ТАКТИКИ И ТЕХНИКИ ЗА УЛОВ НА МОРСКИ ДРАКОН
+24
goshotanchev
rikitikitavi
gargaron
Додо
Тик Так
delisto44
krasimir77
roko koko
костреж
maestroto
borislav58
ПЛУВЧО
Венци
чечо
YordanDanev
savi aleksiev
Станислав
Rimohit
Доктора
Моряка
Дели
Albena
КИРО
vsiak
28 posters
Страница 1 от 3
Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
ТАКТИКИ И ТЕХНИКИ ЗА УЛОВ НА МОРСКИ ДРАКОН
Здравейте всички,чудех се дали да пусна тази тема но след вчерашния излет се реших,освeн това в na riba има много добре развита тема на Булти и аз мисля ,че няма да е излишна и в нашия форум "все пак решението е на модераторите"
Та ето как започна всичко......
Отиваме с един приятел на Черноморец-къмпинга ,натоварени с лодката,с инфо че са го скъсали - чернокопа там и понеже нямаме мотор с идеята , че ще гребем като за световно. пуснахме лодката влязохме навътре ама селото е пред острова св.Иван май се казва пред Созопол,цел за нас неосъществима.Пуснахме чепаретата и още от първия път риба и дърпа викам ей ся та убихме ииий, дракон викам айде чувал съм ,че и на леферино чепаре се хваща пускам пак ,бре няма вадене мнооо риби на чепарето,с надежда гледам водата и 4 /четири/дракона и така няма вадене на всяко пускане пълно чепаре много се откачаха,а как се откача в лодката чепаре с 5-6 риби не мога да го опиша то не бяха клещи , ножове ,парцали и т.н. Направи ми впечатление ,че на дадено място почва много силно и след няколко пускания спира после местим се другаде няма пак се местим и като го уцелим пак яко 6-7 пускания и така убихме се от гребане не хванахме нито един чернокоп,пускахме и за попче на скарида ноо пак дракон.В крайна сметка резултата беше впечатляващ имаше няколко мутанта и като цяло около 6 кг.ДРАКОНИИ.Съжелявам ,че не можах да направя снимки от морето но не ни оставиха имам само на улова ето ги.....
[You must be registered and logged in to see this image.]
Та ето как започна всичко......
Отиваме с един приятел на Черноморец-къмпинга ,натоварени с лодката,с инфо че са го скъсали - чернокопа там и понеже нямаме мотор с идеята , че ще гребем като за световно. пуснахме лодката влязохме навътре ама селото е пред острова св.Иван май се казва пред Созопол,цел за нас неосъществима.Пуснахме чепаретата и още от първия път риба и дърпа викам ей ся та убихме ииий, дракон викам айде чувал съм ,че и на леферино чепаре се хваща пускам пак ,бре няма вадене мнооо риби на чепарето,с надежда гледам водата и 4 /четири/дракона и така няма вадене на всяко пускане пълно чепаре много се откачаха,а как се откача в лодката чепаре с 5-6 риби не мога да го опиша то не бяха клещи , ножове ,парцали и т.н. Направи ми впечатление ,че на дадено място почва много силно и след няколко пускания спира после местим се другаде няма пак се местим и като го уцелим пак яко 6-7 пускания и така убихме се от гребане не хванахме нито един чернокоп,пускахме и за попче на скарида ноо пак дракон.В крайна сметка резултата беше впечатляващ имаше няколко мутанта и като цяло около 6 кг.ДРАКОНИИ.Съжелявам ,че не можах да направя снимки от морето но не ни оставиха имам само на улова ето ги.....
[You must be registered and logged in to see this image.]
vsiak- ...........................
Брой мнения : 45 Рожд.дaта : 01.02.1968
Години : 56
Re: ТАКТИКИ И ТЕХНИКИ ЗА УЛОВ НА МОРСКИ ДРАКОН
Емоция си е да вадиш дракона.Пък при теб си е било приключение направо.
Там с Булти за темата на чашка се разберете,че оня е камшик.
Заслужава си да я има темата.
Последните 2-3г пак се навъди,и налита даже и на чернокопското чепаре.
КИРО- мир на праха му
Брой мнения : 21389 Рожд.дaта : 17.12.1957
Години : 66
КИРО написа:Емоция си е да вадиш дракона.Пък при теб си е било приключение направо.
С Булти няма как да не се разберем градски сме и май и живеем наблизо чакам го да се обади.
Благодаря ти че има ОК за темата :609c1f728720fb
vsiak- ...........................
Брой мнения : 45 Рожд.дaта : 01.02.1968
Чудесно е , че има дракон.Аз също много я уважавам тази риба. Старите рибари казват , че щом има дракон водата е чиста.
Albena- ...........................
Брой мнения : 3909 Рожд.дaта : 07.05.1964
Години : 60
Дракон можеш да хванеш всякак. Дори когато не искаш. Тук се описа тактиката само до някъде. Ще се опитам да продължа. След като дракона вече е на куката, се захваща с ножици за пиле зад отровните шипове и се реже. Дере се и се филира. Филенцата се заравят в пластмасова кутия от сладолед пълна 1/3 със морска сол . Към средата на риболова филенцата се хващат с два пръста, отърсват се от солта и се поръсват с няколко капки лимонов сок. Вкуса е по добър от суши и дава сили за още 6 часа риболов.
Дидо,благодарско ве.
За сървайвър е голямо предимство.
Аааа,следващия път ще го пробвам това.
За сървайвър е голямо предимство.
Аааа,следващия път ще го пробвам това.
КИРО- мир на праха му
Е това за първи път го чувам,и нямам търпение да опитам нещо ново(за мен) По разбираеми причини тази риба не се продава и всичко написано за нея е интересно.Също така на мрежите за кая,като се хванат скорпиди,не пътуват към борсата,а остават мезе(и то хубаво)за рибарите :d5116e0ebf2fc8Дели написа: Вкуса е по добър от суши и дава сили за още 6 часа риболов.
Моряка- глоб.модератор
Брой мнения : 8116 Рожд.дaта : 30.12.1967
Дели, само дето не уточни тези сили дето ги дава за още 6 часа риболов от колко изядени дракона трябва да са :6e6ebecd09233a . а иначе че си е вкусна рибка няма спор, само дето аз изпитвам доста страх от нея, защото съм си патил, през лятото на 1980 година / малииииии, ама аз съм бил много стар бе /, на Обзор докато ловях попчета от гуменетката хванах едно такова чудо / за пръв път го виждах / и като ме шибна по пръста на лявата ръка видях звезди посред бял ден, наложи се да ме карат по спешност в Поморие да ми срагат някакви серуми, след това пръста ми стоя подут двойно поне още две седмици. Но през следващите години / вече не мога да уточня точно коя /, на Караборун /до Бяла/, имаше далян, този който го обслужваше беше напълнил едно каменно корито с дракони и сол, та той каза че най хубав чироз ставало от дракони. Не съм опитвал лично и не мога да твърдя, но предполагам че е истина.
От същия Караборун напълних половин десет литрова кофичка с същата,,гад,, и с същата цел
направиха го моичките на чирус, кусах го ама то е като жабите-вкусно ама знаеш че ядеш жаба
да не казвам голяма дума ама от тва повече не кусвам.....както и да е приготвено
п.п.за сравнението щях да кажа за платената любов ама се въздържах
направиха го моичките на чирус, кусах го ама то е като жабите-вкусно ама знаеш че ядеш жаба
да не казвам голяма дума ама от тва повече не кусвам.....както и да е приготвено
п.п.за сравнението щях да кажа за платената любов ама се въздържах
????- Гост
Доктора, имай се за имунизиран вече. Втория път боли по малко. Третия път ми мина за половин час. Но има хора различни.
Дели, остави тая работа, аз не рискувам, във всяко рибарско яке имам по един кохер, отделно още един в чантата, много бързо се справям, спец съм по откачането им, а като ги събирам/понякога и това се случва заради партньора ми по лодка, който много ги харесва/много хубаво им режа главите заедно с шиповете на гръбната перка.
Поздравления на колегата за темата ...Киро ти ма изкара :525707397c05bb ве :6e6ebecd09233a ...Дели тоя пунт със сушито и аз сефте ще го пробвам ...с друга риба дали става
????- Гост
Пробвайте рецептата със скумрия ( сол -лимон) Е най-добре да е прясна но и замразена става.
Да споделя и аз.Най добрите ми успехи с морски дракон са били със силиконови чепарета (червен октоподчета и фосфорни рибки ) Куки 2 -3 ти номер. Може да ви се сторят големи но тогава ми излязоха много едри дракони а с по големите куки откачането беше доста по-лесно!
...да ви е сладко
Да споделя и аз.Най добрите ми успехи с морски дракон са били със силиконови чепарета (червен октоподчета и фосфорни рибки ) Куки 2 -3 ти номер. Може да ви се сторят големи но тогава ми излязоха много едри дракони а с по големите куки откачането беше доста по-лесно!
...да ви е сладко
Rimohit- ...........................
Брой мнения : 603 Рожд.дaта : 24.06.1979
Години : 45
А после как откачате рибата.?
Досега не съм хващал дракон,ама ми казват,че на сафриденото чепаре много налитат и да знам как да ги откачам
Досега не съм хващал дракон,ама ми казват,че на сафриденото чепаре много налитат и да знам как да ги откачам
Станислав- ...........................
Брой мнения : 224 Рожд.дaта : 07.06.1994
Години : 30
Пускаш го в кофата и го поглеждаш страшно.Като се уплаши - изплюва куката.
Ако нямаш страшен поглед, му се усмихни и докато се кефи - бой с джапанката или там с каквото си обут - докато спре да се смее.
Като го обездвижиш, го притисни с нещо или го хвани за долната устна и извади куката докато не се е сеферясал.
Аз за по бързо ги хващам зад шиповете с ножица за пиле и направо ги рязвам от там, да са готови за тигана или ...
Ако нямаш страшен поглед, му се усмихни и докато се кефи - бой с джапанката или там с каквото си обут - докато спре да се смее.
Като го обездвижиш, го притисни с нещо или го хвани за долната устна и извади куката докато не се е сеферясал.
Аз за по бързо ги хващам зад шиповете с ножица за пиле и направо ги рязвам от там, да са готови за тигана или ...
Аве сега се сетих,че имам такава информация
Малко са кофти кадрите,ама на полеви условия - толкова
Малко са кофти кадрите,ама на полеви условия - толкова
КИРО- мир на праха му
Благодаря ви :609c1f728720fb тези клещи са много яки.
Те май в медицината се използват нали?От къде мога да си взема едни.
Те май в медицината се използват нали?От къде мога да си взема едни.
Ами не знам,по аптеките може би,и аз нямам - работя с бухалка,
кът я бумна в главата и ме гледа вече влюбено.После вече процедурата с ножчето.
КИРО- мир на праха му
Абре аз до сега се чудех що дърдените лодки ги поправят по бреме на риболовКИРО написа:Ами не знам,по аптеките може би,и аз нямам - работя с бухалка,
чувасе често едно "дум дум, дум"- а то сте откачали дракони :6e6ebecd09233a
savi aleksiev- ...........................
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62
Kупил съм си специални клещи да откачам драконите със тях. Когато ходя за попчета със лодка често се хващат и съм решил вече да ги взимам.
YordanDanev- ...........................
Брой мнения : 627 Рожд.дaта : 25.02.1976
Години : 48
Веднъж закачих пет дракона наведнъж,двата бяха много едри,аз се ошашавих,
и нарочно скъсах цялото чепаре.Аз също не съм вземал до сега дракон, но май
ще пробвам.
и нарочно скъсах цялото чепаре.Аз също не съм вземал до сега дракон, но май
ще пробвам.
чечо- ...........................
Брой мнения : 1466 Рожд.дaта : 13.11.1971
Години : 53
За първи път улових дракон миналата година,при първото ми излизане с лодка.Пробвахме за сафрид но излизаха само дракони,колегите "стари рибари" ги откачаха набързо и пак пускаха а аз едни парцали,клещи,пинсети-ужас Може би е голяма грешка от моя страна ама се моля да не хващам повече от тея гадове
Венци- ...........................
Брой мнения : 1393 Рожд.дaта : 06.07.1978
Години : 46
Ами един път като бяхме на Черноморец,наистина така се чуваше от всички лодки.savi aleksiev написа:.....чуваше често едно "дум дум, дум"- а то сте откачали дракони :6e6ebecd09233a
Него ден доста дракон се показа.Най-интересни бяха с малките гумени лодки,
докато придърпат греблото,да му счупят главата върху него,голям цирк ставаше.
КИРО- мир на праха му
Ние с малките гумени лодки,като хванем дракон и падне в лодката,скачаме във водата и плуваме до брега. Майтапче.Хващам го склещи и след като го откача го слагам в отделна кофа.Режа му главата и перките на брега или у дома.Нося си и едни дебели кожени ръкавици и с тях нямам никакви проблеми да хващам дракона.КИРО написа:Ами един път като бяхме на Черноморец,наистина така се чуваше от всички лодки.savi aleksiev написа:.....чуваше често едно "дум дум, дум"- а то сте откачали дракони :6e6ebecd09233a
Него ден доста дракон се показа.Най-интересни бяха с малките гумени лодки,
докато придърпат греблото,да му счупят главата върху него,голям цирк ставаше.
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
ето тук видях такива клещички за махане на дракони
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» ТЕХНИКИ И ТАКТИКИ ЗА УЛОВ НА КАЯ !!!
» ТЕХНИКИ И ТАКТИКИ ЗА УЛОВ НА ЗАРГАН
» ТЕХНИКИ И ТАКТИКИ ЗА УЛОВ НА ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ
» ТЕХНИКИ И ТАКТИКИ ЗА УЛОВ НА ЗАРГАН
» ТЕХНИКИ И ТАКТИКИ ЗА УЛОВ НА ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ
Страница 1 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing