ТЕСТО ЗА РИБОЛОВ НА МОРСКИ РИБИ!
4 posters
GO FISHING BG.ForumsClub :: РИБОЛОВ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ :: РИБОЛОВ В ГЪРЦИЯ :: ЕСТЕСТВЕНА СТРЪВ ЗА СРЕДИЗЕМНО МОРЕ
Страница 1 от 1
ТЕСТО ЗА РИБОЛОВ НА МОРСКИ РИБИ!
Тесто със захар само за саргос.
Тестото е изпитано и има отлични резултати.
Начин на приготвяне:
Смесва се захарта с вода в съотношение 2 към 1, т.е. 2 захар 1 вода.Водата трябва да е топла за да се разтвори по-добре захарта.В разтвора се прибавя брашно, достатъчно, за да направи тестото(зимари). Тестото ще бъде успешно, ако стане твърдо. Тестото има две предимства издържа във вода за дълго време и има силен бял цвят.Колкото и да ви изглежда странно примамва саргоса ,но само в бурно море. Ако искаме да направим тестото дори по-стегнато трябва да го сложим в тиган и да го затоплим малко. Захар може да сложите малко повече от размера, посочен по-горе.
Тестото е изпитано и има отлични резултати.
Начин на приготвяне:
Смесва се захарта с вода в съотношение 2 към 1, т.е. 2 захар 1 вода.Водата трябва да е топла за да се разтвори по-добре захарта.В разтвора се прибавя брашно, достатъчно, за да направи тестото(зимари). Тестото ще бъде успешно, ако стане твърдо. Тестото има две предимства издържа във вода за дълго време и има силен бял цвят.Колкото и да ви изглежда странно примамва саргоса ,но само в бурно море. Ако искаме да направим тестото дори по-стегнато трябва да го сложим в тиган и да го затоплим малко. Захар може да сложите малко повече от размера, посочен по-горе.
Последната промяна е направена от Петър Василев на Сря 14 Сеп 2011 - 0:02; мнението е било променяно общо 1 път
Re: ТЕСТО ЗА РИБОЛОВ НА МОРСКИ РИБИ!
Тесто със скариди!
Взимаме половин килограм замразени скариди и да ги почистваме. След това ги слагаме в миксера.Прибавяме една супена лъжица сол и две супени лъжици зехтин, две кафени чашки вода и пускаме миксера да се разбие много- добре.После добавяме една чаена чаша брашно и оставяме да се омеси.
Ако искаме да стане по-твърдо тестото,прибавяме сухар и омесваме добре!
Взимаме половин килограм замразени скариди и да ги почистваме. След това ги слагаме в миксера.Прибавяме една супена лъжица сол и две супени лъжици зехтин, две кафени чашки вода и пускаме миксера да се разбие много- добре.После добавяме една чаена чаша брашно и оставяме да се омеси.
Ако искаме да стане по-твърдо тестото,прибавяме сухар и омесваме добре!
marioLG харесва този пост
Re: ТЕСТО ЗА РИБОЛОВ НА МОРСКИ РИБИ!
Тесто със сардина!
СЪСТАВКИ
Пресни сардини на деня .
Сухар настърган.
Почистваме сардините от вътрешностите,махаме главата и премахваме централната кост с опашката и взимаме само филето. Всичко това не го изхвърляме ,а събираме ,защото с отпадъците ще захраним на местото ,където ще ловим.Като сме завършили с почистването,се започва хубаво умачкване с ръка на сардините. После прибавяме сухар колкото ни е нужен да стегни тестото колкото искаме.
СЪСТАВКИ
Пресни сардини на деня .
Сухар настърган.
Почистваме сардините от вътрешностите,махаме главата и премахваме централната кост с опашката и взимаме само филето. Всичко това не го изхвърляме ,а събираме ,защото с отпадъците ще захраним на местото ,където ще ловим.Като сме завършили с почистването,се започва хубаво умачкване с ръка на сардините. После прибавяме сухар колкото ни е нужен да стегни тестото колкото искаме.
Re: ТЕСТО ЗА РИБОЛОВ НА МОРСКИ РИБИ!
Тесто от хляб и сирене!
Съставки.
Луксозен или бял хляб,първо качество.
Сирене със саламура [за 100 грама]
Препоръчително е сиренето със саламурата да престоят вън от хладилника за да вкисне.
ИЗПЪЛНЕНИЕ =
Взимаме на хляба средата и се поставя в дълбок съд .После добавяме сиренето със саламурата и започваме да месим докато се получи тестото.
ВНИМАНИЕ = саламурата я добавяте малко по-малко .Ако сме сложили много вода прибавяме сухар за да се втвърди тестото
Риболува се с тройка и какъвто номер желаем.
За кефалите искам да подчертая, че тестото трябва да бъде по-меко, защото кефала не лапа а смуче!
Съставки.
Луксозен или бял хляб,първо качество.
Сирене със саламура [за 100 грама]
Препоръчително е сиренето със саламурата да престоят вън от хладилника за да вкисне.
ИЗПЪЛНЕНИЕ =
Взимаме на хляба средата и се поставя в дълбок съд .После добавяме сиренето със саламурата и започваме да месим докато се получи тестото.
ВНИМАНИЕ = саламурата я добавяте малко по-малко .Ако сме сложили много вода прибавяме сухар за да се втвърди тестото
Риболува се с тройка и какъвто номер желаем.
За кефалите искам да подчертая, че тестото трябва да бъде по-меко, защото кефала не лапа а смуче!
marioLG харесва този пост
Re: ТЕСТО ЗА РИБОЛОВ НА МОРСКИ РИБИ!
Пейпър ,точно на тесто със сирене преди години на пристана на Бари се мъчех да направя нещо.Ловях с единична кука и регистрирах само няколко ,но много добри удъра.Явно си е искало тройка ,ама пусто нямах.
bkd- ...........................
- Регистриран на : 02.01.2010
Брой мнения : 927 Рожд.дaта : 29.01.1961
Години : 63
Re: ТЕСТО ЗА РИБОЛОВ НА МОРСКИ РИБИ!
Подобна рецепта гледахме вчера в едно клипче, обаче рибното филе го поля със зехтин и започна да го мачка с ръка, докато стана на пастет. След това счупи едно цяло яйце , разбърка хубаво и започна да ръси с брашно, докато стана една плътна топка тесто. Това тесто използват за дънния риболов с полиангистро или както там се казваше онова с многото куки На мен ми звучи много уловисто и.... лелее, пазете се, рибииПетър Василев написа:Тесто със сардина!
СЪСТАВКИ
Пресни сардини на деня .
Сухар настърган.
Почистваме сардините от вътрешностите,махаме главата и премахваме централната кост с опашката и взимаме само филето. Всичко това не го изхвърляме ,а събираме ,защото с отпадъците ще захраним на местото ,където ще ловим.Като сме завършили с почистването,се започва хубаво умачкване с ръка на сардините. После прибавяме сухар колкото ни е нужен да стегни тестото колкото искаме.
Elfi- ...........................
- Регистриран на : 05.12.2009
Брой мнения : 2825 Рожд.дaта : 28.06.1972
Години : 52
marioLG харесва този пост
Re: ТЕСТО ЗА РИБОЛОВ НА МОРСКИ РИБИ!
И аз имам подобна рецепта само че вместо сухар или хляб/ брашно използвам предварително смляни котешки бисквити с мирис на риба...
xoxo- ...........................
- Регистриран на : 13.02.2012
Брой мнения : 116 Рожд.дaта : 01.07.1950
Години : 74
GO FISHING BG.ForumsClub :: РИБОЛОВ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ :: РИБОЛОВ В ГЪРЦИЯ :: ЕСТЕСТВЕНА СТРЪВ ЗА СРЕДИЗЕМНО МОРЕ
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing
Нед 4 Авг 2024 - 23:36 by Димитър Маринчев
» Сезон 2024
Сря 31 Юли 2024 - 9:39 by boysa
» Зарибяване с пъстърва
Вто 21 Май 2024 - 14:05 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Съб 18 Май 2024 - 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa