Споделете ако знаете
+5
Светозар Върбанов
Ribarina
Sea Creature
Любак
dobria1
9 posters
Страница 1 от 1
Re: Споделете ако знаете
dobria1 написа:Някой запознат ли е с това чудо на технологията
Аз че не знам - не знам, ама увеличи снимката или дай линк.
Нищо не се види, поне аз.
С лупа го гледах, същата работа.
Ти като си болен, сега ще ни разиграваш ли.
Любак- глоб.модератор
Брой мнения : 11761 Рожд.дaта : 19.07.1953
Години : 71
Абре ти с плетени неща не се занимаваш бре туй нещо е май последна мода на технологията (можеш и очилата да си пръскаш с него)
http://www.lineandlure.com/freshwater/
гугъл хрома така го превежда че нищи не мога да разбера да го е.......а
п.п.мини през работата имам машинка за регулиране на фаровете :217b315cad77fe
http://www.lineandlure.com/freshwater/
гугъл хрома така го превежда че нищи не мога да разбера да го е.......а
п.п.мини през работата имам машинка за регулиране на фаровете :217b315cad77fe
baralya харесва този пост
LINE & LURE – УКАЗАНИЯ ЗА УПОТРЕБА
Line & Lure е кондиционер със специална формула с цел превръщане на рибарската корда в по-управляема и подобряване дистанцията и контрола при замятане. Line & Lure помага и за защита на външните и вътрешни работни части на вашето рибарско оборудване, както и на рибарския такъм.
Следвайте долните инструкции, за да използвате пълноценно вашия Line & Lure.
За подобряване на замятането:
Винаги разклащайте преди употреба.
1. Напръскайте ролката, кордата и водачите. (3 или 4 напръсквания със спрея ще обработят ролка с 200 м корда 12 lb. С един флакон можете да направите над 100 обработки!)
2. Оставете да изсъхне. (Винаги оставяйте първото приложение на Line & Lure да изсъхне върху кордата преди употреба. Това образува променено покритие на повърхността на кордата, което се запазва почти постоянно.) ЗАБЕЛЕЖКА: Не употребявайте Line & Lure върху корда, третирана преди това с други кондиционери. Наличието на други и понякога съдържащи мазнина кондиционери може да влоши работата на Line & Lure.
3. Напръскайте повторно при необходимост.
Полезна информация за приложение върху кордата:
• Поставяйте по време на навиване на нова корда. Напръскайте Line & Lure обилно върху малко парче синтетична материя (като стар дамски чорапогащник—не използвайте хартиени кърпи, памук или вълна). Прегънете материята върху кордата, докато я навивате върху макарата. Променяйте мястото, през което преминава кордата, на всеки 10 -15 метра, за да сте сигурни, че материята разпределя течността равномерно и отстранява всякакво замърсяване от кордата. Това върши особено добра работа с корда, използвана в солена или мръсна вода. Отпускането на 50 метра корда и "почистването й" с тази техника спестява доста главоболия при ролки, използвани в солена вода, и наистина удължава живота на кордата.
Друга употреба:
• Напръскайте Line & Lure върху вътрешността на кутии за такъми включително върху всичко намиращо се в кутията. Line & Lure ще смаже пантите и чекмеджетата на кутията. Антикорозионната защита на Line & Lure ще предотврати ръждясването на куки, клещи и други метални предмети и не оставя мазно покритие върху тях..
• Третирайте кутии за сопи и други затворени повърхности с Line & Lure. Това ще премахне миризмите от тези повърхности за седмици.
• Използвайте Line & Lure върху слънчеви очила, ветрови стъкла, инструментални панели и екрани на фишфайндъри. Употребата на Line & Lure добавя устойчиво на надраскване, отблъскващо праха покритие върху всички пластмасови повърхности. Това покритие помага и за намаляване на отблясъците и свежда до минимум следите от водни пръски.
:609c1f728720fb
Sea Creature- ...........................
Брой мнения : 158 Рожд.дaта : 11.11.1953
Години : 71
Що се занимаваш с глупости?
Да си смазваш влакното?
Или пантите на кутиите?
Те Американците са си издухани ама чак толкова невярвах.
Да си смазваш влакното?
Или пантите на кутиите?
Те Американците са си издухани ама чак толкова невярвах.
Ribarina- ...........................
Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Години : 42
Не мисля че ще има голяма полза от това.
Май никога не си ловил с плетени влакна щом така мислиш.Доскоро и аз бях непросветен(не използвах плетеняк),но...Сега усетих разликата.Ribarina написа:Не мисля че ще има голяма полза от това.
ПЛУВЧО- ...........................
Брой мнения : 7388 Рожд.дaта : 01.12.1970
Години : 53
Само един път пробвах с плетено за заргани и бързо се отказах.Може наистина да не правя нещо като хората
Има го точно това в 2 варианта за солена и за сладка вода ! Пробвал съм подобно на това и разликата е в по плавното изнизване от шпулата на плетеняка ! За звука под водата не знам дали го променя няма как да проверя сам .
Светозар Върбанов написа:Има го точно това в 2 варианта за солена и за сладка вода ! Пробвал съм подобно на това и разликата е в по плавното изнизване от шпулата на плетеняка ! За звука под водата не знам дали го променя няма как да проверя сам .
ами заприходих си едно днеска,лошо е че скоро няма как да видя разликата от бебешкото олио но .....
ще се помъча да кача една снимка с полезните неща на таз гъзариика
п.п.за колегата Рибарин-Иво от 4-5 години ползвам плетени и имено с това пръскане имам плетени които са на по 3-4г.при ВСЕКИДНЕВНА употрба(който ме познава знае колко ходя за риба).ако не ги пръскаш не можеш искара и 1 сезон
Категорично ме отказахте от плетеняците! Толкоз хамалогия и пари най-вероятно...........Без мене!
grandal_331- ...........................
Брой мнения : 1998 Рожд.дaта : 23.06.1968
Години : 56
незнам кое ще се чете по лесно,жалко че кабела на фотото не е при мен и това съм го снимал с телефона :217b315cad77fe
grandal_331 написа:Категорично ме отказахте от плетеняците! Толкоз хамалогия и пари най-вероятно...........Без мене!
грижите ми отнемат около 5-10секунди:след всеки риболов преди да тръгна от морето напръсквам 3-4 пъти и така прибирам пръчката в колата
относно цената ще дам прост пример: зарганската ми пръчка е с плетено от 4г. 150м. 0.6 на Sunline което е около 40лв. та една качествена месина е 10-12лв. иза един сезон от морската вода става на г...... ко се получава
а да не говорим за времето когато се появи сафрида и си на брега и е нужно да направиш дистанция от 100-120метра с олово от 40гр. е те там с месина немаш шанс
който каже нещо лошо за брейдовете значи не е ловил с тях или пък е ползвал нещо плоско,нискокачествено и с цена под 20 лева.читавите конци са скъпи,даже много особено при заргана и сафрида е незаменим за мен.от няколко години преоткрих риболова!но за да е всичко наред комбинацията от въдица,макара и брейд трябва да е сметната добре.не съм ползвал тези лубриканти,защото чесно казано всяка година вземам нов брейд не защото се къса, а да изпробвам колкото се може повече.със сигурност лубрикантите ще вършат много добра работа пък и това,което съм чел за тях по други места е много положително.
Borkata написа: ... вършат много добра работа пък и това,което съм чел за тях по други места е много положително.
Съгласен съм. Ама, за поддържане на 5 бр шпули с плетеняци иде цифра. За солената вода не мога да коментирам, но за сладката много добра работа ми върши и течния парафин. Проблема със загубата на цвят не е проблем на риболовеца, а на технологията на производителя. Здравината се запазва поне 4-5 сезона.
icokanev- ...........................
Брой мнения : 3874 Рожд.дaта : 02.02.1963
Години : 61
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Пет 15 Ное 2024 - 20:06 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ЗАРГАН В МОМЕНТА?
Съб 26 Окт 2024 - 20:36 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Вто 22 Окт 2024 - 19:41 by Димитър Маринчев
» За гъби
Нед 13 Окт 2024 - 16:48 by Димитър Маринчев
» С лодка в морето - 2024
Пет 11 Окт 2024 - 14:44 by Димитър Маринчев
» Около Бургас
Чет 3 Окт 2024 - 21:05 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Пон 23 Сеп 2024 - 20:59 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing