Сервиз на Yаmaha 15hp 2st
+8
Тедо
max
КИРО
Ресьора
Шморхи
Петър Василев
savi aleksiev
tano
12 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Сервиз на Yаmaha 15hp 2st
[You must be registered and logged in to see this link.]
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Години : 54
Re: Сервиз на Yаmaha 15hp 2st
Тано не излиза целият клип
savi aleksiev- ...........................
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62
Превключи видеото на HD.savi aleksiev написа:Тано не излиза целият клип
На мен така ми работи нормално
Някой може ли да помогне ,
Имам Ямаха 15к. 4 т забелязах че нивото на масло то в картера е по високо и проверките установиха че в картера влиза бензин . Вариантите за мен са два или влиза през бензиновата помпа или през буталата.
Свалих ме бензиновата помпа тя се държи на два винта разглобих ме я но нищо видимо не се вижда
преди да сцепим двигателя или да купя нова помпа има ли някой възможност да услужи с бенз. помпа да локализираме уточня къде е проблема . Ямаха 10 к. и 15к. 2004- 2005г. детайлите са еднакви
Разбира се добре е колегата да е от Варна
Имам Ямаха 15к. 4 т забелязах че нивото на масло то в картера е по високо и проверките установиха че в картера влиза бензин . Вариантите за мен са два или влиза през бензиновата помпа или през буталата.
Свалих ме бензиновата помпа тя се държи на два винта разглобих ме я но нищо видимо не се вижда
преди да сцепим двигателя или да купя нова помпа има ли някой възможност да услужи с бенз. помпа да локализираме уточня къде е проблема . Ямаха 10 к. и 15к. 2004- 2005г. детайлите са еднакви
Дано не се сърди колегата, но и аз да си кажа болката.
Мотора ми се държа нормално до последния излет. Вчера, обаче, си показа рогата. Излязох от пристанището, пър-пър-пър, пръц и угасна. Запалих пак(много трудно-смукач, газ, дърпане) и пак пър-пър-пър и пак пръц - угасна. Свалих капака, гледах мотора, гледа ме и той....Светнах се и откачих горивния маркуч от филтъра. Стиснах помпата, гориво не излезе. Откачих щуцера и го закачих пак, оправи се. Стискам помпата и горивото излиза. Закачих всичко, подкачих гориво и запали. Карах малко и пак угасна, пак откачих щуцера и го закачих и отнова запали.
По-натам не ми правеше проблеми с това, т.е. не гаснеше. Загася ли го обаче за по-дълго време и изключително трудно пали. Откачи ми се ръката от дърпане, смукач дърпам, газта навивам, не иска и не иска да пали.
Прави ми впечатление, че дърпам 5-6 пъти и няма никакво съпротивление. Все едно няма компресия. Запали ли обаче си върви както и преди. Никакви идеи нямам, освен....дали клапаните не застават в някакво отворено положение и затова не мога да го "сгъстя" и да запали??? Или да пада горивото? Ми ако пада горивото, това какво отношение има към липсващото съпротивление от страна на цилиндрите?
Идеи и предложения приемам всякакви.
Става дума за 4Т двуцилиндров, карбураторен, китайски мотор, копие на Ямаха.
П.П. Мога да "крадна" горивна линия с щуцери и помпа от едни приятели с Ямаха, но въобще не съм сигурен, че това ще ми помогне. :21fe7b94c4e424
П.П.П Да уточня, ако ще помогне, че зимата го оставих без бензин и линията и помпата се бяха втърдили и понацепили. Гарнитурата на горивната помпа пък бе поддала и църкаше гориво от там. Смених гарнитурата де и проверих цялото трасе на горивото за течове. Няма такива!
Мотора ми се държа нормално до последния излет. Вчера, обаче, си показа рогата. Излязох от пристанището, пър-пър-пър, пръц и угасна. Запалих пак(много трудно-смукач, газ, дърпане) и пак пър-пър-пър и пак пръц - угасна. Свалих капака, гледах мотора, гледа ме и той....Светнах се и откачих горивния маркуч от филтъра. Стиснах помпата, гориво не излезе. Откачих щуцера и го закачих пак, оправи се. Стискам помпата и горивото излиза. Закачих всичко, подкачих гориво и запали. Карах малко и пак угасна, пак откачих щуцера и го закачих и отнова запали.
По-натам не ми правеше проблеми с това, т.е. не гаснеше. Загася ли го обаче за по-дълго време и изключително трудно пали. Откачи ми се ръката от дърпане, смукач дърпам, газта навивам, не иска и не иска да пали.
Прави ми впечатление, че дърпам 5-6 пъти и няма никакво съпротивление. Все едно няма компресия. Запали ли обаче си върви както и преди. Никакви идеи нямам, освен....дали клапаните не застават в някакво отворено положение и затова не мога да го "сгъстя" и да запали??? Или да пада горивото? Ми ако пада горивото, това какво отношение има към липсващото съпротивление от страна на цилиндрите?
Идеи и предложения приемам всякакви.
Става дума за 4Т двуцилиндров, карбураторен, китайски мотор, копие на Ямаха.
П.П. Мога да "крадна" горивна линия с щуцери и помпа от едни приятели с Ямаха, но въобще не съм сигурен, че това ще ми помогне. :21fe7b94c4e424
П.П.П Да уточня, ако ще помогне, че зимата го оставих без бензин и линията и помпата се бяха втърдили и понацепили. Гарнитурата на горивната помпа пък бе поддала и църкаше гориво от там. Смених гарнитурата де и проверих цялото трасе на горивото за течове. Няма такива!
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46
А как е нивото на масло то в картера
Мииии....Утре ще проверя. При последната смяна се олях и малко надвиших нивото. От тогава пали по-тежко първия път и работи неравномерно в началото. Транспортирам го в най-горно положение на колесара и си мисля, че маслото цапа едната свещ, та оттам пали по-тежко и работи на един цилиндър първите пет минути.
Утре ще проверя нивото на маслото, цвета му, състоянието на свещите и...ако ми стигнат познанията, ще проверя и ремъка на какъв хал е.
Ужас, във вторник се очертава да ходя на Копринка, пък без матор...
Утре ще проверя нивото на маслото, цвета му, състоянието на свещите и...ако ми стигнат познанията, ще проверя и ремъка на какъв хал е.
За мен един от проблемите е че връща горивото поне от това което четох в предния ти пост прехвърли от на твоя авер горивната система от Ямахата и виж за кво иде реч.Шморхи написа:Мииии....Утре ще проверя. При последната смяна се олях и малко надвиших нивото. От тогава пали по-тежко първия път и работи неравномерно в началото. Транспортирам го в най-горно положение на колесара и си мисля, че маслото цапа едната свещ, та оттам пали по-тежко и работи на един цилиндър първите пет минути.
Ресьора- ...........................
Брой мнения : 4608 Рожд.дaта : 09.05.1982
Години : 42
Благодаря на колегата за помпата но се указа че проблема не е там .
Продължавам на пред в разглобяването и търсенето на причината и нейното отстраняване
приемам всякакви съвети и версии по въпроса :21fe7b94c4e424
сега се захапах с термостата :217b315cad77fe да видим къде е проблема
Ако беше да се пълни бензиностанцията убаво, ама да ми се пълни картера с бензин, не ми аресва
Продължавам на пред в разглобяването и търсенето на причината и нейното отстраняване
приемам всякакви съвети и версии по въпроса :21fe7b94c4e424
сега се захапах с термостата :217b315cad77fe да видим къде е проблема
Ако беше да се пълни бензиностанцията убаво, ама да ми се пълни картера с бензин, не ми аресва
Шморхииии,ако имаш въздушен филтър - махни го и пробвай пак.
Мен акъла ми взе,последния път карах без него - китайчето си върна силата.
Утре ще му махна само дунапрена,и пак ще видя как е - докато си купя нов.
Много прахоляк в морето вееее.
На ниски обороти е ОК,ама а съм дал малко мъгел,кашля - киха,
аве ще ми скъса вала направо.
Сави,твойто не е от там де.
Мен акъла ми взе,последния път карах без него - китайчето си върна силата.
Утре ще му махна само дунапрена,и пак ще видя как е - докато си купя нов.
Много прахоляк в морето вееее.
На ниски обороти е ОК,ама а съм дал малко мъгел,кашля - киха,
аве ще ми скъса вала направо.
Сави,твойто не е от там де.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Нямам филтър. Сетих да източа малко масло от двигателя, оставих матаретката да си почине и изстине един час и пак пробвах палене. Запали трудно, но поне го нямаше това с "празното" дърпане. Защо и каква е връзка...идея нямам, а това много ме ядосва. Да беше с хидравлични повдигачи...ма той 99% не е, да не е с "правилното" масло..с правилното е! :f38b1c44c48ae2
Утре пак ще му бая на пущината. Защо не иска да пали....защо е това "празно" дърпане.... :6425deb86829a0
Утре пак ще му бая на пущината. Защо не иска да пали....защо е това "празно" дърпане.... :6425deb86829a0
Каза че е китайче,нали ?
Смени му свещите.Оригиналните им са пълен боклук.
Поне аз и от това си патих.
И друго,ако от маховика ти взема тока за свещите,виж дали не е доста ръждясал,
почисти ръждата.
Смени му свещите.Оригиналните им са пълен боклук.
Поне аз и от това си патих.
И друго,ако от маховика ти взема тока за свещите,виж дали не е доста ръждясал,
почисти ръждата.
КИРО- мир на праха му
Още като дойде ги смених. Оригиналните свещи бяха марка....TORCH(свещ). Сега е с NGK и ги проверих днес. В перфектно здраве изглеждат, както и добри смеси на мотора показват. Имам още един комплект. Ще взема да пробвам с тях утре, белким се оправи.
От маховика е, да. Ще проверя утре. С някакви...магнит бобини ли...кво беше там е.
От маховика е, да. Ще проверя утре. С някакви...магнит бобини ли...кво беше там е.
Сред всички най добри рибари от сайта няма ли един най добър механик
Киро ти не се броиш вече даде грешен отговор ТЕРМОСТАТА е на едно от първите места в неизправностите на добрата работа на двигателя ТЪРСИ СЕ ПРИЧИНАТА
Киро ти не се броиш вече даде грешен отговор ТЕРМОСТАТА е на едно от първите места в неизправностите на добрата работа на двигателя ТЪРСИ СЕ ПРИЧИНАТА
С магнити трябва да е Тоше.
Ако е ръждясало,почисти добре и процепите в маховика,където са самите магнети.
Ръждата разсейва много магнитния поток.
Не напразно навремето магнетофонните ленти се правиха от ръжда на прах.
Ако е ръждясало,почисти добре и процепите в маховика,където са самите магнети.
Ръждата разсейва много магнитния поток.
Не напразно навремето магнетофонните ленти се правиха от ръжда на прах.
КИРО- мир на праха му
Колега питай Коста 0899908681 (представител е на Ямаха и е в час и е от Варна) :609c1f728720fbsavi aleksiev написа:Някой може ли да помогне ,
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Сави дай малко данни ве баце колко цилиндъра карбуратор ли инжджексион ли е пусни някоя снимчица на мотора без капак Да видим за кво иде дума.По тва дето го чета си правя изводи че е карбуратор ма знам ли
Ресьора- ...........................
Брой мнения : 4608 Рожд.дaта : 09.05.1982
Години : 42
Матора е YAMAHA F15AMH четири такта 66М1003602 мод.2003 год. произведен 2006 год.
by toyo1 с Коста разговарях и той е вторият който ни насочи към термостата а първият е Съби
Ако се оправи ще се радвам че мотора е оправен и още че може би ще спестя лутането на някой друг колега
защото според Коста това не е изолиран случай
by toyo1 с Коста разговарях и той е вторият който ни насочи към термостата а първият е Съби
Ако се оправи ще се радвам че мотора е оправен и още че може би ще спестя лутането на някой друг колега
защото според Коста това не е изолиран случай
Почистих горивния филтър, източих 200-250 грама масло от мотора и....смених свещите. Сега има компресия, уж пали...ще има още няколко сухи проби и ще стане ясно...уж.
Малко ми поолекна де!
Малко ми поолекна де!
Шморхи Yesterday at 4:38 pm
Почистих горивния филтър, източих 200-250 грама масло от мотора и
Зашо ги източи може и на лични
Шморхи Yesterday at 4:38 pm
Почистих горивния филтър, източих 200-250 грама масло от мотора и
Зашо ги източи може и на лични
Никви ЛС - тука.
Че на бърчеда фрезата нещо такова,нали се досещаш.
Че на бърчеда фрезата нещо такова,нали се досещаш.
КИРО- мир на праха му
Защото беше много над максимума. Източих около 200-250 грама. Мислих си има ли роля или няма по-високото ниво на маслото, но отговор нямам засега.
При хидравлични повдигачи и сгрешен вискозитет има реално обяснение. Нито вискозитета е сгрешен, нито клапаните са ми хидравлични обаче...
Мислех си дали все пак не влиза масло през клапаните и да не им позволява да се затворят. И това не е така. Картера е достатъчно дълбок мисля, а при транспортно положение на двигателя(вдигнат), клапаните са най-високата точка(маслото се отича в обратна посока).
Та...такива ми ти работи. Мисля, мисля и нищо не измислям, но е факт, че има подобрение след като регулирах нивото на маслото.
Днес пак го пробвах. Имаше 1-2 "празни" дърпания, но иначе другите са си с компресия.
При хидравлични повдигачи и сгрешен вискозитет има реално обяснение. Нито вискозитета е сгрешен, нито клапаните са ми хидравлични обаче...
Мислех си дали все пак не влиза масло през клапаните и да не им позволява да се затворят. И това не е така. Картера е достатъчно дълбок мисля, а при транспортно положение на двигателя(вдигнат), клапаните са най-високата точка(маслото се отича в обратна посока).
Та...такива ми ти работи. Мисля, мисля и нищо не измислям, но е факт, че има подобрение след като регулирах нивото на маслото.
Днес пак го пробвах. Имаше 1-2 "празни" дърпания, но иначе другите са си с компресия.
шморхи, как пък наля повече, като 15-ката събира точно 1 литър масло???
За Ямахата с "проблема с бензин в маслото" - причината не е горивна помпа, а неправилно изгаряне и конденз на бензин по цилиндрите, който постепенно преминава в маслото... Причина работа на студен двигател поради неизправен термостат, продължителна работа на ниски обороти (например при тролинг), неподходящ винт (мотора не може да се развърти до номинални обороти при пълна газ)... Обикновено е комбинация от 3-те неща... При всички случаи не се оправя с ремонт!
Смени термостата с нов, премери оборотите на мотора на минимална и при пълна газ и стандартен товар в лодката (ако най-често се возите двама, мериш с 2 човека) - най-вероятно трябва да се сложи 1 или 2 стъпки по-бавен винт. След смяната моторчето по-лесно ще поддържа скорост за тролене, без да му сваляш оборотите от винтчето на карбуратора.
За Ямахата с "проблема с бензин в маслото" - причината не е горивна помпа, а неправилно изгаряне и конденз на бензин по цилиндрите, който постепенно преминава в маслото... Причина работа на студен двигател поради неизправен термостат, продължителна работа на ниски обороти (например при тролинг), неподходящ винт (мотора не може да се развърти до номинални обороти при пълна газ)... Обикновено е комбинация от 3-те неща... При всички случаи не се оправя с ремонт!
Смени термостата с нов, премери оборотите на мотора на минимална и при пълна газ и стандартен товар в лодката (ако най-често се возите двама, мериш с 2 човека) - най-вероятно трябва да се сложи 1 или 2 стъпки по-бавен винт. След смяната моторчето по-лесно ще поддържа скорост за тролене, без да му сваляш оборотите от винтчето на карбуратора.
Ми Тедо, щото все всичко знаем и няма кой да прочете книжката на двигателя. :7319fa0a28be20 Прочетох я де....отиде четвъртинка масло на вятъра. Карай...Да връй маторят, другото не е важно! [You must be registered and logged in to see this image.]
Страница 1 от 2 • 1, 2
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing