Питане за пристанището на о.Тасос
+6
nissana
JimBeam
Петър Василев
Тедо
Дели
max
10 posters
Страница 1 от 1
Питане за пристанището на о.Тасос
Колеги,брокера който опълномощих да движи нещата по зделката а и за напред (годишни деклараций и др) днес е ходил до пристанището да се интересува как стой въпроса със стоянка за лодка и са му одговорили че нищо не се плаща и кой където иска -там си връзва лодката ???До сега където и да съм бил винаги съм си знаел мястото :217b315cad77fe как ще стане номера да си правя задна котва , нови въжета ,подсигурителни и на края някой да си върже лодката на готово ? А същото не бих направил и аз да си вържа лодката на свободно място и човекът като се върне да си търси место
max- ...........................
Брой мнения : 3942 Рожд.дaта : 20.11.1969
Години : 55
Re: Питане за пристанището на о.Тасос
Брокера ти може би не е питал когото трябва. Бих ти препоръчал пристаните от двете страни на "Golden beach", Scala Potamias. Намира се на 15 километра по суша, източно от Пристанището на Ферибота - Тасос/Лименас. От двете страни на плажа има буни и рибарски пристани, като западния е по голям. И на двете места има денонощна охрана. Края на следващата седмица отивам там и смятам и аз да си оставям лодката на вода точно там, но само докато съм там за 10 дни.Хората които отговарят за пристаните обаче говорят само Гръцки. На източния пристан забелязах удобен слип, и ще можеш лесно да си вадиш кораба докато не си там. В комплекса има много вили с големи и празни дворове и може да се спазариш да оставяш колесара в някой двор.
Сигурно такива места на Тасос ще има поне още 50, но съм бил само там.
Сигурно такива места на Тасос ще има поне още 50, но съм бил само там.
123
На Лименас ще я оставя (пеша съм от апартамента до пристанището за 12мин. ).Запознах се с един българин (превеждаше при нотариуса) ще ходя с нейго да питам пак че може брокера да го е домързяло и да импровизира в движение.Много са мудни със зделките (трябва да чакам още десетина дена докато се освободи апартамента и се оправят документално нещата )На кантар съм дали да не запала кемпера и да им висна :b23b8673c6466f че като гледам по телефона работа не се върши (чакам скица на имота четвърти ден вече ...)
че у нас колко дена се чака за скица - не е ли седмица?
Направо пали кемпера и в дворчето на къщата да ги притесняваш
Там има отделен пристан само за рибарски лодки, източно от фериботното пристанище.
Да обесня сега,че сутринта нямах време
Човека,който ти е казал,че нищо не се плаща не те е излъгал ,но сигурно си е помислил,че лодката ти е с гръцка рег.
Плаща се всяка година и се казват ''лименика''.
Плаща се за всяко излизане с лодката и вързване на стоянката.
Разбира се,че се плаща някаква малка сума,но се плаща.
Плюс това всяка година ти дават възможност да преплатиш и за следващата година(ако искаш) като ти правят отстъпка 40% от сумата.
Всичко това е ако лодката ти е с гр.рег.
За там къде да вържеш лодката попитай рибарите,те ще те насочат.
Без да питаш и си вържеш лодката на чуждо место ще си имаш проблеми с рибарите,а после и с лименархиото.
Човека,който ти е казал,че нищо не се плаща не те е излъгал ,но сигурно си е помислил,че лодката ти е с гръцка рег.
Плаща се всяка година и се казват ''лименика''.
Плаща се за всяко излизане с лодката и вързване на стоянката.
Разбира се,че се плаща някаква малка сума,но се плаща.
Плюс това всяка година ти дават възможност да преплатиш и за следващата година(ако искаш) като ти правят отстъпка 40% от сумата.
Всичко това е ако лодката ти е с гр.рег.
За там къде да вържеш лодката попитай рибарите,те ще те насочат.
Без да питаш и си вържеш лодката на чуждо место ще си имаш проблеми с рибарите,а после и с лименархиото.
Тано ,не знам наемателите дали са си извадили доматите още (че си бяха направили от всичко по малко и .......).За лодката ще си предплатя за една година и всичко ще си дойде на място.Днес отивам на Искъра да я подготвям и неделя или понеделник я докарвам до Сф . за да ми монтират соларния панел и контролера към нейго и да и сменя всички масла + хидравликата на волана и съм готов.Надявам се другата седмица да е готово всичко с документацията за да комбинирам транспортирането на лодката с част от новото обзавежданеТедо написа:че у нас колко дена се чака за скица - не е ли седмица?
[/quote] Тано ,не знам наемателите дали са си извадили доматите още [/quote]
Тъкмо ще им помогнеш по-бързо да ги изядете
Тъкмо ще им помогнеш по-бързо да ги изядете
JimBeam- ...........................
Брой мнения : 1427 Рожд.дaта : 10.02.1962
Години : 62
123
Днес докарах лодката в Сф . и и монтираха диодно осветление но колесара не ми харесва и утре ще карам (дактор) по колесарите --алуминиевите че още от Германия ми го докараха със спукани две напречни ребре (точно под ролките в средата ) от общо 5 ребра ? Имаше заварки още от Германия като дойде но бяхя спукали до Бг.Направиха ми ги с дебелостенен винкел (но къса направо главите на 8мм болтове и днес на язовира още ми сложиха нови болтове + две шини хванати с 10мм болтове :217b315cad77fe и за 30км---до Сф---като направих ревизия единия болт 8мм беше скъсал главата ?За дълъг път 300-400км. при нормално шофиране няма да имам проблем но за всеки случай ще направя една консултация утре .Остана соларния панел и контролерът и съм Ок .Ще има и репортажи само да приключи сагата с прехвърлянето
Честито,Макс,и за къщурката и за лодката.Край на септември може да се видиме там,ако преди това не се засечеме на Онтарио.
nissana- ...........................
Брой мнения : 765 Рожд.дaта : 30.04.1966
Години : 58
123
Мерси колега ,чакам само нот. акт и заминавам до 1ви септември (ако не ми мине котка път ).nissana написа:Честито,Макс,и за къщурката и за лодката.Край на септември може да се видиме там,ако преди това не се засечеме на Онтарио.
toyo1 има няколко начина да избегнеш да плащаш лименика.
1 Да станеш член на силогоса (клуба отговорен за пристанището) любители рибари.
2 Можеш да правиш дарение по 50 евро годишно на любителите (таксата при нас е 70 е годишно.
3 лОДКАТА ДА ТИ Е ИЗВЪН ВОДАТА ПАК НА ПРИСТАНА И ДА Я ПУСКАШ НА ВОДА САМО КОГАТО ХОДИШ ЗА РИБА И СЛЕД ТОВА ДА Я ВАДИШ.Никакви пари няма да платиш
2 Можеш да правиш дарение по 50 евро годишно на любителите (таксата при нас е 70 е годишно.
3 лОДКАТА ДА ТИ Е ИЗВЪН ВОДАТА ПАК НА ПРИСТАНА И ДА Я ПУСКАШ НА ВОДА САМО КОГАТО ХОДИШ ЗА РИБА И СЛЕД ТОВА ДА Я ВАДИШ.Никакви пари няма да платиш
Емо,ми аз съм член на силогоса(асоциацията на любителите рибари) от 4 години и пак си плащам лименика даже и членски внос всяка годинаNikolov написа:toyo1 има няколко начина да избегнеш да плащаш лименика.
Лимениката се плащат на лименархиото,а не на силогоса.
Ако е както при нас ,,,ако му е вън лодката и я пуща и вади се плаща по 5 евро на пущане и 5 евро на вадене за глистра,демек рампата.
Вече ако не е пристанище или марина ,а е катафигио(подслон за лодки) може и нещата да стоят както казваш ти.
123
Приятели ,на фона на цените на марина Диневи (за три месеца :217b315cad77fe ) годишната такса в Гърция е горе доло като подарък (ще си предплатя за една година напред и няма да се занимавам с лупинги) не съм човек който не цени парите и ги копае с лопата но от скромен опит знам че ефтиното винаги излиза много по-скъпо .Даже и застраховка ще си направя на лодката (нищо че не е задължителна).Качвам снимки в nariba.com в галерията на toyo1 (с диодното осветление стана супер светлината и при всичко включено не надвишава 10 вата )Ако иска някой да метне снимките в темата
[You must be registered and logged in to see this image.]
makari- ...........................
Брой мнения : 276 Рожд.дaта : 02.06.1972
Години : 52
Ник,в Гръцко застраховката е задължителна и трябва да регистрираш треилера с който ще я дърпаш.Аиде чакаме репортажи от риболовите :609c1f728720fb
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Години : 54
123
Тано,колесара и лодката са ми с Бг. регистраций :217b315cad77fe питах за Тасос и ми казаха че само трябва да са ми преведени документите на лодката на гръцки ез. и нямам проблеми с риболова (любителския) Нито ще прекалявам,нито ще парадирам а камо ли да продавам (аз ще съм последния човек който ще направи такава глупост ) Риболова ми е хоби (и нищо повече).Ако променят нещата (жена ми вече си има в общината номер ----------- прехвърлям и лодката и я регистрирам и (продължавам с хобито)
Абе да ти е мирна главата земи си питай как стоят нещата на място, особенно за застраховките че тука са си башка луди :609c1f728720fb
tano- ...........................
Брой мнения : 1674 Рожд.дaта : 21.03.1970
Години : 54
123
Това точно направих пред последния път (ходих до пристанището да питам с един българин който си живее там и ми превежда ).Между другото гърците са в по-лоша позиция от туристите рибари (даже и българи).Проблем може да стане дамо ако с местните рибари се стигне до разправий или ако някой умник не подбива цените (за да не му се развали рибата ) Каквито и дакументи даса нужни и колкото и да са ще ги имам (но за риба ще се ходи).Имам вече контактите на местна почва и не искам нищо (даром) каквото си струва си плащам и чисти сметки ---добри приятели ПП.За застраховката ще питам или още тука ще си направя (лодката ми с оборудването вече е ...........евра и няма как да ги оставя така на природата
Браво за страхотната лодка ,чакаме първи успешни репортажи. :609c1f728720fb
тони котев- ...........................
Брой мнения : 827 Рожд.дaта : 21.08.1966
Лодката е.....е нема такава!Днес я видях,дали има благородна завист.....едва ли.Дано поне ме повози......
nissana- ...........................
Брой мнения : 765 Рожд.дaта : 30.04.1966
123
Колеги ,и репортажи ще има и съвместни преходи (влизам бързо в час ) Да се надяваме че в успешни ще се пише по-често Само да сме живи и здрави :95a6347ec54c90тони котев написа:Браво за страхотната лодка ,чакаме първи успешни репортажи. :609c1f728720fb
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing