм ! О боже , то съм имал нужда да правя такива неща !
[img][You must be registered and logged in to see this link.][/img]
Ще поставя и направя репортажа както трябва и изчерпателно в скоро време !
Малко предистория : Баш майстора Страхил е "голям" , така да знаете момчета ! Познат ви е момента ,когато имате нужда някой да ви побутне и ще изкачите баира ! Е , Страхил ме побутна с един калъп и шаблонче и 2 примерни бройки ! И аз се развихрих , и ги оцветих ,и ги лакирах, и се получи - т.е. аз получих душевен оргазъм ! О боже , то съм имал нужда да правя такива неща !
Ще поставя и направя репортажа както трябва и изчерпателно в скоро време !
Последната промяна е направена от румбата на Нед 24 Окт 2010 - 16:37; мнението е било променяно общо 2 пъти
Чудесни са ,аз толкова неим се старая.
Румене и на мене ми трябваха за да пробвам зверски разцветки.Но мисля да боядисвам с аерограф-можеш много повече.
майсторчето страхил написа:Преди седмица се престраших да си взема една от тея примамки "цикада".Небях ловил досега с такава примамка ,но останах очарован от играта и .И понеже цената и е сравнително висока(поне за мен е така, 7.50лв) реших да и направя едно - две копия като начало.Правенето на калъпчета за дребни отливки в гипс е сравнително лесно,но трябват извесни познания и умения по леене.
Да си жив и здрав човеко.....
Цикадата е любимата ми примамка и на нея имам невероятни успехи независимо на кой язовир съм и за какъв хищник /а също така независимо в кой годишен сезон/. Снощи си направих една отливка и веднага след това направих първия опит. Не очаквах да се получи и за това макар и подценил очакванията си се получи нещо много красиво и абсолютно копие на първообраза. Нямах подходяща ламаринка и за целта изрязах капачка от буркан. След това я боядисах с лак, придавайки и необходимите според мен украски и днес сутринта потеглих към язовир Цонево. Ако щеш ми вярвай на тази капачка от буркан хванах два много прилични екземпляра /сулки около килограм/, а имаше и доста "сторвания" за удар
След приличен брой замятания естествено тънката ламаринка се скъса и творението ми падна на дъното, но резултата беше повече от впечатляващ. Още веднаж - благодаря ти за прекрасния репортаж и темата която си пуснал. :dancingHappy_i
stefanov_hr- ...........................
Брой мнения : 27 Рожд.дaта : 30.12.1976
Години : 47
Ето ги и моите последни цикади.Вчера си правих ламаринките и ги отлях,а днес ги боядисах още лепнат. Ламаринките са от нераждавейка и от поцинкована ламарина,досега не са ме предали малките са по 10грама,а големите по 15 грама.Този път им лепнах по едно фолио да видим какъв ще е ефекта,че досега само ги боядисвах но и не боядисани пак си хващаха :dancingHappy_i
trophy 78- ...........................
Брой мнения : 87 Рожд.дaта : 19.12.1978
Години : 45
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing