В ЧЕСТ НА ЧЕРНОКОПА НА РИБАРИНА - ЛЕФЕР С КАПЕРСИ И МАСЛИНИ В ПЕРГАМЕНТ
2 posters
Страница 1 от 1
В ЧЕСТ НА ЧЕРНОКОПА НА РИБАРИНА - ЛЕФЕР С КАПЕРСИ И МАСЛИНИ В ПЕРГАМЕНТ
-
Продукти за 2 порции:
- 1 лефер (350 г)
- 200 г пресни домати (или 200 г консервирани)
- 200 г едри картофи
- 3 листа пресен босилек (1/2 ч.л. сушен)
- 3 листа пресен градински чай {салвия} (1 с.л. сушен)
- 100 г маслини без костилки
- 1 глава чесън
- 10 г каперси
- 1-2 щипки синапено семе
- 20 г сусамено семе
- 2-3 резена лимон
- 100 мл зехтин
- Сол и бял пипер на вкус
Рибата се почиства и натрива със солта и пипера. Поставя се върху предварително намазнена с част от зехтина хартия за печене (пергамент). В коремната кухина се слагат листата салвия и босилек и резените лимон. Върху рибата се подреждат нарязаните на кръгчета маслини и се поръсва с каперсите и предварително запечените в намазнен с останалия зехтин тиган сусам и синапено семе.
Картофите се сваряват небелени в подсолена вода. Оставят се да се охладят, обелват се и се нарязват на шайби.
Рибата се покрива с нарязаните на шайби домати, картофи и чесън, увива се добре в хартията и се пече 10-12 минути на температура 180 градуса.
Добър апетит!
Продукти за 2 порции:
- 1 лефер (350 г)
- 200 г пресни домати (или 200 г консервирани)
- 200 г едри картофи
- 3 листа пресен босилек (1/2 ч.л. сушен)
- 3 листа пресен градински чай {салвия} (1 с.л. сушен)
- 100 г маслини без костилки
- 1 глава чесън
- 10 г каперси
- 1-2 щипки синапено семе
- 20 г сусамено семе
- 2-3 резена лимон
- 100 мл зехтин
- Сол и бял пипер на вкус
Рибата се почиства и натрива със солта и пипера. Поставя се върху предварително намазнена с част от зехтина хартия за печене (пергамент). В коремната кухина се слагат листата салвия и босилек и резените лимон. Върху рибата се подреждат нарязаните на кръгчета маслини и се поръсва с каперсите и предварително запечените в намазнен с останалия зехтин тиган сусам и синапено семе.
Картофите се сваряват небелени в подсолена вода. Оставят се да се охладят, обелват се и се нарязват на шайби.
Рибата се покрива с нарязаните на шайби домати, картофи и чесън, увива се добре в хартията и се пече 10-12 минути на температура 180 градуса.
Добър апетит!
Sea Creature- ...........................
- Регистриран на : 11.09.2011
Брой мнения : 158 Рожд.дaта : 11.11.1953
Години : 70
Ribarina- ...........................
- Регистриран на : 09.03.2010
Брой мнения : 1898 Рожд.дaта : 29.06.1982
Години : 42
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Чет 19 Сеп 2024 - 19:14 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ САФРИД В МОМЕНТА?
Съб 7 Сеп 2024 - 7:42 by Димитър Маринчев
» КЪДЕ КЪЛВЕ КЕФАЛ, ПЛАТЕРИНА И ИЛАРИЯ В МОМЕНТА?
Пет 6 Сеп 2024 - 9:54 by Драго
» КЪДЕ КЪЛВЕ ХАМСИЯ В МОМЕНТА
Нед 11 Авг 2024 - 22:20 by Димитър Маринчев
» Light Rock Fishing
Нед 4 Авг 2024 - 23:36 by Димитър Маринчев
» Сезон 2024
Сря 31 Юли 2024 - 9:39 by boysa
» Зарибяване с пъстърва
Вто 21 Май 2024 - 14:05 by icokanev
» КЪДЕ КЪЛВЕ КАЯ В МОМЕНТА?
Съб 18 Май 2024 - 19:37 by Димитър Маринчев
» Форумът осиротя
Пет 17 Май 2024 - 10:56 by icokanev
» С лодка в морето - 2024
Съб 23 Мар 2024 - 15:53 by Димитър Маринчев
» Риболов на лихнос пред Каваците и Дюни
Чет 29 Фев 2024 - 11:35 by Димитър Маринчев
» Сезон 2023
Сря 21 Фев 2024 - 16:40 by boysa
» Маринована риба с екстри
Пет 12 Яну 2024 - 12:52 by icokanev
» Риби на борсата
Пон 25 Дек 2023 - 17:46 by Моряка
» ЧЕПАРЕТА - 3 част
Сря 15 Ное 2023 - 5:25 by КИРО