Как се пазарува чрез интернет.
+15
Моряка
vankica
rap66
ufo
Мънцата
6tukara
gogo26
icokanev
stefan_ginev
gogolisec
venkov71
Tiho Todorov
andro68
tano
тони котев
19 posters
Страница 2 от 3
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Как се пазарува чрез интернет.
Тва ми казаха Ф митницата бре
Мънцата- ...........................
Брой мнения : 12946 Рожд.дaта : 19.05.1971
Години : 53
Няма какво да ти казват, ето тук си пишеМънцата написа:Тва ми казаха Ф митницата бре
ЦЪК
като си решил да ставаш електронно джамбазче, па земи прочети туй онуй :609c1f728720fb
EU_BG_akademika- ...........................
Брой мнения : 9351 Рожд.дaта : 21.08.1963
Години : 61
Благодаря Колеги направо запачвам да пазарувам, че досега като пазарувах ползвах услугите на разни фирми и приятели.
За телефончето sonim ми направи впечатление че в китайският сайт пишеше на кутията (на последната снимка) му LAND RCVER вместо LAND ROVER за това си помислих че е реплика въпреки че на самият телефон пишеше LAND ROVER.
За телефончето sonim ми направи впечатление че в китайският сайт пишеше на кутията (на последната снимка) му LAND RCVER вместо LAND ROVER за това си помислих че е реплика въпреки че на самият телефон пишеше LAND ROVER.
6tukara- ...........................
Брой мнения : 22 Рожд.дaта : 17.07.1976
Години : 48
Моята фирма е с прости правила, черпиш 2-3 бири и с това си приключваш задълженията6tukara написа:Благодаря Колеги направо запачвам да пазарувам, че досега като пазарувах ползвах услугите на разни фирми и приятели.
Винаги готов
6tukara- ...........................
Брой мнения : 22 Рожд.дaта : 17.07.1976
Н'дей така щот ни си нъ виждАл на живо6tukara написа:Винаги готов
пазаруване от интернет
http://www.boats.net/
сериозни и на време
сериозни и на време
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Години : 54
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Предполагам аз не съм първия които се сблъсква с неизгодния валутен курс на PayPal ( при последната ми покупка равностойна на 4.5% комисионна)
КАК да настроил PayPal да не конвертира валутите, т.е. това да прави банката картоиздател
КАК да настроил PayPal да не конвертира валутите, т.е. това да прави банката картоиздател
rap66- ...........................
Брой мнения : 705 Рожд.дaта : 04.02.1964
Години : 60
Няма как, при финансовите институции, както знаем всички, имаш само два избора, да ги изполваш или не, банката те врътка отделно. Ще ти дам пример с последната ми покупка за 160$, ама от от картата ми липсват 170. Това е защото сметката с която плащам е в Англия и там са на пундове, ама картата ми я доха в евро, ето ти първа врътка, после от евро в долари, втора врътка, после от долари пак в паундове защото това е и на paypal валутата, трета врътка, и от паундове в пак в долари която е цената на търговеца, четвърта врътка, но комисионна от теб не взимат взимат само от търговеца...Изобщо се прибира по всички направленияrap66 написа:Предполагам аз не съм първия които се сблъсква с неизгодния валутен курс на PayPal
Можеш да плащаш само с картата, но там има вероятност да изгориш, докато при paypal, тази веротност е точно нулева, ако разбира се усетиш на време и си отвориш диспут за измама. Аз имах случай отворих диспут, китайчугата веднага ми върна парите, а след 15 дни пристигна и стоката, 55 дни от изпращането и. Пак я платих на човека, но paypal ми върна мангиза. Ta затова пазарувам само от сайтове които приемат paypal който гарантира сигурност, а тази сигурност струва пари, няма безплатен обяд. Зато съм приел 5-6-7% върху сумата и толкоз. Но си спя и пазарувам спокойно :dancingHappy_i
rap66 написа:
Колега, не писа в каква валутата ти е картата и в каква покупката, но принципно по-правилния начин е да настроиш Пейпал да не ти извършва превалутирането.Чети тук:
http://narmag.info/viewtopic.php?f=7&t=455&start=20
Аз винаги съм плащал точно толкова колкото ми е фактурата, т.е. Пейпал не ми взима нищо допълнително.
vankica- ...........................
Брой мнения : 161 Рожд.дaта : 18.09.1976
Колега не ми се влиза в глупави спорове, но няма начин по кайто да трансферираш пари и да не плащаш нищо.vankica написа: Аз винаги съм плащал точно толкова колкото ми е фактурата, т.е. Пейпал не ми взима нищо допълнително.
няма да платиш нищо ако ги дадеш на ръка на търговеца, във всеки друг случай посредникът прибира, нали и той трябва да се издържа и печели, както и да е..... :609c1f728720fb
Академиче, като пазарувам от Ибей през пейпал, има опция да смениш курса, в смисъл да е различен от този на пейпал
п.п. Интересното е, когато ти връщат пари /рефънд/, курса е супер :dancingHappy_i В смисъл, че ти връщат повече, отколкото си дал
п.п. Интересното е, когато ти връщат пари /рефънд/, курса е супер :dancingHappy_i В смисъл, че ти връщат повече, отколкото си дал
vankica написа:.... но принципно по-правилния начин е да настроиш Пейпал да не ти извършва превалутирането ...
Точно за това пуснах линка, защото по подразбиране е "неправилния" начин и се оказа че масово хората не знаят че има "правилен"
Само че при мен това "Conversion options" не се появява при самото плащане, затова го смених по подразбиране в опциите на картата.
EU_BG_akademika написа:... няма начин по който да трансферираш пари и да не плащаш нищо ...
По първия начин плащаш по курс на PayPal, по втория по курс на банката-картоиздател. На мен втория начин винаги ми е по-изгоден, защото картата ми е в лева и винаги курс продава на банката ми е по изгоден от курса на PayPal
Е до сега писах и го загубих....
като не го извършава пеъйпала банката го извършва, само ако имаш карта в $ настроиш пейпала в $ продавача ти е в долари тогава по отношение на пей пала не плащаш, но банката начислява процент, или ти взима месечна такса или годишна или месечна и процент или всичко накуп..........
Така че пак плащаш, казах вече, не може да транферираш пари електронно и да не плащаш.
По добре да мислим как можем да си позволим повечко неща за плащане от колкото да да се вътрим в този омагасон кръг наречен "общи условия". Колкото повече мърдаш толкова повее ти влиза
като не го извършава пеъйпала банката го извършва, само ако имаш карта в $ настроиш пейпала в $ продавача ти е в долари тогава по отношение на пей пала не плащаш, но банката начислява процент, или ти взима месечна такса или годишна или месечна и процент или всичко накуп..........
Така че пак плащаш, казах вече, не може да транферираш пари електронно и да не плащаш.
По добре да мислим как можем да си позволим повечко неща за плащане от колкото да да се вътрим в този омагасон кръг наречен "общи условия". Колкото повече мърдаш толкова повее ти влиза
С това съм напълно съгласен, но аз работя само с долари и евро и затова не се озъртам в трансферите, че при мен минават и 100 на ден. Гледам да влиза в картата па другото................... :609c1f728720fbrap66 написа:По първия начин плащаш по курс на PayPal, по втория по курс на банката-картоиздател. На мен втория начин винаги ми е по-изгоден, защото картата ми е в лева и винаги курс продава на банката ми е по изгоден от курса на PayPal
Няма нужда от спорове просто се опитвам да бъда полезен. Стоя си зад думите, че може да се плаща без да се дава нищо „отгоре” – просто не трябва да се превалутира.. За да не съм голословен съм направил скрийншот на извлечението на една от картите ми – т.е. какво са ми удържали от картата, а на другите 2 снимки щракнах две от фактурите и като е видно парите съвпадат до стотинката. Поздрави.
vankica- ...........................
Брой мнения : 161 Рожд.дaта : 18.09.1976
Да де, нали това казвам, тази карта е $ в този случай само банката те дере
EU_BG_akademika написа:Мънца, ако искаш да вземеш пари, пусни ги в амазон или ибей, тук рибарите, които могат да извадят 1800лв на куп за 180 воблера, вече ги имат тези воблери, а които ги нямат, ги искат но.......... нямат пари
Опитай и в продавалника
iamyordan написа:Сори за спама но не можах да остискам да не запитам колегата академик ,EU_BG_akademika написа:..пусни ги в амазон или ибей...
как стават продажбите в горните сайтове като малко сме в някви черни списъци?
Имам познат който редовно им ползва услугите но от Германия! При опит да си влези в профила от БГ му блокирали профила
EU_BG_akademika написа:Не сме в никакви черни списъци, сами се пъхаме там от незнание или от мързел да прочетем условията или пък от нерабирането имiamyordan написа:Сори за спама но не можах да остискам да не запитам колегата академик ,EU_BG_akademika написа:..пусни ги в амазон или ибей...
как стават продажбите в горните сайтове като малко сме в някви черни списъци?
Имам познат който редовно им ползва услугите но от Германия! При опит да си влези в профила от БГ му блокирали профила
Можеш да се регистраша като продавач от България.. Те го ТЕ
От Поле за пускане
При регистрацията се съгласдяваш с общите условия за продавач, в които е казано, че ще продаваш само от месторегистрацията. Предполага се, че си сериозен търговец с бизнес или пък с единична продажба, но вече не можеш да променяш местоположението си..
След като си пуснал стока, стоки, ти можеш да оперираш само от едно място, влизането в този профил от друга страна, се води опит за измама и води до блокиране. Не случайно се приемат само paypal плащания и не случайно гарантират 100% сигурност на куповача
Не се изказвай така компетентно за блокиране и черни списъци без да си съвсем наясно с нещата......
Извинявай Мънци, за спама, ти поне си с права да преместиш нашите писания в интернет пазаруване....
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Години : 56
Прав си колега явно си много наясно с нещата.
Може ли да кажиш какви извършени продажби имаш в дадените сайтове , защото си мисля че нещо говорим поинерция.
Поради добрия ни имидж американските банки отказваха да правят преводи по сключени зделки в ибай до сметки в БГ и други балкански държави ,за това савсем добронамерено питах. Ако си продавач и говориш от личен опит ОК. че имам разни работи дето тука не се търсят много ..
Може ли да кажиш какви извършени продажби имаш в дадените сайтове , защото си мисля че нещо говорим поинерция.
Поради добрия ни имидж американските банки отказваха да правят преводи по сключени зделки в ибай до сметки в БГ и други балкански държави ,за това савсем добронамерено питах. Ако си продавач и говориш от личен опит ОК. че имам разни работи дето тука не се търсят много ..
iamyordan- ...........................
Брой мнения : 101 Рожд.дaта : 14.10.1980
Години : 44
В ebay не се правят преводи, както казах работи се само с paypal, а те приемат България. В началото на тази тема съм описал как става регистрацията там. Аз не съм продавал нищо, защото нямам какво да продавам. Проблема с транспортните разходи е сериозен. Зависи какво имаш имаш да продаваш, но най бавният и евтин вариант без застраховка до щатите на 5кг. колет е 90лв ако искаш чупливоаст още 50% ако искаш застраховка още, проследяване още и т.н.....iamyordan написа:Прав си колега явно си много наясно с нещата.
Изобщо щом смяташ, че говоря по инерция няма какво да говорм повече. Успех
Реших да си напазарувам от един Немски сайт обаче имам проблем с плащането. Използват ipayment.de за плащане с кредитна карта, който обаче ми отказа плащане, но не разбрах причината. Картата с която плащам е Virtual Visa и досега съм нямал проблеми, ползвам я за PayPal, американски, английски сайтове, Alibaba.
Да има го това, искаш да купиш нещо което е със задължителна немска карта, целта е германец да го купи и да си остане в Германия. Имах такова приключения с едни хирургически инструменти, от много известна немска фирма, от рода на солинген но за хир, инстументии ашооллее или нещо подобно, та едимн приятел си намери инструменти на коплекти и вика зимай, зимай ама не става, влизах от немски сървър и отказва и отказва плащане, шосле го разбрах това и адреса зо доставка трябва да е немски. Габко имат офис в Германия, но трябва да намериш някой да плати. Същите инструмети ги има и в севетовния ebay, но са доста по скъпи, така мислят те и затова е ГЕРМАНИЯ.........
Би трябвало да го пише това. А адреса е депото на Гъпко ...EU_BG_akademika написа:... със задължителна немска карта...
Ами не дава друго плащане, а май и имаше на плащане какво палщане приема.rap66 написа:Би трябвало да го пише това. А адреса е депото на Гъпко ...EU_BG_akademika написа:... със задължителна немска карта...
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Страница 2 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пон 25 Ное 2024 - 20:29 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЛЕФЕР (Чернокоп) В МОМЕНТА?
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing