Ролер харпун.
+4
tano
justinian
terzosub
makari
8 posters
Страница 1 от 1
Ролер харпун.
Реших да направя един опит за направата на ролер.За материал избрах кестен тъй като не намерих тик,а пък и дърводелаца ме посъветва,че е твърд,плътен и лек материал пък ще видим.Ролките са правени на струг с диаметър 38мм,ширина 18мм и отвор фи-8мм.За дръжка мислех да използвам
[You must be registered and logged in to see this image.]х,
но се осетих,че ако се получи успешен ролера си развалям цял харпун 108см.Така че се спрях на тази омерска дръжка
[You must be registered and logged in to see this image.]
та ако не се получи нищо в крайна сметка ще си направя тунинг на X-FIRE и ще спечеля цели 8см дължина
Така се получи тази комбинация след "размисли и страсти"
Дървеното тяло е 98см,а полезната дължина 102см и ако не се получи с тази дръжка може да резна 8см от задния край и като вкарам един готов спусък да се получи 75см изцяло дървен ролер.Стрелата която смятам да използвам е торшън 140см/7мм,а ластици първоначално 16мм праймлайн пък ще видим дали ще са добре.Нямам много свободно време,но ще гледам до края на май да го приключа.
Ламелите съм ги лепил с някакво лепило на вюрт Д4 ,но не знам дали е подходящо да мина и от вън 1-2 ръце преди лакиране с авто лак.Знам че почти всички използват епоксидна смола,но тя е много твърда и ако тръгне да пада не се търка ами се отлюспва.
Чао за сега и се надявам да има препоръки и критики от ваша страна,за да си сверявам часовника :609c1f728720fb
[You must be registered and logged in to see this image.]х,
но се осетих,че ако се получи успешен ролера си развалям цял харпун 108см.Така че се спрях на тази омерска дръжка
та ако не се получи нищо в крайна сметка ще си направя тунинг на X-FIRE и ще спечеля цели 8см дължина
Така се получи тази комбинация след "размисли и страсти"
Дървеното тяло е 98см,а полезната дължина 102см и ако не се получи с тази дръжка може да резна 8см от задния край и като вкарам един готов спусък да се получи 75см изцяло дървен ролер.Стрелата която смятам да използвам е торшън 140см/7мм,а ластици първоначално 16мм праймлайн пък ще видим дали ще са добре.Нямам много свободно време,но ще гледам до края на май да го приключа.
Ламелите съм ги лепил с някакво лепило на вюрт Д4 ,но не знам дали е подходящо да мина и от вън 1-2 ръце преди лакиране с авто лак.Знам че почти всички използват епоксидна смола,но тя е много твърда и ако тръгне да пада не се търка ами се отлюспва.
Чао за сега и се надявам да има препоръки и критики от ваша страна,за да си сверявам часовника :609c1f728720fb
makari- ...........................
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 02.06.1972
Години : 52
Re: Ролер харпун.
Toва лепило е водоустойчиво и е перфекно за лепене на ламелите но нестава да се нанася от вън.Значи запечатването на харпуна го направи с двукомпонентен лак за паркет и след това е авто лака.А преди двукомпонентния взимаш лак който е на съшата основа разреждаш го докато стане като вода и нанасяш 10-тина ръце да попие в дървото и след това запечатваш.Дано съм ти бил полезен.
terzosub- ...........................
Брой мнения : 145 Рожд.дaта : 18.09.1977
Години : 47
terzosub написа:Дано съм ти бил полезен.
Много даже
Колега, как върви харпуностроенето? :609c1f728720fb
justinian- глоб.модератор
Брой мнения : 917 Рожд.дaта : 05.02.1970
Години : 54
Лека полека върви.С воден байц/орех,махагон и черен/ го намацах малко и заприлича на шарен питон гътнал заек
от утре ще го лакирам по съветите на Лъчо,но ще ми отнеме 4-5дни сигурно.
Изтъних и опашката на стрелата като на абелановите,но сега трябва да мисля нещо за по-добро полиране на дупката.Някой,ако има някаква идея нека я сподели
снимката е много лошо ама ще гледам другия път да я щракна с фотоапарата.
от утре ще го лакирам по съветите на Лъчо,но ще ми отнеме 4-5дни сигурно.
Изтъних и опашката на стрелата като на абелановите,но сега трябва да мисля нещо за по-добро полиране на дупката.Някой,ако има някаква идея нека я сподели
снимката е много лошо ама ще гледам другия път да я щракна с фотоапарата.
morgan написа:А какво е предимството на изтънената задна част на стрелата?
В моя случай по-лесно да минава между теловете на главата.Иначе помага и ако касетата на спусъка е по-тясна но омеровата е широка.
Браво!
Какви ролки ще ползваш?
Какви ролки ще ползваш?
justinian написа:
Какви ролки ще ползваш?
За сега смятам да използвам обикновенни без лагери докато си намеря керамични.Описал съм им параметрите в началото на темата.Купувах ги от бриколаж,но бяха изпъкнали от някаква твърда пластмаса и ги карах на стругар да ги вдлъбне малко.Ще ги снимам утре и ще ги покажа.
Сложих му две ръце двукомпонентен лак и преди да му намажа трета и автолак реших да го пробвам как ще е на вода.Сглобих го и излезе 2,475кг,а гол беше 1,530
Мислех,че ще му трябва малко тежест отпред само,но се оказа,че да е балансиран,така че да потъва леко ще му трябва 160гр при главата и 220гр отзад.Та сега за отпред се знае,че ще направя джоб,но отзад се триумя.
1.Мога да вкарам тажест в тръбата на дръжката.
2.Да направя две джобчета от долу в удебелениетата.
3.Да изрежа удебеленията и пак да направя проба.
Между другото изрязах едно парче горе долу колкото е едното парче от удебелението и го пробвах да видя с колко тежест ще потъне.Потъна със 100гр та затова си мисля,че ако изрежа корема ще го балансирам добре с по-малко тежест.
Мислех,че ще му трябва малко тежест отпред само,но се оказа,че да е балансиран,така че да потъва леко ще му трябва 160гр при главата и 220гр отзад.Та сега за отпред се знае,че ще направя джоб,но отзад се триумя.
1.Мога да вкарам тажест в тръбата на дръжката.
2.Да направя две джобчета от долу в удебелениетата.
3.Да изрежа удебеленията и пак да направя проба.
Между другото изрязах едно парче горе долу колкото е едното парче от удебелението и го пробвах да видя с колко тежест ще потъне.Потъна със 100гр та затова си мисля,че ако изрежа корема ще го балансирам добре с по-малко тежест.
Бре! Каза и го направи! Супер изглежда пушката!
Според мен, ако изрежеш корема хем няма да имаш нужда от утежнения, хем значително ще подобриш маневреността на харпуна.
Според мен, ако изрежеш корема хем няма да имаш нужда от утежнения, хем значително ще подобриш маневреността на харпуна.
супер е !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Чакаме проби. Дотук браво!
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Години : 53
Не съм стрелял с такова жУвотно и съм много любопитен и аз как ще се представи.
Евала за мерака и майсторлъка! :thumbsupsmiley
Евала за мерака и майсторлъка! :thumbsupsmiley
vatus- ...........................
Брой мнения : 2774 Рожд.дaта : 14.02.1956
Години : 68
Изрезах корема и направих отпред един джоб.Утре и другиден ще му сложа две ръце лак наново и ще го утежнявам.А пробите ще са в началото на юни.Ще го сравня с другия дървен 108см от Владо Акулата и ще пиша.А пък ако има някой в района на Албена от 26юни до 3юли може и заедно да го тестваме
С интерес ще чакам резултата от тестовете. :609c1f728720fb
След успешното утежнение дойде момента на истинският тест.И още с влизането в морето разбрах,че съм направил малка грешка.Оказа се,че в морето харпуна остава плаваем,а като го пробвах в сладка вода потъваше леко,но и това ще се оправи.
Вторият проблем,който е доста по-сериозен е,че ми се появи болка в лявото слепоочие и не можах да гмуркам въобще.Така че сега компреси с чесън,с морска сол и Джала Нети пък ще видим до кога ще продължат.
Тестове за точност не направих,че ми беше на друго място акъла,но за далекобойност мога да потвърдя,че седем дължини ги изпъва с леко придърпване на края.
Вторият проблем,който е доста по-сериозен е,че ми се появи болка в лявото слепоочие и не можах да гмуркам въобще.Така че сега компреси с чесън,с морска сол и Джала Нети пък ще видим до кога ще продължат.
Тестове за точност не направих,че ми беше на друго място акъла,но за далекобойност мога да потвърдя,че седем дължини ги изпъва с леко придърпване на края.
...пожелавам ти успешно оздравяване и много риби с новата пушка ...
...смъркай и солена вода през носа и плюй през устата ...ако не вярваш само на мен , пиши на лични на Владо Акулата в другия сайт , той слушайки съветите ми , се роди отново - бая я беше загазил [You must be registered and logged in to see this image.]
...смъркай и солена вода през носа и плюй през устата ...ако не вярваш само на мен , пиши на лични на Владо Акулата в другия сайт , той слушайки съветите ми , се роди отново - бая я беше загазил [You must be registered and logged in to see this image.]
????- Гост
Благодаря Булти.За шмъркането през носа мисля,че Джала нети процедурите са със същия ефект,защото каничката със соления разтвор като го вкарам в едната ноздра излиза през другата и през устата.Абе смятам,че всички сте гледали на Юли клипчето и Ви е понятно :609c1f728720fb
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
Бояне, това имах в предвид. Дръжка от стар неръждаем черпак и три пинчета.
Захващаш под макарата на вудото с двата болта. Ти стигни до там и пак ще коментираме.
Захващаш под макарата на вудото с двата болта. Ти стигни до там и пак ще коментираме.
Valyo68- ...........................
Брой мнения : 56 Рожд.дaта : 29.03.1968
Години : 56
Благодаря!
Малко ще изчакам с монтажа. Ще си пострелям в началото така както е.
Искам да видя как е и после да мога да усетя разликата. Видях от предните неща и как е направена да стои линията и ще си го направя още сега, дори може и довечера да се случи това.
Малко ще изчакам с монтажа. Ще си пострелям в началото така както е.
Искам да видя как е и после да мога да усетя разликата. Видях от предните неща и как е направена да стои линията и ще си го направя още сега, дори може и довечера да се случи това.
boysa- ...........................
Брой мнения : 931 Рожд.дaта : 22.08.1976
Години : 48
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing