Какъв колесар да си купим
+13
Моряка
vvt1970
tano
dako
КИРО
max
georg
EU_BG_akademika
Шморхи
savi aleksiev
Тедо
Мънцата
ilko 63
17 posters
Страница 2 от 3
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Какъв колесар да си купим
Шморхи, маневрени колела има и от 50 и от 150лв, зависи от къде ще го вземеш - евтините са доста некачествени, но пък за малка и лека лодка разликата не е съществена...
Буксите, които се продават масово също са страшни боклуци и могат да ти вгорчат живота...Ту свети, ту не свети... Една качествена букса от реномирана фирма е от 30 до 60лв
Вариантът можеби е (на който му се занимава и му се отдава) да си вземе една регистрирана гола рамка с торсионен мост и да си я "кичи" сам...
Буксите, които се продават масово също са страшни боклуци и могат да ти вгорчат живота...Ту свети, ту не свети... Една качествена букса от реномирана фирма е от 30 до 60лв
Вариантът можеби е (на който му се занимава и му се отдава) да си вземе една регистрирана гола рамка с торсионен мост и да си я "кичи" сам...
че базовите били като за джет и ме "ощастливи" с 100 кинта отгоре
Майстора обеща, че всички подобрения са безплатни
Майстора обеща, че всички подобрения са безплатни
ilko 63- ...........................
Брой мнения : 122 Рожд.дaта : 07.02.1963
Години : 61
.........
Последната промяна е направена от Шморхи на Пет 25 Фев 2011 - 13:20; мнението е било променяно общо 1 път
Шморхи- ...........................
Брой мнения : 2885 Рожд.дaта : 11.10.1978
Години : 46
ilko 63 написа:Колеги, нали всички сме наясно, че каквото и да стане след като имаш регистрация, всичко друго се оправя и то с минимални усилия. Нямам никакво намерение повече да ходя по майстори, да се правят на велики и да се чудят как едно нещо като струва 1лв те да ти вземат 100.
Tочно казано. Вземаш го и си го правиш по твой тертип. Регистрацията е важна днес.
dako- ...........................
Брой мнения : 561 Рожд.дaта : 28.01.1971
Години : 53
аз ги гледах тези на снимката която вече я няма.Чудех се как е възможно да продават такива ,,изделия'' и да си возим лодките на тях .За да свалят цените слагат възможно наи ефтиното което намерят .Ето наи-добрите треилери в Гърция
[You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this image.]
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Години : 54
[You must be registered and logged in to see this image.]
Колеги от днес съм притежател на колесар. Техниката си е много добра, всички неща са нови, а дори и качествени. Колегата Шморхи така го оплю човека, че едва ли ще му стигне една голяма хавлия да се избърше. Не зная какви им са проблемите но ми се струва, че се опитват да се е....бат един- друг, но аз арбитер не искам да им ставам Колеги, колесара е никелиран а не боядисан, гумите са 165/70/13, нови - е не са Мишелин ама ще го преживея, отзад ламарината на която се слага номера и буксата за светлините си е направена добре, но като се влиза във водата с колесара тази ламарина задължително се сваля. Има неща преди да се напишат поне малко трябва да се помисли.
Така....... с две думи - аз съм доволен. Колесарите са добри особенно като говорим за 950лв. Ще помоля, колеги, които имат някакви недоразумения с някой производител да не дават подвеждащи мнения във важни теми, защото подвеждат нас купувачите
Така....... с две думи - аз съм доволен. Колесарите са добри особенно като говорим за 950лв. Ще помоля, колеги, които имат някакви недоразумения с някой производител да не дават подвеждащи мнения във важни теми, защото подвеждат нас купувачите
Моя отговор на въпроса...Какъв колесар да си купим,е поцинкован :609c1f728720fb
????- Гост
ilko 63 написа:Колеги от днес съм притежател на колесар. Техниката си е много добра, всички неща са нови, а дори и качествени. Колегата Шморхи така го оплю човека, че едва ли ще му стигне една голяма хавлия да се избърше. Не зная какви им са проблемите но ми се струва, че се опитват да се е....бат един- друг, но аз арбитер не искам да им ставам Колеги, колесара е никелиран а не боядисан, гумите са 165/70/13, нови - е не са Мишелин ама ще го преживея, отзад ламарината на която се слага номера и буксата за светлините си е направена добре, но като се влиза във водата с колесара тази ламарина задължително се сваля. Има неща преди да се напишат поне малко трябва да се помисли.
Да ли си подоволен сега с това отношение към колегата, нали просто искаше съвет и колегите ти споделиха неволи те си е жив и здрав , ама нее така :9bbce68c65a7e8
savi aleksiev- ...........................
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62
Така, да кажа две думи и аз. Колега, монетата винаги има две страни. Аз не вземам страна, ти също не е редно да го правиш! Пускаш тема, в която искаш помощ, после плюеш колега, дал мнение Това, че ти си доволен мен ме радва, но трябва ли всички да са на твоето мнение. И още нещо - моля те, пусни поне една снимка, че никелиран колесар не съм виждалilko 63 написа:Колеги от днес съм притежател на колесар. Техниката си е много добра, всички неща са нови, а дори и качествени. Колегата Шморхи така го оплю човека, че едва ли ще му стигне една голяма хавлия да се избърше. Не зная какви им са проблемите но ми се струва, че се опитват да се е....бат един- друг, но аз арбитер не искам да им ставам Колеги, колесара е никелиран а не боядисан, гумите са 165/70/13, нови - е не са Мишелин ама ще го преживея, отзад ламарината на която се слага номера и буксата за светлините си е направена добре, но като се влиза във водата с колесара тази ламарина задължително се сваля. Има неща преди да се напишат поне малко трябва да се помисли.
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
:217b315cad77fe :217b315cad77fe :217b315cad77fe Просто не мога да повярвам, че Илко е написал горния си пост при все, че единственото ми желание бе да окажа помощ!
Добре го написа, но защо сам не го прочете?
Нито ме познаваш, нито си се опитал да се запознаеш с мен, а си позволи да ме изкараш интригант, интересчия и глупак + това, че нямам и съвест та подвеждам хората.
Отделно на това е, че аз казвам с какво и как съм се прекарал за не се прекарват другите. Отговора ти на моите съвети освен като "неблагодарност", няма как другояче да нарека. Още повече, че след първия ми опис на изделието му, и ти каза, че си поръчал от него, ти казах какво да направиш по колесара. За мен това значи, че очаквам какво ще получиш. Как тогава ще искам да подвеждам хората???
Отношения с производителя нямам. Аз му платих, той си ми плати и точка по въпроса. Нито ми дължи нещо, нито аз на него. Не съм го чувал, не съм го и виждал откак ми докара колесара. Да прояви интерес да му внеса разни неща, но всичко бе до етап "дрън,дрън-тръц, пръц", нито сме говорили за цени, нито за срокове, нито нищо. Давам това обяснение, за да е ясно, че дрънканиците ти(няма как друго да ги нарека) са пълна измислица на твоята глава.
Още утре ще направя снимки с професионалния ми апарат и ще ги кача във форума, нека колегите преценят за какво "изделие" става дума.
Честито за придобивката и дълго и безпроблемно да я ползваш.
Аз приключих със съветите и мненията си в този форум. Имах усещането, че хората тук са по-различни от другите помийни ями, които се наричат "риболовни форуми", но явно и тук има сходни елементи...
ilko 63 написа: Има неща преди да се напишат поне малко трябва да се помисли.
Добре го написа, но защо сам не го прочете?
Нито ме познаваш, нито си се опитал да се запознаеш с мен, а си позволи да ме изкараш интригант, интересчия и глупак + това, че нямам и съвест та подвеждам хората.
Отделно на това е, че аз казвам с какво и как съм се прекарал за не се прекарват другите. Отговора ти на моите съвети освен като "неблагодарност", няма как другояче да нарека. Още повече, че след първия ми опис на изделието му, и ти каза, че си поръчал от него, ти казах какво да направиш по колесара. За мен това значи, че очаквам какво ще получиш. Как тогава ще искам да подвеждам хората???
Отношения с производителя нямам. Аз му платих, той си ми плати и точка по въпроса. Нито ми дължи нещо, нито аз на него. Не съм го чувал, не съм го и виждал откак ми докара колесара. Да прояви интерес да му внеса разни неща, но всичко бе до етап "дрън,дрън-тръц, пръц", нито сме говорили за цени, нито за срокове, нито нищо. Давам това обяснение, за да е ясно, че дрънканиците ти(няма как друго да ги нарека) са пълна измислица на твоята глава.
Още утре ще направя снимки с професионалния ми апарат и ще ги кача във форума, нека колегите преценят за какво "изделие" става дума.
Честито за придобивката и дълго и безпроблемно да я ползваш.
Аз приключих със съветите и мненията си в този форум. Имах усещането, че хората тук са по-различни от другите помийни ями, които се наричат "риболовни форуми", но явно и тук има сходни елементи...
Аз пък много се кефя на съвети и мненията ти, защото си в час с много от нещата свързани с лодки, двигатели и т.н. :thumbsupsmiley
vvt1970- ...........................
Брой мнения : 725 Рожд.дaта : 23.09.1970
А аз ще ви помоля да запазите добрия тон!
Хора сте,ще се разберете!
Хора сте,ще се разберете!
georg- глоб.модератор
Брой мнения : 4165 Рожд.дaта : 28.04.1974
Години : 50
не е виновен този дето продава ,виновен е този които купува Да го караш със здраве колесара ,но всичко коети каза Тодор -Шморхи бъди сигурен че е го е помислил дпреди да го напише :609c1f728720fb
......
Последната промяна е направена от Шморхи на Пет 25 Фев 2011 - 13:10; мнението е било променяно общо 1 път
На мен определено снимки не ми трябват,когато един човек говори честно,то от постовете си личи.Въпреки всичко,снимките ти са полезни за колеги,прохождащи и ще предотвратят набутване. :609c1f728720fb
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Шморхи, забравил си спомагателното колело, то е от всичко друго само не е и от какъвто и да е колесар.
А на форума не се сърди, добър си ни е форума, просто хората са различни, нещо което за теб е баданосано, за друг е "никелирино"
В казармата имахме едно турче Юмер Осман се казваше, та то носеше снимка на приятелката си. Аз веднъж го избъзиках и му викам, абе тя е много грозна бе Юмер, а той ми вика, Сърче, ако можеше да видиш тая грозотия с моите очи.....
Още го помня, така че не се сърди на форума, просто очите са различни...............
Пък друг е въпроса за начина по който се поднася едно мнение, но и възпитанието е различно..............
Но нали за това сме дружина да си помагаме и да си дялкаме взаимно треските щом се налага......
Айде със здраве.
:609c1f728720fb
А на форума не се сърди, добър си ни е форума, просто хората са различни, нещо което за теб е баданосано, за друг е "никелирино"
В казармата имахме едно турче Юмер Осман се казваше, та то носеше снимка на приятелката си. Аз веднъж го избъзиках и му викам, абе тя е много грозна бе Юмер, а той ми вика, Сърче, ако можеше да видиш тая грозотия с моите очи.....
Още го помня, така че не се сърди на форума, просто очите са различни...............
Пък друг е въпроса за начина по който се поднася едно мнение, но и възпитанието е различно..............
Но нали за това сме дружина да си помагаме и да си дялкаме взаимно треските щом се налага......
Айде със здраве.
:609c1f728720fb
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Здравейте колеги :609c1f728720fb като си купувах лодката 2002 г слава богу ги нямаше повечето от тези фирми за ремаркета та се наложи сам да се справям.
Изтеглих чертежи от една испанска фирма а ролки и лебедка от Гърция.
След два три сезона махнах таблата за номера и стоповете - само се бавиш при пускане и тръгване буксата се окислява мн. бързо пък и веднъж я забравих на Болата
та се връщах след акт от КАТ 70 км.
Стоповете закачих на задния край на калниците с гумени дистанционни шайби (парчета от гумен маркуч около 1 см) играещи ролята на ресорчета и вече 3-4 години не съм сменял крушки,номера заедно с табелата занитих директно към шасито.
За по-лесно маневриране при вадене/вкарване на ремаркето в гаража сложих деръжка към лебедката сега с една ръка се работи мн. лесно.
Изтеглих чертежи от една испанска фирма а ролки и лебедка от Гърция.
След два три сезона махнах таблата за номера и стоповете - само се бавиш при пускане и тръгване буксата се окислява мн. бързо пък и веднъж я забравих на Болата
та се връщах след акт от КАТ 70 км.
Стоповете закачих на задния край на калниците с гумени дистанционни шайби (парчета от гумен маркуч около 1 см) играещи ролята на ресорчета и вече 3-4 години не съм сменял крушки,номера заедно с табелата занитих директно към шасито.
За по-лесно маневриране при вадене/вкарване на ремаркето в гаража сложих деръжка към лебедката сега с една ръка се работи мн. лесно.
????- Гост
Този колесар си го правих аз и ми излезе около 300лв.!
[img][You must be registered and logged in to see this image.][/img]
Ползвах регистрацията на туристическо ремарке!
georg- глоб.модератор
Тамън, щях да кажа, че ако си се появил с това на технотест, най-вероятно председател е бил баща тиgeorg написа:Този колесар си го правих аз и ми излезе около 300лв.!
но щом е с готова регистрация става и пак нямаш набит номер на рамата или имаш?
Последната промяна е направена от EU_BG_akademika на Сря 23 Фев 2011 - 14:34; мнението е било променяно общо 2 пъти
Спирали ли са те полицаи? Защото и аз имам една регистрация от ремарке, но се притеснявах да си правя колесар и да ползвам регистрацията от ремаркето.
Шморхи, вече не става, по рано в талона се пишело само ренарке до 750кг.Шморхи написа:Спирали ли са те полицаи? Защото и аз имам една регистрация от ремарке, но се притеснявах да си правя колесар и да ползвам регистрацията от ремаркето.
Но сега пише "колесар за лодка" 'багажно ремарке" "туристическо ремарке" и т.н
И незнам как ще пренабиеш номера ама може да отдрежеш предната част с номера и да кроиш назад.
Но.....вида.....
Не са ме спирали,но и не съм минавал големи разстояния!
Нова Загора-Жребчево и назад,а и ги познавам!
Иначе,колесара вървеше чудно!
Още ме е яд,що го продадох!
Нова Загора-Жребчево и назад,а и ги познавам!
Иначе,колесара вървеше чудно!
Още ме е яд,що го продадох!
georg- глоб.модератор
Кво не му хареса?EU_BG_akademika написа:
.....ако си се появил с това.....
Давал съм го на авер,който имаше оригинално направен колесар и каза,че моя вози в пъти по-добре от неговия!
georg- глоб.модератор
Някъде бях го чел: -" Разликата между английскити, руските и българските форуми"
- В ингилизките форуми - задаваш въпрос - отговарят ти!
- В руските форуми - задаваш въпрос - отговарят ти и на свой ред те питат за нещо!
- В българските форуми - зададеш въпрос и всички се надпреварват да ти обясняват колко си "проз", а те най -умни!
Ясно и точно съм написал, че арбитер в техния спор не искам да ставам!
На мен стоката ми хареса и съм го написал или не можете да приемете да има такова мнение, или като едно време да ръкопляскаме като на профсъюзно събрание на едни, а пък другите са ФАШИСТИ.
Към колегата Шморхи : колега наистина не те познавам, и наистина не съм си позволявал да те обидя по някакъв начин, всички самоопределения са си твои, мен не се опитвай да ми вкарваш в разни сериали. Наистина съм ти благодарен за дадените съвети и отидох в Ловеч с мисълта, че наистина ще си купя простир за дрехи, но истината беше друга - проверих за разхлабени болтчета, гуми, букси, но уви нямаше. Не може ли да се приеме, че тоя човек за година и нещо да си е пооправил малко производството. Пак повтарям - не защитавам никого. Просто нещата, които описваш за дефекти при мен не са, а може и при мен критериите да са занижени, затова има и различия, просто, колега не се самонавивай - виж колко хора те защитават
:217b315cad77fe
а пък мен никой
:5ff67901e688fa
- В ингилизките форуми - задаваш въпрос - отговарят ти!
- В руските форуми - задаваш въпрос - отговарят ти и на свой ред те питат за нещо!
- В българските форуми - зададеш въпрос и всички се надпреварват да ти обясняват колко си "проз", а те най -умни!
Ясно и точно съм написал, че арбитер в техния спор не искам да ставам!
На мен стоката ми хареса и съм го написал или не можете да приемете да има такова мнение, или като едно време да ръкопляскаме като на профсъюзно събрание на едни, а пък другите са ФАШИСТИ.
Към колегата Шморхи : колега наистина не те познавам, и наистина не съм си позволявал да те обидя по някакъв начин, всички самоопределения са си твои, мен не се опитвай да ми вкарваш в разни сериали. Наистина съм ти благодарен за дадените съвети и отидох в Ловеч с мисълта, че наистина ще си купя простир за дрехи, но истината беше друга - проверих за разхлабени болтчета, гуми, букси, но уви нямаше. Не може ли да се приеме, че тоя човек за година и нещо да си е пооправил малко производството. Пак повтарям - не защитавам никого. Просто нещата, които описваш за дефекти при мен не са, а може и при мен критериите да са занижени, затова има и различия, просто, колега не се самонавивай - виж колко хора те защитават
:217b315cad77fe
а пък мен никой
:5ff67901e688fa
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Тента за лодка - размери, откъде да купим, колко струва и т.н.
» Какъв двигател за ЯЛ-6 ?
» Какъв е смисълът ...
» Какъв двигател за ЯЛ-6 ?
» Какъв е смисълът ...
Страница 2 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing