РИБОЛОВ на Ставрос
+12
mimaki
Балта
вакрил
4o4o
ivaylo.filipov
cerberus
DOCTORABukarNo1
КИРО
max
nikinenov
simeonnn
тони котев
16 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
РИБОЛОВ на Ставрос
Здравейте, колеги.Сега се прибрах и сядам да дам инфо за Ставрос.
В събота следобяд пристигнах на Аспровалта.Разходка на плажа при която видях много кефал до брега.На сутринта станах с идеята за риболова на кефал, но уви до обяд пробвах всичко което знаех за тази риба, без никакъв успех.Накрая ми писна и реших да се разходя до Ставрос.С паркирането на пристанището ,видях доста колеги които дърпаха хубави средиземноморски скумрии.Нямах подходяща стръв,ама знаете как е ,колега ми услужи с рачило с което хванах малки рибки .Направих линия на 5м. болонезе с 0.18 основно подвижна плувка 2 гр. ,вирбелче и тука изказвам благодарности на колегите които живеят в Гърция,флуорокарбон 0.18. мнооого ефикасно,на 3-4 мои риби повечето хващаха по 1на.Регулирах дълбочината на около 3.5м., закачих една жива рибка и се започна,гол след гол.За около 15тина минутки рибките измряха,но това не намали темпото на риболова.Закачах мъртва рибка на която махах главата(мое виждане което се оказа много успешно) и до минута две плувката изчезваше със страхотна скорост.Голям кеф да вадиш борбените скумрии, които бяха по педя и малко.И така между 15.30 и 19.30 хванах 42 скумрии, а колко изпуснах... На другата сутрин станах в 5.30 и газ пак на кея.Риболова започна страхотно, за час и половина хванах петнайсетина риби и тогава се появи един огромен кораб.Забравих да спомена,че половината кей беше зает от друг такъв кораб, та въпросния плавателен съд започна операция по акостиране в другата част на кея.Хората от пристанищния персонал ни направиха знак да се отдръпнем докато не завършат маневрите на кораба,някои се качихме на вълнолома и започнахме успешно и там да вадиме скумрии,е беше малко неудобно ама риба си даваше ,но тука се прояви Българският ХИТРЕЦ, някои останаха да пречат,хората викат мръднете наще се правят на луди,познайте какво стана -дойде полиция и приключихме с риболова,дадоха ултиматум с усмивка,до 10 минути който остане получава честитка която се плаща в пощата.И така с риболова ,докато не се разтоварят корабите,лошото е,че на рейд се нареди още един кораб ,който чака ред, та който реши да хваща скумрии трябва да го има в предвид.Местните апапи казаха,че след 1ви юни няма да има този проблем тъй-като влиза забрана за корабите, заради туристическия сезон.Та така-скумрии има,но не може да се ловят.За съжаление снимки не съм правил. :609c1f728720fb
В събота следобяд пристигнах на Аспровалта.Разходка на плажа при която видях много кефал до брега.На сутринта станах с идеята за риболова на кефал, но уви до обяд пробвах всичко което знаех за тази риба, без никакъв успех.Накрая ми писна и реших да се разходя до Ставрос.С паркирането на пристанището ,видях доста колеги които дърпаха хубави средиземноморски скумрии.Нямах подходяща стръв,ама знаете как е ,колега ми услужи с рачило с което хванах малки рибки .Направих линия на 5м. болонезе с 0.18 основно подвижна плувка 2 гр. ,вирбелче и тука изказвам благодарности на колегите които живеят в Гърция,флуорокарбон 0.18. мнооого ефикасно,на 3-4 мои риби повечето хващаха по 1на.Регулирах дълбочината на около 3.5м., закачих една жива рибка и се започна,гол след гол.За около 15тина минутки рибките измряха,но това не намали темпото на риболова.Закачах мъртва рибка на която махах главата(мое виждане което се оказа много успешно) и до минута две плувката изчезваше със страхотна скорост.Голям кеф да вадиш борбените скумрии, които бяха по педя и малко.И така между 15.30 и 19.30 хванах 42 скумрии, а колко изпуснах... На другата сутрин станах в 5.30 и газ пак на кея.Риболова започна страхотно, за час и половина хванах петнайсетина риби и тогава се появи един огромен кораб.Забравих да спомена,че половината кей беше зает от друг такъв кораб, та въпросния плавателен съд започна операция по акостиране в другата част на кея.Хората от пристанищния персонал ни направиха знак да се отдръпнем докато не завършат маневрите на кораба,някои се качихме на вълнолома и започнахме успешно и там да вадиме скумрии,е беше малко неудобно ама риба си даваше ,но тука се прояви Българският ХИТРЕЦ, някои останаха да пречат,хората викат мръднете наще се правят на луди,познайте какво стана -дойде полиция и приключихме с риболова,дадоха ултиматум с усмивка,до 10 минути който остане получава честитка която се плаща в пощата.И така с риболова ,докато не се разтоварят корабите,лошото е,че на рейд се нареди още един кораб ,който чака ред, та който реши да хваща скумрии трябва да го има в предвид.Местните апапи казаха,че след 1ви юни няма да има този проблем тъй-като влиза забрана за корабите, заради туристическия сезон.Та така-скумрии има,но не може да се ловят.За съжаление снимки не съм правил. :609c1f728720fb
тони котев- ...........................
Брой мнения : 827 Рожд.дaта : 21.08.1966
Години : 58
Re: РИБОЛОВ на Ставрос
[You must be registered and logged in to see this image.]
simeonnn- ...........................
Брой мнения : 6866 Рожд.дaта : 03.09.1965
Години : 59
тони котев написа:Здравейте, колеги.Сега се прибрах и сядам да дам инфо за Ставрос.
Евала колега за хубавия репортаж. :609c1f728720fb
nikinenov- ...........................
Брой мнения : 324 Рожд.дaта : 16.03.1978
Години : 46
123
Кемпера пак ли беше в деисвие ? Браво за репортажа .
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Тонииии,прави са Гърците ве.
Значи тази година може и ний да намажем от тази риба. :689a4208aff0bd
Щом те няма да я хващат.
Щом те няма да я хващат.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
Аз дадох подобно инфо, но в една тема след тази в "Гръцки Дестинации =>Места за риболов в северна Гърция".
Тони, ние я чакахме цяла нощ, изслушахме разказите за предната, но като дойде кораба си тръгнахме и за това явно сме пропуснали с "драмата с полицията". Еййй гладен народ сме и това е, ама проЗт и гладен
Тони, ние я чакахме цяла нощ, изслушахме разказите за предната, но като дойде кораба си тръгнахме и за това явно сме пропуснали с "драмата с полицията". Еййй гладен народ сме и това е, ама проЗт и гладен
s4etovod- ...........................
Брой мнения : 66 Рожд.дaта : 10.05.1976
Години : 48
Никой ли не пробва скумриите на чепаре или пилкер?
DOCTORABukarNo1- ...........................
Брой мнения : 445 Рожд.дaта : 23.12.1961
Години : 62
Гледах един колега да размахва сафридено чепаре ,но без никакъв успех.Аз бях планувал за 2рия риболовен ден малко експерименти, но не можах да стигна до тях.DOCTORABukarNo1 написа:Никой ли не пробва скумриите на чепаре или пилкер?
Този път бяхме в апартамента на баджанака, иначе щях да паркирам кемпера в края на Ставрос,има много хубаво място в една горичка на самия плаж, а кея е на300м.toyo1 написа:Кемпера пак ли беше в деисвие ? Браво за репортажа .
Прави са ,спор няма.Запознах се с българи които работят от години там и те се ядосваха,че досега не е имало проблем да се лови между корабите.КИРО написа:Тонииии,прави са Гърците ве.
Щом те няма да я хващат.
А скумриите ги направихме на скара,имаше заливка от лимонов сок ,нарязан на ситно копър ,чесън, сол и зехтин,добре,че рибата е по лека храна, щях да гръмна ,мноого вкусна гарнирана с изстудено вино.
Браво!
Скумрия или колиоз ловихте?
Скумрия или колиоз ловихте?
cerberus- ...........................
Брой мнения : 498 Рожд.дaта : 16.07.1909
Години : 115
тони котев написа:Гледах един колега да размахва сафридено чепаре ,но без никакъв успех.Аз бях планувал за 2рия риболовен ден малко експерименти, но не можах да стигна до тях.DOCTORABukarNo1 написа:Никой ли не пробва скумриите на чепаре или пилкер?
:609c1f728720fb Е, ама добре го размахвам, кво ся, ха ха :6e6ebecd09233a ама не го ще
Много интересно! Подобно е положението и на Фуертевентура. Преди 5 години през Март беше избила страшно много дребна като сафрид скумрия край брега. Тя се ловеше на плувка и вземаше всичко, аз я ловях на хляб. Само на чепаре не кълвеше изобщо.
В Англия ловя скумрия всяко лято и се хваща основно на чепаре, на плувка ловя когато я няма, щом удари на плувката значи пасажа е влязъл в залива и я почваш с чепарето. На края на чепарето слагам 80г пилкер за по-едро.
В Англия ловя скумрия всяко лято и се хваща основно на чепаре, на плувка ловя когато я няма, щом удари на плувката значи пасажа е влязъл в залива и я почваш с чепарето. На края на чепарето слагам 80г пилкер за по-едро.
:609c1f728720fb Е, ама добре го размахвам, кво ся, ха ха :6e6ebecd09233a ама не го ще
Колега, страхотен репортаж. Благодаря за информацията. Броя и аз дните до заминаването за Гърция.
ivaylo.filipov- ...........................
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 27.09.1976
Я другия път като ходите, земете пробвайте ето това:
HalcoTwisty
5-10 грамови, също crocodile лъжица 5гр.
С лайт пръчка до 10-15гр акция, за да е чувствителна и бавно водене, скороста да е точно преди да усетите играта на примаката.
Най-доброто за голям сафрид и колиоз
HalcoTwisty
С лайт пръчка до 10-15гр акция, за да е чувствителна и бавно водене, скороста да е точно преди да усетите играта на примаката.
cerberus- ...........................
Брой мнения : 498 Рожд.дaта : 16.07.1909
Години : 115
Точно зимна блесна бях решил да пробвам .cerberus написа:Я другия път като ходите, земете пробвайте ето това:
HalcoTwisty
Колега ,имам питане към тебе,на силиконов туистер дали ще има резултат?Като модели имам всякакви, но принципно дали е ефективен риболова? :609c1f728720fb
Аз съм заприходил едни такива
И след две седмици мисля да ги пробвам с бомбарда. Чул съм, че били резултатни, пък да видим.
И след две седмици мисля да ги пробвам с бомбарда. Чул съм, че били резултатни, пък да видим.
Вальо,
Добре си заприходил!! Тооочно на такива рибки ама бели може да хванеш доста различни видове риба!!
А от къде си ги заприходил, ако не е тайна - от Гръцко или от тука някъде?
Добре си заприходил!! Тооочно на такива рибки ама бели може да хванеш доста различни видове риба!!
А от къде си ги заприходил, ако не е тайна - от Гръцко или от тука някъде?
От Керамоти, риболовното магазинче до пристанището, само че тогава рибата хич не пипаше и не можах да ги тествам. Имаше само тази разцветка, ако си намеря друга ще заприходя и нея. Тук не съм ги виждал тез по магазините.
Ивайло, точно тези прозрачните с брокат са уловистите. Белите хващат в пъти по-слабо! Знам от личен опит!
DOCTORABukarNo1 написа:Ивайло, точно тези прозрачните с брокат са уловистите. Белите хващат в пъти по-слабо! Знам от личен опит!
Щом ДОК казва така аз смело му се доверявам, щпец е той в морския риболов :95a6347ec54c90
s4etovod написа:DOCTORABukarNo1 написа:Ивайло, точно тези прозрачните с брокат са уловистите. Белите хващат в пъти по-слабо! Знам от личен опит!
Щом ДОК казва така аз смело му се доверявам, щпец е той в морския риболов :95a6347ec54c90
Миналата година на Порто Лагос ми се откъсна ръката да хвърлям на 4 вида бели "sandeels" - (така се наричат на английски) безрезултатно, докато в същото време един зъболекар от града хващаше кольоси на прозрачните рибета точно до мене. После като си ги купих от магазинчето в Керамоти, на плажа при скатовете се повтори същата история.
В Англия белите "sandeels" са убийствени за лаврака. Тази година ще пробвам дали прозрачните ще ги бият по уловистос и в Англия.
Това след като се върна от Халкидики - заминавам в Събота!
Док, аз от твойте постове разбрах за тях и таз пролет си заприходих. Благодаря за информацията.
ivaylo.filipov написа:Док, аз от твойте постове разбрах за тях и таз пролет си заприходих. Благодаря за информацията.
Дано да не съм те подвел и да ги накъсаш яко.
Аз лично имам големи надежди на едни японски прозрачни с лъскави точици червеи за ултралайт и едни много скъпи(значи - много уловисти )прозрачни японски рибета. Те са на същият принцип като Раглуто - прозрачни с лъскави точици, но са много по-добре изработени.
Ето някои от тях:
Страница 1 от 2 • 1, 2
Similar topics
» Риболов на Халкидики
» Някой за гмуркане в района на Аспровалта или Ставрос
» Риболов на сом на БУЙ.
» Някой за гмуркане в района на Аспровалта или Ставрос
» Риболов на сом на БУЙ.
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing