Костенурки на жито
5 posters
Страница 1 от 1
Костенурки на жито
Здравейте, да споделя с Вас един двучасов излет, въпреки че ми се искаше да е доста по -дълъг, но така се получи..
Отидох на едно каналче с инфото че дава шарани и каракуди, но бях умерен песимист..
Бях сварил половин пакет жито, и реших да пробвам, пък каквото стане. Имах също бял и торен, но знаех че има много костенурки които атакуват червеите и няма да се получи, та опитите ми бяха кратки. Не успях да хвана костенурка на червей, но миниатюрните бабушки захапваха много здраво куката 10 номер.
След обилно първоначално захранване, се започна чакане от около 20 минути за първото кълване. Една миниатюрна бабушка беше решила да се облажи:
[You must be registered and logged in to see this image.]
След още малко време плувката изчезва, засичам - усещам много странно съпротивление, и какво да видя:
Костенурката:
Инфото за много костенурки се оказа вярно, но не очаквах че ще взима и на жито... За малкото време което бях там, успях да извадя три броя, като след всяка имах пауза от около 3-4 минути докато си вържа нова кука.
След малко риболова вече си дойде на мястото:
Такива каракуди почнаха да излизат една след друга, стига да успяваха да се доберат до стръвта от костенурките.
Между каракудите имах и няколко бонуса, които ми доставиха невероятно удоволствие:
Този бонус е само с един мустак, не знам защо:
Умишлено не съм ползвал живарник, тъй като костенурките и водните змии щяха да умъртвят уловените риби, та общо взето след всяка хваната следваше пускане.
В интерес на истината, общия брой на каракудите и шаранчетата беше почти 1:1, което ме навежда на мисълта, че популацията там е много здрава. Какво ли щеше да е, ако се ловяха такива риби на всички реки, просто не мога да си го представя...
Отидох на едно каналче с инфото че дава шарани и каракуди, но бях умерен песимист..
Бях сварил половин пакет жито, и реших да пробвам, пък каквото стане. Имах също бял и торен, но знаех че има много костенурки които атакуват червеите и няма да се получи, та опитите ми бяха кратки. Не успях да хвана костенурка на червей, но миниатюрните бабушки захапваха много здраво куката 10 номер.
След обилно първоначално захранване, се започна чакане от около 20 минути за първото кълване. Една миниатюрна бабушка беше решила да се облажи:
След още малко време плувката изчезва, засичам - усещам много странно съпротивление, и какво да видя:
Костенурката:
Инфото за много костенурки се оказа вярно, но не очаквах че ще взима и на жито... За малкото време което бях там, успях да извадя три броя, като след всяка имах пауза от около 3-4 минути докато си вържа нова кука.
След малко риболова вече си дойде на мястото:
Такива каракуди почнаха да излизат една след друга, стига да успяваха да се доберат до стръвта от костенурките.
Между каракудите имах и няколко бонуса, които ми доставиха невероятно удоволствие:
Този бонус е само с един мустак, не знам защо:
Умишлено не съм ползвал живарник, тъй като костенурките и водните змии щяха да умъртвят уловените риби, та общо взето след всяка хваната следваше пускане.
В интерес на истината, общия брой на каракудите и шаранчетата беше почти 1:1, което ме навежда на мисълта, че популацията там е много здрава. Какво ли щеше да е, ако се ловяха такива риби на всички реки, просто не мога да си го представя...
jasonsmith- ...........................
Брой мнения : 158 Рожд.дaта : 14.07.1980
Години : 44
Re: Костенурки на жито
:thumbsupsmiley :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley :thumbsupsmiley
savi aleksiev- ...........................
Брой мнения : 3331 Рожд.дaта : 05.12.1961
Години : 62
Тези водните костенурки явно в момента по всички водоеми се закачат по въдиците , голяма напаст ! Браво за излета ! :dancingHappy_i
Внимавайте при откачането на костенурките,че имат лоши навици и здрави челюсти
gogo26- ...........................
Брой мнения : 940 Рожд.дaта : 26.10.1971
Години : 53
........колко съм тренирал в къщи,немож ма сплашиgogo26 написа: Внимавайте при откачането на костенурките,че имат лоши навици и здрави челюсти
bkd- ...........................
Брой мнения : 927 Рожд.дaта : 29.01.1961
Години : 63
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing