МАРИНОВАНА СКУМРИЯ
Страница 1 от 1
МАРИНОВАНА СКУМРИЯ
ПРОДУКТИ:
- 1 кг от най едрата скумрия,готварска сол,/още по добре морска/, 2 моркова, 1 глава кромид лук, 2-3 скилидки счукан чесън, магданоз, целина сушена, шепа две мариновани гъбки, зърна черен пипер, зърно бахар, зърна синапено семе но не повече от 10-15, карамфил 2 не повече, олио 1/2 кафена чашка,оцет неразреден 1/2 кафена чашка, ракиена чашка сухо бяло винце, около 1,1/2 кафени чашки вода.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
-нарязваме рибата на порции с дебелина около 2 пръста.Осоляваме с повечко сол и оставяме настрани, за не по малко от 5-6 часа.Отръскваме от излишната сол и пускаме в съд с вода колкото да ги покрие.Бланшираме за 5-6 минути.Охлаждаме и всяко парче начупваме на 4 по малки парченца , като премахваме гръбната кост.В тенджера с добре прилепващ капак на дъното редим парченцата лук, морков, чесън.Отгоре редим парчетата риба,добавяме гъбките, поръсваме с едро счуканите зърна черен пипер, бахар, синапено семе, карамфила, магданоза,целината.Заливаме с олиото, виното, оцета, водата.Разбъркваме добре и включваме котлона на най силната му позиция докато рибата почне да ври.Намаляваме котлона на 2, похлупваме с капака и оставяме тенджерата на котлона за 1 -1,1/2 час.Така приготвената скумрия има трайност от 25-30 дни , ако се съхранява в маринатата от приготвянето и.
- 1 кг от най едрата скумрия,готварска сол,/още по добре морска/, 2 моркова, 1 глава кромид лук, 2-3 скилидки счукан чесън, магданоз, целина сушена, шепа две мариновани гъбки, зърна черен пипер, зърно бахар, зърна синапено семе но не повече от 10-15, карамфил 2 не повече, олио 1/2 кафена чашка,оцет неразреден 1/2 кафена чашка, ракиена чашка сухо бяло винце, около 1,1/2 кафени чашки вода.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
-нарязваме рибата на порции с дебелина около 2 пръста.Осоляваме с повечко сол и оставяме настрани, за не по малко от 5-6 часа.Отръскваме от излишната сол и пускаме в съд с вода колкото да ги покрие.Бланшираме за 5-6 минути.Охлаждаме и всяко парче начупваме на 4 по малки парченца , като премахваме гръбната кост.В тенджера с добре прилепващ капак на дъното редим парченцата лук, морков, чесън.Отгоре редим парчетата риба,добавяме гъбките, поръсваме с едро счуканите зърна черен пипер, бахар, синапено семе, карамфила, магданоза,целината.Заливаме с олиото, виното, оцета, водата.Разбъркваме добре и включваме котлона на най силната му позиция докато рибата почне да ври.Намаляваме котлона на 2, похлупваме с капака и оставяме тенджерата на котлона за 1 -1,1/2 час.Така приготвената скумрия има трайност от 25-30 дни , ако се съхранява в маринатата от приготвянето и.
vlado_fidera- ...........................
- Регистриран на : 22.08.2011
Брой мнения : 178 Рожд.дaта : 08.09.1959
Години : 65
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing
Нед 4 Авг 2024 - 23:36 by Димитър Маринчев
» Сезон 2024
Сря 31 Юли 2024 - 9:39 by boysa
» Зарибяване с пъстърва
Вто 21 Май 2024 - 14:05 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Съб 18 Май 2024 - 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa