Една бяла и две пъстри
+7
bkd
ПЛУВЧО
Мънцата
baralya
Ресьора
СЪНДИ
esox hunter
11 posters
Страница 1 от 1
Една бяла и две пъстри
С Криси бяхме решили в тези хубави топли дни да отделим един ден за лежерен риболов на някое тихичко място, ама и кебапченца и биричка да има
И къде, къде та на Белопопци. Един колега беше писал в един форум, че имало по някоя и друга едра пъстърва и костуряги а ние па си знаем, че там има кебапчета и бири и така взех една спинингарка, а на Криси спретнах една малка въдичка на плувка, ако иска да пробва на кубинка за костурец
Тръгнахме към 8 и нещо минах да взема 20-на кубинки от един риболовен магазин по пътя и айде та на гьола. Имаше известно количество хора, но в рамките на нормалното. Иначе слънчице и спокойствие. Венци (собственика) ме предупреди, че заради топлото време рибата не е много активна и който можел ловял, който не си почивал Аз туй за топлото време и слънчево време си го знам, но съм оптимист
Спретнах набързо спининга и се запътих към според мен переспективно място...
Започнах с лека клатушка да опипам закачките, после по тежка 20-на проводки...не ще и не ще Викам си брех. Водта мътничка ...ми слагам воблер първо по-малък "Ружно паче" 4 см, но си викам а бе я малко по-голям и сложих един Салмо "Бътчър"... тромава игра... чуден! На петото - шесто замятане и лекичко чук...задаържах леко и удар ....да ама не като на пъстърва викам си щука ли ми ковна брех, мятам без повод с монофилче 0,20 ... да ама нещо и като щука не се дърпа и по едно време я мярнах ...бяла рибка..Чудно :dancingHappy_i ... Извадих я нежно снимки от ваденето няма 'щот Криси далече та я занесох при нея и ме щракна Някъде към 9.45ч беше.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Поседях малко при нея. Тя си метна въдичката на кубинака и зачакахме аз малко да се порадва на слънцето а мястото да се поуспокои че исках и на блесна да го пробвам...
В това време на Крсиси взе да и удря бута, гони два пъти потапя но видно че си играе...по едно време потопи и задържа и Крсиси засече но ядец... рибката само надъвкана чак очите и изкочили
...не е костур и викам някоя пъстърва се е лигавила...
Станах и айде пак да опитам тоз път на блесна върнах се на позиция и започнах...мятам, мятам нищо...на 2ки... близо до мен двама господа бяха и захранваха яко и почнаха да дърпат по някоя и друга пъстърва на бял червей... Викам си айде дръпнаха натам пъстървоците да взема да сменя позиция и минах от другата им страна на 20-30 м 'щот не е джентълменско някакси да им мятам покрай плувките
И се започна едно мятане...да ама тоз път заложих на 3ка викам си днес по големшки примамки трябват, та на една 3ка Алба (менте на Мепс Аглиа)...менете менте, но тая се е доказала и според мен е по-добра от мепса не знам защо, но имам много повече риби с такава отколкото с аналогичен мепс...
Та на нея заложих и след 20 -тото мятане удар, ама няма хънта мънта дърпане скачане...кеф. Тоз път Криси фотографира, защото бях по-близо до нея..
Хубавица малко над 800 гр.
Викам си айде малко почивка хванах норматива и седнах при Криси да се препичам... Дойдоха още хора и местата за спининг станаха по-малко... На плувката на кубинка не ще и не ще...
Към обяд се обади колегата Адриан и каза че ще мине да се видим и да хапнем по някое кебапче с бирики
Към 1 ч. дойде с Весето и айде на скаричката... Похапнахме попийнахме и си викам айде да помятам още малко и отидахме на мястото където бяха ловили колегите с плувките и вече си бяха тръгнали... Дадох на Адриан да помята да му стане кеф на душата, но уви нямаше удър... Даде ми видицата и започнах аз на същото място и пак 20-на замятания и накрая... мощен удар на 5 м. от брега... пак дърпане скачане, фотографиране...
Една "идея по-голямша" от предната пак на Албата 3ка
Решихме да помятаме още малко, но няколко неприятни закачания (едвам отървахме блесната) и пр., а и времето напредна и трябваше да тръгваме та приключихме с риболова...
Ако някой го интересува на въдица 5 лв. пъстървата и бялата бяха по 8 лв./кг Другите не ги помня...
Рибите могат да се пускат, ако обаче е кофти наранена по-добре я занесете на собственика. В повечето случай те си ги взимат и "реализират" в ресторанта
И къде, къде та на Белопопци. Един колега беше писал в един форум, че имало по някоя и друга едра пъстърва и костуряги а ние па си знаем, че там има кебапчета и бири и така взех една спинингарка, а на Криси спретнах една малка въдичка на плувка, ако иска да пробва на кубинка за костурец
Тръгнахме към 8 и нещо минах да взема 20-на кубинки от един риболовен магазин по пътя и айде та на гьола. Имаше известно количество хора, но в рамките на нормалното. Иначе слънчице и спокойствие. Венци (собственика) ме предупреди, че заради топлото време рибата не е много активна и който можел ловял, който не си почивал Аз туй за топлото време и слънчево време си го знам, но съм оптимист
Спретнах набързо спининга и се запътих към според мен переспективно място...
Започнах с лека клатушка да опипам закачките, после по тежка 20-на проводки...не ще и не ще Викам си брех. Водта мътничка ...ми слагам воблер първо по-малък "Ружно паче" 4 см, но си викам а бе я малко по-голям и сложих един Салмо "Бътчър"... тромава игра... чуден! На петото - шесто замятане и лекичко чук...задаържах леко и удар ....да ама не като на пъстърва викам си щука ли ми ковна брех, мятам без повод с монофилче 0,20 ... да ама нещо и като щука не се дърпа и по едно време я мярнах ...бяла рибка..Чудно :dancingHappy_i ... Извадих я нежно снимки от ваденето няма 'щот Криси далече та я занесох при нея и ме щракна Някъде към 9.45ч беше.
Поседях малко при нея. Тя си метна въдичката на кубинака и зачакахме аз малко да се порадва на слънцето а мястото да се поуспокои че исках и на блесна да го пробвам...
В това време на Крсиси взе да и удря бута, гони два пъти потапя но видно че си играе...по едно време потопи и задържа и Крсиси засече но ядец... рибката само надъвкана чак очите и изкочили
...не е костур и викам някоя пъстърва се е лигавила...
Станах и айде пак да опитам тоз път на блесна върнах се на позиция и започнах...мятам, мятам нищо...на 2ки... близо до мен двама господа бяха и захранваха яко и почнаха да дърпат по някоя и друга пъстърва на бял червей... Викам си айде дръпнаха натам пъстървоците да взема да сменя позиция и минах от другата им страна на 20-30 м 'щот не е джентълменско някакси да им мятам покрай плувките
И се започна едно мятане...да ама тоз път заложих на 3ка викам си днес по големшки примамки трябват, та на една 3ка Алба (менте на Мепс Аглиа)...менете менте, но тая се е доказала и според мен е по-добра от мепса не знам защо, но имам много повече риби с такава отколкото с аналогичен мепс...
Та на нея заложих и след 20 -тото мятане удар, ама няма хънта мънта дърпане скачане...кеф. Тоз път Криси фотографира, защото бях по-близо до нея..
Хубавица малко над 800 гр.
Викам си айде малко почивка хванах норматива и седнах при Криси да се препичам... Дойдоха още хора и местата за спининг станаха по-малко... На плувката на кубинка не ще и не ще...
Към обяд се обади колегата Адриан и каза че ще мине да се видим и да хапнем по някое кебапче с бирики
Към 1 ч. дойде с Весето и айде на скаричката... Похапнахме попийнахме и си викам айде да помятам още малко и отидахме на мястото където бяха ловили колегите с плувките и вече си бяха тръгнали... Дадох на Адриан да помята да му стане кеф на душата, но уви нямаше удър... Даде ми видицата и започнах аз на същото място и пак 20-на замятания и накрая... мощен удар на 5 м. от брега... пак дърпане скачане, фотографиране...
Една "идея по-голямша" от предната пак на Албата 3ка
Решихме да помятаме още малко, но няколко неприятни закачания (едвам отървахме блесната) и пр., а и времето напредна и трябваше да тръгваме та приключихме с риболова...
Ако някой го интересува на въдица 5 лв. пъстървата и бялата бяха по 8 лв./кг Другите не ги помня...
Рибите могат да се пускат, ако обаче е кофти наранена по-добре я занесете на собственика. В повечето случай те си ги взимат и "реализират" в ресторанта
esox hunter- ...........................
Брой мнения : 904 Рожд.дaта : 11.01.1970
Години : 54
СЪНДИ- ...........................
Брой мнения : 2852 Рожд.дaта : 03.09.1958
Години : 66
Ресьора- ...........................
Брой мнения : 4608 Рожд.дaта : 09.05.1982
Години : 42
Re: Една бяла и две пъстри
Хубави рибки :dancingHappy_i
добре сте си изкарали
добре сте си изкарали
baralya- ...........................
Брой мнения : 1075 Рожд.дaта : 14.11.1967
Години : 57
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Спинга си е добра дисциплина за спортен риболов.Много вкусен улов. Такаааа ...Рибките ги видяхме,а биричката где е...?
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Сори, обаче от хапване и пийване нямаше кой да снима ..другия път, ще сложим някой от групата на диета и специално, ще му заръчаме да снима , а на него да му текат...ПЛУВЧО написа:Такаааа ...Рибките ги видяхме,а биричката где е...?
Хънтърче,ма много си меткал бе пич.................я си ръфкай кебапчета с бирка и не се разсейвай
Брависимо :thumbsupsmiley
Брависимо :thumbsupsmiley
bkd- ...........................
Брой мнения : 927 Рожд.дaта : 29.01.1961
Години : 63
Браво :thumbsupsmiley ама ме раздразни сега с тез пъстърви.Аз също взех да ги надушвам,защото зимата идва пък и почти две години не съм ги тормозил,но тази зима няма оттърване,ще се ходи по реките
Aaaa трябва да се мета, трябва малко фитнес:dancingHappy_i , че вече получих критики от един френд в другия форум за формата...дет съм глътнал топката деbkd написа:Хънтърче,ма много си меткал бе пич.................я си ръфкай кебапчета с бирка и не се разсейвай
Петьо де ще ги тормозиш, щот тук до февруари забрана по пъстървовите рекиПетър Василев написа:Браво :thumbsupsmiley ама ме раздразни сега с тез пъстърви.Аз също взех да ги надушвам,защото зимата идва пък и почти две години не съм ги тормозил,но тази зима няма оттърване,ще се ходи по реките
Там по Крит има ли такива реки с пъстърви
Тук в нашия район има 3 реки и едната е забранена,но пак си ловят .На двете няма проблем,имаше много,ма много пъстърви,но бг-мангалите и албанците ги отарашиха .Последно като ходих заварихме 3-4 мангали да ловят 5-6 сантиметрови пъстървички.Те били най-вкусни тия,така ни отговориха смотаняците.От 2 години не съм ходил ,заради тях,но съм сигурен ,че има още .Има една река дето съм сигурен,че не я знаят,защото е на труднопроходимо место.Там съм ловил по 2 килограмови пъстърви ,а най-малките бяха половин кило.
Ами иди тогава да се покефиш ... а това дет "черните нинджи" са опоскали другите реки е гадничко ...Жалко че гърците не ги брига много за сладководните рибиПетър Василев написа:...Има една река дето съм сигурен,че не я знаят,защото е на труднопроходимо место.Там съм ловил по 2 килограмови пъстърви ,а най-малките бяха половин кило.
Друго си е като работи разузнаването ,а и риба има уловенаesox hunter написа:а ние па си знаем, че там има кебапчета и бири и
майсторчето страхил- ...........................
Брой мнения : 1594 Рожд.дaта : 01.07.1964
Години : 60
Добре си се справил
carpsliven2- ...........................
Брой мнения : 2111 Рожд.дaта : 09.08.1972
Години : 52
Pesho N.Zagora- ...........................
Брой мнения : 2566 Рожд.дaта : 15.04.1970
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing